The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
Donkerwoud
Stukken beter dan verwacht. Je zou haast gaan geloven dat er een kundig regisseur achter zat en niet Michael Bay. Natuurlijk ontaardt de boel wel, zoals te verwachten valt, in een zee aan exploderende dingen.
Prima maar soms ietwat ongeloofwaardige SF van Bay met een uitstekende cast. Geen meesterwerk maar wel zeer vermakelijke actie, die bij tijden nogal de overhand neemt. Goed.
Materny

Heerlijk toch
Donkerwoud
Het moet zeker af en toe kunnen, hoor. Maar het maakt de man niet een goede regisseur.
Mikemans
Goede acteurs/trices, leuk verhaal, mooie muziek en goed uitgewerkt. Kortom een goede sf-film...!
Aranea Niké
Deze film behoort echt tot een hele goede science fiction film,
ik vind het echt een mooie film waar een verhaal aan zit.
x
Renee28
De meeste films van Michael Bay gaan om actie en spektakel, maar mist vaak diepgang. Het goede aan deze film is dat er meer diepgang in zit dan zijn normale films en toch heel veel actie. Zeer vermakelijk met een origineel verhaal!
Van Nunen
Vreemd dat de kloon ook een Engels accent heeft...
dennislaport
Top film
Goed verhaal
Goede actie
Goed acteer werk
Goed camera werk
Zoals een actie/SF film hoort te zijn
4.5
Thomas83
Hoe komt deze film aan zo'n hoog gemiddelde? Ik vond het een wat bombastische en typische Michael Bay-film, Hollywood-lopende bandwerk.
Het plot sprak me erg aan, en daarom wilde ik The Island graag eens zien, maar hij heeft me toch erg teleurgesteld. Allereerst blijkt het plot uiteindelijk weinig bijzonders te zijn en duurt de film veel en veel te lang. Aan het begin is er nog een beetje de mystiek, al vond ik die hele wereld wel wat al te klinisch overkomen. Maar op een gegeven moment wordt het gewoon een actie-achtervolgingsfilm eigenlijk, en de actie is weliswaar niet slecht, maar echt goed zou ik hem ook weer niet noemen, en er moest weer de nodige sentimentaliteit worden ingestopt, net als wat foute oneliners, een hoop sluikreclame, een vleugje romantiek en ook wat humor, die een beetje misplaatst overkwam.
Iets anders wat de film erg verpest zijn de acteerprestaties. Erg leuk dat Steve Buscemi nog in de film zit, helaas wat in een te kleine rol, maar ook hij komt niet vreselijk geïnspireerd over, en dat is ook niet zo gek met zulke tegenspelers. Sean Bean kan uitstekend bad guys spelen maar ik vond hem weinig overtuigend spelen, vooral ook omdat zijn karakter wat slecht is uitgewerkt. Djimon Honsou deed het al iets beter, maar daar is ook alles wel mee gezegd. En de twee hoofdrolspelers, Ewan McGregor en Scarlett Johansson, spelen regelmatig echt dramatisch. Vooral de mimiek in hun spel is vaak echt om te huilen. Zo schijnheilig en slecht dat een willekeurig persoon op straat het zou kunnen evenaren.
Die toekomstwereld zag er niet slecht uit, maar op een of andere manier een beetje net-niet en er op geplakt, ik kan het niet goed onder woorden brengen. Verder vond ik de muziek nogal standaard Hollywood, op een heel enkele uitzondering na misschien, en het camerawerk was te vaak wat al te hip, bij de snelle actiescènes dan vooral. Ook zitten er net wat teveel mooie shots in de film, vooral op het laatst. Alsof je naar een schilderij kijkt. Je kunt het ook overdrijven. De film bevat soms mooie kleuren maar vaak iets te gekunsteld allemaal.
Over dingen die mooi zijn om naar te kijken gesproken, Scarlett is wel prachtig, vooral aan het begin in dat witte pakje.
De special-effects zijn in dit soort films altijd ruimschoots aanwezig, en over het algemeen was ik niet eens zo heel teleurgesteld, zelfs niet over de CGI. Dat zou ik dus nog als een van de weinige pluspuntjes aan de film noemen, maar een voldoende weiger ik hier voor te geven. Er had zoveel meer in gezeten.
missl
Deze film gaat over van de ene daverende actie in de volgende. Het is wel vermakelijk, maar de dialogen zijn echt een verschrikking.
