Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 100 minuten / 90 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Mel Gibson, Deborah Kara Unger en Kris Kristofferson
Releasedatum: 4 maart 1999
Plot Payback
"No More Mr. Nice Guy."
Ook al is het maanden geleden dat zijn vrouw hem in de rug schoot en voor dood achterliet, zijn gevoelens voor wraak zijn er niet minder om geworden. Hij wil het deel van de buit hebben waar hij recht op heeft, en zijn vrouw noch zijn misdaadpartner of diens vrienden van de georganiseerde misdaad, kunnen hem in de weg staan bij het verkrijgen van die $70.000.
Porter
Carter
Pearl
Det. Leary
p072
Toffe misdaad film!!! Tikkeltje duister ook
Die combi van misdaad/new york city, zo classic!!!!
Blarown
supergoeie film, ik vond hem in een bak voor B-films, maar ik vond het zeker weten een A-film, goed acteerwerk weer van Mel Gibson, en ook het verhaal vond ik zeer goed, van begin tot einde boeide hij me
jumpstylemovie
Goede actiefilm met een aardig goede Mel Gibson. Soms probeerde hij iets te stoer over te komen maar over het algemeen vond ik dat ie wel lekker bezig was. De film heeft ook een best sterk verhaal, terwijl het plot eigenlijk alleen maar gaat over een man die bedrogen is en nu wraak wil. Er zaten ook wel goede actiescenes in, zoals schietscenes en de explosies. Verder ook wel een aantal keren moeten lachen.
$70.000, God damn it!
jordandejong
Lekkere revenge film. Geweldig hoe Mel Gibson het I Don't Give A F*ck type kan spelen. De actiescenes waren goed. Geweldig ook hoe hij de hele tijd overal weer uit ziet te komen.
4* wel verdiend.
Payback zoekt z'n weg tussen de wraakfilm en de filmnoir, maar dan wel als luchtige hap met de nodige oneliners. Verschil met films als Death Wish, Taken of The Punisher is dat Porter (Gibson) niet echt een overtuigend motief heeft voor z'n daden. Zelfs z'n tegenstanders geloven hem niet echt als hij zegt wat hij wil.
De vlotte montage brengt wel wat tempo in de film en de combinatie van typische actiehumor (denk aan films met Bruce Willis of the Lethal Weapon reeks) en de nodige actie zelf natuurlijk. Al is daar dan ook alles mee gezegd. Echt creatieve ondernemingen zijn er niet en ook al klinkt de muziek soms wel leuk, het blijft een reeks ouwe bekende nummers (bvb Jimi Hendrix) die nu ook weer niet echt steeds goed getimed zijn. Leuk om te zien, al is het niet echt speciaal.
mnrk
Lekkere actiefilm met een geweldige Mel Gibson als de wraaknemende Porter.
Het verhaal wordt ook op een prima manier vertelt ( deed me denken aan de manier bij Max Payne ). De actie scene's waren ook dik in orde en dat aangevuld met donkere humor ( neuspiercing scene
)....
Ook het acteerwerk van de overige acteurs was goed met Lucy Liu als SM meesteres als hoogtepunt
....en dat allemaal aangevuld met een prima soundtrack.
Al DeNiro
Kijk elke keer met grote plezier naar deze film.
Heerlijke 70s sfeertje, veel zwarte humor en harde geweld.
Ook geweldig om te zien hoe Mel Gibson alle partijen tegen elkaar uitspeelt.
Verder valt Lucy Liu op als SM-meesteres.
Voor mij persoonlijk de beste film mét Mel Gibson.
dvdfreak123
geen meesterwerk dit maar heb me toch vermaakt met deze film, gibson speelt weer goed zoals we van hem gewoon zijn
Pistons
Heerlijke actiefilm die niet eens onderdoet aan Point Blank.
Sfeervol gefilmd met af en toe een tik droge humor die dan geweldig in beeld wordt gebracht door een combinatie van goede regie en montage. Mel Gibson vult zijn rol perfect in met een overdosis aan charisma.
Leland Palmer
Ietwat simpel en standaard wraakplot, maar gelukkig is deze Payback érg leuk uitgewerkt en is Gibson weer geweldig. Dat ik deze als Gibson-liefhebber nu pas zag.
Het blijft (voor mij) toch een held hoor, die Mel Gibson; wát een charisma heeft die vent. De rest van de cast is ook prima. De film kent een paar heerlijk stoere scénes, een mooi duister sfeertje en regelmatig een uitstekend passende komische noot.
Bijzonder wordt het echter nooit echt, maar vermakelijk is het wel. De film deed soms wel wat aan 'Max Payne' denken. En ach ja, die $70,000,- Wat een grap.
rotjuh
Een echt pareltje in filmland.
