• 9.386.946 stemmen

Fun with Dick and Jane (2005)

Komedie / Misdaad | 90 minuten

Genre: Komedie / Misdaad

Geregisseerd door: Dean Parisot

Met onder meer: Jim Carrey, Téa Leoni en Alec Baldwin

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 februari 2006

Plot Fun with Dick and Jane

"Giving big businesses a run for their money!"

Wanneer Dick Harper gepromoveerd wordt tot hoofd communicatie bij het bedrijf Globodyne, zijn hij en zijn vrouw Jane door het dolle heen. Eindelijk hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over geld en kan Jane stoppen met werken om thuis te moederen over zoontje Billy. Helaas blijkt dit toekomstbeeld al snel een illusie, want de volgende dag gaat Globodyne op verdachte wijze failliet. Aangezien Jane haar baan al heeft opgezegd, staan de Harpers er beroerd voor. De eerste maanden kunnen ze nog redelijk in hun behoeften voorzien, maar wanneer het water hun echt aan de lippen staat, lijkt het criminele pad onvermijdelijk.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Ik vond het echt weer zo'n Jim Carrey film. Hij is perfect op zijn plaats in deze film. Ik geef hem 3*

avatar van papabear83

papabear83

is zeer zeker de moeite waard:

jim carrey op z'n automatische piloot, niet meer niet minder.

als je hem leuk vind kom je wel aan je trekken! cijfer 3....

avatar van holmes

holmes

ik heb meer fun met m'n eigen dick. vond hem echt gruwelijk tegen vallen. carey heeft het een beetje gehad.

avatar van Spineglass

Spineglass

aardige film! leuk verhaal! vermakelijk!

welverdiende 3*

avatar van thunderball

thunderball

Hahaha holmes, maar o zo waar:

wat een teleurstelling was dat!

ik zat me in de bios een paar maanden geleden me kapot te vervelen!

Wat mij betreft de slechtste Carey film tot nu toe!

Is dit dezelfde Carey van hilarische films als Ace Ventura en meer intelligentere, maar niet minder leuke films als Man on the moon.

Hopelijk wordt de volgende beter anders sla ik die maar eens over.

2 hele krappe sterren!

avatar van Spineglass

Spineglass

overslaan is dan geen optie. je zou de film echt zelf moeten bekijken en dan op zijn acteer prestaties oordelen

avatar van moviemike

moviemike

middelmatige komedie.

Zonder het geweldig komische talent van Carrey had deze film helemaal niets geweest. Het is eigenlijk altijd een plezier Jim bezig te zien!

avatar van Matthis

Matthis

Heb me met deze film best vermaakt vanavond.

Had hem nu al in de videotheek (MovieMax in Goes) bij de dagverhuur gehaald hoor.. Boven de poster hier staat vanaf 6 juni in de videotheek.

avatar van schorpio1970

schorpio1970

Had deze film nog ergens op de "plank" liggen en heb hem vanavond even gekeken.

Oordeel : Niet goed, maar zeker ook niet slecht.

Heb me toch weten te vermaken, ook al was het verhaal wel voorspelbaar. Ik vond Carrey weer in zijn element.

avatar van Mierelier

Mierelier

Er zaten echt leuke momenten in en heb best wel gelachen

Carrey is misschien iets minder druk in deze film, maar daarom zeker niet minder leuk!

avatar van andy1980

andy1980

goeie komedie met een schitterende jim carrey

avatar van hessel

hessel

Goedkope komedie, voorspelbare grapjes die opzich niet altijd even grappig zijn. Natuurlijk is Jim als persoon grappig maar daar mag een film niet alleen op rusten. Heb zeker betere films met hem gezien! 2,5* om jim

avatar van swankel

swankel

ik moest wel erg lachen weer om die altijd lekker drukke jim carrey

avatar van just_mii

just_mii

ik heb hem nog niet gezien maar hij lijkt me heel leuk.. ik was eigenlijk van plan hem te gaan kijken in de bios maar dat is al te laat

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Prima komedie, kijkt lekker weg en krijgt van mij daarom 3,5*

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Heb deze op een zondagmiddag gekeken en heb me prima vermaakt. Leuk verhaaltje, niet te veel bij nadenken, maar erg vermakelijk. En tja.... Carrey speelt inderdaad op zijn automatische piloot, maar dit lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. Drie sterren.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Matige grapdichtheid, veel vergezochte dingen, onder de maat voor een film met Carrey. 2.5 sterren

avatar van lesley17

lesley17

vond hem niet zo supergrappig

viel half in slaap

het is niet de Jim Carrey die ik ken, die is veel grappiger!!!

