- Home
Geregisseerd door: D.J. Caruso
Met onder meer: Matthew McConaughey, Al Pacino en Rene Russo
Releasedatum: 26 januari 2006
Plot Two for the Money
"How much will you risk?"
Voormalig American football-speler Brandon Lang heeft een fijne neus voor het voorspellen van uitslagen van allerlei sportwedstrijden. Wanneer de sluwe zakenman en oplichter Walter Abrams de jongeman in het vizier krijgt, neemt hij hem onder zijn hoede. Walter leert Brandon zijn illegale praktijken, maakt hem snel rijk en introduceert hem in het jetset-leven. De twee krijgen zowaar een vader-zoon relatie, maar die verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Brandon zijn 'magic touch' begint te verliezen. Nu is hij opeens verantwoordelijk voor miljoenenverliezen en gaat Walter het zijn protégé heel moeilijk maken. Zo ontstaat een persoonlijke strijd tussen twee oplichters die naast veel geld nog iets veel belangrijkers te verliezen hebben: hun trots en ego.
Walter Abrams
Southie
Brandon's Mom
Milton
Tammy
Ik vond het ook wel een leuke film. Leuk verhaal en Pacino en Mcdinges doen het prima, alleen Rene Ruso is toch wel redelijk miscast.
Ander probleempje is dat het me bij vlagen teveel aan Wall Street deed denken.
Saaie film. Heb 'm een tijdje geleden al gezien en er is niet zo heel veel moois aan. Het is in het begin best leuk als hij het goed doet, maar het is allemaal zo voorstelbaar. Zijn uitslagen kloppen niet meer en hij maakt verkeerde keuzes. Achteraf loopt het goed af. Vond de film niet spannend. 2 Sterren omdat het niet saai was, maar ook niet boeiend.
Rianneke_Dan
Opzich wel een leuke film, maar het verhaal vond ik op een gegeven moment te lang duren.
Personages waren leuk en het is nooit verkeerd om naar Matthew te kijken
Kon er wel naar kijken, maar toch niet heel veel bijzonders.
Respekked
Wat een verschrikkelijk slechte film dit. Vreselijk saai verhaal dat slecht is uitgewerkt en goed slechte acteerprestaties heeft. Alle cliché's worden weer eens uit de kast getrokken terwijl er geprobeerd wordt aan deze film enige diepgang te geven. Dit maakt de film echt lachwekkend.
Matchostomos
Degelijkheid troef en een verdienstelijke poging tot een psychologische oorlog tussen mentor en protégé, maar 'Two for the Money' kan zich op geen enkel moment meten met soortgelijke prenten als 'Wall Street' (de ambigue wereld van yuppies en 'gokken' in het algemeen) of 'American Psycho' (de 'strakke' wereld van yuppies). Daarvoor mist deze prent bovenal scherpte, originaliteit en een uitwerking op grote schaal. Bovendien ontbreekt het 'Two for the Money' naar het einde toe aan focus en wordt wel heel pijnlijk duidelijk hoezeer Caruso op veilig speelt. Ten slotte moet het gezegd dat Pacino andermaal een karikatuur van zichzelf speelt en dat McConaughey's six-pack geeneens in de buurt komt van Bale's twelve-pack, bij wijze van spreken.
Leuk filmpje maar zonder meer. Gelukkig focust de film zich meer op de figuren zelf dan op de sport en het gokken zodat de film voor iedereen aangenaam is, ook al ben je geen sportliefhebber. Pacino heeft al beter gedaan, maar zorgt met z'n klasse acteren toch nog dat de rol goed ingevuld wordt. En McConaughey zit ook wel in z'n vel en acteert naar zijn kunnen hier eigenlijk niet zo slecht. De film deed me denken aan een kruising tussen Wall Street en The Devil's Advocate. Een klassieker zal deze film nooit worden, maar hij is zeker niet slecht en leuk om te kijken.
Chainsaw
Mwoah, vond het niet slecht eigenlijk. Ik wil de film nergens sterk noemen, maar vermaken doet ie prima. Net als bij Disturbia van Caruso is alles ook hier visueel prima verzorgd en het lekkere tempo maakt dit als hap-slik-weg tussendoortje helemaal zo gek nog niet. Het is cliché, het is voorspelbaar en het is zeker niets om over naar huis te schrijven, maar amuseren doet 't wel. De hoofdrolspelers hebben allen wel eens een betere rol gespeeld, maar waren al met al ook zeker niet slecht bezig.
