The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Community Announcer
Lima One Alpha
kissofdeath
Leuke film.
Interessant verhaaltje en erg mooie shots. Wel zitten er stukken in die er bij mij moeilijk ingingen, omdat de hoofdpersonen wel heel veel mazzel hebbn.
Acteurs doen het redelijk, Buscemi vond ik zoals altijd vrij goed.
Verder veel spectaculaire actie een mooie special effects.
JigSaw_Doll
Het begon zeer goed en sterk, maar vanaf 2/3 van de film gaat het nogal naar beneden met de clichés en hardcore actie dat ervoor gedaan is en zo weinig tijd maken voor character development. maar wel visueel knap, zeker die shot in het begin.
erik neuteboom
Even vlotte als gelikte mix van actie en SF die lekker makkelijk wegkijkt en wordt gedragen door de overdonderende visuele aspecten en het interessante basis gegeven. Was deze film in de stijl van Invasion Of The Body Snatchers (Donald Sutherland versie) uitgewerkt dan het het wat spannender en meeslepender kunnen zijn, nu had ik na het kijken van The Island een wat onbevredigend gevoel.
Wigand
Dit is een zeer sterke film met prachtige beelden, muziek en overtuigend acterwerk van Scarlett Johansson.
ExXxtreme
Het is Science-Fiction, dus het hoeft niet realistisch te zijn.
Tuurlijk wel, het moet geloofwaardig zijn volgens de wereld die ze in de SF-film geschept hebben.
Number23
Zucht Scarlett Johansson is de enige reden dat ik deze film gezien, mooiste vrouw ter wereld...
En de film viel reuze mee, nog een pluspunt:)
speranza
Naast de schoonheid van Scarlett Johansson heeft deze film gewoon prachtige beelden.
speranza
Ondanks de vele uiterst irritante reclameblokken tussendoor ga ik er ook weer voor zitten vanavond.
Roderix
En ook ik heb deze film al meerdere keren gezien, echt geweldig.
Toch vanavond maar weer kijken, al kan ik mij herinneren dat deze nog niet zo lang geleden weer was vertoond.
Eigenlijk jammer dat al die verschillende zenders ze stuk voor stuk steeds willen herhalen.
Jesse xD
Blijft toch een hele toffe film dit. Voor mij blijft het einde, met de track 'My name is Lincoln' nog steeds een kippenvel moment. Vanavond weer kijken.
speranza
Deze komt ook vaak op tv zeg.
jipt
maar prachtige romance die ik ook nooit bij Bay had gezocht maakte het helemaal af.
Carni
Heb deze film net voor het eerst gezien. Mooie film met een boeiend verhaal, mooi gefilmd en vermakelijke actiescenes. Zeker een aanrader, als je van sience fiction houdt... 3,5*
Douwe2
Scarlett Johansson
Verder vind ik de film vrij standaard, maar door Scarlett wordt het een 7.
speranza
Echt niet alleen Scarlett Johansson die inderdaad heel erg lekker is in deze film. De prachtige beelden, de heerlijke muziek, de bijzonder spectaculaire actie scènes. Dit is een heerlijke film.
Puur hollywood popcorn-vermaak.
De film begint aardig. Met name de decors zijn erg mooi. Na ongeveer 3 kwartier begint de ellende. De clichés stapelen zich op, met als dieptepuntde overgang van slecht naar goed persoon bij Mr Laurent. De acteerprestaties vond ik nou ook niet bepaald van hoog niveau. Het is dat ik een zwak heb voor Johansson, maar dit was duidelijk niet haar beste rol.
Camerawerk is vaak ook niet al te best. Der gebeurt veel te veel, waardoor het erg rommelig oogt. Daarbij moet ik vermelden dat de actie wel prima in orde was. Dat redt overigens ook de film van een ondergang...
Heel erg jammer, het concept is erg goed, maar er word niets mee gedaan. Ik had iets heel anders verwacht van deze film. Ik hoopte dater een echt eiland zou zijn en de film daarop zou doorborduren. Helaas moet het weer uitmonden in zo'n halve aanklacht tegen de maatschappij. Errug jammer, want er zat veel meer in.
De actie, decors, special effects en het uiterlijk van Johansson, redden deze film van een totale flop
Siroy
Totale flop? Ik weet niet wat voor film jij hebt gezien hoor... Ik vond het een heerlijke film, alles erop en eraan.
speranza
Leuk om de reus uit The Green Mile in deze film voorbij te zien komen.
jipt
Leuk om de reus uit The Green Mile in deze film voorbij te zien komen.
DVD-T
Een Michael Bay topper die je niet meteen van Bay zou verwachten.
Als we dit als actiefilm bekijken is dit niet meteen Bays beste film. De actiespecialist als hij is heeft ons al beter laten zien. De scene op de snelweg is een herhaling van de scene uit Bad Boys II. Enkel de momenten op de motor en aan dat uithangbord waren echt de moeite waard. Als we dit bekijken als science-fictionfilm met een goed verteld verhaal, hebben we dit nog niet eerder van Bay gezien, zeker niet het goed vertelde verhaal. Volgens mij de eerste film waar de, door mij gewaardeerde, regisseur echt de tijd neemt om een verhaal te vertellen. En dat pakt toch best goed uit. Filmisch ook allemaal wat rustiger geschoten, en dat is ook een verademing. De manier waarop Bay normaalgesproken zijn actiescenes serveert had hier ook helemaal niet bij gepast.
Af en toe wel een wat rare camera positionering, had dat toch liever anders gezien, en ook de belichting is soms zo dat je bijna niets van een scene meekrijgt. De cast is, met uitzondering van Bean en Buscemi, niet echt goed bezig en lijkt zich ook niet thuis te voelen in de film. Jammer want dit komt erg duidelijk over naar de kijker. Verder heeft Hounsou ook geen enkele toevoeging, wat deed hij nu in de film? Helemaal niets.
Een beetje een rare film in het oeuvre van Bay. Niet heel slecht, maar ook zeker niet goed. Wel erg vermakelijk en een interessant verhaal.
Rory Breaker
Ja, je hebt me goed gehoord...
De acteerprestaties zijn ondermaats en de film zelf is ontzettend maar dan ook ontzettend cliché. Ontken dit niet. Ik vond het gewoon geen sterke film. Concept is leuk en ik had gehoopt dat het echt overthe island zou gaan. Helaas moet het weer zo'n standaard actiefilmpje worden, met erg ongeloofwaardige ontsnappingen.
Justinw
DVD-T slaat de spijker op zijn kop. Ik vind dit ook een heel erg sterke van Bay. Denk zijn sterkste. Beter dan die Transformers crap.
ExXxtreme
Moest het over een eiland gaan.. dan was heel het concept weg.. want het concept is nu juist dat er helemaal geen eiland is.
Rory Breaker
Je leest niet goed... Ik zeg dat ik dat liever had gezien. Nu is het maar een standaard actiefilmpje, met erg veel clichéachtervolgingen...
%%%%%%
Zo standaard is deze film toch niet ?
Ik heb zelden een film gezien met een concept als The Island. Buiten dat, is de film zowel camera technies noch visueel interessant om er een avond prima te vullen.

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s