• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, hoewel ik Godzilla nooit heb gezien (shame on me) maar ik begrijp dat het een monster is die door straten banjert. Dat zie je in de voorstukjes van deze film ook. Mensen raken overstuur slaan op de vlucht enz. Maar het zijn waarschijnlijk de Special Effects die de show stelen. Want een *4 betuigt niet van grandioos acteerwerk en een diepgaand plot.

En ja, AH rulezz!

avatar van Miss////

Miss////

Yeah, ik mag zaterdag met mn vriendje! Mega veel zin! Erg benieuwd!

avatar van frankstruijk

frankstruijk

Waar blijft de eerste recensie?

avatar van Mr. Rogers

Mr. Rogers

Was eigenlijk helemaal niet van plan dit te gaan zien, want echt geweldig vind ik dit soort rampenfilms niet. Maar vanmorgen tentamen gehad en om ff stoom af te blazen hebben we toch maar besloten dit te gaan kijken. Begon eigenlijk nog best wel hoopgevend (helaas zaten er in het begin van de film de hele tijd gele vlekken, niet echt goede kopie dus....). Woonlocatie van Cruise was eigenlijk wel sfeervol zo onder die brug enhet toch wel vervallen wijkje droeg ook bij aan een mooie sfeer. Wel werd je weer gelijk voorgesteld aan behoorlijk standaard Hollywood personages met hun bijkomende grappen en 'stoerheden'. Wanneer het geweld losbarst ziet alles er toch wel heel mooi uit....De 200 miljoen € lijkt goed te worden besteedt. Maar langzaam vervalt de film toch wel in een héél erg standaard verhaaltje en dat kunnen zelfs de special effects niet verbergen, het wordt eerder vermoeiend eigenlijk. Verhaal is behoorlijk slecht en waarom S. Spielberg nou weer per sé dit verhaal moest uitkiezen... het is zo clichématig dat het bijna cultfilm wordt die grote Hollywood producties op de hak neemt. Denk niet dat dat de bedoeling is. Zelfde geldt voor het einde, zooo standaard dat ik me afvraag of het niet expres is gedaan (en of deze spoiler tags nog wel nodig zijn . Ben benieuwd of Spielberg hier mee weg komt. Nogmaals, ik heb me een paar keer serieus afgevraagd of het verhaal nou serieus bedoeld was of expres op een cynische manier enorm over the top (ken de status van de oude film en boek dan ook niet). Denk iig van niet en de film krijgt ook gewoon een vette onvoldoende, 1,5*. En die zijn eigenlijk ook alleen maar voor het begin anders bleef ook van deze score weinig over.

edit: Hoppa hier heb je gelijk je eerste recensie

avatar van frankstruijk

frankstruijk

Thanks! Toch hoop ik dat dit voor jou alleen persoonlijk gewoon geen goede film was want had er wel wat meer van verwacht....

avatar van A.S.E.

A.S.E.

Mr. Rogers schreef:

Damn! En Tom Cruise die dan nog zei dat het de beste script was die hij ooit gelezen had...alweer.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, ik vind het verschrikkelijk om die recensie te moeten lezen, omdat hij alleen slecht nieuws brengt....jammer..

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Angrod_Pallanén schreef:

zijn mening hoeft niet jouw mening te worden.. er zijn veel verschillende versies. Van wat ik tot nu toe gezien heb trailer enzo.. maakt t me wel nieuwschierig, na de film zien we wel weer verder

avatar van slowhand

slowhand

ik ga vanavond naar war of the worlds ik ben benieuwd

Slowhand

avatar van Tonymortaza

Tonymortaza

Niet lezen als je de film niet hebt GEZIEN

Net vandaag gezien.

5 sterren waard.

Eigenlijk heeft dit film geen verhaal, maar de special effects zijn de mooiste die ik ooit heb gezien, aliens lijken gewoon net echt.
Wel is het een echte hollywood film geworden

Wel echt toevallig dat alles goed gaat bij Tom Cruise en de anderen. Zij worden net niet geraakt en hebben altijd de voordelen.
En dat die Robbie nog leeft

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Gewoon een te gekke film! Spannend en mooie beelden! Zitten best veel aparte scenes in. En er hangt echt een vette sfeer in de film man! 4,5!

avatar van Rudie

Rudie

Als je voor de leuke effecten gaat, is de film wel 5 sterren waard... maar daar tussendoor kon ik bijna m'n ogen niet openhouden. Al met al wel aardig... ik geef het 3,5 *

avatar van Rudie

Rudie

Volgens mij klopt de omschrijving van deze film voor geen meter. Zit de boel misschien doorelkaar?

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Deze film is echt heel goed, ik schrok me wel telkens rot vooral dat ene stukje dat ze in die kelder zitten bij die man en er zo'n oog binnenkomt..

