Genre: Muziek / Biografie
Speelduur: 136 minuten / 153 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: James Mangold
Met onder meer: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon en Ginnifer Goodwin
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 2 februari 2006
Plot Walk the Line
"Love is a burning thing."
Country-legende Johnny Cash (Joaquin Phoenix) vertrekt naar Memphis waar countrymuziek nog in de kinderschoenen staat. Naarmate hij steeds bekender wordt en dus geld begint te verdienen komt hij in contact met grote sterren zoals Elvis Presley. Maar de roem wordt Johnny te veel en hij raakt aan de drugs.
John R. Cash
Carrie Cash
Elvis Presley
Jerry Lee Lewis
AmazingPP
Goede bio-film over het leven van country-ster Johnny Cash. In de film wordt erg goed geacteerd en nergens worden emoties te dik aangezet. Witherspoon zet ook een pracht rol neer, iets waar ik zeer sceptisch tegenaan keek. Mijn moeder is groot van van Cash, waardoor ik in mijn jeugd veel Cash-muziek hoorde. Dit is muziek wat nooit vergeten mag worden, omdat het daadwerkelijke klassiekers zijn, stuk voor stuk. Prima vermaak, prima film: 4 *.
Mug
Berichten over slechte spelling verwijderd. Houd het de film alsjeblieft.
korykory
Tsja, die blik in de ogen van Phoenix, daar had ik ook niet zo veel mee. Ik kan me ook niet herinneren zoiets ooit bij de echte Cash te hebben gezien. Zijn vertolking sprak me dan ook niet zo erg aan. Witherspoon daarentegen is een genot om naar te kijken, en de relatie tussen die twee komt ook goed uit de verf. In een documentaire over Johnny Cash heb ik dochter Rosanne weleens horen zeggen dat die twee eenvoudig voor elkaar bestemd waren; er was gewoon geen ontkomen aan. Dat is precies wat uit de film blijkt.
Ik wist al dat Cash prachtige muziek heeft gemaakt, dus dat was voor mij niet echt een verrassing. Wel mooi vertolkt, trouwens. Verder zijn de overeenkomsten met 'Ray' werkelijk frappant: niet alleen het drugsgebruik, maar ook het bijbehorende jeugdtrauma. Je zou bijna gaan denken dat alle beroemde popmuzikanten zoiets hebben ervaren.
veron35
Ik snap echt niet hoe mensen zo iets kunnen zeggen over de beste acteerprestaties ooit.
Dijk van een film.
De beste die ik in maanden gezien heb.
Alhoewel ik geen echte country lieghebber ben, heeft deze movie me van begin tot einde geboeid.
Zo erg dat ik hem enkele dagen later nog eens bekeken heb en hij weerom bleef ik hem super vinden.
De acteerprestatie van Reese Whitterspoon was subliem.
Ik kreeg kippevel van deze film en dat gebeurt maar heel zelden.
5 sterren.
S04Mauro
Wat een prachtige film is dit, ik ben net klaar met kijken en ik ben er nog steeds stil van. Ik ben zelf niet zo'n countryliefhebber hoewel ik Cash altijd kon waarderen omdat hij een icoon is, na deze film waardeer ik hem nog meer.
Film zelf vond ik supergoed, heel goed geacteerd door Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon. Ongelooflijk hoe Phoenix de rol van Cash neerzet
5*, heb er nog steeds geen woorden voor...
=michael=
Wat een prachtige film is dit
Ja geweldig gedaan!
dirkmoras
Het kan aan mij leggen omdat ik stoned was maar ik vond alles vrij slecht geacteerd, en ik had niet echt het idee dat hij groots bezig was. Ik vond het allemaal een beetje amateuristisch ogen uit het niets begon hij zwaar drugs te gaan gebruiken ik weet niet of het in het echt ook zon slappe pik was? matige film
veron35
Dat ligt dus aan jou en de drugs.
=michael=
Dat ligt dus aan jou en de drugs.
gewoon maar een keertje nuchter kijken!
Inderdaad Dirk.
Je hebt net het slechte moment uitgekozen om Walk the line te bekijken.
Je ligt dus volkomen aan jouw.
Kijk eens een keertje nuchter en je merkt algauw welk meesterwerk deze film met heel puike acteerprestaties wel is.
Doen!
nightbreed
Erg mooie verfilming van het leven van Johnny Cash.
Joaquin Phoenix en Reese Witherspoon spelen de sterren van de hemel en vooral Reese Witherspoon is erg goed op dreef.
Een leuk scriptje met een erg goede regie want het is knap om van die paar feiten over zijn leven een volledige film van 130 minuten te maken zonder dat het soapy overkomt.
Ik hou niet zo van de muziek maar ik heb me geen seconde verveeld en na deze film vind ik de muziek wel grappig eigenlijk.
Niet alleen voor Johnny Cash fans dus.
Cijfer: 4,5
Doom
Niet alleen voor Johnny Cash fans dus.
Klopt helemaal. Beschamend genoeg was ik voor deze film zelfs niet eens op de hoogte van het fenomeen Johnny Cash. Dus deze film is zeker niet alleen voor de Cash fans.
wapper
Na het bekijken van deze film vond ik het eigenlijk niet echt de moeite om het leven van Cash te verfilmen. Het is allemaal redeijk standaard(?)
Nuja, het is nu ook niet zo dat het mij helemaal niet boeide. De optredens waren mooi en Witherspoon en Phoenix acteerden subliem. Vooral Witherspoon dan.
Denden 100 Piek
Ik ben zodanig onder de indruk van de acteerprestaties in deze film, dat de film zomaar in mijn top 10 terecht gekomen is. Ik ben meteen fan geworden van Johnny Cash door deze film, want die muziek is gewoon helemaal naar mijn smaak. Wat deze film voor mij een topscore oplevert, is het feit dat deze film één van de allermooiste liefdesrelaties laat zien die ik ooit in een film heb mogen aanschouwen. Het zal allemaal wat overdreven zijn, maar het is wel gebasseerd op Johnny Cash zijn eigen autobiografieën. En dat is wat de relatie tussen John en June zo mooi maakt in deze film: je ziet het allemaal vanuit het standpunt van John, die hopeloos verliefd is op June. Hij heeft werkelijk alles voor haar over en dat voel je. De magnifieke acteerprestaties van Phoenix en Witherspoon maken het geloofwaardig. Films als Titanic mogen zich schamen, Walk The Line laat zien hoe mooi en tegelijkertijd hoe hard de liefde kan zijn. Dat is voor mij de voornaamste reden waarom een film over het leven van Cash bestaansrecht heeft.
Theatertje
De eerste keer dat ik deze film zag was ik in de wolken. Wat een muziek! Wat een acteerprestaties! Wat een verhaal!
De tweede keer dat ik de film zag, ditmaal niet in de bioscoop en dus op DVD, vond ik het allemaal behoorlijk saai. Ik heb de DVD dan maar stilgezet en ben gestopt met kijken.
Conclusie: goed voor één keer kijken, nadien rijp voor het huisafval.
3.5 sterren omdat ik het de eerste kijkbeurt zo leuk vond.
kanjertje
Nou, rijp voor het huisafval na de tweede keer kijken ?
Smaken verschillen dan blijkbaar want ik heb hem nu al drie maal bekeken en blijf de film nog even goed vinden dan na de eerste kijkbeurt.
En dat gevoel heb ik maar heel zelden.
Ben er zaker van dat er nog een vierde maal volgt ook al zal dat niet voor morgen zijn.
Walk the line staat ook prompt in mijn Top 10.
Ben er zo mee begaan dat ik zelfs al heel wat info op het net ben gaan opmaken over zaken die in de film voorkwamen zoals de folsomgevangenis, de familie Carter, de songlists van John en June enz.
Heb waarempel zelfs het filmpje van John lievelingssong van de toen erg prille Jude teruggevonden : "no Swallerin' Place".
Voor de eventuele lieghebbers hier de link :
Denden 100 Piek
Hey bedankt, dat vind ik ook wel interessant om te zien.
(link doet het niet, maar je kan het makkelijk vinden daar)
Link doet het wél
wallie550
dit is nou een goeie films sterk geacteerd je ziet hem steeds afzwakken Heerlijk!

