Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 100 minuten / 90 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Brian Helgeland
Met onder meer: Mel Gibson, Deborah Kara Unger en Kris Kristofferson
Releasedatum: 4 maart 1999
Plot Payback
"No More Mr. Nice Guy."
Ook al is het maanden geleden dat zijn vrouw hem in de rug schoot en voor dood achterliet, zijn gevoelens voor wraak zijn er niet minder om geworden. Hij wil het deel van de buit hebben waar hij recht op heeft, en zijn vrouw noch zijn misdaadpartner of diens vrienden van de georganiseerde misdaad, kunnen hem in de weg staan bij het verkrijgen van die $70.000.
Porter
Carter
Pearl
Det. Leary
silhoupin
Dit is een heerlijke misdaadfilm met een meesterlijke Gibson in toch wel één van zijn beste rollen. Het is op zijn lijf geschreven om de rotzak te spelen.
Ik lach me altijd rot om Gibson, hij laat films door zijn rollen nog meer glanzen met zijn komedie.
In payback heeft hij naar mijn mening één van zijn stijlvolste en tevens ook betere rollen. Net als in de lethal weapon films speelt hij de rotzak waar je van het begin al symphatie voor hebt.
Niet alleen Gibson is meesterlijk in deze film, ook James Coburn is zalig om naar te kijken. (je ziet Gibson en Coburn ook supergrappig samen in 'maverick')
Mario Bello is ook niet slecht en ook letterlijk een mooie aanwinst voor de film.
Het verhaal dan zit goed in elkaar, weliswaar niet zeer origineel, maar wel goed uitgewerkt.
Het verveelt ook geen moment en het camerawerk is ook zeer goed.
De blauwige tinten in de film zijn ook heel leuk.
Brian helgeland laat hier ook zien dat hij zeer mooi actiescenes kan weergeven.
Ruige dialogen, grappige Gibson en mooie actiescenes...
meer moet een goede actiefilm niet hebben.
3,5 sterren
waidman
Een van de weinige films van Gibson die ik nog niet gezien had, tot afgelopen weekend dus, een heel andere rol dan dat je normaal van hem gewend bent, maat hij speelt deze rol met verve. In een dergelijke rol bestaat altijd het gevaar dat het publiek symphatie voor een crimineel gaat voelen, door het afstandelijke spel van Gibson omzeilt hij die klip, je hebt wel min of meer begrip voor zijn daden maar symphatie nee dat niet. Het verhaal zit goed in elkaar en vooral de rol van Lucy Liu springt er uit. Daarnaast spelen Duke en Conley heerlijk als corrupte cops. Daarnaast viel mij de aparte belichting van de film op, gaf een beetje een koude sfeer aan de film. Prima film zeker de 4 waard die ik er aan geef.
muismat
Meesterlijke film, hier is het spel Max Payne ook voor een groot deel op gebasseerd geloof ik, goed voor 4*
hannes64
- 1926 berichten
1 van de betere actiefilms van de afgelopen jaren , een remake van ``point blank`` die iets rauwer is ( met lee marvin ) .
Maar persoonlijk vind ik deze iets beter.
Gibson in een bijna perfecte rol van Porter die ie met verve speelt.
Topfilm met een zeer goed verhaal en een geweldig einde.
4.5*.......
I've got a few minutes.
So go boil an egg.
Wezze
Onrealistisch dat één man de hele 'Syndicate' in zijn greep kan houden..
Bovendien heeft Johnny het gezicht van Porter gezien en kan hem aan de moorden linken..
Voor de rest wel een goede film.. 3.5*
Grafmat
Een van Gibson's beter films. Goed verhaal, mooie 'clou', en lekkere zwarte humor. 4 *
Nohands
Klassieker en bijna cultfilm!!!
Nogmaals dit is echt een superfilm, hier moet je echt lekker voor gaan zitten!!!
1 van de beste van Gibson!!!
keyser sose
Vette goeie film gewoon een film dat goed in elkaar gezet is
as
Ben eigenlijk wel benieuwd naar die andere versie van Helgeland, namelijk Payback: Straight Up - The Director's Cut. http://www.imdb.com/title/tt0958860/
Deze is hem uit handen genomen wegens onvrede van Gibson's kant.
Vaig
Goede film, met een lekkere rol van onze Mel!!
