• 9.382.111 stemmen

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Avontuur / Fantasy | 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 143 minuten / 150 minuten (extended dvd version)

Alternatieve titel: De Kronieken van Narnia: De Leeuw, de Heks en de Kleerkast

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andrew Adamson

Met onder meer: Georgie Henley, William Moseley en Skandar Keynes

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 21 december 2005

Plot The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

"The beloved masterpiece comes to life."

Vier Britse kinderen worden naar het buitenhuis van een professor gestuurd, waar ze veilig zullen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze vinden een magische garderobe, waarmee ze in het mysterieuze land Narnia kunnen komen. Het land wordt overheerst door een slechte heks en om haar te kunnen verslaan, moeten de kinderen leeuwenkoning Aslan vergezellen.

Peter Pevensie

avatar van eRCee

eRCee

• 1980 stemmen

Yuma Q. schreef:

Nou niet geheel, wat dacht je van LOTR is een kleuterfilm en Narnia is een kutfilm? Dat scheelt maar een leter, dus bijna niks.

Dat scheelt inderdaad maar een leter.

avatar van speedy23

speedy23

Walt Disney werkt aan sequel "The Chronicles of Narnia".

Terwijl "The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch and the Wardrobe" nog in de Belgische bioscopen draait, werken Walt Disney Pictures en Walden Media al aan de sequel. "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian", wordt opnieuw geregisseerd door Andrew Adamson en zou nog voor kerst 2007 in de bioscoopzalen komen, zo kondigden Walden Media en Walt Disney Pictures donderdag aan.

In "Prince Caspian" trekken de kinderen uit de eerste film opnieuw naar het land van Narnia, waar al duizend jaar is verstreken sinds ze er weggingen. Ze gaan er de strijd aan met een slechterik, die wil voorkomen dat de rechtmatige prins over het land regeert.

Het boek "Prince Caspian" werd in 1951 voor het eerst gepubliceerd en is het tweede deel uit de zevendelige reeks, de kronieken, van C.S. Lewis. De eerste film heeft volgens Walt Disney Pictures en Walden Media inmiddels al ruim zeshonderd miljoen dollar opgeleverd in bioscopen wereldwijd. Dinsdag werd de film drie keer genomineerd voor de Oscars, in de categorieën voor beste make-up, beste geluid en beste visuele effecten.

Bron: gva.be

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Het klinkt weer heel origineel...

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het verhaal kan je niemand anders kwalijk nemen, en sowieso als kinderboek zal het wel aangenaam zijn...

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Angrod_Pallanén schreef:

Zij kiezen ervoor om het te gaan verfilmen. Kies dan op z'n minst een goed verhaal.

avatar van bibijob

bibijob

Heel enthousiast ben ik gaan zitten met mijn kinderen van groep 8 om naar deze film te kijken. Mij kon het niet echt boeien, maar de kinderen vonden hem geweldig. En is hij daar niet voor gemaakt???

avatar van Wouter

Nou nee, niet alleen.

avatar van luuk1988

luuk1988

Het was wel een leuke film maar het blijft een disney film het sloeg dus weer helemaal nergens op op een gegeven moment zegt dat oude meisje tegen het jonge meisje: We Moetten ten strijden trekken , trekt dat meisje van 8 heel dapper een aardappel schil mes achtig iets, dat vond ik toch wel zo irritand en die gast met het zwaard voerde ook geen fluit uit, als je zon mooi zwaard heb dan slash je dr toch mee rond als maximus the glorius ? maarja, dit had ik kunnen weten het is een disney film

avatar van the rainking

the rainking

Duidelijk een kinderfilm! Geen uitwerking van de personages, geen verhaal, op zich leuke effecten en ideeën maar het kwam mij allemaal wat "leeg"en statisch over. Jammer dat disney hieraan begonnen is het zijn namelijk leuke boeken, een beetje meer lef bij de verfilming zou mooi zijn geweest.

Tilda Swinton vond ik trouwens wel heel erg top!

avatar van mitch3ll

mitch3ll

140 minuten van mijn leven vergooid

avatar van Anakin01

Anakin01

140 minuten ontspannen bedoel je.

Is wel zeker een goede film.

Prachtige visual en special effect, is gewoon prachtig.

matig plot, goede acteerprestaties, zeer goede actie..

avatar van nickey

nickey

leuke film, goed in elkaar gezet

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20221 berichten

Dit is echt mijn genre... Die veldslag met die dieren: FANTASTISCH, als je ze naar elkaar toe ziet rennen...

Het kan allemaal beter, maar ik heb me zeker vermaakt met deze film.

4 *

avatar van Debje

Debje

Ik heb hem in de bioscoop gezien, en ik vind het echt een geweldige film! Lekker fantasie-rijk, je krijgt er kippenvel van. Mooie beelden en mooie fantasie muziek.

avatar van Deek

Deek

Ik heb gepoogd om de film te kijken, ik kwam niet ver dan 16 minuten en 32 seconden wat een bagger film, ik houd zoiezo niet van zulke grootse films, zoals de lord of the ring trilogie, harry potter e.d kan mij totaal niet boeien, slaap verwekkend.

Materny

Als Die-hard veldslag fannaat kwam ik gelukkig niet van een hele koude douche thuis.

