• 9.381.094 stemmen

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Avontuur / Fantasy | 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Alternatieve titel: De Kronieken van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Georgie Henley, William Moseley en Skandar Keynes

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 21 december 2005

Plot The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

"The beloved masterpiece comes to life."

Vier Britse kinderen worden naar het buitenhuis van een professor gestuurd, waar ze veilig zullen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vinden een magische garderobe, waarmee ze in het mysterieuze land Narnia kunnen komen. Het land wordt overheerst door een slechte heks en om haar te kunnen verslaan, moeten de kinderen leeuwenkoning Aslan vergezellen.

Peter Pevensie

Mrs. Beaver (stemrol)

avatar van Theatertje

Theatertje

Mister- x schreef:

er is maar een woord voor deze film prachtig weet je waarom? er kwam vecht mooie muziek echt wat een nodig heeft

Ja, maar dat zan dal ook wel het enige zijn dat prachtig is aan deze klucht

avatar van Marki_san

Marki_san

gisteren pas voor het eerst gezien...en ik vond het zeker niet slecht

wat me opviel in deze film is de muziek; appart en heel mooi.

over de kinderen heb ik maar één woord te zeggen; lelijk.

verder waren de beesten mooi gemaakt, de heks was een bitch, er zat goeie sfeer in, de bevers waren niet grappig, de leeuw was terecht een koning, acteerprestaties vielen mee, decoors waren ook heel mooi en die dwerg was irritant.

voor een disney film was het best wel grof (ook al zie je in heel de film geen druppel bloed) maar het blijft een disney film (en dat is niet positief bedoeld)

4* (voor disney heel goed)

avatar van mausland

mausland

leukw film 4sterren

avatar van otherfool

otherfool

Meevaller. Het verhaaltje is redelijk rechtoe-rechtaan en verzuipt gelukkig niet in allerlei onbelangrijke bijfiguren. Jammer alleen van het grote eindgevecht waarin de koningin er wat potsierlijk bij staat. Verder duurt de film gezien het minieme verhaal natuurlijk wel erg lang...

3*.

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Zeer vermakende film.

3,5 / 4 *

avatar van nightbreed

nightbreed

Simpel en vermakelijk kinderfilmpje met goede special effects die zelfs voor volwassen te genieten valt.

De acteerprestaties van vooral de kinderen vallen wat tegen, de icequeen zit erg goed in haar rol en lijkt de kar te trekken ondanks het feit dat zij de 'evil one' is.

Cijfer: 3,5

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Ik vind dit een prachtige film.

avatar van Kevin13

Kevin13

toch een mooie film

de effects vond ik wel redelijk mooi, maar de acteurs waren niet altijd goed

wat toch wel een minpuntje is, dat deze film van Walt Disney is, wat de film ook te soft maakt

avatar van thedudesons

thedudesons

best wel een leuke kinderfilm...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Goede film met veel fantasie het is een kruising tussen Alice in wonderland, Harry Potter en Lord of the rings, mijn favoriete scene is op het laatste het gevecht met de heks! 3.5*

avatar van thoentje

thoentje

Prachtige Film ! 5*

avatar van FransBosch

FransBosch

Een topfilm! Echt super! Naast de spannende en leuke film zelf, is de boodscap van C.S.Lewis ook prachtig! Film komt erg overeen met de Bijbel. Fantasierijke film, maar toch ook een goede film om iets over de bijbel te weten te komen.

5 sterren!

avatar van N811

N811

Wat een ongelooflijke saai shitfilm zeg.

Ik kan echt niet tegen saaie grote gevechtsscene's

0,5 punt

avatar van Dirigent

Dirigent

Leuke avonturenfilm doet me een beetje denken aan : Lord of the Rings en Harry Potter, leuke en vermakelijke scenes voor kinderen van 10 is dit denk ik wel leuk!

* * *

avatar van garlic senior

garlic senior

leuke film, die ik echter een beetje te zoetsappig vind. De gevechten zijn best aardig, maar de rest lijkt meer op een ''Disney-achtige'' film en dat vind ik wat minder.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Hoe is het mogelijk om deze film te vergelijken met TLOTR en HP. Wat een lef en durf. Enkele observaties om dit te ontkrachten:

- De "special effects" zijn pover
- De omgeving ziet er te vaak te nep uit zoals bijvoorbeeld de omgeving als ze door de klerenkast gaan (bij de faun) en als ze de ontdooiende rivier oversteken
- De acteerprestaties van vooral de 4 kinderen zijn treurig
- De sfeer is er nooit aanwezig. Nooit wordt je meegesleept, moet je lachen, moet je rillen, ... bij deze film. Nooit. Dit in tegenstelling tot Harry Potter en The Lords of the Ring

Walt Disney heeft de neiging tot het maken van te softe, te zoetsappige films. Na Pirates of the Caribbean had ik toch wel gedacht dat ze met sommige films, zoals deze, hun focus meer zouden leggen bij 12+ leeftijd. Helaas is blijkbaar besloten om de film zoveel mogelijk 3+ te maken.