3 sterren.
Wel een leuke drama/romantische film. Het verhaal is best aardig en Matthew McConaughey, Al Pacino en Rene Russo deden het prima in deze film. Het einde is prima. De film duurt ruim 2 uur maar hij verveelde me nooit.
sinterklaas
Een zeer vermakelijk filmpje met nog een mooie rol van Pacino op zijn oude dagen. McConaughby ken ik trouwens ook niet maar hij deed het toch uitstekend. Film moest toch iets hebben van een sportfilm met een standaard verhaaltje. Voor vermaak is deze film toch wel zeker te kijken om even leeg te lopen.
Verder was de film ook erg sfeervol en mocht de humor ook niet ondbreken. Film was voor mij toch zeer geslaagt.
hellblazer93
Zeer aangename en makkelijk te verteren film. Het acteerwerk is prima en een heerlijk sfeertje heerste. Er zijn toh wel een aantal cliche's en het einde was ook aan de matige kant. Toch wel leuk om eens te bekijken.
Ook van mij 3½ ster.
Quido
Aardig drama, waarin Pacino in een aantal scènes laat zien nog steeds meer te kunnen dan de 13 in een dozijn rollen die hij de laatste jaren geregeld speelt. De laatste scène waarin hij te zien is, is - ondanks het voorspelbare karakter van de betreffende scène en de gehele plot - het hoogtepunt van de film. Technisch een prent die prima in elkaar zit; de prachtige beelden, vlotte montage en aanstekelijke muziekscore maken Two for the Money al meer dan de moeite waard.
Zeer clichématige film die echter enigszins lekker wegkijkt. Dit is volledig te danken aan Pacino. Redelijk.
®Tc
Vermakelijk maar een drama of thriller wordt het nooit.
Het verhaal in de gokwereld is amusant om te volgen er zit ook een leuk sfeertje aan. Matthew McConaughey zijn personage is zelfs interessant om volgen enkel vond ik hemzelf een miscasting. Al Pacino haalt zijn niveau al lang niet meer en Rene Russo loopt er enkel maar tussen.
Buiten het vermakelijk gedoe en de snelle wegkijktijd krijg je weinig tussen je boterham. De diepgang is ietsje te mager om er echt drama van te kunnen maken en een thriller heb ik al helemaal niet gezien. Al proberen ze het wel door score te gebruiken die de spanning wat zou moeten aandikken maar omdat er op het beeld weinigs spannends gebeurd faalt dat.
Ik zou gaan voor 3 sterren maar als ik dan even bij genres kijk gaat daar toch 0,5 voor af.
josseheijmen
Ja, heerlijke film.
1e ziening van Two for the Money.
Het milieu waarin de film speelt en de hoofdintrige zijn niet van de meest fijnzinnige of diepzinnige soort, dat geef ik meteen toe.
Maar er valt veel te genieten. En zéker wanneer je interesse hebt voor gokken/ de aard van deze (meestens) verslaving/ de misleiding/ de industrie die achter dit fenomeen schuilgaat.
Zo zijn daar de scherpe randjes die deze film hier en daar lekker venijnig maken. Het meesterlijke spel van Al, zéér overtuigend. De goede prestatie van hoofdpersoon McConaughey. Ook hij laat er geen twijfel over bestaan dat hij dit personage tot in de puntjes ís. Genieten.
Nogmaals, Al Pacino. Wat kan die vent toch fenomenaal mensen met een vlekje spelen. Een emotionele handicap die op eerste gezicht niet te bewerken valt. Toch weet je dat er iets niet helemaal in de haak is met zo'n figuur.
Vaak is het het rusteloze, het opgefokte.
In mijn ogen is er geen betere.
Hij is zijn hele leven al oud (met name zijn kop); hopelijk blijft hij dat nog jaren. En maakt hij wat betere keuze in de rollen die hij aanneemt dan recentelijk.
DeCol
Amusant onderwerp, maar te mager verhaal. Van een thriller is natuurlijk geen sprake. De zogenaamde persoonlijke strijd tussen Brandon en Walter is nooit dreigend of spannend. Er zit een hoog tempo in de film waardoor hij lekker wegkijkt en de bovengenoemde cast vond ik eigenlijk erg sterk spelen. Met name Pacino! Leuk om eens te zien.
moviemafketel
- 19752 berichten
1e keer duidelijk te lang geleden, want toen gaf ik wel erg weinig sterren.