Gitarist187
aah goed vermaakt met deze film... leuk gebracht allemaal, einde was minder uitgewerkt... vooral die heli's die in de eind scene overvliegen waar gaat et over maja toch een 4/5
Materny
Behoorlijk mee oneens.
Defineer een goede regisseur dan eens als je wil.
Hou wel in gedachte waarvoor de man is aangesteld en wat er van hem verwacht word..
Inland Rabbit
Zonde! Daaar begin ik maar eens mee deze keer. Een woord, dat nog wel vaker terug zal komen in deze tekst.
Het begint best boeiend. Veel wit en een vrij nietszeggende sci-fi omgeving, die ondanks alles toch vrij duidelijk is. Alles komt heel steriel en kaal over. Best afstandelijk (qua emotie, akties en verhaal) en dat houdt me iets makkelijker geboeit, want visueel is dat kale niet altijd even leuk om te zien. Dat word wel beter, als er afgeweken word van het witte gedoe, wat later meer en meer (tot helemaal) gebeurd.
Akteerwerk is op zich prima en leunt natuurlijk zwaar op 2 a 3 bekende gezichten (Buscemi voorbij zien komen is altijd vermakelijk), maar erg onconfortabel in deze setting. Ik heb zowel Ewan, als Scarlet het wel veel beter zien doen. Tsja, je moet je ook maar aanpassen aan zo'n film. In het begin nog zeer ok, maar (simpel) ren- en vliegwerk, dat past ze gewoon niet.
In mn laatste zin, viel voor de oplettende lezer al mijn grootste kritiekpunt te halen (ik twijfel sterk of iemand echt op een recensie voor deze film zit te wachten, maar ok), namenlijk kent de film in mijn ogen nogal een grote omslag.
In het begin zit je nog te kijken naar een aardig opgebouwde sci-fi met actie-elementen, maar later kijk je dus naar een actiefilm met kleine sci-fi elementjes.
Het wordt steeds verder en verder opgevoerd, tot de film zowat uit elkaar barst van de actie. Tsja, ik vind dat zonde! JA, daar heb je het woord weer. Zonde van de redelijke sfeer die vantevoren toch enigzins subtiel was opgebouwd.
Alles was inmmidels zo erg vervallen in standaard zooi, dat het einde me ook allang niet meer verbaasde. Om maar te zwijgen over de slotscene + walgelijke soundtrack/song.
Jammer, oh eh sorry, ik verspreek me. Zonde, hier had meer in gezeten, lijkt me.
tarentino
Een film waar veel meer in had gezeten. Het begin belooft veel(interessant, humoristisch), maar na het ontsnappingsmoment zwakte het af, en niet zo'n beetje.
Toen begon het zo overbodige, overdreven actiegedeelte. Sowieso vraag ik me af hoe zo'n bedrijf aan zo'n politieteam komt. Het is 2019 en ze hebben allemaal de allermodernste wapens maar ze slagen er niet in om 2 mensen te pakken, sterker nog ze slachten zichzelf alleen maar af.
Ook waren er wat kleine dingen waar ik me aan ergerde. Bijvoorbeeld het moment waarbij 1 van de 2 Lincolns wordt doodgeschoten(zeer moeilijk om uit te vinden wie de echte is natuurlijk???), de sexscène(ze waren toch zo geprogammeerd dat ze daar niet aan deden??) en het kan ook helemaal niet dat een kloon dezelfde herinneringen heeft als zijn "sponsor".
Het einde vond ik trouwens wel weer mooi.
Een film waar veel meer had ingezeten dus als alleen maar het genre anders was geweest. Drama ipv actie, dan had dit een hele goede kunne zijn.
mister blonde
Haha! Wat een kut film, zeg. Heb me regelmatig afgevraagd of deze lelijk gefilmde (slow mo op heel foute momenten, lelijk gebruik van kleur, stompzinnige cameraposities) en gemonteerde (stoere snelle montage, zeg!) compilatie van eerdere films nog boeiend ging worden. Actie zag er niet uit (overbelichting, Blair Witch-achtig geschud; een beetje onbeholpen), sci fi sfeertje werkte voor geen meter, naar de 'humor' zat ik met plaatsvervangende schaamte te kijken en de toch al niet bijster sterke acteurs waren lachwekkend slap. Plot zal wel weer ondergeschikt zijn geweest, maar dit was wel heel debiel. Debiel? Ja, debiel ja. 1 ster.
markie1978
Mega goede film echt een super topper.
