Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: James Franco, Sophia Myles en Rufus Sewell
Releasedatum: 20 april 2006
Bekijk via Prime Video
Plot Tristan + Isolde
"Fighting countries can still love..."
Tristan & Isolde vertelt het Middeleeuwse verhaal van een koppel, wiens liefde voor elkaar de vrede tussen Engeland en Ierland in gevaar brengt. Hij is namelijk een nobele ridder en zij de Koningin van Engeland... en getrouwd.
Tristan
Bodkin
Edyth
Leon
Matthis
De muziek in de trailer is echt jammer gekozen. In plaats van Evanescence had Qntal beter voor de muziek kunnen zorgen. Dan was het commerciele tintje van deze film afgebleven, wat meestal de kwaliteit van een film verhoogd.
Leuk de vergelijking die Tiger trok tussen King Arthur en deze film. Keira Knightley was een Pictische in King Arthur, daar kent het verhaal van Tristan en Isolde waarschijnlijk haar oorsprong. Het verhaal heeft een Arthuriaanse inslag, en heeft zich daardoor onder de Arthurverhalen geschaard. In latere vertellingen zie je dan ook Tristan wel eens op Camelot langskomen. Verder zijn er tussen deze twee verhalen geen directe linken.
Ik ben erg benieuwd naar de film. Ga hem binnenkort bekijken.
jimbo79
nee jarhead dan die staat in je top 10, nou die is nu echt saai en helemaal geen actie scenes.
en dat zegt iemand die the fog drie sterren geeft 1 van de saaiste en slechtste horror films ooit
allé ja ieder zijn smaak zeker
Olivia
Ik heb 'm nog niet gezien, maar ik hoor wel van een aantal mensen die hem wel hebben gezien dat-ie 't allemaal niet erg historisch correct is.... Men schijnt ergens te roepen: "De Kelten komen!"
Maar ik ben nog steeds benieuwd, ga 'm denk ik maar huren bij de videotheek als-ie beschikbaar is.
Matthis
Zou niet de eerste film zijn waarbij dat het geval is.. Ik noem om dicht bij het onderwerp te blijven King Arthur maar weer. Historisch gezien is dat ook een dubieuze film.
Ik vraag me ook wel eens af of het de intentie van de filmmaker is om het historisch gezien zo betrouwbaar mogelijk te maken. Ik denk dat het vaker is dat een historisch verhaal nodig is om tenmiste wat houvast te hebben voor een film, omdat je anders helemaal nergens komt. Het historische verhaal verwordt dan vaak tot een kapstok die de regisseur op een bepaalde plek neerzet en verbouwd en uiteindelijk gaat het dan toch weer om de namen van de acteurs. Bah!
tukker1966
De betere versie van King Arthur, vind ik. Stuk professioneler en beter geacteerd. En wat de voorspelbaarheid betreft, Het einde vind ik niet echt voorspelbaar !! En wat dan nog, een liefdesverhaal mag toch best een beetje voorspelbaar zijn ? 4 stars (ruim)
Ten eerste kun je deze film niet vergelijken met King Arthur...die vond ik toch echt wel een heel stuk beter dan deze film ...film die eigenlijk alleen deint op het liefdesverhaal....en dat zijn niet echt mijn soort films.
King Arthur was veel meer actie en spektakel....ik vind dus niet dat je deze...ahum....truttenfilm.... mag vergelijken met King Arthur.
Maar ja...het is dus ook mijn mening...ieder voor zich zou ik zeggen.
Heb me met King Arthur in ieder stukken meer vermaakt dan deze...ehh..tr*ttenfilm...
Enne...ik vind amusement belangrijker in een film dan historisch juiste gegevens..een film is toch in de eerste plaats amusement?
Niet meer dan 2 sterren...**
Matthis
De Da Vinci Code (het boek) vond je zeker ook geweldig? Ik betwijfel het of geschiedenis bedoeld is om vervormd te worden en zo een hogere amusementswaarde te krijgen.
Ik weet o.a. daarom niet of film in de eerste plaats amusement is. Ik denk dat film meer filosofie en boodschap (dus communicatie) is dan amusement. Maar ja, tegenwoordig moet over zo min mogelijk dingen te veel nagedacht worden.
XxXDEPPFANXxX
Wow! dit is echt een hele mooie film! e manier waarop alles is gefilmd, het acteer werk (vooral van Sophia Myles)en het einde heel mooi!
*****
Moob55
Ik denk niet dat geschiedenis bedoeld is om te vervormen, het is ook niet bedoeld om te vervelen, geschiedenis is helemaal niet bedoeld, geschiedenis is gewoon.