Natuurlijk is het allemaal wat braver als bij Lotr enzo maar het ziet er toch nog redelijk strak uit voor wat toch een kinderfilm is.

Het acteerwerk daarentegen was met vlagen om te huilen maar wat verwacht je met zo'm jonge en onervaren cast.

Tilda Swinton daarentegen speelde goed en leefde zich in in haar rol.

Wat de Special effect betreft, redelijk.

Maar ik had liever Harry Potter of Star wars genomineerd zien geweest voor de oscars dan deze.

avatar van Hanne

Hanne

Ik vond deze film wel leuk, voor een kinderfilm waren de veldslagen best goed. Alleen dat kleine meisje irriteerde me enorm, de manier op hoe zij acteerde was erg irritant. Ik hou ook niet zo van pratende dieren in een film alleen hier was het wel heel mooi gemaakt.

3**

avatar van bartden345

bartden345

slechte film, gebruikelijk kunnen lotr of harry potter mij wel boeien maar de acteertalenten van de jonge acteurs waren naar mijn inziens zeer slecht..
Tijdens de watervalscene komen ze een groepje wolven tegen, maar i.p.v voor actie te kiezen en de wolven doormidden te hakken kiezen ze ervoor om met het water mee te gaan...btje spanningsloos als je toch zoeen mooi groot zwaard bijhebt.
verder wel mooi gemaakt maar het kon mij gewoon niet boeien, misschien me kleine neefje wel...

avatar van svennv

svennv

Erg kinderlijke film... De legende gaat in het het land Narnia dat er ooit 4 kinderen komen die hun gaat bevrijden van de boze heks... Als dan eindelijk de grote veldslag begint zou je denken dat die vier kinderen dus een groot aandeel moeten hebben in de winst... niet dus. Ze vermoorden alle 4 bij elkaar in totaal misschien 15 beesten van de totaal 10.000. Slaat echt helemaal nergens op gewoon. En dat kleinste meisje begint je echt al te irriteren na haar eerste twee zinnen. 2*

svennv schreef:

Erg kinderlijke film... De legende gaat in het het land Narnia dat er ooit 4 kinderen komen die hun gaat bevrijden van de boze heks... Als dan eindelijk de grote veldslag begint zou je denken dat die vier kinderen dus een groot aandeel moeten hebben in de winst... niet dus. Ze vermoorden alle 4 bij elkaar in totaal misschien 15 beesten van de totaal 10.000. Slaat echt helemaal nergens op gewoon.*

Als je objectief deze film bekijkt snap je toch hopelijk wel dat de doelgroep waarvoor deze film bestemd was in z'n nopjes is hiermee.

Deze film is echt niet gemaakt voor ( jong ) volwassenen te amuseren hoor.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Een goede kinderfilm is ook leuk voor ouderen, dit is dat dus niet..

avatar van Exaya

Exaya

Ik heb me dus echt wel vermaakt bij deze film! Natuurlijk moet je geen LotR verwachten wanneer je hem gaat kijken, maar vond hem voor een kinderfilm erg goed te doen! Er zitten erg mooie shots in de film, en vooral de muziek heeft me in de bios echt betoverd!

Soms moet je je gedachtes gewoon even op nul zetten en genieten van alle pracht

avatar van flyer

flyer

prachtige film van het begin tot het eind op het puntje van de stoel gezeten

flyer schreef:

prachtige film van het begin tot het eind op het puntje van de stoel gezeten

Ik viel er van slaap haast vanaf.

avatar van pie18

pie18

Een hele leuk film vond ik beetje op begin lang draadig maar heel leuk gemaakt allemaal

avatar van film_kaza

film_kaza

goede film. lijkt vaak op lord of the rings. maar dat komt omdat de schrijvers vrienden zijn.

van alles vond ik het begin nog het interessants. toen ze nu eenmaal die leeuw tegenkwamen werd het minder. het werd minder spannend. maar ik vond het wel een leuke film.

avatar van Freak

Freak

Veldslagen doen erg aan LOTR denken inderdaad, vooral toen Aslan hulp ging halen en daarna terugkwam en bovenop die rots stond, moest ik heel erg aan the Battle at Helmsdeep denken, viel nog mee dat hij niet "For the King" riep toen hij naar beneden sprong

Voor de rest een hele vermakelijke film, ik geef hem 4*

avatar van Sin City

Sin City

Nee deze film was het dus duidelijk niet...té ongeloofwaardig, teveel een bijelkaar geraapt zooitje van mythische figuren en pratende bevers, té hoog EO-gehalte en een enorme veldslag maar geen druppel bloed te zien...gauw vergeten dus

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Sin City schreef:

Nee deze film was het dus duidelijk niet...té ongeloofwaardig

Neeh... maar... is het geen Fantasy film?

Geen enkele Fantasy film is ongeloofwaardig,

aangezien het fantasy is

avatar van Sin City

Sin City

Kaffeefiltjer schreef:

Neeh... maar... is het geen Fantasy film?

Geen enkele Fantasy film is ongeloofwaardig,

aangezien het fantasy is

daarom zei ik ook té ongeloofwaardig. Met Hobbits heb ik tenminste t idee dat t ergens nog mogelijk is dat er Hobbits zijn...maar met sprekende bevers heb ik dat weer niet, dat gaat er bij mij gewoon niet in