The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Community Announcer
Lima One Alpha
Thomas83
Behoorlijk mee oneens.
Defineer een goede regisseur dan eens als je wil.
Hou wel in gedachte waarvoor de man is aangesteld en wat er van hem verwacht word..
Een goede regisseur, dat is lastig te defineren, maar Michael Bay vind ik in elk geval geen goede als je kijkt naar zijn films. The Rock is geweldig en Armageddon vond ik ook erg goed (misschien zou ik hem tegenwoordig ook verschrikkelijk vinden, de laatste keer dat ik hem zag is alweer een tijd terug), maar daarna ging het hard achteruit. Subtiliteit ontbreekt en de films zijn ook veel te gladjes (alsof Bay zich voor het regisseren van een film van top tot teen met olijfolie insmeert), en teveel op het spektakel en het grote publiek gericht. Je kunt het ook overdrijven. Voor de duidelijkheid, veel actie en spektakel maakt voor mij een film nog niet gelijk slecht. Face/Off en Die Hard 1 laten bijvoorbeeld zien hoe het wél moet.
Wezze
Paar foutjes (bijv. spijkerpistool scene, spijkers steken in het laatste shot aan de verkeerde kant van de deur uit door de hand heen), ongeloofwaardige actie (ik zou niet bepaald door blijven rijden als iemand de lading van mn truck aan het gooien is tegen andere auto's, en natuurlijk de val met het R logo van het gebouw), en gebrek aan verklaring van het overspringen van de herinneringen van het orgineel naar de kloons..
kleine minpuntjes hiervoor, maar toch een aardige film om naar te kijken..
Wezze
Camera werk is inderdaad de plus. Leuk idee, beetje fantasierijk maar ach.
GROOTSTE STUPIDITEIT:
als oplossing voor de fouten in de nieuwe series echo halo etc is bedacht om idereen te laten winnen zodat het niet opvalt dat ze allemaal worden afgemaakt. Maar HALLO, de 'correcte' vervangende klonen van die eruit gehaald zijn moeten er ook weer terug in... Valt ook wel op denk ik zo bij de a b c en d generatie die achterblijft...
Goed punt..
deLeeuw
- 1944 stemmen
Inderdaad wat kleine minpuntjes met een nogal instabiel verhaal, maar zeker een film boven het gemiddelde.
Hele mooie special effects, verrassend verhaal en prachtige muziek op het eind!
Joeri_000
Leuke film, boeiend ook.
Vette actie die helaas een te erg E.O. gehalte kreeg.
niethie
Tijdens zijn release destijds gelijk gezien en ik moet zeggen dat ik het een heel vermakkelijk en fantasierijk filmpje vond, oke Bay was de regisseur en dat staat weer centraal voor een heel hoop onzin en over de top gestuntel, maar de met CGI besmeurde actiescenes zagen er nog niet eens zo slecht uit, verder was het verhaaltje best leuk verzonnen en was Johansson weer een lust voor ogen. Helaas duurde het allemaal net een beetje te lang. Houd het maar op-
Milan07
Goede film met als boodschap dat het fout is om mensen te kloonen. Mooie special effects, volop aktie en een goed verhaal. Ik vind dat Ewan McGregor, Scarlett Johansson en Steve Buscemi de film naar een hoger niveau tillen. Het verhaal wordt in de loop van de film uitgediept waar het allemaal om gaat. Michael Clarke Duncan kon ik uit The Green Mile. Moest lang nadenken tijdens de film waar ik hem van kon. Had helaas een kleine rol, goede acteur. Sommige scenes deed mij aan de film " Coma " denken.
maerk
Wat een veelbelovende film leek te zijn is uiteindelijk een middelmatig actiefilmpje.
Michael Bay staat er vooral om bekend dat hij veelvuldig gebruik maakt van explosies en special effects. Dat doet hij ook in The Island alleen weten ze hier geen goede indruk achter te laten, op één scène na. De scène met de treinwielen is fantastisch. Deze scène is een stuk beter in beeld gebracht dan de andere scènes en overdonderde mij. De autocrashes zijn zo vet gemaakt! Maar voor de rest is het matig. Het idee van de toekomst met deze klonen is heel origineel maar matig uitgewerkt. Het lijkt erop dat Bay niet weet wat ie moet met een scène zonder actie. Alle scènes die droevig of interessant moeten zijn komen erg knullig over. En de actie wist me ook niet tevreden te stellen. Zoveel geschud en lelijk gezwiep met de camera dat je bijna geen actie meer ziet. Michael Bay heeft de film volgestopt met bekende acteurs maar ook dat pakt niet lekker uit. Ewan McGregor en Scarlett Johanson doen het verre van goed. De enige die me een beetje wisten te bekoren waren Djimoun Honsou en Steve Buscemi. Alleen is het wel heel erg Amerikaans en irritant dat Djimoun Hounsou's personage opeens het goede pad kiest
Voor het interessante idee van de toekomst, nog een paar leuke dingen en één geweldige scène geef ik 2,5*
Kikopuz
Aardige film, vooral omdat ik er niks van verwachtte (sci-fi ain't my thing). Toch was het leuk om te zien hoe deze mensen leefden, weer wat leuke dagdroommateriaal voor mijn fantasierijke hersens
ILDIB
HALLO, het is een film hoor!
