• 9.371.613 stemmen

Payback (1999)

Actie / Misdaad | 100 minuten / 90 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 100 minuten / 90 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Brian Helgeland

Met onder meer: Mel Gibson, Deborah Kara Unger en Kris Kristofferson

Releasedatum: 4 maart 1999

Plot Payback

"No More Mr. Nice Guy."

Ook al is het maanden geleden dat zijn vrouw hem in de rug schoot en voor dood achterliet, zijn gevoelens voor wraak zijn er niet minder om geworden. Hij wil het deel van de buit hebben waar hij recht op heeft, en zijn vrouw noch zijn misdaadpartner of diens vrienden van de georganiseerde misdaad, kunnen hem in de weg staan bij het verkrijgen van die $70.000.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond het (een paar jaar geleden, toen ik 'm voor het laatst zag) een stoere misdaadfilm. Goed geacteerd, lekker duister sfeertje, en een goed verhaal. 3 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Heerlijke actiefilm geen gezeik en gewoon lekker hard en geen good-guys. Topper.

avatar van neo

neo

goeie actie film noir met aardig wat humor erin.Gibson is goed als crimineel porter en ook de rest van de cast is ok.ook aardig wat coole scenes,niet echt verrassend

maar wel gaaf.4 sterren

avatar van vic

vic

deze film is zo cool

omdat mel gibson in deze film

zo een coole gast speelt en lucy lui is erg sexy

avatar van Blindfold

Blindfold

Deze film heb ik gekeken toen ik door vertraging m'n vliegtuigaansluiting in Oostenrijk had gemist en in m'n erg ruime tweepersoonskamer toch iets moest doen. Hij was best vermakelijk en Gibson is inderdaad best cool, maar hij was vooral op het laatst erg onwaarschijnlijk.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Absoluut 4 sterren voor deze heerlijke actiefilm, heb echt genoten van payback, want ik heb hem toch een behoorlijk tijdje geleden gekeken, maar hij is goed blijven hangen in m'n geheugen...

avatar van Jordy

Jordy

net weer even gezien.. en vond 'm nog steeds prima

wat zijn de argumenten van de laag-stemmers?

avatar van aburefan

aburefan

vond em ook erg goed, alleen jammer van die voice over.

avatar van jackie

jackie

Argument van een laag-stemmer :

Kijk Point Blank met Lee Marvin en je weet waarom !

avatar van Armin

Armin

Goeie aktiefilm, met Gibson in een wat andere rol dan we van hem gewend zijn. ***1/2

avatar van shayed

shayed

Gewoon een aardige film, hoor! Misschien een beetje onwaarschijnlijk...

***

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Krijgen we dat gezeur over onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig weer zeg! Ik vind het gewoon een erg vermakelijke film met veel komische stukken en redelijk veel vaart. Gibson acteert ook wel aardig.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zouden ze bij het maken van Max Payne naar deze film hebben gekeken? Kvond de voice over dr wel wa op lijken en t duistere sfeertje. Wel een lekker agressief actie-filmpje. 3,5*

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Rambo in het kwadraat, maar toch wel aardig. Mel Gibson had alleen niet weer tot leven moeten komen na die regen van kogels, want dan was de ontknoping een stuk sneller geweest

avatar van Sjan

Sjan

Mel Gibson is hier echt een bikkel, vette film!

avatar van gandalf

gandalf

Stoere film, hoewel die Mel Gibson vergeleken met bv. braveheart in deze film wel als een zak patat overkomt. Verder overigens gewoon een goede film. 4 sterren.
Nadeel in de film
Het is erg onwaarschijnlijk dat hij op het laatst vanuit een kofferbak door de achterbank heen klimt en een bom laat afgaan via de aanwezige telefoon, hadden ze trouwens geen mobieltjes?

avatar van Tompie

Tompie

Je gaat mij toch nie zeggen dat alle laagstemmers dat doen omdat point blank beter was. Dat was een goeie film, alleen binnen zijn genre is hij is hij wat achterhaald. Het tempo ligt zowat zes keer lager dan in payback. Vandaar dat ik het helemaal niet slecht vind dat ze er een update van hebben gemaakt. Een goeie trouwens, met alles wat zo'n film nodig heeft, coole sfeer, harde aktie en zeer lollige oneliners ("go boil an egg" vond ik hilarisch)

avatar van theresia

theresia

Wel een goeie film van mij 4*. Ik hou er wel van actie en komedie bij elkaar...

avatar van mister blonde

mister blonde

simpel argument van een laagstemmer; allemaal al eens gezien en beter. kon er er niet om lachen en was wel heel voorspelbaar.

avatar van Ericinho

Ericinho

hard, grimmig en onderhoudend... zeker het bekijken waard.

