The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
Justinw
Je kan hem beter op DVD kijken, zit hem nu te bekijken en erger me nu al aan de 1e reclame
moviemafketel
- 19752 berichten
Het is inderdaad reclame met een filmblokje van een kwartier ertussendoor. Zwaar ergerlijk.
JacoBaco
Al 3x gezien. Ik sloeg hem vandaag over, maar misschien dat ik hem morgen weer een keertje ga kijken.
boozebelly
- 1908 stemmen
Een film op de commerciele kijk ik never nooit meer, zelfs tijdens de film krijg je al balken in beeld met verwijzingen naar andere programma's
Bovendien word het ook moeilijker om een film te beoordelen, want zo'n uit elkaar getrokken film komt altijd minder goed over en verliest gewoon punten.
Maar dit is wel een bovengemiddelde film, zeer vermakelijk.
huVILEub
Heb hem net op dvd gezien.
Aardige film, mooi verhaal (deed me op het begin een beetje denken aan 'The Truman Show', maar was zeker wel anders).
Beetje voorspelbaar, vooral op het einde. En er zaten nog wat dingetjes in die niet klopte, maar ook enkele grappige details. Dat heft elkaar een beetje op. Leuke actie, soms wel erg 'hollywood/cliché', maar dat kun je verwachten bij Michael Bay.
Een paar bekende acteurs, maar helaas acteerde ze niet allemaal ook goed. Verder nog mooi camerawerk, met enkele mooie shots. Maar helaas ook nog wat rommelig af en toe.
Uiteindelijk toch een mooie actie film met een aardig verhaal.
TA-E
Wat een sluipreclame zeg!!! Ongelooflijk, MSN, Caddilac, Ben & Jerry's, weet ik veel wat ik allemaal heb zien langskomen! Jammer jammer jammer!
huVILEub
Hoe kun je je daar aan ergeren? Wordt het alleen realistischer op, en voor de producent alleen makkelijker. Alleen dat extra zoomen op een merk is wel wat overdreven ja.
HammerHead
Redelijk science fiction script met behoorlijke acteurs. Jammer dat deze film door de heer Bay is gemaakt. Een hoop jatwerk dus, een hoop ongeloofwaardige actie, irritante cameravoering en een zeer opzichtig aanwezige product placing.
Wat mij betreft het stereotype voorbeeld van commerciële rotzooi op een nogal opdringerige manier.
Tonypulp
Achtbaanritje
Het verhaal heeft potentie om meer op te leveren dan een standaard popcorn flick, maar het is en blijft typisch 'bay' om je voor te schotelen met slechts een hoop actie. Maar dat weet je van te voren.
Het maakt mij ook helemaal niets uit verder, je kijkt een bay film wanneer je actie wilt zien en niet voor een sterk uitgewerkt (volledig benut) verhaal. Dat krijg je dus ook zeker in 'The island'. Genoeg actie om geen enkel moment te vervelen in de ruim 2uur speelduur. Helaas ziet het er niet altijd even mooi uit, een behoorlijk lelijk en misplaatst moment was wel die scene op het vliegende ...voertuig. Zag er niet gewoon niet uit.
Verder staat het einde me echt niet aan, wat een tergend slappe bedoeling is dat. Veel te lang uitgerekt, het had beter en eerder kunnen aflopen dan nu het geval is. Waar ik me verder aan ergerde waren die typische bay momenten waarop hij leuk met z'n camera 360graden draait, of misplaatste maar vooral doelloze slow-motion momenten, laat dat toch gewoon achterwegen zeg..
Maar aan de andere kant heb je dan weer Scarlett Johansson, alle ergenissen gaan verloren wanneer zij weer in het beeld verschijnt. De rest van de cast vond ik vooral middelmatig.
Al met al is het een zeer vermakelijk filmpje gebleken die typerend is voor de regiseur maar dat doet er niet toe, het is vermakelijk en meer verwacht ik er niet van. Ondanks de vele minpunten weet het me toch genoeg te doen om het gewoon op een kleine 3.5* te houden.
orbit
- 12092 berichten
Beetje plat vermaak, maar er zitten zo nu en dan wel aardige aspecten aan met wat meer bevlogen stukjes SF.. maar oha gewoon genietbaar gooi- en smijtwerk.
Parisa
Leuke post-Matrix film met veel bekende koppen. Alleen jammer van het actie gedeelte waarin de hoofdrolspelers iets te veel overleven. Het korte humor gedeelte in de echte wereld was wel leuk en duurde gelukkig ook niet te lang. 3,5*
Justinw
Lincoln Six-Echo: What's "God"?
McCord: Well, you know, when you want something really bad and you close your eyes and you wish for it? God's the guy that ignores you.