Die Pacino blijft toch wel een klasbak in dit soort werkjes.
Films die over sport gaan en ook films die over gokken of geld gaan heb ik altijd interessant en spannend gevonden.
Het begin is inderdaad even doorkomen, maar daarna wil je toch wel erg graag weten of de downfall aanhoudt of dat het geluk(want dat blijft het toch) weer op tijd zal terugkeren.Het rotsvaste vertrouwen wat Pacino in McConaughey heeft, neemt groteske vormen aan en overstijgt een gewone zakelijke band waar het puur om het geld verdienen gaat. De adrenaline die je hebt voordat de dobbelstenen tot stilstand komen zoals Pacino zo mooi zegt is de werkelijke drug dat hun werk zo mooi maakt.
Ik was het einde vergeten en wist dus niet meer of ze die laatste zeer belangrijke weddenschap gingen winnen of niet. Ik weet nog niet goed wat ik liever als einde had gehad, maar zou het ook wel weer erg wrang hebben gevonden mochten ze echt alles zijn kwijtgeraakt. McConaughey ben ik geen fan van, maar deze rol past wel aardig bij hem. Russo vond ik wat minder in haar element, maar dat de rol er op zich was paste toch wel in het verhaal. Pacino die een soort weddenschap met zichzelf aangaat of zijn vrouw vreemd zal gaan of niet laat ook goed zien dat gokken zowel op zakelijk als persoonlijk vlak heel veel kapot kan maken.
Ik heb er meer van genoten dan jaren terug en raad de film dus ook aan voor mensen die van sport en weddenschappen houden en het hele wereldje daar omheen.
kobe bryant fan
Redelijke film ,het verhaal was redelijk je moet van footbal houden (ik niet ).
De acteerprestaties waren zeer goed vooral Pacino.
Dus een kleine 3.5
TrickySmalls
Aardige film die jammer genoeg geen uitschieters kent. Verhaal is leuk, maar begeeft zich gedurende de film teveel aan de oppervlakte. Gelukkig hebben we Pacino nog die nog voor het nodige plezier zorgt.
Denzz
Redelijk B-filmpje. Verhaal is vrij simpel gehouden en echt spannend is de film op geen enkel moment. Toch valt de film best te pruimen vanwege Pacino die wederom erg goed speelt. Ook Armand Assante had een erg leuke bijrol. Voor de rest onderhoudend filmpje. 3.0*
Redelijke film waarbij het gokken op sportwedstrijden big business is, en een ex-footballer geld verdiend met het voorspellen hiervan. Het verhaal heeft een wat voorspelbaar verloop en je zit ook te wachten tot het een keer fout gaat. Ondanks het vlotte tempo is de film wel wat aan de lange kant. Vooral tijdens de eerste helft had het best wat korter gekund. Goed acteerwerk en het is vooral een plezier om Al Pacino in een rol als deze aan het werk te zien. Een solide 3.0 sterren.
K. V.
Dit was nog een mooie film. Het verhaal boeide me wel en het is altijd leuk meegenomen als het nog eens waar gebeurd is. De cast was zoals te verwachten goed op dreef. Matthew McConaughey speelde eindelijk eens een serieuze rol en deed dit met verve.
De film is wel geen mega topper, maar kijkt toch vlot weg en is zeker ook meer dan een standaard filmpje.
De moeite om eens te bekijken als ze hem eens op tv tonen of als je hem vindt in een van de grabbelbakken voor een habbekrats.
%%%%%%
Het is een zeer matige film geworden die nergens iets van inhoud wilt tonen.
Dat Al Pacino aan zo'n oppervlakkige film mee wilt werken zal zo zijn redenen hebben, want jaren geleden weet ik zeker dat hij dit script lachend langs zich neer zou hebben gelegd. Maargoed hij speelt er nu in en doet zijn best om er een one man show van te maken wat totaal averechts werkt. De rest van de cast kunnen ook niet overtuigen al oogst McConaughey nog wel enige sympathie wat Rene Russo totaal niet doet, zij is gewoon weg miscast.
