Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: D.J. Caruso
Met onder meer: Matthew McConaughey, Al Pacino en Rene Russo
Releasedatum: 26 januari 2006
Plot Two for the Money
"How much will you risk?"
Voormalig American football-speler Brandon Lang heeft een fijne neus voor het voorspellen van uitslagen van allerlei sportwedstrijden. Wanneer de sluwe zakenman en oplichter Walter Abrams de jongeman in het vizier krijgt, neemt hij hem onder zijn hoede. Walter leert Brandon zijn illegale praktijken, maakt hem snel rijk en introduceert hem in het jetset-leven. De twee krijgen zowaar een vader-zoon relatie, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Brandon zijn 'magic touch' begint te verliezen. Nu is hij opeens verantwoordelijk voor miljoenenverliezen en gaat Walter het zijn protégé heel moeilijk maken. Zo ontstaat een persoonlijke strijd tussen twee oplichters die naast veel geld nog iets veel belangrijkers te verliezen hebben: hun trots en ego.
Walter Abrams
Milton
Tammy
vancoillie
Ben beter gewoon van Al Pacino, volgens zijn karakterspel
had ik meer verwacht van deze film
basketballerke
Hij wordt erg oud, Al Pacino. Blijkt wel uit deze film. Hij deed het wel nog steeds gewoon goed. De film was voor de rest leuk maar niet echt hoogstaand.
FilmFreakFabio
Ik ga hem vanaaf kijken hoop een goeie film het zal wel want AL pacino speelt erin
Movie_fan#
Vond hem erg goed, net gezien namelijk..
Het acteren was gewoon lekker goed, en het verhaal was erg goed ook. Alleen leek deze film een beetje te veel op the recruit met niet echt een goed verhaal nog eromheen en kan het af en toe wat vervelen....
Het begon dus lekker vlot! Maar zakte ietsje in, maar het einde was wel weer toppie
Ik geef hem gewoon:
dulcinea
Toen mijn man deze meebracht uit de videotheek dacht ik dit is echt niks voor mij, sport en gokken, interesseert me beiden helemaal niks
Maar vreemd genoeg vond ik em best onderhoudend, het verhaal concentreert zich ook op heel wat andere dingen, Matthew is uitstekend in dit soort rollen, ik vond deze boeiend tot het einde
XZtephan
Gisteravond gekeken, en ik vond hem niet zo leuk als dat ik verwacht had.
Er zat te weinig aktie in, en de spanning was nauwelijks voelbaar, begon te laat en duurde te kort.
Ik vond hem wel het kijken waard, en beide mannen acteerden als vanouds, maar het verhaal opzich vond ik wat minder interessant.
Toch 3* omdat mij held Al erin speelde
tjp1994
Niet echt leuk en haastig acteerwerk van beide topacteurs. Snel geldverdiend en niet erg geinspireerd.
hendrik119
mwah, verhaal niet heel boeiend maar wat is die al pacino weer schitterend!!
bl8
Te Amerikaans, in grote lijnen verschrikkelijk voorspelbaar verhaal in zijn geheel je weet zo dat hij int begin gaat zijn prognoses goed hebben en derna gaan kelderen. Van het moment dat Walter (Al Pac) zen vrouw in beeld komt, weet je al zo dat John/Brandon ermee gaat muilen) , buiten een paar kleine leuke wendingen gedicteerd door Al Pacino. Middelmatige film die je niet meezuigt spijtig genoeg. Voor de liefhebbers van Al Pacino toch nog altijd een aanrader. Moest Al niet meegedaan hebben, zou deze film uiteraard nog wat zakken. 3* wat gul is
seanpuffy
ook deze film zat in dat pakket dat ik net heb gekocht voor maar 20 euro en ook van deze film heb ik niet gezien, kheb wel al een trailer van deze film gezien en ook van deze film verwacht ik veel.
ylonaih
Ik vond het een erg langdradig verhaal en viel af en toe bijna in slaap. Er klopten een hoop dingen gewoon niet.
Brandon kwam erachter dat de blonde vrouw een hoertje bleek te zijn. Verder werd daar totaal geen aandacht meer aan besteed in de film. Ook was de relatie tussen Walter en zijn vrouw vaag neergezet, wat mij betreft kon het wel wat heftiger. Voor mij kwam de film over als: Brandon wint, wint meer, wint nog meer. Verliest. Verliest nog meer. Verliest alles. Wint weer. Punt.
Matig, 2,5 *
seanpuffy
meer drama dan thriller zoals hier op de site staat geschreven en hoe het op mijn dvd staat. ik heb in heel de film bijna of geen thriller gezien.
en heb trouwens veeeeeeel meer van deze film verwacht.
2.5
Barrie vd Laan
Wel geinig, en goed gespeeld door al pacino. 3 sterren.
joe black
Goede film maar Al Pacino heeft beter gespeeld. Ik had soms het gevoel dat hij een beetje geforceerd speelt. In Scent of a woman kwam hij natuurlijker over. Matthew McConaughey blijft beter bij de romantische films dacht ik. Maar hij doet het hier lekker. En Rene Russo is over haar hoogtepunt heen...
Hop
Ik heb een aantal dagen geleden deze film ook gezien maar had er veel meer van verwacht (eerder thriller dan drama)
vond het niet echt spannend en Al Pacino kan gewoon veel beter
T.S.S.A.
Een hele stijfe drama film die alleen maar over één onderwerp gaat alles wat er gebeurt gaat over een relatief simpel onderwerp en dat maakt hem niet alleen onrealistisch maar na ongeveer 60 min. heb je het ook wel gehad.
Al en Matthew speelde wel erg goed net als Rene Russo dat was net genoeg om het zwakke verhaal een beetje boeiend te houden.
brookie
mee eens

