Genre: Komedie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 februari 2006
Bekijk via Netflix
Plot Fun with Dick and Jane
"Giving big businesses a run for their money!"
Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.
Dick Harper
Oz Peterson
Billy Harper
Blanca
JorritS
Deze film heeft me aangenaam verrast, lekker tempo en Jim Carrey op zijn best. Dit is helemaal zijn film, het gekke-bekkenwerk begint nu toch meer op de achtergrond te raken bij zijn meest recente films, en dat pakt telkens goed uit. Prima rol van Léoni en ook Baldwin is in zijn element als corrupte baas.
Al met al lekker filmpje, om zelfs vaker te zien. 3,5*
BlueSword
ummf...ja vond het wel okay, niet zo super had wel zo zijn momenten maar echt dood lachen deed ik niet.
voor de rest wel een gewoon wegkijkje filmpje maar meer ook niet.
carey en leoni doen het wel erg leuk samen.
metaledje
ik vond jim carrey weer eens geweldig zoals ik van hem gewend ben, hij gaat altijd volop in zijn rollen op, dat is het mooiste van die kerel 3.5*
resona
ik vond hem een beetje tegenvallen! had een wel wat betere film verwacht..
Spiny
er bestaan betere films met Jim Carrey maar net omdat hij erin zat was de film nog goed te smaken. Deze film met andere acteurs was een zwakke film geweest, denk ik.
->3
papaEd
Was een aardige film,maar niet dat gene wat we van Carrey zouden verwachten. een mager 3 tje
Fna
Net als de naam, het is gewoon Fun hoewel ik er wel meer van had verwacht omdat Jim Carry in zit, maar heb me niet verveeld en is een goeie Comedie met goed acteerwerk en een leuk verhaal!
Mexited
Het was wel een leuke film.Wel minder grappig dan ik had verwacht.
Mescaline
Leuke film.
Ok ik heb betere comedys gezien maar deze film was ook 1 en al vermaak heb me niet verveeld.!
3,5 sterren.
rensiboy
ik vond hem niet zo heel grappig, niet zo heel interessant, volgens mij heb ik een beetje te veel jim carrey gezien, want ik begin er genoeg van te krijgen
Tonke
- 1982 stemmen
totaal niet origineel. er zitten ook een paar lelijke bugs in. bijv. als die speelgoedwinkelbewaker met een paint gun beschoten wordt, dan zie je even een shot van de arme man, met een beschermingsbril op. dat is de beste grap van de film
Debje
Nee, nee, nee...
Jim Carrey stelt me teleur met deze film.
Hij doet hier zo... "normaal"
mu$ic
Nee, nee, nee...
Jim Carrey stelt me teleur met deze film.
Hij doet hier zo... "normaal"
idd , 2,0
Waxli
vond het een saaie film, heb me niet echt vermaakt..
Afrader als je er meer dan 1 euro voor moet betalen, ik heb hem daarom ook maar gratis bij mijn fitness club meegepakt
Bobo13
Leuke wegkijker, geweldig acteerwerk van Carey..
Niet meer dan dat, verdient een 3,5 omdat hij gewoon leuk is op een vrijdagavond!
nightbreed
Ik vind dit 1 van Carrey's leukste films.
Leuk script, goede regie en Carrey weer op dreef, Téa Leoni doet het trouwens ook erg goed.
Leuk om Alec Baldwin weer als baas in een bijrolletje te zien, iets waar hij heel erg goed in is.
Ik heb me kostelijk vermaakt met deze grappige film.
Cijfer: 4
Gioia221
een 5
echt een geweldige film met zeer goede acteurs
deze film zou ik elke week keer kunnen zien
TIP
Leland Palmer
Niet een topfilm voor Jim Carrey, maar wel een leuk wegkijkfilmpje die erg vermakelijk is! Leuke uitwerking van het verhaal en lachen geblazen dacht ik maar....!
* * *
veron35
Ik vind dit 1 van Carrey's leukste films.
Ik heb me kostelijk vermaakt met deze grappige film.
Cijfer: 4
Helemaal mee eens.
peruaansefilm
Steengoede film.. alles klopt.. toch staat die niet in mijn top 10 (op rat race na vind ik niet echt dat komedie in een top 10 moet staan want om het een goede film te maken spelen veel meer een belangerijke rol en die heeft deze film niet.. wel is deze boeiend tot aan het begint tot aan het eind, erg lachen en er zit tenminste een (goed) verhaal in..
seanpuffy
had eigenlijk wel veel meer van deze film verwacht. een van de mindere van jim.
helleke
Goed om één keer te bekijken maar meer ook niet.
Jim Carrey teert teveel op vorige komedies om hier ook mee te scoren.
2 sterren.

HBO deelt eerste teaser derde seizoen 'House of the Dragon'

4,00 uit 5 of hoger: dit zijn de tien best beoordeelde series op SkyShowtime

Bijzonder verhaal: Ruben van der Meer nu te zien in eigen regiedebuut 'Bad Slippers'

'Peaky Blinders'-film 'The Immortal Man' krijgt een eerste volwaardige trailer: 'Goeie genade'

Man on the Moon

Dumb and Dumber
Komedie / Avontuur, 1994

Yes Man
Komedie, 2008
gebaseerd op boekman vrouw relatiedesperationrobberhold-up robberyremakesuburbialoss of jobhumiliationwerkloosheidbankruptcytravel agent riches to ragsbearer bondscomeuppance