WB
Goeie film. Goed geacteerd van Phoenix. Normaal bij bio's hangt er zo'n droevig sfeertje, maar deze muziek maakt je vrolijk. In Real Life zou ik dit nooit draaien, maar je krijgt toch meer respect voor die vrolijke Hillbilly pingeltjes. 2 uur genoten van de film, de muziek en de acteerkunsten.
unexpected_faith
ik heb deze film pas gezien, en ik dacht eerst.. hij lijkt mij best wel saai.. maar ik vond hem toch echt prachtig...
Reese blijft toch altijd erg leuk..
ik vond er erg mooie scenes inzitten, echt een film wat je een smoet zien, ik vond hem erg mooi..
de muziek niet echt mijn stijl maar vond hem wel grappig
4 - 4,5 ster..
WB
Ps: Ben ik de enige die Robert Patrick nog steeds zie als de T1000 uit Terminator 2. Hij blijft iets creepy in zijn doen en laten te hebben. Ook in deze film...
TheRisingSun
Ook in "The Faculty" had ie zo'n leuke creepy rol!
Maar die speelt ie dan ook wel weer erg goed. Niet gek dus dat ze hem voor dit soort rollen casten.
X__Liesjj
Niet gek dat How High in jou top 10 staat
Youri
De muziek was geweldig, Joaquin Phoenix vond ik wat houterig acteren naast Reese Witherspoon. Jammer want daardoor vond ik de film wat tegenvallen.
usr14112
Hele goeie film. Ik ben echt geen Cash fan maar het acteerwerk van Phoenix en Witherspoon maakte alles goed. Met name Witherspoon was geweldig. Mooie film.
waxs
Ik vond het verhaal niet echt heel interessant, maar vooral het acteerwerk erg indrukwekkend. Ook muzikaal gezien niet echt weg van Cash z'n werk, toch 3,5*.

Geprezen Johnny Cash-biopic 'Walk the Line' van James Mangold vrijdagavond op televisie

De tien best beoordeelde films van de jarige Joaquin Phoenix (49)

Vijf films over het leven van wereldberoemde artiesten

De beste speelfilms over het leven van beroemde artiesten

Temple Grandin

Dont Look Back
Documentaire / Muziek, 1967

Ray
Biografie / Muziek, 2004
duitslandgevangenismusic recordoverspelverlies van geliefdecountry muziekgitaarconcerthuwelijksinglejohnny cash ongelukjaren 60