• 9.380.130 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Justin Chatwin en Dakota Fanning

Releasedatum: 29 juni 2005

Plot War of the Worlds

"They're already here."

Ray Ferrier (Tom Cruise) is een arbeider, wonend in New Jersey. Hij is vervreemd van zijn gezin, zijn leven verloopt niet goed en hij is te veel met zichzelf bezig. Zijn eenvoudige leven wordt echter op een buitengewone en gewelddadige manier verstoord, wanneer allesvernietigende indringers hun opwachting maken. Buitenaardse wezens, die in grote aantallen zijn gekomen om de aarde te vernietigen. Terwijl zij zich een weg banen door het land en een spoor van vernietiging achter zich laten, moet Ray zijn kinderen zien te beschermen.

avatar van megaman

megaman

Rancid schreef:

Wat nog wel aardig begon, liep tenslotte uit in een verschrikkelijke anti-climax. Wat een fluteinde zeg. En de hele film is, natuurlijk afgezien van de science-fiction, enorm ongeloofwaardig, met slecht acteerwerk. Wel mooie effects over het algemeen.

Het einde komt toch echt uit het oorspronkelijke verhaal. Als het zou worden verandert dan is het geen War of the Worlds meer . Daarnaast vind ik het einde "blaas het moederschip op en de aliens zijn verslagen" ook een beetje cliché. De aliens waren niet voorbereid op de bacteriën die op de aarde rondwaarden omdat ze zich consentreerden op de mens zelf en zijn gedrag. Ik vond het einde juist erg mooi en laat ook eens zien dat de mensen niet altijd zelf in staat zijn om voor de zoveelste keer de aliens uit te schakelen met hun eigen wapens (alsof de mens überhaubt kan winnen van een enorme buitenaardse invasie). Ik noem het maar even het Independence Day scenario.

Al zijn er natuurlijk meer Sciense Fiction films die zo te werk gaan. En qua geloofwaardigheid: buiten het feit om dat het inderdaad een Sci-Fi film is, vind ik deze film toch wel stukken realistischer dan Independence Day. Veel rauwer van sfeer (bijna geen humor) en soms ook erg tragisch. In ID had je ook de sombere momenten maar meestal was het een heroïse film met veel humor en vooral de gevechten met die straaljagers tegen de enorme schotels (met hun eigen jagers) vond ik een rip-off van Star Wars. In WotW was de mens het grootste gedeelte van de film HET slachtoffer. En nergens was een sprankje hoop te bekennen.

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

ik vind dit een zenuwslopende, krachtige film. mede doordat ik spielberg fan ben.

avatar van toxauron

toxauron

Deze film brengt mij goede herinneringen aan Half Life 2. En de uitroeiing van de mens...damn ik huiverde!

avatar van Car-freak

Car-freak

Ik heb me geen moment verveeld bij deze film, echt een goeie film die je vanaf het begin tot het eind blijft boeien, gewoon echt geweldig.

avatar van bennyboy

bennyboy

echt goed. mooi acteerwerk .

en niet zo nep.(alleen dat gedeelte dat ray opgezogen werd in dat rode ding bij die alian,want hij werd eruit getrokken en die vorige niet)

avatar van Werwolf

Werwolf

Menni schreef:

Een kind mag niet eens meer schreeuwen en paniekaanvallen krijgen als 't wordt aangevallen door de lucht in vliegende bruggen en gigantische machines? Ik vond de film niet supergeweldig, maar de chaosreaktie kon me wat dit betreft niet groot genoeg zijn. Sowieso, kotsen op kinderen, waar hebben we het in vredesnaam over. Fanning wordt ook nog 's lekker dubbel bekotst: speelt ze hysterisch kind, is het niet goed, doet ze het anders, is ze te volwassen. Ik heb me nog geen moment aan 'r geërgerd.

En terecht! Ik irriteerde me mateloos aan dit zwaar overdreven irritant geval dat dan ook nog met fluwelen handschoentjes aangepakt wordt; bah!

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Goeie film, maar ooh zo'n belachelijke monsters

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Wel een boeiende film

avatar van jobbybx

jobbybx

De effecten zijn geweldig maar het verhaal.
Iedereen wordt vermoord in dezelfde scene behalve de hoofdrolspelers ,wat een ongeloofwaardigheid okee het is sf maar dan nog.Alleen door het verhaal is mijn quo zo laag

avatar van SandLover

SandLover

Het begin is wel aardig maar het tweede deel van de film wordt heel zwak gebracht. De versie die ik vroeger op cassette bandje had was heel wat beter.

avatar van deTuinman

deTuinman

jobbybx schreef:
De effecten zijn geweldig maar het verhaal.

Sorry hoor, maar heeft Spielberg met een spectakel-film ooit getracht naar realisme?

avatar van Martijnnn

Martijnnn

deTuinman schreef:

Hij zegt toch ook nergens iets over realisme, geloofwaardigheid is iets anders.

avatar van Adam Sandler

Adam Sandler

ben normaal gesproken niet zo'n fan van tom cruise, maar wel een aardige film, alleen mij iets te nep

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

God, ik heb die film aanstaan.....zucht..... en ik denk ook steeds maar aan Ron. L. Hubbard! Waar is John Travolta om de wereld mede te helpen redden? Hoort die enge Dakota Fenning ook bij de bad guys?

