Genre: Komedie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 9 februari 2006
Bekijk via Netflix
Plot Fun with Dick and Jane
"Giving big businesses a run for their money!"
Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.
Dick Harper
Oz Peterson
Billy Harper
Blanca
mikoz
Vond het een aardig filmpje.
Carrey was goed in zijn element en Leoni was ook wel ok.
Beide hadden profeit van het toch opzich leuke verhaal wat bijna voor wel grappige scenes moest zorgen.
Soms wat over the top maar vooruit , laten we de negatieve boel wat opkrikken.
Purmerend
Vind die poster met een rennende Jim Carrey en zijn dansende stropdas leuker.
Remi
Vandaag weer naar de bios geweest en 'em weer herzien... Hij is nu wel wat minder grappig, maar je ziet toch wel wat dingen waar je niet op zou letten als je 'em voor het eerst ziet
3,5* blijft staan
raymon
Wel grappig, had er meer van verwacht maar is wel de moeite waard. Wel grappige momenten 3***
Djp
Vandaag in de bioscoop bekeken, een hele leuke film...verstand op nul en genieten maar.
dewulfda
Wat een zwakke film was me dit. Het verhaal zelf trok echt op niks, en dan waren er steeds die flauwe grappen waar ik absoluut niet mee kon lachen. Jammer voor Jim Carrey om in zo'n film mee te spelen. Ik geef de film nog 0,5 ster voor de moeite.
Locutus
Een echte familiefilm. In de zaal zater alleen maar ouders met kinderen die voortdurend dubbel lagen. Ik heb alleen kunnen lachen om de eindgrap (en was zo ongeveer de enige in de zal die hem begreep...). 1,5*
Angrod_Pallanén
Al gezien?
Nee, maar de trailer wel en die gekken bekken vertellen al genoeg. Dit is geen goed drama, want daar is Carrey het beste in. Films als The Mask gaan nog wel omdat het verhaal leuk is, maar Bruce Almighty en deze zijn echt films met gekke bekken, tong uit en zogenaamde lol. Niets voor mij.
Hanne
Ik vond het een geweldige film, hij was minder dan de andere Jim Carrey films maar ik heb hier toch ook vaak dubbel gelegen. Van mij krijgt hij 4 *
Alper
Inderdaad een hele leuke film! Jim Carey was de enige die de film leuk maakte.. 5
SuperSideSwipe
Uitstekende film van Carrey, die gelukkig niet het slapstick gedoe de rug toe heeft gekeerd, daar blijft hij toch het beste in. Was niet zo weg van Cable Guy, ESOTSM en Truman Show. Vind hem beter uit de verf komen als Ace Ventura, Dumb and Dumber, Liar Liar en films zoals deze.
Deze film was aardig vlot, vol met goede grappen. Echt een leuke middag in de bios. Het is niet eens echt verstand op 0, want er zaten hier en daar wel wat handigheden in, zoals dat gedoe in de bank, waar toch wel over is nagedacht.
Goede chemie overiens tussen Carrey en Leoni.
Kortom niets negatiefs te melden, en als van de maffe films van Carrey houd, is deze zeker aan te raden.
Dennis Evahi
Ik vind het ook niet echt een topper deze film, maar ook niet slecht. Er zaten leuke stukjes tussen, Vooral een scène als Dick & Jane vermomd zijn als een soort van Ninja figuren, schitterend! En ook dat met die grasmatten vind ik heel leuk gedaan
Ik vind het leuk dat ik deze gezien heb in de bios maar ik zelf vind het niet echt een bioscoopfilm. Op deevee was het ook goed geweest. Het blijft een feit dat Jim Carey supersterk is in gezichtsuitdrukkingen. Grappig!
***-sterren is mijn stem.
Esteban
Ik heb de kans nog niet hem te zien, maar niemand is echt duidelijk. Leunt 'Fun with Dick & Jane' meer aan tegen de uitbundige Carrey van de jaren 90 (Dumber, Ventura, Liar) of is dit eerder eentje die wat toegeeft aan de niet-fans (Almighty)?
Dennis Evahi
