The Island (2005)
Releasedatum: 11 augustus 2005
Bekijk via Netflix
Plot The Island
"Your time will come..."
2019. Lincoln Six-Echo (McGregor) rent voor zijn leven, een leven waar hij niets van afweet. De gezaghebbers van de strengbewaakte instelling waar hij voor zijn veiligheid verbleef, hadden gezegd dat hij ooit in een paradijs zou leven, het laatste bewoonbare plekje op aarde. Maar alles wat ze zeiden was een leugen. Samen met Jordan Two-Delta (Johansson), zullen ze in een totaal onbekende buitenwereld op de loop moeten gaan voor hun dodelijke achtervolgers. Naderhand ontrafelen ze een mysterieuze intrige rond een brandend actueel thema. "U bent uitverkoren. Het eiland wacht op u."
Lincoln Six Echo / Tom Lincoln
Gandu Three Echo
Community Announcer
Lima One Alpha
Aapje81
Laat ik allereerst zeggen Scarlett was nog nooit zo prachtig als in deze film. Voor de manier waarop Bay haar hier in beeld brengt zou de man al een oscar moeten krijgen. Werkelijk prachtig. Verder prima acteerwerk, schitterende actie en voor Bay zijn doen een overtuigend scenario. Prima film.
Justinw
Je hebt inderdaad ook genoeg Science Fiction wat zich afspeeld in een nabije toekomst met een goed (geloofwaardig) uitgewerkt concept.
The Island is een interessant concept, maar uiteindelijk ligt de nadruk meer op de actie. Tja, Michael Bay he.
Star Wars is natuurlijk fantastisch, maar ja het is eigenlijk hele slechte SF. Om maar even een voorbeeld te geven. Het geluid dat o.a. Tie Fighters maken is normaalgesproken helemaal niet hoorbaar in een vacuüm.
op hier nog maar eens op terug te komen na een paar maanden, idd SF in de nabije toekomst intresseert mij wel. Star Wars is naar mijn mening ook geweldig. maar idd er kloppen sommige dingen niet. Maar ik vergeef het ze. En mischien had er in The Island wat meer drama in mogen zitten. maar idd met Bay is dat hopeloos
Ik blijf bij m'n score. De film heeft wel z'n goeie kanten, is visueel niet zo slecht en zelfs de humor werkt wel met momenten. Toch hebben de acteurs niet veel ruimte blijkbaar om iets te laten zien (of stellen gewoon teleur) en echt heel speciaal is hij ook niet. Er hadden wel wat scènes uitgemogen om het niet te langdradig te maken. Maar het is en blijft een Bay-film en dan weet je wat er te wachten staat en gelukkig voldoet hij aan die eisen. Een leuke 3*en film dus met een blockbuster zoals we dat van hem gewoon zijn.
Vinokourov
Geen verkeerde mix tussen actie en SF vol met achtervolgingen, schotenwisselingen en ongeloofwaardigheden. Er is veel geleend van andere bekende SF-verhalen, waardoor de originaliteit ver te zoeken. Maar ach, het kijkt (mede door Johansson) allemaal wel lekker weg. Wel is het heel bedenkelijk dat ik van deze film heb geleerd, dat van 70 verdiepingen naar beneden vallen hooguit een hoofdschrammetje oplevert.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Komt wat traag op gang, maar is daarna schitterend.
Die futuristische verhalen weten me altijd wel te boeien en ook deze is erg vermakelijk, zeker eentje die niet te ongeloofwaardig is.
Heerlijke actie en beelden zoals we van Bay kunnen verwachten.
Ook het acteerwerk was meer dan voldoende
Justinw
Weet iemand BTW of deze ook in de winkel ligt,(geen internetwinkels)?
Alvast bedankt
AGE-411
Cliché's, cliché's, cliché's, cliché's, cliché's.
Ieder personage, iedere scene, ieder moment heb ik ooit eens eerder gezien. Originaliteit zo goed als zero. Enkel het idee 'mensen klonen voor reserveorganen' is nieuw, maar niet zo interessant om er een film rond te maken.
Zelf het verhaal is zoooo voorspelbaar en op geeneen moment verassend.
De actie is zooooo over the top. Van mij mag actie best verkeerd of gewoon over the top zijn, maar hier erger zelf ik me er aan. Die achtervolgingsscene op de autoweg of die scene op die R van dat apartementsgebouw...
Acteerprestaties... nuja, prestaties?
Geeneen speelt overtuigend, laat staan gemiddeld of inovatief. Bepaalde personen (Merrick, die neger, Lincoln Six-Echo, ...) doen precies aan over-acting. Das althans het gevoel dat ik krijg. Ik wordt er zelf geïrriteerd van.
btw, "laten we Johansson nemen": dikke tetn verkopen!
Niet dus