ik heb bij tijd en wijlen wel gelahen om pacino hoor, vooral hij zijn jeugd en de jeugd van z'n vrouw samenvatte.
bugno
Ik was aangenaam verrast met de film,Pacino steelt weer de show,al heb ik hem wel eens beter zijn acteren.
Het zwakke einde van de film doet mij uitkomen op 2*.
Minority_Check
het was voor mij echt saai
was totaal niet spanned ofzo
de verhaalw as saai
toch nog een 2 voorde acteurs
QuentinTarantino
Goeie film, had alles in zich om een heftig drama te worden, eerste anderhalf uur ging alles Brandon voor de wind en won hij (tot het ongelooflijke toe) en daarna ging alles fout wat fout kon gaan. Toch nog een happy end, ik weet niet of ik daar blij mee moest zijn of niet.
Al met al 3.5*, natuurlijk goed acteerwerk
Edwin Pindahaai
Two for the money, Zero for the show.
huppelepup
en heb trouwens veeeeeeel meer van deze film verwacht.
2.5
DragQueen
Ondanks het niet erg hoogstaande verhaal, toch best een vermakelijke prent om een keer te zien. pacino speelt op de automatische piloot, maar toch gewoon goed als altijd. mcconaughy doet het ook aardig in zijn rol als voorspeller van uitslagen. verder is de film vrij plat te noemen, en bevat hij weinig spanning. maar een wending hier en daar maakt het geheel toch tot aardig vertier. 2,5 sterren.
grovonion
Waarom staat er in de korte omschrijving een paar maal het woord "oplichters"? De praktijk van Walter was toch gewoon legaal?
Voor de rest erg onwaarschijnlijk verhaal, zo alsof iemand 80% van de wedstrijden tot en met het verschil in punten kan voorspellen op een consistente manier...
Didi_1975
Gisteren op dvd gezien.
Ik ben al een fan van Al Pacino en in deze film laat hij weer zien wat een goede acteur hij is. Het verhaal is aardig (zeker met in je achterhoofd dat het gebaseerd is op een waar verhaal) maar de acteurs maken er een lekkere film van om naar te kijken. Het einde vond ik zelf niet zo geweldig maar toch gewoon een lekkere film.
Ik zou hem normaal 3,5 ster geven maar ik vond de acteerprestaties van Al Pacino (en trouwens ook die van Mattheu McConaughey toch wel een halve ster extra waard.
Leland Palmer
Leuk tussendoortje! Pacino is weer redelijk op dreef en overheerst McConaughey met zijn rol! Ik ben nooit een fan van Rene Russo geweest en dat blijft zo. Voor de rest een vermakelijk filmpje!
Le Edzel
Vond de film een beetje tegenvallen. Had eerlijk gezegd beter verwacht.
Pacino speelde redelijk, maar kan beter, McCon. speelde wel redelijk goed, maar het verhaal kon me niet echt boeien. En het einde vond ik ook niet echt knallend om het zo te even te noemen. Op moment dat McCon. die vrouw (what's her name again?) wilde zoenen voor die deur, had ik al in mn achterhoofd dat hij showtje opvoerde.
Tegenvallend dus, maar acteren viel mee. Verhaal was niet boeiend genoeg voor me. Toch 3* voor acteren en omdat het niet vervelend was om te kijken.
dikkie76
Leuke film, meer niet. Pacino is op dreef. Zit wel redelijk vaart in de film wat hem intressant houdt. Einde vond ik wel aardig. Leuke wending!

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Great Debaters

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007
amerikaans voetbalbetcarrièrehebzuchtsportinspired by true story