Echt een aanrader dit

avatar van Douwe

Douwe

Bah wat een teleurstelling was deze film. Ik had high hopes dat dit de film van het jaar zou worden. Het werd een deceptie. Slap verhaal, te veel werd geprobeerd scene's over te nemen zoals op de cd is vertelt. Zeer cliché matig met een schreeuwend kind (Dakota kan veel beter acteren) en een eind wat echt weer Spielberg waadig is. Dat hebben ze met Minority Report toch echt beter gedaan. Toegegeven de special effect waar grandioos maar dat is tegenwoordig bij de meeste films wel goed voor elkaar. Meer dan een 2.5 wil ik de film dan ook niet toekennen.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Overweldigend begin/middenstuk. Ik zat volgens mij de eerste helft voor de pauze de hele tijd zo . Een ongelofelijk spektakel. De tweede helft ging op een andere toontje verder, wat de menigte waarschijnlijk 'saai' zal noemen. Ik had alleen goede hoop dat het stuk goed was voor het verhaal. Dit was het ook. Jammer dat veel mensen waarschijnlijk het einde saai vonden en hierdoor door de bomen het bos niet meer zien. Ik vond het einde iig niet echt slecht, al miste ik nog even een 'total destruction shot' met vliegtuigen en alles dat de Tripods aan flarder werden geschoten.
Verder miste ik ook nog een paar aspecten waardoor ik niet voor de 4.5/5 * ga. (Ben er nog niet echt over uit). Voor nu een 4.5 *, heb alweer zin om hem nog een keer te bekijken .

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prachtige film die weer eens laat zien dat Spielberg niet zomaar een regisseur is. Gelukkig komt de film snel van de grond. Algauw kunnen we genieten van een prachtig gefilmd schouwspel waar we de 'aliens' voor het eerst te zien krijgen begeleid door overweldigende muziek. Zodra de film verder op gang komt krijgen we de typische Spielberg scenes met prachtige lichtval zoals we die kennen van Close Encounters. Het eind had wat meer kunnen zijn zoals salvatore ook al zei, maar overall een prachtige film.

Voor nu even een 4,5* moet het noch even laten bezinken...

Mc

avatar van eldorado

eldorado

Ik heb deze film zo juist in Cinecity in Vlissingen mogen bekijken.Met helaas 20 minuten matige beeldkwaliteit.

Vooraf had ik gehoopt op 5 * dat is toch wat te hoog gegrepen.Met iets meer diepgang in het verhaal en een wat tactvoller einde had ie top geweest.In het verleden is ook wel gebleken dat een rampenfilm maken niet eenvoudig is.Zo'n verhaal in 2 uur film proppen valt niet mee.Vaak zijn ze of te clichématig of ongeloofwaardig.In het genre rampenfilm is het wel één van de beste die ik gezien heb.

avatar van meelmark

meelmark

Independende day meet Signs.. maar geen goede combinatie.

Wat een vreselijke kutfilm. Op zich begint de film goed, mooie special effects, maar naarmate de film vorders begin ik me meer en meer te irriteren aan het overmate volwassen kind, de niet in zijn vel zittende Cruise en de ongelooflijke heldendaden.

Army's zo slecht als wat geacteerd, einde afgeraffeld vooral hier lag ik helemaal dubbel en wilde ik eigenlijk de bioscoop verlaten:

Spoiler!
Look at the birds! Look at the birds!
ET-Achtig wezen uit die Tri-Pod
Spoiler!

Al met al een film wat heel veel potentie had gehad als het goed was uitgevoerd. Zeer zeker gaaf geluid, goede visualisatie van the outsiders maar het script was kut, gecombineerd met matig acteerwerk nooit meer voor mij.

avatar van Linda

Linda

Prima vermaak dit. Vooral het eerste uur was ondanks wat sentiment goed te doen. Daarna moet er natuurlijk weer de nadruk worden gelegd op het familiedrama, tot het walgelijke einde aan toe. De beelden maken wel een hoop goed want het zag er werkelijk schitterend uit, vooral het begin van de aanval was waanzinnig. Cruise is uiteraard weer 100% gladjakker maar toch vind ik hem altijd erg leuk spelen. Dakota Fanning daarentegen was vreselijk irritant met dat eeuwige geschreeuw. Ik raad Jordy dan ook aan om deze film vooral niet te kijken .

Een krappe 3 sterren moet nog net kunnen.

avatar van Mark86

Mark86

Ik ga m vrijdag bekijken, vreemd dat de reacties zo afwisselend zijn! Ik hoor van bijna iedereen dat ie na een uur zwakker wordt.

Die Dakota Fanning is zowieso een afgrijselijk kind, wat ze ook doet. Ik zag haar laatst in een interview en ik kreeg neigingen waar ik zelf van schrok... Dat jong is echt voor de rest van haar leven verpest, valt niks meer aan te doen.

Haley Joel Osment: DAT was pas een jong talent, maar daar horen we nu ook niet zoveel meer van

Jordy

In principe dezelfde film als Independence Day of The Day After Tomorrow, maar lekker duister en naargeestig, sterke sfeer, paar spannende scenes.

