• 9.386.972 stemmen

Fun with Dick and Jane (2005)

Komedie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Dean Parisot

Met onder meer: Jim Carrey, Téa Leoni en Alec Baldwin

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Fun with Dick and Jane

"Giving big businesses a run for their money!"

Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.

avatar van dabbert

dabbert

Ik dacht dat dit wel een leuke film zal zijn, maar dat was het niet.

Ik dacht dan ook dat er wel leukere grappen in voor zouden komen.

2.5 sterren

avatar van Knienke22

Knienke22

Heb niet erg kunnen lachen om de humor. viel mij dus een beetje tegen.. Truman show vind ik beter... een matige 2.5

avatar van gotti

Laat Carrey toch stoppen met die gekke bekken-rollen en meer serieuzer werk a la Man on the Moon gaan doen. Dit hebben we onderhand wel eens gezien. Komt ook nog bij dat het zeer matig geschreven is, met een ontzettende anti-climax.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Vond deze echt tegenvallen, had er veel meer van verwacht!

Jim doet het wel leuk maar ook niet echt heel bijzonder, en het verhaal stelt ook bijna niks voor.

De humor vond ik ook ver te zoeken, oke er zaten wel leuke stukjes in maar toch echt niet de hele leuke dingen die ik van Jim gewend ben!

avatar van markie1978

markie1978

Film viel niet tegen, had wel verwacht dat het een bagger film was, dan kan het ook niet tegen vallen.

Jim Carrey snap nog steeds niet wat mensen in die man zien, hij is een slecht acteur, misschien voor kinderen van vijf zullen die gekke bekken van Jim Carrey wel leuk vinden, maar ja voor deze doelgroep is deze film niet gemaakt.

avatar van gotti

Carrey is een uitstekend acteur. Alleen speelt ie meestal rollen waarin dat niet in naar voren komt, of waar z'n rol hangt op een simpele gimmick die na een kwartier al gaat vervelen...

avatar van Shampoo

Shampoo

Een paar leuke momenten halen het helaas niet tegenover een overvloed aan domme grappen.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

vond het een leuke vermakelijke Carrey film, zoals we gewend van hem zijn.. krijgt een verdiende 3* van mij..

avatar van blondegod8

blondegod8

Niet een slechte film.........die indruk kreeg ik namelijk wel van de opmerkingen hier. Een doorsnee komedie film..................een verdiende 3* ook van mij!

avatar van Ziggy007

Ziggy007

Not Funny!

Ik ben deze humor toch wel ontgroeid nu. Het is geen foute humor, dat zeker niet, maar niet meer de mijne.

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

Film viel wel nog mee maar naar het einde verzwakte de film wat vond ik persoonlijk.

Jim Carrey was zoals vroeger wat maar beetje minder grappig.

Gewone komedie, geen top en ook geen slechte komedie.

3.5 sterren

avatar van Respekked

Respekked

Behoorlijk fanatiek meegedaan in de Comedy Knock-out en om de 3 pagina's wel ergens wikipedia om je oren wat komedie nu precies is. En dat is Fun with D & J dus totaal niet.

Wat een flauwe, voorspelbare bagger.

avatar van FillumGek

FillumGek

Zoals altijd speelt Carrey weer leuk en ik houd nog steeds van zijn humor. Leoni speelt ook leuk als Jane en de film is standaard maar daarom niet minder leuk. De film duurt precies lang genoeg en ik vond hem vermakelijk.

avatar van Doom

Doom

Degelijke komedie, voornamelijk door de leuke mislukte overvallen. Het is alleen allemaal zo voorspelbaar, flauw en op sommige momenten zelfs vervelend.

avatar van BlueVelvet

BlueVelvet

Kan het niet beter verwoorden. 2,5*

avatar van Beatboy

Beatboy

FillumGek schreef:

Ja niks meer aan toe te voegen gewoon een lachen film

avatar van james_cameron

Grappige, goed gespeelde en vlot gemaakte komedie met sociaalkritische ondertonen. Gaat soms wel wat erg snel en springt van de hak op de tak, maar er valt genoeg te lachen. Carrey en Leoni vormen een goed duo.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

De film begint goed maar word na het einde toe saaier.

Hij is wel grappig.

avatar van DeCol

DeCol

Heb hem vandaag gehuurd. Vond het wel een leuke komedie. Heb aardig wat af gelachen. Ik keek hem samen met wat vrienden dus kan je altijd wel lachen. Toen de film klaar was keken we ook nog even naar de deleted scenes. Daar zaten nog wat hele lach scenes bij, dus als je hem op dvd hebt of huurt moet je dit zeker even bekijken. 3*

avatar van killerfreak

killerfreak

Vond 'm best wel grappig met Jim Carrey. Zeker een aanrader om te huren

avatar van Sagittarius

Sagittarius

jaja, dit is wel weer een geslaagde film na die slechte opvolger van dumb & dumber.

Er zaten genoeg leuke momenten tussen dat ik effe dubbel heb gelegen. ik geef een 4 !!!

avatar van Nieke

Nieke

Hetgene wat ik me al maanden afvraag; waarom mag Leoni niet mee op de poster? Ze heeft praktisch net zo'n groot aandeel in de film als Carrey.

Maar soit; Bruce Almighty deed veel meer met mij dan deze film, en dat is dan ook aan de score te merken;

slechts 2.5*

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

90 minuten vol gemiste kansen > 2.5*

avatar van Norma

Norma

Ik geef meer om Carrey in zijn serieuze rollen, maar door die rollen ben ik zijn totale acteerwerk wel meer gaan waarderen dus ook de melige rollen met gekke bekken.

In het gekke bekken genre was deze film dan ook niet onaardig, maar bijzonder grappig vond ik het beslist niet. Dat ligt dan toch meer aan het verhaal als aan Carrey denk ik. Vond de film een beetje een parodie op "bankoverval-en fraude"films, dat is op zich wel grappig gedaan maar misschien bijt het toch een beetje met de humor omdat een overval toch eigenlijk helemaal niet iets grappigs is.

avatar van mahieu

mahieu

Hilarische film waarbij ik meerdere malen een lachbui had. Zeker bij het moment wanneer Dick nog maar een half biertje gedronken had en schreeuwde. Ik kmag niet bij van het lachen. 4**

avatar van alexis

alexis

grappige film over, corporate amerika

***1/2

avatar van nappe

nappe

Ik vond het een tegenvaller.

Ik ken betere humor van Jim.

ik geef een 2,5

avatar van DarkDuuvel

DarkDuuvel

goede film met vele grappige momenten waarmee ik me echt doodgelachen heb... goed geacteerd, matig verhaal.

4 sterren.

avatar van M.ike

M.ike

Goede film , hier en daar wat humor.Leuke acteurs! 3,5*

avatar van Kelles

Kelles

Lijkt me erg leuk, Jim Carrey vind ik altijd goed!

Ga hem binnenkort zeker zien!