• 9.379.030 stemmen

Walk the Line (2005)

Muziek / Biografie | 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Genre: Muziek / Biografie

Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: James Mangold

Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot Walk the Line

"Love is a burning thing."

Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.

John R. Cash

Elvis Presley

Jerry Lee Lewis

avatar van keoma

keoma

dit genre is niet mijn ding heb er op aanraden heen gekeken wat een prachtige film is dat en schitterend geacteerd absolute top is echt aan te raden aan iedrereen ook al is het niet je film genre je moet er echt naar kijken het is nu 3weken geleden dat ik hem gezien heb en ik denk er nog altijd aan zo een gevoel over een film heb ik alleen maar bij film titanic gehad gewoon machtig geen andere woorden voor

avatar van Thieske

Thieske

ik vond hier nu echt helemaal niks aan, ik kwam er maar niet door heen.

Ik heb em op een gegeven moment maar af gezet.. poeh wat saai..

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Moet je ook geen cijfer geven he.

avatar van stinissen

Thieske schreef:

ik vond hier nu echt helemaal niks aan, ik kwam er maar niet door heen.

Ik heb em op een gegeven moment maar af gezet.. poeh wat saai..

Een van de beste films van 2005.................... saai...?

avatar van GioFunny

GioFunny

Mooie vind ik dat ze allebei ook echt zingen, En Phoenix heeft ook gitaarlessen gevolgd..

Prachtige film,

avatar van dikkie76

dikkie76

Ik hou eigenlijk niet zo van "zing" films. Toch geprobeert. Geen spijt van gehad. Wat een mooie onroerende film. Muziek en acteer werk wordt goed afgewisseld. Knap gemaakt.

avatar van the terminator

the terminator

Zeer goede film, heb meteen een cd van die gozer aangeschaft echt een blijvertje. Cash rules

avatar van fluidvirgo

fluidvirgo

Eentje die vooral vanwege de muzikale hoogstandjes lekker vaak herzien kan worden. Niet dat het acteerwerk ondermaats is, integendeel! De cast zet een prima prestatie neer. Ik werd in een keer verliefd op Reese Witherspoon, wat was ze een knock out met dat donkere haar Daarnaast weet ze een aardig nootje te raken, wat overigens ook geldt voor Joaquin Phoenix die een uitstekende Cash neerzet. Het geheel wordt gecompleteerd door een aantal goede bijrollen (bijv. Robert Patrick). Een film die me inderdaad ook aan het oeuvre van Cash heeft geholpen, dank daarvoor!

****1/2

avatar van Distinguished

Distinguished

Mooie film, goede acteerwerk en goed gezongen...

Zeer zeker het kijken waard 4,0

avatar van Rudeo

Rudeo

Deze film was mijn kennis making met Johnny Cash. Ik moet zeggen dat ik het best interessant vond, leuke muziek en ook word er best goed geacteerd. Maar voor mij hoort hij niet bij de beste films van 2005. Dit is waarschijnlijk omdat ik vrij weinig met Johnny Cash heb.

avatar van murtcelP

murtcelP

Erg mooie film, heel erg goed gedaan door Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Geweldig hoe ze de kenmerkende trekjes nagedaan hebben.

Mooi hoe de verschillende tijden (jaren 40, 50, 60) in beeld gebracht zijn, let op de kleding, auto's, kapsels, meubels etc.

De muziek is natuurlijk heel goed, het heeft m'n intresse in Johnny Cash wel gewekt. ****1/2

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Cash werd iets mooier neergezet dan hij in werkelijkheid was.

Maar in het gedrag van cash zit em nu juist de winst.

Geweldig goede film die je moet kijken met je meisje.....namelijk

Wanneer je hardop geniet van het bandeloze leven van cash en je chickie je fronsend aankijkt maak je haar duidelijk dat enkel aan de finish de beslissing valt....

avatar van rolexa

rolexa

Heerlijke film met een topcast.

Witherspoon en Phoenix laten zich hier van hun beste kant zien vind ik, ik heb genoten.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Hoort deze niet al in de top 250?

avatar van Baksteen

Baksteen

Kevin_1989 schreef:

Hoort deze niet al in de top 250?

Volgens mij komt dat omdat deze film in Nederland pas in 2006 was uitgekomen en werkt de top250 op de Nederlandse releases. Dus waarschijnlijk staat hij er over 2 maandjes wel op

avatar van RippedBone Dog

RippedBone Dog

persoonlijk vink dit de beste muziek film aller tijden.