dreamtheater19
Helemaal mee eens Scarlett is echt bloedmooi in deze film, ze is zoiezo bloedmooi maar goed in deze film is dat extra duidelijk gemaakt.Geniale film trouwens een van de weinige films van michael bay die echt goed is.
Justinw
@ age-411 maar ik vond hem lekker wegkijken en nam de clichés voor lief.
eRCee
- 1978 stemmen
Belachelijke film. De helft van alle screentijd is volgens mij voor achtervolgingscene's, de ene nog ongeloofwaardiger dan de ander. Bay overtreft zichzelf wat dat betreft als hij zijn hoofdpersonages stationeert op een hoge flat, ze van twee kanten laat beschieten, dan zorgt dat het gebouw deels instort en daarbij een helikopter raakt die in de lucht explodeert, waarna zijn hoofdpersonen ongedeerd in een net belanden (typisch zo'n net van de firma Deus ex Machina, om nog maar even wat sluikreclame te maken). Daarbij wordt er erg slecht gejat van andere films, vooral van The Matrix (bijvoorbeeld de 'my name is Neo'-scene). Dat brengt me op een halve punt voor het achterliggende idee en nog een halve voor Scarlett Johansson. Of eigenlijk: vijf sterren voor Scarlett Johansson en 3,5 eraf voor de film.
eppy
jammer maar vind de film iets teveel lijken op logan's run, en die vond ik ook beter....
Latinstar
echt genoten van deze film ookal is het weer typische hollywoodbullshit en vroeg ik me continu af waneer ze nou gepakt zouden worden want het was niet bepaald realistisch dat ze te voet telkens konden ontkomen aan al die helikopters en politiemensen. maar ja mijn doel was gewoon vermaakt te worden met veel bayactie en dat lukte aardig en mcregor en scarlet zijn goed gecast voor deze futuristische rollen
revadebe
Een vette film. Aan het begin had ik zoiets van: dit is weer zo'n standaard ongeloofwaardige science fiction-film. Mensen met rare namen, rondlopen in witte pakken, een wereldwijde besmetting. Het zal allemaal wel. En dat allemaal over 9 jaar? Dat geloof ik dus niet.
Maar later moest ik hier toch op terugkomen: klonen voor organen, nazi-achtige praktijken, alles voor het individu, de mensen mooie verhalen voorhouden. Je hoeft niet heel veel fantasie om je voor te kunnen stellen dat het niet onmogelijk is. Het was ook wel een pré dat ik niet vanaf het begin af aan al wist dat alles nep was.
De actie vond ik wel wat teveel van het goede, maar wel heel vet in beeld gebracht allemaal.
AC1
Alles maar dan ook alles is slecht aan deze film. Een echt film kalkoen! Mensen die hier van houden kunnen in het vervolg hun geld beter bewaren voor de 'real thing', namelijk, een ritje op de kermis.
Djimon Hounsou: "Let's move! Go go go!"
Jees!
AchmedATM
Djimon Hounsou: "Let's move! Go go go!"
Jees!
Lol 3 keer je bericht veranderen, in record time
!
Maarja ik denk dat mensen die er NIET van houden eerder hun geld kunnen bewaren. Wat vond je trouwens het slechtst aan de film, niet Djimon Hounsou mag ik hopen
AC1
Ik vrees van wel. Hij was ongelooflijk oninteressant als slechterik. Dat karakter, die dialogen! Het woord 'eendimensionaal' kan de lading niet eens dekken.
Op de tweede plaats: Het mislukte Amerikaanse accent van Ewan McGregor.
Op de derde plaats: De kwaliteit van het materiaal (script en dialogen) en dan spreek ik nog niet van het hoge cliché-gehalte. De film herhaalt twee scenes uit Blade Runner zonder enige vorm van schaamte.
Op de vierde plaats: De flitsende doch saaie regie van Michael Bay. Niets komt echt aan.
AchmedATM
Hij was meer een huurling dan Bad-Guy, hij heeft dan ook het juiste besluit genomen aan het eind.
Het accent van Ewan McGregor, heeft me niet echt lastig gevallen ik was eerder afgeleid door die futuristische snufjes en Scarlett Johansson.
Het verhaal vondt ik toch wel interessant, aan cliches erger ik me meestal ook kapot. Maar bij deze film was het niet zo, ik weet niet precies waarom