***,5

avatar van Goodfella

Goodfella

Grauwe kleurfilters zorgen voor de juiste sfeer en verder is het gewoon best vermakelijk. Niet meer, niet minder. Paar leuke bijrollen trouwens

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Bijzonder sterke actiefilm, met eveneens een prachtige cinematografie, iets wat vooral in het actie-genre soms in de vergetelheid raakt. Mel Gibson vind ik echt perfect in zijn rol, en is hoogstwaarschijnlijk hét voorbeeld geweest voor Max Payne e.d. Een erg goed plot bevat het eigelijk niet, en ook het einde vond ik wat nietszeggend overkomen. Toch wel een van de beste actiefilms van de jaren '90. 4 sterren

avatar van davidov

davidov

mooie duistere actiefilm....verhaal draait niet om de actie maar meer om het personage van gibson die een moeilijke tijd doorgaat, veel donkere humor en erg mooi verfilmd, soms is de film erg droog en dan weer keihard. Aparte stijl en kleur word er in de film gebruikt. 4*

avatar van Phoenix

Phoenix

Ha! Geweldig dat deze film andere mensen ook aan het geweldige Max Payne doet denken. Net zo grauw, stoer, cool, smooth en over the top. Heerlijk! Zelfde setting ook en natuurlijk een soortgelijk verhaal inclusief voice over. Zelfs sommige personages (corrupte politie, Gibson zelf, geflipte gangster) lijken op mensen uit het spel . Wel jammer van het liefdesverhaaltje dat af en toe de vaart er wat uit haalt, gelukkig werd er niet meer tijd aan besteed. De humor (en de martelscène) doen me ook een beetje aan de baseballbatboy-cartoons uit het spel denken .

Denk niet dat de film over Max Payne die eraan komt (wier regisseur trouwens ook nog 5 andere spellen, waaronder de aankomende topper Far Cry, wilt verfilmen) aan deze kan gaan tippen. 4*!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Phoenix schreef:

Denk niet dat de film over Max Payne die eraan komt

Dat zijn nog alleen maar geruchten neem ik aan? Een x aantal jaar geleden gingen er ook geruchten dat Doom verfilmd zou worden, nooit meer iets van gehoord.

avatar van gotti

Matig (en vrij fout) verhaaltje, vooral omdat het begrip realisme niet zo nauw wordt genomen. positief was de vrij verrassende Gibson en de grappige Lucy Liu.

Het geheel sprak mij niet erg aan, daarom 2*

avatar van Redlop

Redlop

Fraaie retro-actiefilm in de stijl van politieseries als Kojak, FBI, Barreta en zo. Mooi seventies sfeertje; het blauwgroene filter, de louche achterafsteegjes, broeierige hotelkamers, die gedateerde autotelefoon en bijvoorbeeld het roei-apparaat.

Kris Kristofferson, James Coburn en Gregg Henry zijn voor mij ook heel erg jaren '70.

Lucy Liu is fantastisch. 3,5*

avatar van Phoenix

Phoenix

BoordAppel schreef:

Ik heb het even nagezocht en ik was idd fout. Het zijn inderdaad alleen nog maar geruchten.

Een zekere Uwe Boll (regisseur van House of the Dead) zit al wel flink aan de verfilming-van-games-weg te timmeren. Hij heeft dus al licenties van Bloodrayne, Dungeon Siege, Far Cry, Fear Effect en Hunter - The Reckoning en Alone in the Dark. Ook heeft hij plannen voor een vervolg op House of the Dead film. Bron:

Dacht dat Max Payne hier ook bij hoorde.

avatar van Purmerend

Purmerend

Keiharde actie film, die constant blijft boeien. Ik had hem al verschillende keren gezien. Maar hij blijft goed.
En dan die scene dat Mel Gibson die neuspiercing er uit rukt, zeer pijnlijk.

avatar van Benninf

Benninf

gandalf schreef:

Hier speelt hij ook een andere rol, namelijk de droge, stoere moordenaar. En dat speelde hij maar al te goed!

gandalf schreef:

Nadeel in de film
Het is erg onwaarschijnlijk dat hij op het laatst vanuit een kofferbak door de achterbank heen klimt en een bom laat afgaan via de aanwezige telefoon.

Geen nadeel, want het is erg goed mogelijk. Die bom was al door een paar andere gasten (eerder in de film) daar opgezet. Als je een beetje had opgelet, had je dat geweten. Ik vond het juist heel sterk dat Porter ze er zo inluisde.