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend!!

avatar van cambal

cambal

Wat is eigenlijk de werkelijke reden dat u Dakota Fanning zo haat , klinkt erg gefrustreerd , film is toch alleen maar als een onschuldig tijdverdrijf bedoeld?

avatar van aerts007

aerts007

Cruise is hier ongeloofwaardig,remake met plenty special f.x!

Mmmmm,hoeft niet voor MIJ!

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Erg spannende film, de opkomst van de eerste Tripod was echt super vet gedaan. De geluiden die de apparaten maken waren echt om kippenvel van te krijgen, vooral in de bioscoop.

Het begin kwam een beetje langzaam op gang en ik vond Ray Ferriers leven niet echt boeiend. Toen de storm arriveerde, was de actie wel snel op gang en heb ik genoten van de film tot aan het einde. Nou oke, vlak voor het einde, want toen het bleek dat het zoontje het overleefd had kreeg ik kots neigingen.

Ik geef geen hoger cijfer voor deze film omdat er een paar dingen waren waar ik niet om heen kon kijken. Ik ben geen Tom Cruise fan, maar hier heb ik me cijfer niet echt door laten beinvloeden. Ik vond hem middelmatig presteren, zoals al vaker gezegd is, vond ik Dakota Fenning beter acteren. Die heeft (naar haar leeftijd kijkend) een stuk minder ervaring. Erg jammer dus.

Wat ik ook niet helemaal snap is: De buitenaardse wezens hebben zogenaamd duizenden jaren geleden (correct me if I'm wrong) de Tripods gedropt. Je zou denken dat deze "aliens" in die duizenden jaren ook wel beter matriaal hebben ontworpen waarmee ze aarde een stuk efficiënter kunnen opruimen. Nu komt het over alsof zij in een soort "Dark ages" leven waar bijna niks gebeurt op technologisch gebied. Wij gebruiken ook geen tanks meer uit de 1e wereldoorlog.

Ze hebben dit bovengenoemde verhaal (waar ik niet helemaal tevreden over ben) wel goed uitgewerkt. Zoals ik al zei was het zeer indrukwekkend toen we voor het eerst een Tripod uit de grond zagen rijzen. Het deel waar het vliegtuig neerstorte was zeer spannend, je vroeg je echt af wat er nou allemaal daar buiten gebeurde.
De paniek in de film vond ik in sommige scenes erg realistisch gedaan. Iedereen dacht voor zichzelf en vooral bij de brug was het zeer chaotisch. Erg goed gedaan.

Ik had een hoger cijfer willen geven, maar het einde was een flinke afknapper (het broertje dat terug kwam). Hoe de Tripods verslagen werden vond ik wel leuk gevonden.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Ik heb deze film weer herzien en ik ga toch 0,5 ster omhoog, want je wordt echt helemaal meegezogen in deze film.. spannend en super mooie special effects en die geluidseffecten! SUPER. De acteerresultaten liegen er ook niet om.. ookal ben ik niet zo'n Tom Cruise fan.. toch een hele sterke film;) 4 sterren

avatar van aunuscus

aunuscus

echt goeie sf-actiefilm.de tripods cool.

avatar van skipy05

skipy05

een goede Science-Fiction. zeer mooi gemaakt. het verhaal is ook goed. ik vond dat Tom Cruise het niet slecht deed.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het is vermakelijk genoeg, en daar kijk je zo'n film dan ook voor.

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Speelberg kan weer niets anders dan overgehypte rotzooi afleveren. Die man moet eens gauw stoppen met dit werk en lekker bananen gaan verzamelen voor kansloze projecten in Verweggistan. Als er een filmmaker is die per jaar 3 baggerfilms aflevert dan is dat Speelberg wel.

Man wat heb ik spijt dat ik deze troep heb aangeschaft en wat ben ik blij dat ik de meeste troep van Speelberg gratis gedownload heb en er dus niet voor heb hoeven te betalen, want deze film is net als A.I., Munich en die nieuwe Indiana Jones met die bejaarde Harrison Ford gewoon geen knip voor de neus waard.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De Krokodil schreef:

Over alles op een hoop gooien gesproken. Het is niet alsof deze nou te vergelijken valt met die andere titels die je op noemt en al helemaal niet met zijn hits van weleer.

avatar van Improvision

Improvision

Goeie film, goeie opbouw, maar het einde is toch wel een gigantische anti-climax.

avatar van SanderX

SanderX

goede film alleen hou niet van science fiction

avatar van Najade

Najade

Slechte film, de hele film door alleen maar rennen en schreeuwen. Ik vond dit echt een verspilde 2 uur in mij leven, kon beter 2 uur voor mij uit staren, waren die 2 uur beter verspild.

Een 0.5 omdat ik helaas niet lager kan.

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Najade schreef:

Slechte film, de hele film door alleen maar rennen en schreeuwen.

Argh.

avatar van 606

uitermate puik werk zeker niet nep en enge geluiden

mooi verzonnen.

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

4 sterren ****

Ik vond dit gewoon een surrealistische film.

Ik stelde me gewoon voor alsof dit werkelijk kan gebeuren en ik ging helemaal op in deze film.

Er waren logischerwijs een hoop scenes die een mens normaal nooit zo kunnen overleven maar hun wel.....oké... dit is puur een geval van duiken in deze film en genieten. Niet kritisch gaan kijken maar je overgeven aan de film.

Prachtige special effects en een hele beklemmende sfeer maken deze film absoluut het kijken waard.

Ik kan me voorstellen dat het in de bioscoop nog intenser overkomt.

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer