Genre: Komedie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 februari 2006
Bekijk via Netflix
Plot Fun with Dick and Jane
"Giving big businesses a run for their money!"
Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.
Dick Harper
Oz Peterson
Billy Harper
Blanca
dave
Auw, ik had last van plaatsvervangende schaamte toen ik deze film bekeek. Dit MOET toch wel het dieptepunt uit Carrey's carrière zijn.
Het genre is zogezegd Komedie/Misdaad, maar dit klopt niet.
De humor is ver te zoeken, dat komt waarschijnlijk door Téa Leoni, die absoluut GEEN gevoel voor humor heeft.
Ze komt in het begin over als een typische huisvrouw. Bezorgd, toegewijd.. naarmate de film vordert verandert ze echter in een gek, paranoïde mens dat al haar gezond verstand verloren heeft.
Carrey probeert die uiterst zwakke prestatie op te vangen, maar slaagt daar niet in.
Ook het aspect 'misdaad' is ver te zoeken. dit komt vooral door het enorme tempo die deze film heeft. Van de ene moment op de andere begint het koppel de bandiet uit te hangen om zo aan geld te komen. Die overgang is zo snel, dat de kijker er eigenlijk weinig belang aan hecht, terwijl dit toch een belangrijk gegeven is!
De kleine discussies die het koppel voert TIJDENS de overvallen hebben me ook doen walgen. Dit legt ook het niveau van de film vast.
'Fun with Dick and Jane' is niets meer of minder als een flop, niet eens te gebruiken om het verstand op nul te kunnen zetten.
jobbybx
Een vermakelijk filmpje met jim carrey
Gelukkig zonder de overdreven tics van jim
Dan valt het best te zien
jimcarrey gek
eerste keer dat ik hem gezien had had ik niet goed opgelet toen had ik hem 3,0* gegeven maar heb nu beter opgelet is echt leuk niet supertop maar wel leuk ook goed einde 4,0*
Een van de mindere films met Carrey is deze onleuke komedie. Gemiddeld filmpje.
GinolaEHV
Erg matige komedie.
Eerste 45 minuten zijn niet om aan te zien. Dan wordt het 20 minuten best leuk, en de laatste 25 minuten zijn matig tot redelijk.
Weinig leuke grappen, weinig vermakelijk verhaal.
2*.
Lexcoaster
Ik heb deze nog in de bios gezien. Niet bijzonder, maar hij was zeker wel vermakelijk. Niet bijzonder, maar wel leuk.
m1701
Leuke film, met soms wat flauwe grappen
Vind Carey hierin wel een leuke rol spelen!
3,* en zeker de moeite waard om te kijken!
Leno
Suffe en oubollige film die bar weinig te bieden heeft. Carrey speelt weer een rol zoals hij al zovaak heeft gedaan, al moet hij zich ditmaal een beetje inhouden. Verder is het verhaal niet boeiend, de karakters oninteressant en de grappen zijn suf.
maerk
Gewoon een geinige film die alleen gaat om de lol. En lollig is de film opzich wel. Vooral dankzij Carrey en dat jongetje geslaagd.
ILDIB
Stompzinnig verhaal maar wel leuk in beeld gebracht en geacteerd. Maar verders niet meer dan suffe pulp.
Hoewel Jim Carrey de laatste jaren ook bezig is met serieuze films en dat trouwens niet onverdienstelijk doet, liggen zijn roots toch bij de komedie. Fun with Dick and Jane is zo'n komedie waarin Carrey zichzelf weer eens ouderwets kan uitleven. De film is lekker luchtig, bevat veel humor, met een aantal aardig verzonnen grappen. Carrey is eigenlijk weer ouderwets leuk, maar ook Tea Leoni is af en toe zeer grappig en erg goed gecast. De lol en het enthousiasme spat er af toe duidelijk van af. Erg vermakelijke film wat mij betreft en een dikke voldoende waard!
Hannibal
Lachen werkt aanstekelijk, en gisteravond hebben we met het gezin naar 'Fun with Dick and Jane' zitten kijken. Het zou niet mijn eerste keuze zijn, maar de rest van de familie lag in een deuk, en daarom werd het voor mij ook een leuke aangelegenheid.
En ik moet toegeven dat die Carey met zijn welbekende manier van grappig doen, ook best wel grappig is! Hij zorgt er dan ook in zijn eentje voor dat deze film leuk is om naar te kijken. Zeker geen topper, en hij zal ook vrij snel uit mijn geheugen zijn verdwenen, maar het is wel een echte leuke gezins-dijenkletser!
Zizzo
ehmm, ik vond "Yes Man" zeker leuker dan deze. vond het wat tegenvallen.
Actionfreak
Leuke film met Jim Carrey die uitzonderlijk goed speelt.
Jammer dat de Deleted scenes erg leuke scenes waren en die deze film zeker een hoger cijfer hadden kunnen gegeven.
4****
Timothyvdmeer
Wat ik er nog van weet (was een vliegtuigfilm) is dat de film me een beetje tegenviel. Vandaar nu ff 2.5 stem. Maar eens opnieuw bekijken.
movie fan
veel te lage score voor deze film , ik vond hem geweldig , zeer grappig . jim carrey is gewoonweg goe din deze film , de rest van de cast ook , maar jim carrey steeld echt de show . verhaal vond ik ook nog goed . naar het einde toe misschien iets wat minder , maar toch , zeer vermakelijke film , die zeker en vast 4.5 sterren van mij verdiend !
skipy05
Ik had hem ooit al eens gezien en ik dacht dat hij wel goed was. Ik heb hem nu terug gezien en hij vil me toch wat tegen. Verhaal is wel oke.
booyo
Wat een lage score zeg, ik vond het wel een leuke film eerlijk gezegd.. Vermakelijk zeker. Ken slechtere van onze vrind Jim!
Sunshine1983
Ik vind hem ook erg laag scoren voor een leuke comedy.
Er zat genoeg humor in en de acteurs deden het ook erg
leuk. Het einde was inderdaad iets minder, maar hij verdiend
in elk geval boven de 3*
DJJOO
Vermakelijke film met Jim Carrey.. De acteerprestaties waren goed en er zat behoorlijk wat humor in.
southparkgek
Een leuke en grappige film! Een 3.5
Ik bedoelde een 3.0.

‘Prometheus’ schiet binnen enkele dagen de Netflix Top 10 in

Welke tien series worden op dit moment goed bekeken op Netflix?

Mis deze misdaadthriller niet op Prime Video: '56 Days' nu te streamen

Nieuwe 'Star Wars'-trailer maakt teleurstelling goed: ‘Eindelijk, een echte trailer’

Man on the Moon

Dumb and Dumber
Komedie / Avontuur, 1994

Yes Man
Komedie, 2008
gebaseerd op boekman vrouw relatiedesperationrobberhold-up robberyremakesuburbialoss of jobhumiliationwerkloosheidbankruptcytravel agent riches to ragsbearer bondscomeuppance