• 9.380.948 stemmen

The Shawshank Redemption (1994)

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tim Robbins, Morgan Freeman en Bob Gunton

IMDb beoordeling: 9,3 (3.154.145)

Releasedatum: 2 maart 1995

Plot The Shawshank Redemption

"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."

Andy Dufresne

Ellis Boyd 'Red' Redding

Warden Norton

Captain Byron T. Hadley

Bogs Diamond

Brooks Hatlen

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

"Alleen al het acteerwerk is 3,5 waard"

Je geeft dus het acteerwerk en het verhaal een beoordeling en telt die dan op, waardoor je kwam tot 5*. Hoor je normaal gesproken niet het gemiddelde te nemen van die 2 cijfers?

Turkeyloverz schreef:

"Alleen al het acteerwerk is 3,5 waard"

Oké, daar zit wel wat in, maar het verhaal is wel 6,5 waard . Ik kan niet hoger dan een 5 geven. Anders had ik dat wel gedaan.

avatar van 606

veron35 schreef:

dat heb ik soms ook na paar keer de zelfde film gezien te hebben wil ik ook vaak hoger geven

avatar van Leviathan

Leviathan

timburton schreef:

Wat een verschrikkelijke film! Nummer een in de top 250?! Wat?????

Dadelijk pleeg ik nog zelfmoord. Verschrikkelijk hollywood einde, trouwens. 0,5*

Leviathan schreef:

film is een meesterwerk

Wat maakt leeftijd nou uit. Ik zag deze vorg jaar (was toen ook 13) en vond hem geweldig.

avatar van Reinbo

Leviathan schreef:

film is een meesterwerk

Ik ben best oud en heb de film ook al vaker gezien. Niet veel meer dan een middelmatige feelgood movie als je het mij vraagt. Allemaal erg braafjes. Kom dan ook niet verder dan 2 *

avatar van gotti

Same here. Begon een jaar of 5 geleden op 5*. Staat na enkele kijkbeurten verder op 3*.

Maar blijven kijken dan.

avatar van Reinbo

kappeuter schreef:

Maar blijven kijken dan.

avatar van Johan311

Johan311

Topfilm.

Maar na alle hosanna overal, viel die me toch een beetje tegen, daarom geen 5 sterren.

avatar van sofripa

sofripa

Superfilm! Zelfs na vele jaren nog steeds heerlijk om te zien.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Ik heb mijn exemplaar uitgeleend aan een collega, die door z'n onrustige natuur weinig films helemaal uitkijkt. Maar hij was heel enthousiast over deze film. Deze film bezit een kwaliteit die door sommigen hélaas miskend wordt......ik hoef deze film niet vaak te zien: de beelden en sfeer blijven lang nawerken. Zo kan ik mijn aandacht richten op andere juweeltjes! Darabont doet daar niet moeilijk over

avatar van tukkerstein

tukkerstein

14 juni op de televisie; RTL 7

Iedereen die hem nog niet gezien heeft (shame on those ) kijken!!!

avatar van neoryzer

neoryzer

aanrader! meer hoef ik niet te zeggen.. 4*

avatar van Arturo

Arturo

14 juni op de televisie; RTL 7

Bedankt dat je het zegt, heb wel ff zin om nog een keer te zien..

Ik ben 5 keer naar de videotheek geweest en iedere keer als ik vroeg, was het uitgeleend..

avatar van hell300

hell300

schande! de godfather is beter:(

avatar van croontje

croontje

ik vond het een geweldige film dus een dikke 5*

avatar van TOthehulk

TOthehulk

als dit geen topper is weet ik het ook niet! het is wel een film wat bij de meeste mensen in de smaak zou moeten vallen! maar dat er altijd mensen zijn die niet van dit soort films houden! nou helaas

van mij een 4.5*

avatar van N8beestje

N8beestje

Geniale film, verveeld geen moment. Mooie parallellen ook. Sterk door woorden, een film die indruk maakt zonder special effects of excesief geweld.

Terrecht nummer 1!

avatar van lottetje

lottetje

Een hele mooie film, ik heb hem eindelijk af gekeken. en dat had ik niet moeten missen ook. Wat een prachtig einde.

De film zelf vond ik heel orgineel, en prachtig gespeeld door allemaal.

staat helemaal terecht op nummer 1.

avatar van danny4826

danny4826

ik zou em willen zien maar hij komt nooit op televisie!!

hebben Zenders dan geen smaak??

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ik heb er natuurlijk wel van gehoord, maar de film zelf nooit gezien. Dat ding staat op 1, dus ik moet me dan wel gaan schamen geloof ik. hmm ik zal hem binnenkort es opzoeken (divx of huren)

hmm deze opmerking voegt wel niet veel toe aan dit topic (zeg het zelf maar voordat anderen het doen). so be it.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

in de freerecord shop verkopen ze hem voor 5 euro of 4 euro .

dus allen aar freerecordshop.

avatar van Fontane

Fontane

danny4826 schreef:

ik zou em willen zien maar hij komt nooit op televisie!!

hebben Zenders dan geen smaak??

Hij is al een paar keer ('paar'? geloof 2 keer) op tv geweest! Ik dacht op SBS, dus mail daar maar eens naar toe!

Aanpassing: Sry lees net:

RTL heeft hem dus ook!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Is inderdaad maar weinig op tv.

donderdag 14 november 2002 (Net 5)

woensdag 16 april 2003 (V8)

donderdag 4 november 2004 (Net 5)

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Vroeger (lees: nog voor de eeuwwisseling) heb ik hem toch wel een keer of vijf voorbij zien komen dacht ik. Bovendien, deze film ligt werkelijk overal voor 5 euro of minder in de winkel, zo'n drempel kan dat nu ook weer niet zijn als je zo graag de nummer één uit de toplijst wilt zien?

avatar van Roowland

Roowland

Bij van Leest en Free recordsshop is íe nou nog 7 euro hoor.

avatar van my style

my style

geweldige film. Heb de film gister pas voor het eerste gezien.

Shame! maar is echt geweldig. Verdiende nr 1 van de 250 toplijst. Heb me zeer vermaakt met deze film! 4,5 *

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik durf deze film eigenlijk niet meer te herzien. Heb de film van mijn tiende tot vijftiende zo'n vier keer gezien en toen vond ik het telkens een meesterwerk, maar nu vrees ik het veel te zoetsappig te vinden. Ik keek een stukje op youtube en daar hoorde ik Tim Robbins dit zeggen in zijn brief: "hope is a good thing (..) and no good thing ever dies'' Weet niet of ik tegen dit soort teksten een tweede keer bestand ben