Sommige films zijn bedoeld als louter amusement en sommige films moeten we bij nadenken, laat een ieder daar maar zelf over beslissen enne.... communicatie??? Ik dacht dat het de bedoeling is dat communicatie twee kanten opgaat, dat is bij film niet het geval.
Angrod_Pallanén
Hoezo? Dat zou betekenen dat niemand meer een + in hun naam mogen hebben omdat dat gepikt is
Wellicht vonden de makers dat de beste titel...
animalkrullie
De film begint zeer goed met de gevechten tussen de Ieren en de Engelsen waarnaar ik hem persoonlijk erg af vind vlakken.
Het word een romantisch drama verhaal die dat er wel erg dik bovenop legt. Jammer vooral door het hoopgevende begin.
Toch 3*
iGeO
Het feit dat er bij de omschrijving Drama/Romantiek staat, kun je je al een beetje voorbereiden op een film met de nodige Drama en Romantiek
PS ik hoopte zelf ook op wat meer actie, omdat me dat zo aanspreekt in historie-films...
AmazingPP
Niet mijn film. Ik haat films die zich afspelen in de geschiedenis, dat wil zeggen: de Middeleeuwen e.d. De enige films die ik vindt te pruimen is Gladiator en Spartacus. Maar desalniettemin zeggen mijn ogen dat deze film prima verzorgd is en er mooi uitziet. Vandaar 2 sterren.
Prudh
Definieer 'en dergelijke'
wat een bullshit commentaar. De geschiedenis is veel te groot om een dergelijk boude uitspraak over te doen.
*Lise
Deze vond ik echt een heel geslaagde film
Een heerlijk dramatisch en ontroerend liefdesverhaal; overtuigende vertolkingen, mooie chemistry en erg meeslepend
Heel mooie beelden van het Engelse en Ierse landschap, en puik acteerwerk van zowel de hoofdrolspelers (James Franco en Sophia Myles) als Rufus Sewell, alias Lord Marke, die gelukkig niet als "de slechte; de vijand" wordt afgeschilderd. 4*
Angrod_Pallanén
Vermakelijke film in het straatje van 'Titanic', 'The Notebook' en 'Troy'. 'Tristan + Isolde' vertelt een pracht verhaal, zoals we dat al meerdere malen hebben gezien, maar wederom erg goed uitgevoerd.
Het verhaal is klassiek en eigenlijk onmogelijk om cliché te worden, althans, niet van deze kwaliteit. Want de film weet de gevoelige snaar te raken en, hoewel nooit verrassend, aardige wendingen te maken die de uitkomst niet verraden.
James Franco is erg goed in zijn rol en weet precies waar hij mee bezig is. Dat had Sophia Myles weer minder, die ondanks een paar mooie scène, toch in de schaduw stond van de twee mannelijke hoofrolspelers.
De muziek is passend in de tijd en plaats, maar weet nooit echt bij te dragen aan scènes. Tenminste, niet meer dan een score moet doen.
Als laatste is 'Tristan + Isolde' vooral een goede combinatie tussen romantiek en avontuur. Maar weet nergens op een niveau te komen dat hij zich bij de groten der genre mag voegen. De film heeft geen uitblinkende scènes, verrassende gebeurtenissen en mooie liefdesscènes. Dit laatste komt vooral door de gemis van enige chemie tussen Franco en Myles.
Het is al met al goed uitgevoerd, beter dan gemiddeld, maar ook niet meer dan dat.
3.5
Williamq12
Lekkere romantische film.....
Alleen het einde vond ik een beetje te snel gaan..
van mij 4 sterrren.
jeanai
deze film kijkt lekker weg en weet nog net een plaatsje te krijgen in het rijtje... king arthur, braveheart, the patriot.
het originele verhaal is wat misvormd, maar dat doet de film geen kwaad.
BLaCkMamBa
Doet me heel erg denken aan The First Knight (die overigens een stuk beter is).
De aktie is echt beneden de maat in deze film. Het plot was een grote cliché, wat te verwachten is in een "ridderverhaal", maar er mocht wel iets origeneler mee worden omgegaan.
Niet teveel van verwachten dus
jasperthew
Vermakelijke film in het straatje van 'Titanic', 'The Notebook' en 'Troy'.
kan je eventueel First knight nog aan toevoegen. Heeft veel weg van het plot van die film, naar mijn mening. Teminste, ik moest gelijk aan First Knight denken toen ik de film zag/las..
