Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 100 minuten / 90 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Mel Gibson, Deborah Kara Unger en Kris Kristofferson
Releasedatum: 4 maart 1999
Plot Payback
"No More Mr. Nice Guy."
Ook al is het maanden geleden dat zijn vrouw hem in de rug schoot en voor dood achterliet, zijn gevoelens voor wraak zijn er niet minder om geworden. Hij wil het deel van de buit hebben waar hij recht op heeft, en zijn vrouw noch zijn misdaadpartner of diens vrienden van de georganiseerde misdaad, kunnen hem in de weg staan bij het verkrijgen van die $70.000.
Porter
Pearl
Det. Leary
Soeperman87
Leuke film...
Door de film ga je wel bijna nog meer roken, of beginnen... Wat een rookreclame! Doch, dit hoort bij de sfeer van deze film.
De film is erg goed geacteerd, met vooral sterk acteer werk van 'Mel Gibson'.
Mooie shots, mooie kleuren, prachtig geluid, het enigste minpuntje moet ik aan het verhaal geven, dat erg veel overeenkomt met de 'standaard-actie' film. Dit script was echter wel een stuk dieper uitgewerkt.
Respect for it!
Ziggy007
Heerlijke actiefilm. Het is inderdaad een standaard actiefilm. Man wordt (om geld) vermoord, keert terug en wil wraak. Maar wat dan nog? Gister keek ik de film The Presidio, een standaard detective filmpje. Standaard is op zijn tijd niks mis mee hoor, het gaat om de uitwerking. Daar heb je bij deze film echt niks over te klagen. En voor dit soort films is eigenlijk maar één man geschikt, Mel Gibson is in dit soort rollen gewoon op zijn best. Net als bij Lethal Weapon eigenlijk.
Mel Gibson is zelf net zo arrogant en stoer als Porter/Max Payne
Fantastisch toch hoe hij aan het eind die kerel naar het verkeerde hotel stuurt en hem via die telefoon laat ontploffen, en over (droge) humor gesproken, die politieagenten die denken Porter te slim af te zijn om hem het geld voor hun te laten stelen, prachtige scènes. Je moet er inderdaad wel van houden, maar in zijn genre zeker een topper
nickske
De Doom-film komt dit jaar uit. Voor info kijk op:
twg
ik vond dit een goede actie film , met de nodige dosis humor. ook met zwaar brute scenes erin( bijv. die scene waarin ze met een hamer z'n tenen aan de gort gaan slaan ) . veel actie ,
weing vehaal(over het algemeen ) maar toch een goede film.
degene die die sfeer in z'n film weet te creeren
is gewoon goed bezig.
4,5 sterren
sn@ke
- 2077 berichten
Payback ****
Grauwe , donkere film-noir achtige film vol bad guys. Gibson zet een geflipt personage neer in een donkere wraakfilm die bol staat van de droge humor, het gratuit geweld en de exentrieke personages. Het is duidelijk te zien waar Max Payne de mosterd gehaald heeft. Erg coole misdaadfilm die er geen doekjes om windt.
Dikke aanrader
Chr.s
Zeer vermakelijke film. Allemaal niet écht bijzonder natuurlijk, maar doordat het acteerwerk goed verzorgd was, en de film nergens verveelde kon me dit niet deren. 3,5*
Rascal
Was wel vermakelijk ja, ook al lijkt Gibson te sympathiek voor zo'n rol, en waarom Bello in de films die ik van haar heb gezien altijd in elkaar wordt geslagen, is me een raadsel. Zo'n mooie vrouw.
djelle
Slechte actiefilm. De actie beperkt zich tot hooguit 2 kleine 'shootouts' die dan nog ondermaats gefilmd zijn. De rest is gratuit (martel)geweld, razernij, heen-en-weer geloop, standaard misdaadperikelen en grof taalgebruik. Heeft niks te maken met een "standaard actiefilm" en nog minder met Max Payne zoals ik hier ontstemd lees in de berichten. Waar zijn we toch mee bezig...
Payback is gewoon een modern uitgewerkt misdaadfilmpje met matige humor en een vrij regulier verhaaltje dat als pluspunten goed acteerwerk en enkele puike scenes bevat. De sfeer kon nog veel beter, de dialogen mochten wat genuanceerder en globaal gezien moet de prent het vooral hebben van het brutale geweld.
Vermakelijk, maar vanwege de vele minpunten en magere variëteit houdt het al snel op en slaat het eerder om in verveling. 1,5*
Nomak
Is toch het bekijken waard op een regenachtige avond. Goede acteerprestatie van Mel Gibson (zoals altijd).
En ook Lucy Liu is een pluspunt natuurlijk.
mikoz
Vandaag maar weer eens herkeken wat de vorige keer was zo lang geleden dat een stem niet echt geloofwaardig was.
