• 9.375.082 stemmen

Geregisseerd door: Steve Oedekerk

Met onder meer: Tim Robbins, Martin Lawrence en John C. McGinley

Releasedatum: 5 september 1997

Plot Nothing to Lose

"When the odds are against you, sometimes the only bet is yourself."

Nadat Nick Beam (Tim Robbins) zijn vrouw met zijn baas heeft betrapt, gaat hij er met de blik op oneindig vandoor. Onderweg wordt hij overvallen door T. Paul (Martin Lawrence). Dit gaat echter niet van een leien dakje aangezien Nick toch niets meer te verliezen heeft. De overval verandert in een ontvoering van de overvaller.

Terrence Paul "T-Paul" Davidson

Davis "Rig" Lanlow

Phillip "P.B." Barrow

Bertha "Mama" Davidson

Security Guard Baxter

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

markie1978 schreef:

Goede film van Tim Robbins, niet zo goed als de Shawshanks Redemtion, maar komt er aardig in de buurt.

Het verhaal is vanaf het begin erg doorzichtig, maar maakt het misschien daarom wel erg grappig.

Nou, deze film met Shawshank Redemption vergelijken, is bij de haren getrokken. (Zelfs als je het over zijn acteerprestatie hebt)

Toch is dit een zeer degelijke en goede komedie die ik ook 3.5 sterren geef. De film is wel een pak minder bij een 2de kijkbeurt

I'm a scatman!

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Leuke film met een aantal erg grappige momenten, waaronder de scene in de winkel waarin het duo vraagt welk van de 2 nu het engst is (zie hierboven). En dat belachelijke beeld op het kantoor met die enorme *** ! , dat vroeg er gewoon om!

3.5 **

avatar van Betamax

Betamax

Leuke film, prima humor.

Het verhaal over het vreemdgaan was wat zwak.

Het gedoe met de beveiligingscamera was ongeloofwaardig maar al met al een erg leuke film.

avatar van Woutrr

Woutrr

Nogeens een leuke komedie die je tenmiste wat aan het lachen brengt!

Heb paar keer goed gelachen

avatar van desteven007

desteven007

Weer een zeer leuke film met Martin Lawrence en de man van The Shawshank Redemption, is gewoon een leuke actiekomedie zoals er zovelen zijn van Martin Lawrence.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

desteven007 schreef:

Mooie komedie, soms flauw. Ik was aan het denken tijdens de film, die Tim Robbins komt mij bekend voor, maar in welke film, inderdaad TSR.

avatar van Mustanglover

Mustanglover

Lekkere zondags feel good movie.

Geen hoogstandje maar zeker de moeite waard om te kijken.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

zoals altijd met martin weer een toffe film

avatar van Miami Heat

Miami Heat

Zoals altijd? Dit vond ik de enige Martin lawrence film die ik kon pruimen, maar dat lag meer aan zijn tegenspeler

Hij moet zich ook altijd in elke film laten zien als een typische Amerikaanse homie-boy, en dat voor iemand die in Duitsland is geboren

avatar van Imperial Figure

Imperial Figure

I'm a scatman, dit is het beste buddy systeem dat ik ooit heb gezien in een buddy comedy, tim robbins en martin lawrence tezamen hoe komen ze erop.

scatman

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Geestige parodie op het hele buddy-genre uit die tijd, waarin twee echt totaal verschillende karakters aan elkaar gekoppeld worden. Nergens breekt het potten of pannen, maar het blijft een vermakelijke B-film door de vele flauwe grappen.

avatar van bralbal

bralbal

Kaffeefiltjer schreef:

I'm a scatman!

Bof jij even...

Sorry, de verleiding was te groot!

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Leuke film met veel leuke momenten. Erg leuke rol neergezet door Tim Robbins.

Verder geen speciale film maar zeker leuk genoeg om een keer te bekijken! Wel meerdere keren ook!

3*.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Leuke komedie. Tijd geleden dat ik deze op tv gezien heb. Leuke rollen van beide mannen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Heerlijke komedie. Vooral de scene met poging tot een overval.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb deze film twee keer gezien en beide keren heb ik erg vaak moeten lachen. Natuurlijk is het hier en daar wat voorspelbaar. Maar deze film doet wat het moet doen en het duo Lawrence/Robbins doet het prima.

Heerlijke komedie.

kramersietse

Martin Lawrence heeft bepaalde trekjes niet af kunnen leren en die zie ik in iedere film weer terug komen, jammer is dat. Hij kan heus wel goed grappig spelen, maar soms irriteert zijn spel me zo.

Tim Robbins vind ik geen komisch acteur, hij komt in mijn ogen veel beter uit de verf in serieuzere rollen. Sommige stukjes in de film zijn heus wel goed gedaan door Robbins en Lawrence en zijn ook zeer grappig, maar over het geheel vind ik de film toch maar een kleine voldoende.

avatar van Bokito

Bokito

heerlijke wisselwerking tussen de twee hoofdrollen, lekkere komedie, waarin soms wel eens iets ongeloofeaardigs mag gebeuren.

avatar van Martijn1988

Martijn1988

Verrassend leuke film, waar ik echt om heb moeten lachen. Zeer goed acteerwerk, waarbij het samenspel tussen Tim Robbins en Martin Lawrence met name erg goed is.