Verder, ik vond het een hele vermakelijke film. Het is inderdaad geen film die je moet gaan kijken om de 'coole actiescenes', meer een film om eens lekker avondje onderuit te hangen, met de nodige dames erbij. Het is een niet erg origineel, maar toch egt wel boeiend roman. Blijft spannend, hoe voorspelbaar je het ook denkt te vinden. (Ik dacht dus dat het compleet anders zou aflopen) De muziek is beetje matig, maar daar moet je gewoon de eerste keer niet te veel aandacht aan schenken.
Acteurs spelen verder wel goed.
wel verdiende 4*
Stemmertje
Deze film heb ik gekeken aangezien er twee dames bij mij thuis waren. Behalve romantiek heb ik genoten van de harde scenes die je wellicht in een film van dit genre normaliter niet verwacht. Zeker een een aanrader voor een avondje op de bank met z'n tweetjes. Het Romeo en Julia-gehalte is wel erg hoog, dus een echte nieuwe film is het niet.
Van mij krijgt deze film 4*
TheRisingSun
Een avonturenfilm die je wel aan Kevin Reynolds kan overlaten, aangezien hij met "Robin Hood: Prince of Thieves" en "The Count of Monte Cristo" al twee zeer mooie films heeft afgeleverd in dit genre.
Ook deze is weer schitterend! Hoe de landschappen weer in beeld worden gebracht is fenominaal. Die bergen met de zee in één shot is geweldig om te zien. Alleen van al die prachtige shots kan ik al eeuwig genieten!
Het verhaal is een mooi liefdesverhaal geworden. Ik kan goed begrijpen dat dit een droomproject voor de gebroeders Scott was. 't Is een prachtig liefdesverhaal, dat door Reynolds mooi is uitgewerkt.
Franco, Myles en Sewell zijn overtuigend in hun rollen, waar Sewell zijn rol het meeste karakter kan geven.
De film kon net niet aan Braveheart tippen, want die zal bij mij wel altijd op nr 1 blijven, maar dat wil niet zeggen dat ik ook deze film niet met de volle aantal sterren wil belonen.
dariogg
ik heb hem net binnen gehaald en heb hem gezien van mij krijgt hij ondanks de paar rare opmerkingen die er in voorkomen toch netjes 4* voor.
Mooi gefilmde maar weinig enerverende romantische avonturenfilm. Het begin en het einde beschikt over wat hak- en zaagwerk, maar daartussen zorgt de onvermijdelijke romance voor het nodige knarsentanden. De hoofdrolspelers doen het niet slecht en Sophia Myles is erg mooi, maar er is geen chemie tussen de twee. Mooie rol van Rufus Sewell als de derde persoon in de driehoeksverhouding. Lichte tegenvaller van regisseur Reynolds, die beter werk afleverde met het soortgelijke Robin Hood: Prince Of Thieves.
shaknthustnt
Van mij krijgt deze film 4*
Het is omgekeerd. Shakespeare schreef romeo en julia naar aanleiding van de keltische sage Tristan en Isolde.
DarkDuuvel
Een mooie film met een romantische/dramatische sfeer waar op het laatst erg de nadruk op word gelegd...
Het was niet zo'n voorspelbare film als ik verwacht had,
ik vindt het verhaal opzich goed en de acteurs deden het ook zeker niet slecht. (die James Franco ken ik ergens van waarvan weet ik niet maar hij is mij in iedergeval in deze film erg positief opgevallen)
Kortom een mooie film, bijna een topfilm en omdat ik me er goed in kon meeleven en ik me de hele film goed vermaakt heb krijgt het 4.5 sterren.
Wegpiraat
als je van dit genre houdt, zal je er van genieten !!!
op ALLE fronten goed, was kwa gevoel soms iets te meeslepend !! 4.5*
ellentjah
Ik had zooo veel verwacht van deze film .. maar vond 'm eigenlijk maar niets. Nou ja, niets is een groot woord. Vond 'm niet superslecht, maar het was echt niet wat ik verwacht had .. ik moest echt moeite doen om hem uit te kijken.
Misschien was het omdat ik heel moe was toen ik hem bekeek en er niet echt in meeleefde in het verhaal. Maar pff .. ik vond de film nogal saai en voorspelbaar. De film deed me (zoals enkele anderen hier) ook denken aan First Knight.
Isolde (ik weet niet hoe de actrice heet) vond ik dan wel heel mooi acteren.
Ach, ik denk dat ik hem later nog eens ga huren, misschien dat ik hem ooit iets meer zal appreciëren. (want aan de andere reacties hier te zien, denk ik eerder dat het aan mij ligt dan aan de film)
Maar momenteel krijgt deze film 2,5 *

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Sunshine
Drama / Romantiek, 1999