Het mag danale genre een Avontuur / Fantasy film zijn maar wat mij betreft is het vooral een Familie / Fantasy film.

2,0 sterren

avatar van WeZet

WeZet

Vandernagel schreef:

- De "special effects" zijn pover
- De acteerprestaties van vooral de 4 kinderen zijn treurig

2,0 sterren

Het is dat je nog jong bent, maar ik ken een aantal mensen die moesten huilen van de emoties toen zij deze fl mzagen in de bioscoop, in hun jeugd (Zon 30 jaar geleden) lazen ze de boeken, en toen kwam er eindelijk een film van!

avatar van saw_lover

saw_lover

Ik heb niet erg van deze film genoten.

Alles wordt erg kinderachtig voorgesteld, het is net alsof je in de fantasiewereld van een 4-jarige binnenstapt.

Inderdaad ziet alles er ook superfake uit, wat de film geen goed doet. De acteurs hebben (en dat is duidelijk te zien) geen ervaring met dit soort films en die kleine Lucy was ongelooflijk irritant. Voor die rol vond ik dat ze beter Dakota Fanning hadden gekozen (hoewel ook zij véél kon zeuren in 'War of the worlds'). Het boek is ook nog kinderachtig, maar toch is het boek veel beter dan de film, zoals bijna altijd het geval is. Ik beschouw deze prent als een familiefilm waar je eens met de kids naar moet kijken, meer niet....

avatar van INCTRL

INCTRL

boutfilm!

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

mmm, ik vond dit toch wel een goede film.

Het begin was wel leuk. Je ziet helemaal een oorlog en gevechtsvoertuigen, terwijl je bedenkt dat een echte fantasy gaat worden.

De special effects zien er goed uit, vooral en het meest bij de leeuw.

Om Liam Neeson de leeuw in te laten spreken vond ik echt een perfecte keuze. Er zat genoeg spanning in, er werd aardig geacteerd door de kinderen en het eindgevecht zag er ook mooi uit.

Het is niet zó goed als LOTR, Harry Potter en POTC, maar je kunt je er toch prima mee vermaken!

4,0 sterren.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Normaal zou ik deze film niet kijken maar ik hem hem met een klein kind gekeken en toen ik eenmaal aan het kijken was was het een redelijke amusante film en ik heb me best vermaakt!

avatar van wall-e

wall-e

Prachtige film en zo veel beter dan bridge to terabithia.

avatar van IveLoveMovies

IveLoveMovies

Hele goede film. Mooie verhaal en je leeft je direcht mee in het verhaal en in en andere wereld en film die ik zeker 2 keer achter elkaar kan zien. Terecht staat hij op de 9e plaats in de top 10 lijst hier

5/5

avatar van chosenramon

chosenramon

Gewoon een mooie film, kijkt lekker weg!

avatar van Barcel

Barcel

Een vermakelijke film! Heb er echt lekker van genoten! Alleen wat ik er niet begrijp: Peter keek naar een soldaat toen hij met zijn zusjes en broertje in de trein moesten. Wie is die soldaat? Zijn vader soms? Weet iemand dat misschien? En verder met dit film gaat het lekker prima!

avatar van doggygirly13

doggygirly13

het was al een hele tijd geleden dat ik deze film bekeken had

dus gister nog eens bekeken...

en ik blijf deze leuk vinden

prachtige film

4.5 *

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Erg leuke film. Al vind ik de acteurtjes in dit geval stukken minder, wat toch een klein smetje op film is!

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

hmm ja hij heeft wel iets vind ik misschien nie echt denderend maar het toont wel mooi dat kinderen het recht hebben om te dromen

avatar van loveechanel

loveechanel

echt een te mooie film.. ik heb er bijna geen woorden voor !

vooral hoe ze dat hebben gedaan met al dat sneeuw

het is gewoon 5 sterren waard

avatar van Timecop

Timecop

Best wel te pruimen deze 'adventure/ fantasy'. Vooral de battle aan het eind vond ik erg goed. Helaas (voor mij dan) blijft het net iets teveel een kinderfilm en te Disney-achtig. Maar verder prima te doen, ik kijk al uit naar deel 2 die dit jaar uitkomt. Van mij krijgt ie een nipte 3.5.