Heb het meest gelachen om de scene in de winkel,waarbij Nick Beam vraagt wie de engste is van de 2, zeer komische scene. Laat ik niet te veel verklappen, maar er zit ook nog een verrassend en onverwacht gedeelte in wanneer Nick de telefoon pakt..........

Dat had ik niet zien aankomen eerlijk gezegd.Deze film geef ik absoluut een ruim voldoende en is zeker de moeite waard om eens te kijken!

avatar van Martijn1988

Martijn1988

kramersietse schreef:

een kleine voldoende???? je geeft met 2 sterren een 4 hoor!

kramersietse

Doe ik er een halve ster bij

avatar van 606

Geweldige komedie film met een leuk verhaal en goed geacteerd.

zitten hele grappige scenes bij.

3,5 ster

T. Paul: Welcome to hell, Bi-atch! Car keys, wallet, now!

[No reaction from Nick]

T. Paul: You hear what I said? Okay you listen and listen good. This a gun. Kay? Don't be fucking around with no gun, white boy.

[no response]

T. Paul: Helen Keller, I'm talking to you!

[imitates deaf person]

T. Paul: I know you hear what the fuck I'm saying to you.

Nick Beam: [smiles] Boy, did you pick the wrong guy on the wrong day.

Ken het begin, en?

avatar van 606

kramersietse schreef:

Ken het begin, en?

Dat was het leukste stuk.

En so what is your point.

Als je het niet wil lezen lees je het niet, gebeurt zo vaak dat mensen hun Quote neerzetten.

kramersietse

Het stond er, ik moest het wel lezen. Wat mijn point was/is, dat als dat grappig was/is ik wel gelijk heb met mijn mening dat ik het zonde vind dat zo'n megatalent dat die Robbins is in zo'n mindere film speelt. Jammer. Hij is geen grappige acteur namelijk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Gewoon een plezant filmpje, ik heb me er prima bij vermaakt. Leuk om naar te kijken en grappige scenes. Dikke voldoende wat mij betreft.

avatar van night rider

night rider

ik vond het een leuke film,ik heb zelfs nog de originele videoband staan verstopt onder een berg stof.

avatar van Spetie

Leuke komedie, met een aparte combinatie van Robbins en Lawrence, die wonderwel behoorlijk goed blijkt te werken.

Lawrence heeft vaak de neiging nogal irritant te worde, zodra hij wat teveel aandacht krijgt van de camera. Hier wordt hij echter redelijk in toom gehouden en dan is hij vaak toch een stuk leuker. Hij weet zelfs een leuke tandem te vormen met tegenspeler Robbins, die hier verrassend grappig voor de dag weet te komen en hiermee wederom bewijst ook over komisch talent te beschikken. In The Hudsucker Proxy zag ik dat voor de eerste keer.

Het script is redelijk, de uitwerking aardig, maar het werkt allemaal. Vooral door de chemie tussen de twee acteurs, een aantal goed geslaagde grappen en een Lawrence, die zich hier voor een keertje behoorlijk inhoudt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Leuke komedie waarin Martin Lawrence een aardige rol neerzet, maar vooral Tim Robbins het het leukst vertolkt. De grappen zijn zo nu en dan flauw, en het is zelfs Martin Lawrence die je enigszins irriteert met zijn 'ik heb een pistool' enz. opmerkingen. Toch maakt hij het daarna wel gelukkig goed, door betere grappen uiteindelijk te maken. Een film die leuk is van begin tot eind en prima vermaakt.

avatar van Kondoro

Kondoro

Nothing to Lose

Een super leuke Komedie film waar Martin Lawrence zijn rol weer prima speelde. Van Tim Robbins stond ik toch wel even te kijken aangezien ik hem alleen ken van The Shawshank Redemption (1994).

Het verhaal zelf viel af en toe een beetje tegen, maar de clou waar ik de hele film mee zat kwam aan het eind. Nou ja clou... Het is meer dat hij zijn vrouw spreekt over wat hij gezien heeft.. Maar gelukkig was het allemaal een vergissing.. Maar vooral het begin vond ik het grappigste van de film dat ze de hele tijd vechten en "Nick" er achter komt dat Martin Lawrence winkels beroofd en daarna zelf 10x beter doet... Ik heb af en toe goed gelachen om de film want hij was bij sommige punten erg grappig! Alleen zoals Gang_Star al zegt begin je snel te irriteren aan de opmerkingen die Martin Lawrence maakt, al vond ik het voor het eerst wel grappig maar na een tijdje verveelde en irriteerde het.. Dat was toch een min puntje...

Ik vind dat deze film een 4.0* verdiend, ook al was het eind een beetje voorspelbaar, maar kwa vermaak heeft die film echt op de meeste gebieden pluspunten gescoord!