Dus mag er met incorrecte oplossingen worden gekomen? Onlogisch of onrealistisch is tot daar aan toe maar dit klopt gewoon niet, niet omdat het niet kan, maar simpelweg omdat het in wat voor wereld dan ook nog steeds geen oplossing is..
eltorro
Ik las overal slechte verhalen over de film
dacht dat het een slechte film zou zijn maar vet dat hij was
Awake78
Gister voor het eerst gezien en na een raadselachtig begin kwam de vaart er goed in. Af en toe een beetje over the top, maar da's inherent aan Michael Bay (maar stiekem hou ik daar ook wel een beetje van!).
Denk dat als ik hem nog een keer zie, dat het allemaal wat duidelijker wordt want sommige scenes snapte ik de ballen van, maar dat kan ook aan mij liggen.
Hoe dan ook, top-vermaak! En zeer goede muziek.....
Ze Bart
4,5 punten voor het eerste deel van de film, 2,5 voor het tweede gedeelte.
Laten we het maar houden op 3,5 dan he (:
mvdb1982
Heb best genoten van deze film. Beetje onrealistisch, dat wel. Maar zeker de moeite waard.
mixmaster
1 van de betere actie/sf films ooit !!!
hier zit alles in , een fantastische film.
Reservoir Dogs
1 van de betere actie/sf films ooit !!!
hier zit alles in , een fantastische film.
Vooral reclame
Rafke Pafke
Vooral het concept en het eerste deel van de film vond ik goed en interessant. Het 2de deel helde voor mijn smaak iets te ver naar gewone actiefilm en vond ik het ook wat voorspelbaar.
3,5
sinterklaas
Maargoed, Zaterdag trouwens nog herzien op breedbeeld tv (had nog mooi effect ook) en hij krijgt weer een vier. Natuurlijk word dat begin wel langdradig maar voor de rest was dit allemaal best goed. Zoals gezegt al mooie futuristische decors en alles gaat natuurlijk weer stuk.
Ook actiescenes ondbraken niet.
En natuurlijk mooie rollen van Ewan McGregor, Johnsonn, Buscemi natuurlijk ook.
Sean Bean en Djimon Hounsou van Blood Diamond.
validius
Bijna alles is wel al gezegt, maar toch ontbreekt er naar mijn mening 1 ding dat heel mooi gemaakt is in de commentaren, Het licht is naar mijn persoonlijke mening erg indrukwekkend! En dat mag van mij wel duidelijk genoemd worden.
ronalddamink
Goede film met leuke rollen voor Ewan McGregor & Scarlett Johansson. Heb net de film alweer voor de 4e keer gezien, maar het verhaal blijft leuk en de uitwerking ook.
De special effects en de geschetste toekomst zijn ook gewoon goed in beeld gebracht. Echt een aanrader voor de S-F/actie fan.
JPTV
Ik had hem al zo lang links laten liggen en nu toch maar eens gekeken en was zeer blij verrast met het goede verhaal en de vetgave actie en het allerbeste was het geluid!!!!
DOLBY 5,1 OP ZIJN BEST!!!
Test je speakers met deze film, de beste tot nu toe! (Nov- 2008)
(100 keer beter dan die duikboot)
Inderdaad echt een aanrader voor de S-F/actie fan.
AANRADER!!
Purmerend
Wat een leuk rolletje voor Steve Buscemi vooral die scene met dat ie kleren aan hun geeft met die aparte pakjes
.3,5*
josseheijmen
Even 'n berichtje n.a.v. de discussie tussen ILDIB en neighbor (d.d. 03 en 10092008): ILDIB argumenteert dat, nadat 'het origineel' heeft geprofiteerd van orgaantransplantatie, het 'origineel' zich opnieuw zal laten klonen. En dat dit, uiteraard, zijn weerslag zal hebben op de klonen die nog in de fabriek wonen.
Maar wie zegt dat 'origineel' het recht heeft zich opnieuw te laten klonen na orgaandonatie? Misschien staat wel in het contract tussen Sean Bean en 'origineel' dat er maar eens in het leven van 'origineel' geklonnd mag worden.
Om het niet eens te hebben over de mogelijkheid dat Sean Bean een tweede fabriek opent, waar kloons in kunnen worden uitgezet die al eens zijn 'gebruikt'.
Zie ook mijn recensie d.d. 15052008
Camera werk is inderdaad de plus. Leuk idee, beetje fantasierijk maar ach.
GROOTSTE STUPIDITEIT:
papaEd
DOLBY 5,1 OP ZIJN BEST!!!
Test je speakers met deze film, de beste tot nu toe! (Nov- 2008)
(100 keer beter dan die duikboot)
Inderdaad echt een aanrader voor de S-F/actie fan.
AANRADER!!
Heb hier niets aan toe te voegen.
plorp
Saaie baggerfilm. Geen reet aan. Waarom is dit van de regiseur van de prachtige Bad boys???
0,5
markie1978
Rating van 3.4 is veel te laag voor zo'n goede film. Jammer dat er mensen zijn die deze film niet op zijn waarde kunne waarderen.

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s