De camera standen en het grimmige sfeertje brengen de film goed tot stand, en de muziek geeft je kippenvel van de bovenste plank.

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Gezien de selectieve censuur op deze voornamelijik door schapen bezochte site moet ik helaas besluiten me in de toekomst te onthouden van commentaar.

So Long,

H. Bill.

Walk the line

Elke muziek liefhebber moet hem gezien hebben,een waar gebeurd

mooi verfilmd verhaal over Johnny Cash,ze hebben dan ook niet zomaar enkele acteurs neergezet.

een zeer goede kwaliteit film krijgt van mij een cijfer 5 en als ik een 10 kon geven had hij ook die gehad.

ik vraag mij af of er ook een CD komt van de film

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Die cd is er toch gewoon:

avatar van veron35

veron35

En ik heb hem .

avatar van kanjertje

kanjertje

Nog even wachten en deze topper duikt de Top 250 binnen.

Eindelijk...

avatar van kanjertje

kanjertje

Tja, 't is zover .....hij staat er in.

Eindelijk eens een film die ik geweldig vind en die ook hoog genoteerd staat.

Meestal is het omgekeerd

LOL

avatar van veron35

veron35

Eindelijk

avatar van Arturo

Arturo

Nice movie. Schitterend geacteerd, en op een of andere manier de perfecte acteurs voor deze film. Phoenix doet het echt heel erg goed en van Witherspoon had ik dit nooit verwacht, en dus vind ik het ook meer dan terecht dat ze voor deze rol een oscar heeft gekregen, want ze deed het echt fabulous.

Ik zat steeds te wachten dat iemand, nadat Johnny Cash klaar was met zijn optreden, zou zeggen: 'Johnny Cash has left the building', oke hij is van Elvis, maar ik vind het meer bij mr. Cash passen..

avatar van niethie

niethie

Ondanks dat het niet echt mijn muziek is heeft dit schitterende biopic over het leven van de legendarische countryzanger johnny cash mij ongelooflijk weten te intrigeren, de film zit prachtig in elkaar en wordt op een langzame maar ontzettend boeiende manier wordt vertelt en zit vol met een paar schitterende scenes, er wordt geweldig geacteerd door oa phoenix en witherspoon en de film weet een prima tijdsbeeld te geven.

Toch vond ik de film iets minder als de eerste keer dat ik hem zag en zie ik het net niet als meesterwerk maar de film behoort zeker tot een van de genretoppers. 4 sterren

avatar van vivike

vivike

Super film.

Een echte blijver en misschien de beste die ik de laatste 2 jaar zag.

Wat heeft die man allemaal niet meegemaakt !

Je moet al bijna niet van deze planeet zijn, om niet door deze film geraak te worden.

avatar van Halcyon

Halcyon

Dit weekend herzien.

Had de soundtrack al ettelijke malen beluisterd, het was dus fijn om er nu nog eens wat beelden onder te zien. Ik blijf bij m'n eerdere standpunt: overtuigende film die een boeiend portret neerzet van een talentvolle artiest die tegelijk ook een klootzak van een vent was. Schitterende vertolkingen van Witherspoon en Phoenix. Vind het stemtimbre van Phoenix trouwens stiekem iets beter dan dat van de echte Johnny Cash.

avatar van 321brb

321brb

Een waar pareltje.

avatar van CTK

CTK

Johnny Cash is een legende en deze film is een prachtig eerbetoon aan hem.

avatar van Spetie

Best een aardige film dat moet ik toegeven. Het verhaal is niet bijzonder, want een biografie over het leven van een bepaald persoon of zanger is al zo vaak vertoond. Dat deze film de middelmaat ontstijgt, is dan ook vooral te danken aan de actuers. Joaquin Phoenix schijnt alles zelf gezongen te hebben in deze film. Nou petje af hoor, want wat heeft hij een ongelooflijk goede stem en wat zingt hij voortreffelijk. Ook Reese Witherspoon speelt haar rol zeer overtuigend en laat zien behoorlijk wat in haar mars te hebben. Toch vond ik het ondanks die twee zeer goede rollen verder maar een vrij standaard film, die verder nergens verrassend is.Ondanks dit gegeven kan ik trouwens wel begrijpen dat mensen die fan zijn van de muziek de film maximaal beoordelen. Voor de echte fan zal het inderdaad een geweldige belevenis zijn geweest.

Ik kom tot 3,5*