In deze film zit echt alles goede actie, goed camara werk, mooie vrouwen en het is een erg geloof waardige SF.
Wat ik ook erg goed en leuk vind is het design van de gebruiksvoorwerpen die gebruikt worden in deze film, die zijn echt top. Het thema is ook goed, lijkt een kleinbeetje op Coma, maar dan beter.
Deze goede film heeft gek genoeg niet een top rating maar dat verdient het wel, daarom 5* voor deze film
cambal
Niet de allerbeste film van Scarlett Johansson waar ze in geacteerd heeft, maar wel beter als de gemiddelde in het S/F genre waar te weinig kwaliteit vandaan komt die de moeite waard zijn .
wibro
Had je dan iets anders verwacht van een regisseur als Michael Bay? Het is om die regisseur dat ik niet naar deze film gekeken heb. En uitgaande van de reacties van jou, Thomas83 en Mister Blonde hoef ik daar dus geen spijt van te hebben.
Inland Rabbit
had ik iets anders verwacht? hmm, ik had eerlijk gezegd wel een beetje hoop op acteurs als Johansson, McGregor en Buscemi, maar hoe dan ook, konden die het niet naar een hoger niveau tillen. Wat maar weer aangeeft, hoe slecht het eigenlijk in elkaar zat.
Niet supergoed, maar ook niet heel slecht. Op zich boeide het verhaal wel en was het best vermakelijk, al was de uitwerking niet optimaal. Ik heb hem overigens gister niet gezien, alweer een jaar of 2 terug maar ik zie dat ik hem vergeten was te beoordelen.
%%%%%%
Erg goeie actie film het verhaal sprak mij wat minder aan ben niet zo'n Science-Fiction iemand
Maar deze film is een uitzondering mooie muziek goeie shots.
En er zit een prima tempo in als de film niet langdradig word.
Het beste blijft toch het camara werk wat deze film naar een hoger gemiddelde brengt
ILDIB
Camera werk is inderdaad de plus. Leuk idee, beetje fantasierijk maar ach.
GROOTSTE STUPIDITEIT:
als oplossing voor de fouten in de nieuwe series echo halo etc is bedacht om idereen te laten winnen zodat het niet opvalt dat ze allemaal worden afgemaakt. Maar HALLO, de 'correcte' vervangende klonen van die eruit gehaald zijn moeten er ook weer terug in... Valt ook wel op denk ik zo bij de a b c en d generatie die achterblijft...
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het eerste uur was zeer vermakelijk en smaakte naar meer, maar het laatste (half) uur is typisch Micheal Bay over-the-top-actie en ik verloor al snel mijn interesse - zeker bij het betrappen op dozijnen onlogische gebeurtenissen en fouten. Ik begrijp dat de film spannend moet blijven en er af en toe wat onlogische dingen moeten gebeuren om het draaiende te houden, maar dit werd me toch iets te gortig.
Eerste uur: een nipte 4 *
Tweede uur (+ kwartier): een nipte 2,5*
Totaal: een vrij ruime 3*
Kraay
Onverwacht goede film, veel te mooi voor Micheal Bay, de zwaar irritante onrealistische actie, waarin hoofdpersonen al zo'n 80 keer dood hadden kunnen zijn voor het einde, die door Micheal Bay meerdere malen naar een hoger niveau is getild, valt hier heel erg mee. Acteerprestaties zijn top, Steve Buscemi
en Ewan McGregor
en ook de rest, een hilarische, maar prachtige romance die ik ook nooit bij Bay had gezocht maakte het helemaal af.
Scarlett en Film zagen er heel goed uit.
Fijne dinsdagavond, zelfs voor een actiefilmhater als ik.
Totalwar
ik vond het echt hele goede film er zate en lbijzonder verhaal in en de actie was ook fantastisch
neighbor
Camera werk is inderdaad de plus. Leuk idee, beetje fantasierijk maar ach.
GROOTSTE STUPIDITEIT:
HALLO, het is een film hoor!
White Trash
Wel een goede film gister voor de 2e keer gezien vond hem toch wat minder zker het 2e deel nadat ze ontsnapt zijn

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s