• 9.386.721 stemmen

Fun with Dick and Jane (2005)

Komedie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Dean Parisot

Met onder meer: Jim Carrey, Téa Leoni en Alec Baldwin

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Fun with Dick and Jane

"Giving big businesses a run for their money!"

Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.

avatar van gotti

Dit wilden de Coen broertjes toch verfilmen?

Esteban

Deze remake klonk eerst bijzonder aangenaam in de oren. Het ging tussen Catherina Zeta Jones en Nicole Kidman (2de poging na Bewitched) om samen met Jim Carrey de hoofrollen te vertolken. Beiden werden echter voorbij gestoken door Cameron Diaz, wat me geen slechte keuze leek. Plots viel Diaz weg en was ik m'n vingers al aan't kruisen om een naam als Ellen DeGeneres zien te verschijnen. Uiteindelijk kwam de meest vreemde keuze uit de bus... Téa Leoni. Ligt het aan mij of lijkt dit een onmogelijke combinatie?

Ook op de set lijken de problemen zich blijven op te stapelen. Carrey verliet -zo vertellen de geruchten- al meermaals de set en zou zich -zo vertellen de geruchten eveneens- beklaagt hebben hier aan mee te werken. Dit omdat hij het derde deel van het script totaal onlogisch, vreemd en uiterst ongrappig vond. Dit werd integenstelling tot de nieuwsberichten niet door de Coentjes geschreven.

Laat de regisseur van 'Monk' voorlopig het enige lichtpuntje zijn.

avatar van Esmeetje

Esmeetje

dit wordt weer een geweldige film met Jim Carrey!

avatar van gotti

Lijkt me vrij standaard, maar we zullen zien.

avatar van AHWA

AHWA

Matige trailer. Hopelijk kan Carrey de film nog enigszins het aanzien waard maken.

avatar van savi_7

savi_7

Tea leoni is een erg grappige dame ze kan ook nog eens erg snel praten vind geen gekke keus, vind Zeta-Jones en kidmann niet erg grappig in films ze kunnen beter bij drama's en trillers houden.

avatar van Vera

Vera

Ik heb erg moeten lachen om de trailer..jammer dat we nog zolang moeten wachten.

Hopelijk is het wachten het waard

Esteban

Met Fun with Dick and Jane gaat Jim Carrey blijkbaar meer dan ooit 'back to his roots'. Alleen ietwat jammer dat Téa Leoni, gezien het een duo-comedy is, bijna compleet naar de achtergrond werd gebracht.

avatar van IcU

IcU

Lijkt me leuk. Werd wel weer eens tijd voor Carrey om zo'n soort rol te spelen.

Pieter Montana

Trailer vind ik alleszins wel leuk

Pieter Montana

6.0 op IMDB na zo'n 200 stemmen.

Behoorlijk flauwe film, die aardig begint maar steeds verder wegzakt. Ondanks enkele leuke geintjes (kind dat alleen Spaans spreekt, overval met electro-stemmetjes) toch wel behoorlijk onder Carrey-niveau, vooral door een flauw, ongrappig script.

Pieter Montana

Carrey gaat ook binnenkort een film maken met Ben Stiller.

Benieuwd wat dat wordt

avatar van stinissen

Paar aardige momenten kunnen deze film niet redden. met pijn en moeite een magere 5 dus 2.5*

avatar van Trip Fontaine

Trip Fontaine

Ik kan er om lachen. 3*

avatar van zeus

zeus

Zonde, zonde, zonde. Nou was ik toch al geen fan van Carrey, maar dit vond ik helemaal niets. Zelfs geen glimlach(je). 2*.

avatar van wimspeedy56

wimspeedy56

Maandagavond j.l. weer Sneak in Movie Unlimited in Zevenaar:

Een zeer dunne film, met veel te weinig lachmogelijkheden. Carey liet gelukkig wel veeeel minder van zijn "grappige" bekken zien, maar toch ....

Nog net geen verloren avondje, dus een zes min (2,5 sterren-kan dat ?)

avatar van stinissen

Tuurlijk beste man

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Aardige film met enkele leuke grappen maar meer ook niet. Het verhaal overall is gewoon te slecht en totaal niet leuk. De grappen maken echter wel wat goed.

2, 5

sterren

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

Ik heb kunnen lachen met deze film! en goed ook. Niet zoals vanouds met Jim Carrey, maar toch zeker niet onaardig.

Er zitten een aantal prachtige scenes in de film vooral de inbraak bij een rijke gast, met voice changers en het concept van de film is prachtig gevonden.... Bedrijven die uit het niets falliet gaan en heel veel mensen die daardoor op straat komen. Het is een erg actueel iets..

avatar van Peter

Peter

Geestig. Vooral de overvallen. 3 sterren

avatar van sirmixalot

sirmixalot

ken de film niet maar wa k hier hoor lijkt het me wel een goeie...dus ga hem wel kijke

Vanochtend gezien, ik vond hem leuk, maar Jim heeft leuke films gemaakt.

avatar van daintje

daintje

Ik had hem vorige week al bij de sneak gezien. Maar wat een slechte film zeg. Geen moment ook maar enigzins kunnen lachen.

Normaal vind ik Jim Carey films (liar liar, ace ventura etc.) wel grappig. Maar hier zat echt niks in. Dat kwam overigens vooral door het script dat totaal niet grappig was. 1.5*

avatar van Remi

Remi

Erg leuke film, maar ik zie toch liever Carrey alleen als grappenmaker

avatar van killswitch

killswitch

Leuk, maar Jim Carrey kan veel lolliger!

avatar van Vintage

Vintage

geen geweldige film voor Jim Carreys doen, it has its moments. 3*

Er zit wel een geinig verhaal in en natuurlijk en een gelukkig einde aber klar -_- *kots* kots*

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Weer een doorsnee over the top humorfilm met Carrey. En hij kan zoveel beter..

avatar van J.S.

J.S.

Angrod_Pallanén schreef:

Weer een doorsnee over the top humorfilm met Carrey. En hij kan zoveel beter..

Al gezien?