3,5 *

Linda schreef:

Ik moet zeggen dat dit de eerste keer was dat ik haar wel kon waarderen Ook de eerste fatsoenlijke film waar ze in speelt, wat mij betreft.

avatar van ewalk

ewalk

Petey:

Da's Jeff Lynne...

dat was Alan Parsons Project , met als verteller Richard Burton, die de hit hadden..[/quote]

Die bedoelde ik...wie was Jeff Wayne dan?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Net zoals de trailer doet vermoeden is War of the Worlds een indrukwekkende en spectaculaire film, met een paar sterke scènes en uitstekende effecten. Het begint al sfeervol met die storm, maar ook als eenmaal de tripods verschijnen, blijft het allemaal erg goed gedaan. Vond het sowieso ook erg toffe dingen, die tripods. Met dat intense en krachtige hoorn- geluid als ze aankwamen. Toch ietsjes indrukwekkender dan die Bart Smit UFO's uit de filmversie uit 1955.

Maar de Spielberg van de laatste jaren kennende kan het nooit bij gewoon tof spektakel blijven en moeten de eendimensionale karakters weer wat mierzoete diepgang toegediend krijgen. En dus is Tom Cruise eigenlijk een slechte vader en dat heeft ellenlange scènes tot gevolgen. De hele wereld staat in brand, maar papa Cruise weet een slaapliedje niet. Boehoe. En toen uiteindelijk die zoon aan het einde ook nog bleek te leven was ik er wel even klaar mee. Wat een verschrikking. Desondanks kon ik niemand op slecht acteerwerk betrappen en tja, het spektakel was uitstekend. Dus het heeft me wel vermaakt.

3,5 sterren.

avatar van argus

argus

Vanavond in de bios gezien. De vorige film die ik van Speilberg gezien had was A.I.(2001), dat vond ik mede door de slechte regie en casting echt een waardeloze film. Nu dan War of the Worlds. Wat mij verraste is dat het oorspronkelijke verhaal van war of the worlds van een decennium ofzo geleden volledig in tact was gebleven. Ik had het verhaal ooit eens ergens gelezen en het was door Spielberg volledig in tact gelaten. Waarschijnlijk heb ik ooit een versie op TV gezien. Was dit een remake? Van bovenstaande beschrijving, helemaal bovenaan deze bladzijde daar klopt trouwens inderdaad geen moer van. Dat zien we dus helemaal niet: dat een gigantische meteoor in een veld landt etc.
Maar verder dus qua verhaal niets origineels. Het gebeuren wordt aan de hand van de ervaringen van het gezinnetje van gescheiden havenarbeider Tom Cruise uit de doeken gedaan. Met zo'n opzet speelde Spielberg volgens mij op safe. Tom Cruise droeg het hele verhaal van begin tot eind en deed dat niet slecht. Voeg daarbij het feit dat hij met de casting van de andere hoofdrolspelers die stuk voor stuk goed speelden ook al geen buil kon vallen en je begrijpt dat wat dat aangaat Spielberg zijn lesje geleerd heeft. Dakota speelde helemaal niet slecht volgens mij, kinderen reageren nu eenmaal zo in panieksituaties En er ontstaat voor het eerst een Spielberg-film die sehenswurdig is. Waar het dan ook omdraaide vandaag waren de groots opgezette rampscenes, de special effects (de tripods en aliens zagen er geinig uit), de camera-shots etc., in audio-visueel opzicht een geslaagde film. Dit is echt de enige manier waarop Spielberg een goede film kan maken. Niet origineel maar wel een keer leuk om voor naar de bioscoop te gaan. Een behoorlijk aantal clichés, waar ik me verder niet aan stoorde. De sfeer leek af en toe inderdaad op die in The Day after Tomorrow. 3½

avatar van Stephan

Stephan

Stephan schreef:

Dat was dus Jeff Wayne...

Jordy

Erg inventieve shots af en toe inderdaad. De "wegrij-scene", redelijk in het begin, bijvoorbeeld. Eén lang shot waarin rond de auto gecirkeld wordt, waarbij de camera zich dan weer binnen, dan weer buiten de auto bevindt. Erg sterk.

avatar van judepu

judepu

ik had van tom cruise eigenlijk beter verwacht. het was na een tijdje alleen maar dat je zat te kijken naar ray die welvluchte met zn dochter en meer niet eigenlijk...

had gehoopt op wat meer verhaal. ook raar dat echt zo alleen de auto van tom cruise het deed..:s

opzich ben ik wel blij dat ik ben geweest, maar nog een keer hoef ik m niet te zien.

tom cruise heeft betere tijden gehad

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Tsja. Prachtige special effects, maar dat is ook het enige postieve dat ik zo gauw kan noemen over deze film. Ik vond het een enorme tegenvaller. Zelfs voor een formule-film was ie vrij matig. 2*