• 9.373.588 stemmen

Geregisseerd door: Steve Oedekerk

Met onder meer: Tim Robbins, Martin Lawrence en John C. McGinley

Releasedatum: 5 september 1997

Plot Nothing to Lose

"When the odds are against you, sometimes the only bet is yourself."

Nadat Nick Beam (Tim Robbins) zijn vrouw met zijn baas heeft betrapt, gaat hij er met de blik op oneindig vandoor. Onderweg wordt hij overvallen door T. Paul (Martin Lawrence). Dit gaat echter niet van een leien dakje aangezien Nick toch niets meer te verliezen heeft. De overval verandert in een ontvoering van de overvaller.

Terrence Paul "T-Paul" Davidson

Davis "Rig" Lanlow

Phillip "P.B." Barrow

Bertha "Mama" Davidson

Security Guard Baxter

avatar van Jordy

Jordy

Leuke film. Robbins speelt goed, Lawrence is erg grappig, en er zit een lekker vaartje in de film. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Zeer vermakelijk toch jammer dat het op het laatst weer iets te amerikaans wordt.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

4 sterren!

waarom? hij is gewoon heel goed!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Leuke film, heb een paar keer in een deuk gelegen.

avatar van EmDee

EmDee

Leuke film maar heb me zitten ergeren aan Lawrence. Kan die jongen wel eens acteren? Robbins is (bijna) altijd goed maar overacting Martin zorgt ervoor dat ik niet meer dan 2 sterren kan geven.

avatar van sjantal

sjantal

Echt hele leuke film!!!!

4 sterretjes!!

avatar van Armin

Armin

Erg leuke film met een aantal hilarische momenten. ***1/2

EmDee schreef:

...maar overacting Martin zorgt ervoor dat ik niet meer dan 2 sterren kan geven.

Hoe zit dat Emdee? Je hebt dan toch nog meer gegeven. Maar je hebt wel gelijk, de film is af en toe echt te flauw voor woorden.

Onbegrijpelijk dat Tim Robins hier aan mee heeft gewerkt. 2 sterren.

avatar van EmDee

EmDee

(puur voor Robbins dan!)

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Persoonlijk vind ik dit een van de leukere comedy's. Martin Lawrence is nog enigzins te pruimen, mede dankzij Robbins, die grappiger blijkt dan gedacht. Kijken vanavond!(3.5 ster)

avatar van theresia

theresia

vond het een hele goeie comedi, whaha heb echt wel gelachen.. leuk in mekaar gezet..

avatar van gotti

Leuk verhaaltje, goed acterende Robbins, maar de film werd voor mij erg verpest door de super irritante Lawrence. Wat was die gozer slecht bezig zeg! En ik baalde aan het eind van de film ook weer van het 'Amerikaanse' einde. Ondanks het grappige verhaal kan ik er niet meer dan 2,5* voor geven.

avatar van kak

kak

Echt nie normaal man hoe grappig! K zat me echt dood te lachen zommige scenes.

Vooral et schelden is wel geinig. Nou k gaf em een DIKKE 5.0!!

Greetzzz

Kak

avatar van Middie 7

Middie 7

een aardige film, maar ik vind het toch een van de minst mooie films van Martin Lawrence. Verder heb ik er niks op aan te merken. Deze film krijgt dan ook een 3,5.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Ja, heerlijke vermakelijke film. Ik dacht eerst dat het niks zou zijn omdat m'n moeder hem voor €3 bij de aldi vandaan heeft, maar dat issie helemaal niet waard. 3,5*

avatar van Diesel

Diesel

James Berardinelli schreef ooit.

avatar van Diesel

Diesel

Leuke recensie.

OK

avatar van Menghini

Menghini

Best grappig filmpje... Helemaal als je een slechte film ervoor hebt gezien. Verder vond ik er eigenlijk niet veel bijzitten... 3*

avatar van djelle

djelle

Eén van de leukste met Lawrence. En er zat best wel wat in ook. Het thema rond de klasseverschillen (al eerder gedaan, maar nooit eerder zo bekeken, belicht en uitgebreid), racisme, vooroordelen, hoe vlug iemand zijn (perfecte) leven op zijn kop kan staan enz... Vond ik wel op een mooie manier in de film verwerkt.

De komische haat-liefde verhouding tussen robbins en Lawrence werkte helemaal. Ook het verhaal vond ik goed gevonden, en amusant uitgewerkt met ondermeer enkele hilarische scenes vol toevalligheden en zwartkomische situaties. Het is eigenlijk een geweldige mix tussen een soort Falling down-achtig concept en 1 of ander buddy-verhaaltje. Ik vind het in elk geval geslaagd.

Het werkte serieus op mijn lachspieren, en zoals eerder beschreven vond ik de goeie uitgewerking met interessante thema's en aanklachten/bedenkingen een zeer boeiend pluspunt. Het enige minpunt was misschien het einde dat iets beter had gekund.
(weer een typisch en te plots alles komt goed-scenario)

Ik vind ik het (ondanks het wat mindere einde) hoedanook een sublieme komedie! Echt een aanrader, zeker als je een beetje van buddykomedies houdt, en nog niet beu gezien hebt. Maar zelfs dan eigenlijk: Dit is toch wel een erg origineel en gevarieerd exemplaar met veel meerwaarden en subthema's zoals eerder beschreven. 4

avatar van skompie

skompie

Ben het totaal met djelle eens

Toen ik hem voor de eerste keer zag zeiden de hoofdrolspelers mij nog totaal niets. Had er daarom ook geen hoge verwachtingen van maar ja ik had verder niets te doen dus ik ging hem maar ff kijken. Uiteindelijk vond ik het een geweldige film.

avatar van Beejeej

Beejeej

prima comedie...

inderdaad een van de leukere comedies van Lawrence.

avatar van JackNL

JackNL

Grappige film. Maar als je hem ongefeer 5 keer hebt gezien wordt ie wel minder

avatar van The Goss

The Goss

Ik kan me slechtere films herinneren met Lawrence. Hier en daar was hij nog wel irritant, maar al met al en zeker in combinatie met Robbins, was het een aardige wegkijkfilm, die me regelmatig deed glimlachen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Een zeer vermakelijke komedie is dit. Grappig duo.

avatar van arne66

arne66

Ja, geweldige film, ik ga hem zkr weer is huren, goed verhaal, goede acteurs, grappig duo, 4 sterren

avatar van muismat

muismat

Altijd weer lachen.

avatar van ruupiejj

ruupiejj

egt een geweldige film!

word niet saai, martin op zijn best,

robbins ook grappig!

avatar van otherfool

otherfool

Lawrence is vervelend (maar dat zat erin) en ook Robbins kan deze film niet redden, al is het basisgegeven nog wel aardig. Niet echt van genoten dus.

1,5*.