De man met de hamer tegenkomen, krjgt zo ineens een heel andere betekenis voor me!!!
Eindwaardering: 3 sterren
MoviePom
Goede film. Ik moest erg lachen om het feit dat dat geld niet eens van hemzelf was!
bisse
Ongelofelijk vette misdaad film-noir die in mijn ogen een beetje een soort van voorganger is van sin city. De voice over,het grimmig sfeertje, de overdaad aan testosteron en geweld...allemaal klasieke frank milla elementen.
Terecht wordt er hier door gamers dan ook de vergelijking met Max payne getrokken die volledig terecht is.
Gibson is perfect als norse hardlap die zich door niemand de 70.000 van het brood laat snaaien.
Mensen die dit zien als een standaard actiefilm hebben het helemaal mis en hen ontgaat helaas alle ironie, sarcasme en knipogen die overduidelijk in de film aanwezig zijn. Juist in overdaad enigzins naar mijn smaak. Cliche-elementen, humor en een perfect uitgewerkt origineel uitgangspunt zijn erg goed met elkaar verweven in dit juweeltje. 5 ster voor dikbelegde flick
sinterklaas
Mmmh beetje een saaie film waarbij ik bijna in slaap viel. Nee Max Payne is hier niks mee vergeleken. Er zat maar enkel 1 schietpartijtje in die wel cool was. Voor de rest boeide het me niet echt. Gebeurde een beetje weinig in.
Kricky
deze film gisteren pas voor het eerst gezien. De enige die ik nog niet gezien had van hem. Ik moet zeggen dat hij een grandioze rol neerzet als koele crimineeel. Leuke bij rollen en een goed verhaal. Hoe hij ook die gasten allemaal omlegt, Geweldig om te zien
stokvis
Totaal niet speciaal of zo, maar wel leuk om ff weg te kijken. Deed me ook erg denken aan Max Payne.
3 *
finalman
Goeie film! Wel grappig, toen Porter Val Resnick verrot sloeg, zei de SM-meesteres Lucy Liu tegen Porter: "ik heb nog wel n paar minuutjes" waarbij Porter antw: "kook n eitje"
Hilarisch!
dijkieR
gibson op zun best
goeie film met nog betere aktie
en die liu kan een paar beste tikken uitdelen hahaha
BlueSword
eerste wat ik ook zei.
tot mijn verbazing een erg goeie film! misdaad is niet echt mijn genre maar deze was erg leuk, goeie actie en erg leuke humor erin! leuke bijrol van lucy liu en gibson deed het vet goed.
verhaal stelt niks voor mij word wel beter uitgewerkt.
DragQueen
Heerlijke rauwe actie film, met een superrol van gibson. die is in mijn ogen geknipt voor deze rol. de rol van kristofferson is ook erg tof. en verder zijn de bijrollen ook sterk neergezet. de film heeft een heerlijk wraakverhaal. met gibson die dingen wil rechtzetten, en daarbij het nodige geweld toepast. ( en niet gek genoeg, ook zelf de nodige klappen krijgt ) in de film heerst een geweldig donker sfeertje, en het camerawerk vindt ik dan ook vrij apart. keiharde actie, de nodige sarcastische humor, het zit er goed in verwerkt. ik heb van de film genoten van begin tot eind. 4 sterren.
filmanalist
vette film, mel gibson acteert erg goed en het verhaal is spannend van mij krijgt die een 4
nightbreed
Leuk onderhoudend filmpje met een natuurlijk niet al te origineel verhaal maar dat mag de pret niet drukken op een vrijdagavond.
Cijfer: 3,5
Didi_1975
Onlangs op dvd gekeken.
Lekkere film. Ik ben niet zo'n liefhebben van actiefilms maar deze zat goed in elkaar.
kenjy
Topfilm zeker één van de beste dan al niet, de beste film van mel gibson. Heerlijk acteerwerk spannende scenes knap verhaal. Kortom alle ingredienten voor een spetterende actie film. 4* voor mij omdat deze film zo enorm meeslepend is en boeiende twists heeft .
simpelekees
Uitstekende film.
Heerlijk acteerwerk met een leuk verhaaltje.
De principiele "ik zal en moet dat geld" insteek in deze film doet mij gewoon achterover zitten en genieten van actie. Hoe hij steeds weer die gasten te pakken neemt is geweldig en zo moet het ook in zo'n film.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Man on Fire