Wat een verhaal, wat een heerlijke actie en wat een aparte sfeer waarin het geheel geschoten is.
Gibson in een van zijn betere werken naar mijn mening....
Het kan niet altijd diepgaand en emotioneel wezen.... goeie harde actie wisselt heerlijk af
gauke
Director's cut gezien. Een van de betere films van Mel Gibson. Compromieloze wraaktocht in troosteloze kleuren vol vinnige, trefzekere en zwarte humor. De cast is uitstekend, de film is vermakelijk en hard. Punt van kritiek: de hoofdpersoon had wat meer ambivalent mogen zijn.
SnakeDoc
Is het normaal dat een Director's Cut over minder speelduur beschikt dan de normale versie?
SnakeDoc
Leuk filmpje dat het vooral moet hebben van z'n laatste half uurtje. Acteer prestaties waren niet denderend maar er zaten toch nog een paar redelijke stukjes tussen. Soms zelfs nog wat gelachen ook. Leuk voor op een zondag middagje, maar verder niet heel bijzonder.
2,5 *
Lewis-06
snakedoc, ik heb de directors cut en die duurt 102 minuten, dus het moet omgekeerd zijn boven.
Nomak
Neen, hierboven staat het goed. Ik heb ook de director's cut en die duurt 90 minuten.
SnakeDoc
Jups, zo leende ik hem ook van een maat op Blu-Ray. Best vaag. En vooralsnog onverklaarbaar!
Lewis-06
klopt, ik heb naar een verkeerde versie zitten kijken.
Weertenaar
Deze viel bij mij beter in het putje dan de hele Lethal Weapon reeks: 3.00 (2.80)
Een eenvoudig verhaal zoals we dat al zo vaak hebben gezien, maar het moet gezegd worden, het plot waar Payback over beschikt staat wel heel solide en zelfverzekerd in de schoenen. De prent oogt zeer geordend, verhoogt het constante (hoge) tempo de kijkbeleving enorm en kunnen de actiemomenten overwegend toch wel als geslaagd worden aangemerkt. Gibson kon daarnaast prima overweg met zijn personage dat als een maatpak leek aangemeten, wat de rest van de cast deed verbleken. Al kon dat overigens al snel, want noemenswaardige bijrollen kent Payback helaas niet of nauwelijks. Helgeland wist wat goed was voor Payback, getuige de tamelijk vreemd bijgestelde kleurstelling, welke de prent eveneens niet kon doen breken. Een voldoende valt Payback meer dan verdiend ten deel.
Bibelonseberg
Als een trein dendert deze film maar door. Humor en verassende (harde) actie. Deze rol is Mel op het lijf geschreven.
woeler82
Mooie film van mel gibson , als bad guy speelt die super.
De film is spannend van begin tot het einde
Saldek
Een lekkere popcorn-zit is wat ik de film aan beleving kan toeschrijven. Ik vond het verhaal wat rechttoe-rechtaan. Hoeft niet erg te zijn, maar ik miste enig vuur, hetgeen voor mij een film als deze toch nodig is wil ik me in de film kunnen verliezen. Dit miste ik dus bij de film waardoor het me aandacht vast wist te houden maar genoeg ruimte was voor iets anders.
De hele film zat ik te denken.......er is geen 'als', maar stél nu dat Mel deze rol zou spelen begin jaren tachtig, dan hadden de vonken er vanaf gevlogen. In Lethel Weapon 1 bijvoorbeeld waar hij fantastisch die krankzinnige suïcidaal spelen kan. Ik zou Mel graag zien als revenger met dié overtuiging....zou me echt een feestje zijn.
Maar ja, ook hij wordt een daggie ouwer, en zoals ik al zei: er is geen 'als'.
Maar desniettemin lekker popcornvermaak......3*
Dennissssss
Op een aparte manier in beeld gebracht deze film. Je moet er van houden, het is wat donker en rauw in beeld gebracht. De film boeit wel, maar om nou te zeggen dat ik er heel enthousiast van word... Dat nou ook weer niet. Maar toch wel een ruime voldoende.
wimaroca
Ik heb deze toendertijd in de bios gezien,toen vond ik 'm goed
mooie wraak-film met mooie humor(neusring eruit trekken,prachtig)
misschien vrij simpel,maar gewoon mooi gefilmd,in die roke-riger sfeer ,mooie soundtrack
gibson op zijn best

Goed beoordeelde dramaserie 'Rivals' krijgt een tweede seizoen dit jaar: wat weten we erover?

HBO Max-kijkers vol lof over eerste aflevering 'A Knight of the Seven Kingdoms'

Netflix breidt komend jaar het Koreaanse aanbod flink uit

Slasher 'I Know What You Did Last Summer' plaatst zich hoog in de Netflix Top 10

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004