Leuke actiefilm die welliswaar een teleurstellend verhaal heeft , maar zeker een van de gouden oude actiefilms is.
Niks over the top gewoon een lekker duister sfeertje en een sterke rol van Gibson.
Captain Pervert
Beetje een nietszeggend filmpje. Er zitten veel geestige (actie-)scènes in, maar Porter wordt gaandeweg steeds meer een botte lul en brute killer en echt sympathie kan je niet voor hem opbrengen. Ergens heeft het ook wel weer wat qua stijl, maar ik ben er niet heel erg weg van.
Ster van de show is die James Coburn als de gangsterbaas Fairfax. Als Porter een gat schiet in een koffertje:
"No, no, it's all right, he's just killing my alligator bags and shooting holes in my suits. Man, that's just MEAN. That's MEAN, man."
2.5 sterren
Bobby Digital
Yeah i like this movie!!
Lekkere zwarte humor en paar geweldadige momenten.
Ook al is het heel onwaarschijnlijk maar Porter loopt gewoon ff een hangout binnen van een compleet
misdaad syndicaat, prachtig!!
3,5* mag hij zeker hebben van mij
mirjo 2
Heel vermakelijke film. Niet echt spannend, wel leuk om naar te kijken en prima tijdverdijf. In dit soort films is Gibson op z'n best. 3,5*
erg goede misdaad film met een erg goede Mel Gibson in de hoofdrol. Een standaart verhaal dat inderdaad wel goed is uitgewerkt. Uitstekende actie en enkele goede scenes, ook het begin van de film vindek erg goed, erg goed deuntje op de achtergrond. Het camerawerk is wel goed maar nooit echt speciaal. De dialogen zijn erg goed en stoer en er word erg goed geacteerd met name door Mel Gibson. Dit soort films worden gemaakt voor hem.
3.5 sterren
SSeagal
Lekkere grijs grauwe actiefilm met het klassieke wraak thema. Mel Gibson speelt een lekkere saddistische rol. ***1/2
darkwing
Leuke film. Integendeel tot wat anderen schrijven, vind ik het verhaal juist wel mooi, misschien een beetje cliché, maar Mel Gibson maakt dat weer helemaal goed. Ik vind dit een van de beter films met Mel Gibson, hij acteerd gewoon heel erg goed.
tevelenco
Erg goede en harde wraakaktie film.
Met een lekkere donkere en grauwe sfeer.
En een prima mix van zwarte humor en keiharde aktie.
Erg goed gedaan.
Een topper in zijn genre.
Pacino88
Wat een bullshit, dit is helemaal geen actiefilm!
Misdaadfilm is iets totaal anders. Omdat er een aantal schoot outs in zitten, pleur jij het gelijk in het actiefilm genre.
Gewoon een van de coolste films uit mijn collectie. Hele uitwerking is geweldig. Openingsscene is grandioos.
Nadat acteurs als Kristofferson en Coburn ook nog meedoen, kan het niet meer stuk.
Lekker donker gefilmd in Chicago, gibson ziet er erg achterbaks uit. Helaas is het verhaal al wel bekend.
Verhoogd naar 4,5*
djelle
Wat een bullshit, dit is helemaal geen actiefilm!
HeatWave
Een goeie combinatie van geweld, zwarte humor en aktie. Mel Gibson laat zich weer eens iets van z'n ruige kant zien zoals we hem ook kennen van de Leathal weapon serie. Maar natuurlijk ook niet te vergeten het geweldige akteerwerk van Lucy Liu die een geweldige sado-masochistische personage neer zet. En dan natuurlijk ook het zwoele personage van Maria Bello waar ik toch wel erg graag naar mag kijken.
rickster
Een heerlijke film, goed geacteerd wat je trouwens meestal wel kan verwachten van mel gibson. Zeker een film die ik vaker uit de kast pak, goede actie, en het hele verhaal van die film is geweldig. Deze film staat bij mij in de top 3
4,5 *
Waku
Alles wat een goede thriller moet bezitten bevat "Payback"
Spanning, actie en een goed verhaal.
Gibson is op dreef in deze snelle actiethriller.
neo
En Ramon was het geen Point Blank, of vergelijkbaar met een meer dan aardige pilsje?
Ramon K
Ik vind Pay Back een tamelijk redelijke remake van Point Blank hoor.
Ik heb deze remake trouwens al jaren terug gezien, maar vreemd genoeg heb ik er nooit op gestemd. Bij deze dus.
orbit
- 12092 berichten
Niet onaardige harde misdaadfilm. Origineel Point Blank had misschien meer sfeer, maar was ook wel stukken vager en psychedelischer gefilmd. Deze is gewoon lekker van a naar b actie

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Man on Fire