Flitsend doch saai; is dat niet een beetje tegenstrijdig, komt het saaie gehalte niet dan meer van de voorspelbaarheid. Dan licht de schuld eerder bij de schrijvers.
canciser
Ah, deze heb ik een hele tijd geleden eens op Talpa gezien. Toch 1 van de betere actie-films in mijn ogen. Lekker vlot en zonder extreem veel ongeloofwaardige actie-helden. 3,5*
Nomak
Het begint nogal rustig en redelijk mysterieus omdat je als kijker geen idee hebt wat er allemaal aan de hand is. De personages leven in een vreemde gesloten omgeving en men heeft het constant over een eiland. Maar het verhaal wordt al snel duidelijk en de film verandert dan in een actiespektakel waarin Michael Bay weer eens alle remmen los kan gooien. Dan zijn er natuurlijk heel wat achtervolgingen. En zo zien we de hoofdpersonen van een torenhoog gebouw vallen. Maar Scarlett Johansson houdt er natuurlijk geen schrammetje aan over. Ook Ewan McGregor komt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. Lekker geloofwaardig dat deze twee onwetenden met het verstand van een 6-jarige zomaar weten te overleven in de grote boze buitenwereld terwijl ze worden achternagezeten door een stel professionele huurlingen. Ze weten na hun ontsnapping eigenlijk totaal niets, zo kijkt Scarlett Johansson recht omhoog als ze een drankje met de naam ".... straight up" voorgeschoteld krijgt. Maar even later blijkt ze een soort van psychologe te zijn als ze aan de ogen van Tom Lincoln kan zien dat hij liegt. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen waar de personages toestellen bedienen en dingen doen die voor hen eigenlijk zowat onmogelijk zijn.
Maar dat kan de pret natuurlijk niet echt drukken want net als de meeste andere films van Michael Bay is ook The Island een vermakelijke film. Al had ik hier wel een paar keer het gevoel dat de film te lang duurt. Een half uur korter zou geen overbodige luxe zijn geweest. Helaas wordt er ook hier weer een overbodig liefdesverhaaltje ingepropt terwijl dat nergens voor nodig is. Ik struikel niet echt over een cliché meer of minder, maar aan zo een liefdesverhaaltje heb ik in dit soort film echt geen behoefte.
De beste rollen zijn trouwens voor de acteurs in de bijrollen. Steve Buscemi en Djimon Hounsou vallen zoals steeds in positieve zin op en doen het beter dan de hoofdrolspelers.
alcapachino
jammer dat er niet horror in zat , en wat meer spanning dan was het nog beter geweest , verder kijkt leuk weg alleen niet origineel
moviemafketel
- 19752 berichten
Het is SF/Actie he en geen horror. Spanning zat er toch genoeg in en Scarlett in een strak wit pakje is ook nooit verkeerd.
LOTR-lover
Per toeval kwam ik de film weer tegen en heb 'm voor de 2e maal gekeken. Blijft toch wel een lekkere film die voorbij vliegt door alle actie en ook de spanning die vrijwel continu aanwezig is. Prima vermaak.
Nand
Ja dit is zeker een spannende film alhoewel ik niet achteroverviel van het acteerwerk.
Cinemaniak
Film is áárdig goed en origineel.. Scarlett oogverblindend.
Met dat laatste scoor je je punten bij mij;)
Ik vond de spanning en afwisseling in deze film van niveau. Onverwachte wendingen ook.
JANSSEN90
Ha! Mijn favorite film, ik vind hem superrrr.....
Zeer mooi en doordacht verhaal, spanning, sci-fi etc.
4,5 ster.
huVILEub
Kan ik deze goed op tv kijken, of kan ik beter de dvd zien te bemachtigen? Aangezien ik veel hoor over een 'goede spanning'.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ikzelf zou dvd aanraden omdat het toch best lang duurt en met pauzes en al kijkt dat toch niet zo lekker. Maar je moet het zelf weten..

Dystopische sciencefictionfilm 'The Island' met Ewan McGregor vanavond (18 maart) op televisie

'The Island' van Michael Bay vanavond op SBS9

V for Vendetta
Thriller / Actie, 2005

The Illusionist
Mystery / Romantiek, 2006
clonetransplantationliefde voor iemands levendystopiegeneticsvrijheidontsnappencloningfalse memory plaguehuman cloningorgan harvest 2010s