Een combinatie van beiden. De film is een re-make en Jim Carey speelt de rol leuk maar is niet vernieuwend. Het is een grappen en grollen film maar ook wel met een serieus tintje. Ik zou zeggen: ..'ga deze film kijken, ik schat in dat je het grappig gaat vinden!"...Ik ben benieuwd naar je mening.
JodyWeistra
Ik ga hier vanavond heen.. maar ik lees niet zoveel goeds.. nou ja ik zal later zeggen wat ik hier van vond.
davidov
*proest*
oftewel, iedereen in de film is klote alleen HIJ (Jim) was grappig DUS krijgt de film dezelfde waardering die alleen de beste films ooit krijgen?
Nou..., jij een onsje erbij, ik een onsje eraf...
Flauwe film, wel vermakelijk maar had op een aantal punten iets aantrekkelijker kunnen zijn. De film zweeft een beetje tussen de gewoonlijke flauwe (doch leuke) Jim Carrey humor en de wat meer beschaafde humor in. Iets wat niet gedurende de hele film even sterk werkt.
een zeer magere 2.0*
Leuk, voor de liefhebber, maar zeker geen aanrader.
Fatimaatje
Ik ben altijd zo bang dat ze in de trailer de grappigste stukjes laten zien, maar dat was bij deze film gelukkig niet het geval. Vond hem erg leuk...ga hem zeker aan mij collectie toevoegen.
meclane
Vind die poster met een rennende Jim Carrey en zijn dansende stropdas leuker.
Ik vond deze ook maar niks. Die poster met een rennende Jim Carrey is inderdaad veel beter.
Pieter Montana
ik vond het beste aan de film jim carry
hij speelden voor het eerst een sirieuse rol ( voor in hoevere hij dat dan kan )
meclane
Lijkt me vrij standaard, maar we zullen zien.
dat is hij dus niet
Pieter Montana
Fun?
Jim Carrey is een merkwaardig acteur.Een acteur die meestal bekend is om zijn gekke bekken en hyperkinetische dansjes maar wel iemand die 2X staat in mijn top 10.Maarja,daar gaat het meer om zijn serieuze (betere) werk.Je kan niet geloven dat Carrey in meesterwerken zoals "The Truman Show" en "Eternal Sunshine of the spotless mind" en dan dit gaat maken???
Ik dacht weer zo'n leuk komedietje waar Carrey z'n gang kan gaan(Ace Ventura,The Mask,Bruce Almighty)maar dit was ongetwijfeld zijn slechtste werk na "Copper Mountain".Hier en daar een aantal geslaagde grappen maar de rest zie je al van mijlenver aankomen of zijn gewoon NIET grappig en irritant.(Ontsnapping uit de gevangenis).Was ik even blij dat hij maar 90 minuten duurde
Carrey verdient toch veel beter dan een te voorspelbare komedie?
Hopen dat Carrey in de toekomst wat meer zorgvuldig zijn films kiest want Carrey blijft een geweldig acteur maar hier ging hij gewoon compleet de mist in.
Een van de slechtste van 2005.
Werwolf
Gaaaaaaaaaaaaaaaap
Met pijn en moeite afgekeken in de bios.
Hij kan zoveel beter... Jammer, jammer, jammer..

Modar
Ik vond het eigenlijk best wel een leuke film, net gekeken en heb me er wel mee vermaakt. Hij is niet zo dol als zijn andere werken maar dat maakt de film nie echt minder vind ik.
3.5 ster
Anakin01
Grappige, "originele" film.
Begin was veel beter dan het einde, was ook minder grappig, naar einde toe dus.
Maar, wel geslaagd!

‘Prometheus’ schiet binnen enkele dagen de Netflix Top 10 in

Welke tien series worden op dit moment goed bekeken op Netflix?

Mis deze misdaadthriller niet op Prime Video: '56 Days' nu te streamen

Nieuwe 'Star Wars'-trailer maakt teleurstelling goed: ‘Eindelijk, een echte trailer’

Man on the Moon

Dumb and Dumber
Komedie / Avontuur, 1994

Yes Man
Komedie, 2008
gebaseerd op boekman vrouw relatiedesperationrobberhold-up robberyremakesuburbialoss of jobhumiliationwerkloosheidbankruptcytravel agent riches to ragsbearer bondscomeuppance