2.0

avatar van remorz

remorz

Geen echt vervelende film, maar nergens echt dijenkletsen- of schuddebuikenniveau. Erg braaf en erg 'Disney' allemaal. Genoeg vermaak om het uit te zitten, maar het wordt soms wel erg kinderlijk plat en voorspelbaar overgebracht.

avatar van Sutherland

Sutherland

Van deze film had ik ook meer verwacht, dan dat ik te zien kreeg. Met Jim Carrey zit je meestal wel goed, en dat bleek ook wel, maar ik vond dit niet Jim op z'n best.

Oh, ik heb me best wel vermaakt hoor en ik moest af en toe ook wel lachen, maar The Mask of Ace Ventura is er niets bij.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

Jim Carrey was het enige lichtpuntje in deze film, maar wat een slechte grappen, zeg! Het enige komische was het moment met die duikpakken. Dat was dan ook het enige moment dat er positief geluid uit mijn mond kwam.....

De slechtste film van Jim Carrey, die ik gezien heb.

Het verhaal is sowieso volop zwak en onrealistisch, maar dat moet met een korreltje zout worden genomen, dat weet ik ook wel. Verder dwaal je op een gegeven moment af naar andere dingen, zoals de blauwe lucht, die je kunt zien door het raam... Ik heb het einde gemist (5 a 10 minuten) en zal daar nooit spijt van krijgen.

2,5 * (neigt naar de 2*)

avatar van poekietje

poekietje

deze film was beter dan ik had verwacht.het verhaal zat goed in elkaar.Als je de realisme van een film gaat bekijken weet je dat 8 films van de 10 onrealistisch zijn.daarom lijkt een film mij een film.deze film was gewoon prettig om te zien.Gewoon vertand op 0 en genieten

avatar van barca87

barca87

Redelijke leuke film, niet super. Voor een middagje als je niks te doen hebt ofzo. Kijkt wel lekker weg

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20222 berichten

poekietje schreef:

Ik zei toch dat je dat met een korreltje zout moest nemen, maar deze film heeft wel erg knullige momenten dat het zeer onrealistisch maakt, zodat je je gaat ergeren.

avatar van poekietje

poekietje

het geen ik bedoelde met beter dan ik verwacht had is dat ik de film veel lager had ingeschat dan hij was. ik ging hem echt bekijken omdat ik bijna alles gezien heb wat ik wil zien en ik geen andere keus meer had. maar zo erg was hij toch ook weer niet.

avatar van Beatboy

Beatboy

Zeker wel een lachen film.

Maar met jim is het bijna altijd wel lachen

avatar van otherfool

otherfool

Onevenwichtig filmpje dat een bestaande issue op een wat sullige manier om probeert te toveren tot een wel zeer licht satirische komedie. Ik bedoel, als Carrey een overval pleegt ipv een baan onder zijn niveau aan te nemen, moeten we dan medelijden met hem hebben?

Het einde is net even te onrealistisch en happy happy joy joy om deze film ook maar enigzins serieus te nemen, ondanks dat ik uit de aftiteling begreep dat ik dat toch echt had moeten doen. Jammer dan.

2*.

Had meer van deze film verwacht, viel een beetje tegen....

avatar van enzyme

enzyme

Deze viel wel tegen, hij heeft betere films!

avatar van The One Ring

The One Ring

Deze zag ik in het vliegtuig, maar ik wou dat ze iets anders uitgezonden hadden. Deze film mist een belangrijk element van een komedie: goede humor. Hier en daar een geslaagde grap, maar over het algemeen toch te gewoon om echt leuk te worden. Carrey kan beter.