Gewoon Sterke SF/actie film, de auto's de motor's en alle andere snufjes, ik hou ervan. 2e keer dat ik deze zie.
Goed acteerwerk van Ewan Mcgregor, Scarlett Johansson en Steve Buscemi wat overigens allemaal fovariete acteurs van mij zijn. En ze doen het gewoon goed. Het verhaal is ook gewoon degelijk en origineel(sorry als dat niet zo is). Het einde vond ik ook gewoon mooi. Al die witte pakken in de woestijn.
Actie gedeelte was ook tof, en ja in real-life hadden ze de R-val niet overleefd. Maarja, ik ergerde me er niet aan. Ook de achtervolging met de treinwielen was super. Alle wagens zoals die Cadillac en de politiewagens zagen er erg tof uit.
Het gedeelte in de echte wereld was ook tof uitgewerkt. En dat maakt dit voor mij gewoon een sterke SF/actie film.
Vandaag een Science Fiction avond gehad.
Star Wars: IV A new hope
Star Wars: V The empire strikes back
The Island
En nu nog
Star Wars: Star Wars: VI Return Of the Jedi.
Dus weer een leuk dagje kwa films.
Ohja, mijn 4* blijft hier gewoon staan
Sami
lekker belangrijk! film was top!!
kennethv
Geef hem ook een vier voor alle mooie en vernieuwde technologie die erin voor komt.
Fryce
Erg leuke actie film. met spetterende momenten en prima acteerwerk.
dennis1979
Zeer verbazingwekkend dat deze film die, naar mijn mening, de plank totaal misslaat zo hoog wordt gewaardeerd hier op Moviemeter.
Scarlett Johansson maakt met haar pure schoonheid een hoop goed maar zelfs zij kan de film voor mij niet hoger optrekken dan 1,5 ster.
Cinemaniak
En toch heeft de 'massa' meer verstand van films dan jij. Leg je er dus maar bij neer kereltje.
huVILEub
Iemand opgevallen dat treinen niet meer op wielen rijden, maar op de snelweg zitten ze verscholen onder treinwielen op een vrachtwagen!
En dat de kerk als parkeerplaats werdt gebruikt, hoewel meerdere mensen nog in god geloofde.
Nomak
Dat kunnen de treinwielen van de afgedankte treinen zijn. Of het kan toch ook zo zijn dat er wel nog gewoon ouderwetse treinen rijden op locaties die wij niet te zien krijgen in de film.
In Maastricht hebben ze van een kerk een boekenwinkel gemaakt. En dat terwijl er nog meerdere Maastrichtenaren in God geloven.
huVILEub
Sorry, ik wist niet dat je boos werd. Ik bedoelde het maar als een grapje.
xEllen
Leuke film
normaal hou ik niet zo van SF maar deze vond ik wel leuk.
Freddy12Q
Leuke ambiance en sfeer om naar te kijken. Kon echter de aandacht niet voor vasthouden. Mischien omdat de realiteitswaarde mischien te ver te zoeken was. Raakte vermoeid en sloot mijn ogen. Opmerkelijk zijn wel de namen van de personen met een cijfer erin. Later nogmaals proberen.
murtcelP
Op de tweede plaats: Het mislukte Amerikaanse accent van Ewan McGregor.
Juist een heel leuk detail door de kloon een Amerikaans accent te geven ('opgegroeit' in het Amerikaanse kloon-instituut) en de echte persoon, de boten-ontwerper, met een Engels accent te laten spreken!
Xen0n
Verschillende keren bekeken nu en blijft toch heel vermakelijk. Lekker luchtig met lekker wat actie. Goede SF + Scarlett
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Mooie film met goede actiescènes. Het verhaal was ook goed en natuurlijk leuk om naar Scarlett Johansson te kijken
The Almighty
Film viel tegen voor mij. Het verhaal kon me niet echt boeien, acteerprestaties vond ik niet geweldig. De actiescènes vond ik niet goed. Het mooie uiterlijk van Scarlett Johansson is het enige pluspunt. 2*
Nieksnut
Heel lang was dit een erg leuke film met een boeiend thema. Als je je over de onwaarschijnlijkheid van het geheel heen kan zetten, dan is het tot de ontsnapping van McGregor en Johansson een heerlijke film. Helaas vervalt het daarna tot ordinair stunt- en vliegwerk. Daar zitten leuke scenes tussen, maar het is teveel van het goede. Had dan wat meer tijd genomen voor de ontmoeting tussen McGregor en McGregor die nu erg magertjes is. Toch heb ik me prima vermaakt. Niet in de laatste plaats dankzij Scarlett natuurlijk
speranza
Dit is een heerlijke film. Scarlett Johansson speelt de sterren van de hemel.

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s