Door het verhaal word als een gek door heen geraasd en nergens word er iets van inhoud getoond het blijft ontzettend vlak : Zo zit McConaughey thuis bij zijn moeder eb een half uurtje later word er een miljoenen imperium om hem heem gebouwd zonder iets van back up.
De regie blijft ook behoorlijk op de automatische piloot regeren en weet totaal niet hoe het de emoties van de kijker zou kunnen bespelen, wat de hele film al niet kan. Het is eigenlijk een behoorlijke monotone zit.
2**
Sergio Leone
Vrij goed.
Zoals te verwachten is Two For The Money vrij voorspelbaar: een jongeman wordt onder de hoede genomen door een oudgediende waarna de up gevolgd wordt door de down. Er zit ook wat liefdesgedoe in, maar niet zoals je verwacht. Ook niet onbelangrijk is dat de twee hoofdpersonages voldoende kunnen boeien mits goede acteerprestaties.
En daar zit hét pluspunt. Zowel Matthew McConaughey als Al Pacino zetten rollen neer zoals ze al eerder gedaan hebben: McConaughey die van gladjanus in maatpak en Pacino die van dubieuze mentor. Eerstgenoemde is geen grootmacht, maar zet een oerdegelijke rol neer. Pacino lijkt in het begin een karikatuur neer te zetten, maar uiteindelijk weet hij de zwakte van zijn personage perfect over te brengen, tegen het zielige aan.
Bijrollen zijn er onder meer voor Rene Russo en die doet het ook niet slecht.
Qua regie hobbelt de film een beetje tussen hip en 'gewoon', iets wat in combinatie met de spelbeelden wel werkt. Het hippe dat er is, hoort ook wel bij het zakenwereldje. Aangenaam verrassend is de soundtrack, die een paar opvallende muziekkeuzes bevat. Minder leuk is dat de regisseur McConaughey's lijf prominent in beeld brengt. De toegevoegde waarde daarvan is onbestaande.
Krappe 3,5
Tarkus
Alleen al om Al Pacino is deze film het bekijken waard. Zoals gewoonlijk weet Pacino zich prachtig in zijn rol in te leven en is grandioos.
Helaas kan dit niet worden gezegd van Matthew McConaughey, ik vind hem niet geschikt voor dit soort rol met vele dialogen, ik zie hem liever in actierollen.
Het onderwerp is in Europa niet zo bekend, hoewel er hier ook steeds meer een meer op sportwedstrijden wordt gegokt. Doch de bedragen die in Amerika in die business omgaan zijn hier nog niet van toepassing.
Het is dan ook een verhaal dat typisch Amerikaans is en een beetje inlevingsvermogen wordt gevraagd om alles een beetje te begrijpen.
Het is een mooie film, meer niet, ik geef 4 sterren alleen al om het prachige acteerwerk van Pacino... het had anders minder geweest. Nog een kleine pluim voor Rene Russo, die na al die jaren nog steeds niets van haar aantrekkingskracht heeft verloren.
Opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste commentaar.
Een puike Pacino maar een veel mindere McConaughey, die ondertussen al wel betere dingen heeft laten zien.
Decec
Een goede drama/sport/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel een bekende acteurs Al Pacino en Matthew McConaughey....
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
SmackItUp
Het rise & fall verhaal in een nieuw jasje. Een beetje zoals Wolf of Wall Street, maar dan minder groots en zonder vermakelijke randzaken. Pacino mag zich weer eens lekker uitleven in een rol en dit doet hij met verve, maar ook McConaughey houdt zich prima staande. Best leuk dramafilmpje, al mist het zo nu en dan de nodige schwung om tot grote hoogte te stijgen. Kleine 3,5*.
IH88
“Oh man... You better hold on to the coin you flipped. Because this game keeps up like this, I'm going to have to borrow it.”
Redelijke film die door Pacino en McConaughey zeker de moeite waard is om een keer te kijken. Het verhaal mist wat scherpte en is erg voorspelbaar, maar daar staat tegenover dat het wel vermakelijk is om te kijken naar een Pacino en McConaughey die zich steeds meer in de nesten werken. Hun samenspel geeft Two for the Money net dat beetje extra, en zorgt ervoor dat je de film niet na één seconde al weer bent vergeten.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Great Debaters

The Guardian
Actie / Avontuur, 2006

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007
amerikaans voetbalbetcarrièrehebzuchtsportinspired by true story