Geregisseerd door: Frank Darabont
Releasedatum: 2 maart 1995
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Shawshank Redemption
"Fear can hold you prisoner. Hope can set you free."
Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam 'Red' heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.
Andy Dufresne
Brooks Hatlen
1946 D.A.
Skeet
Scream
Weet je hoe ONTZETTEND mooi deze film is! deze film had geen 7 oscars moeten winnen, maar wel 100. Wat een ontzettend mooi verhaal zit er achter deze film! bekijk em maar snel zou ik zeggen!
dennis1984
Dan snap ik niet dat je iets 5 sterren geeft als je de film niet helemaal begrijpt. Bovendien valt aan dit iets beter dan het gemiddelde filmpje helemaal niks te begrijpen. maw het verhaal rammelt voor jou.
Memento staat toch ook hoog in de lijsten, en ik weet denk ik wel zeker dat er veel mensen hoge cijfers hebben gegeven en hem niet exact begrijpen.
as
XfofaXX
Jij geeft deze film dus alleen maar 0,5 om de Godfather omhoog te halen in de top-250. Nogal kinderachtig...
Indien je het tegen mij hebt, probeer ik The Godfather helemaal niet naar omhoog te trekken. The Godfather verdient gewoon 5 sterren, naar mijn mening. En om een andere mening(en) geef ik deze film een halve ster. (zie onder andere m'n bericht op de vorige pagina)
zoutzak
Wordt nu niet paranoïde omdat je deze film leuk vindt...
als jij ook daadwerkelijk keiharde redenen hebt om deze film duidelijk absoluut weerzinwekkend te vinden, had je die redenen al lang aangedragen. dus kinderachtig vind ik wel op zijn plaats eigenlijk.
jordybeukeboom
Wordt nu niet paranoïde omdat je deze film leuk vindt...
Misschien een beetje overdreven, mijn reactie. Maar als jij deze film leuk vindt om een keer te zien, dan geef je hem toch geen 0,5 ster (?). En als je dan ook nog de Godfather op 5 sterren hebt staan, is dat verdacht.
Maar ik kan natuurlijk niet jouw gedachtegang voorspellen. Ik zou dan wel willen weten waarom je de film maar 0,5 ster geeft
XfofaXX
[quote]jordybeukeboom schreef:
[quote]XfofaXX schreef:
Ik ben heus niet de enige die de Godfather 5 sterren geeft.
Maar je hebt wel gelijk dat een halve ster wat te laag is. Oorspronkelijk gaf ik deze film anderhalve ster. Bij de film later bekijken is deze wat naar beneden gezakt, zeker als je de plot al kent. Nu geef ik hem weer een schop naar één ster, omdat ik wat heb overdreven.
Laten we dan vanaf heden in vrede samenleven.
Gielo
Gisteravond de film gekeken en ging er uitgebreid voor zitten toen ik dit ervoor las.
Wat een geweldige film, heel mooi verhaal en mooi in elkaar gezet.
Ik heb nog nooit een betere film gezien:
5 sterren.
Anne_Girl
Bij e-plaza te koop op dvd voor €7! Ik heb hem gekocht en zal hem snel gaan kijken, kan niet slecht zijn met zoveel goede reacties/stemmen en nummer 1 op moviemeter
9WaMPeY9
Ik had eerlijk gezegd nog nooit van deze film gehoord..... Maar ik ga hem vast en zeker bekijken.... zoals Anne Girl zegt, kan niet slecht zijn als hij op nummer 1 staat op moviemeter.
asmo26
Zeker 5 sterren waard! Uitstekende film. Aanrader voor iedereen.
asmo26
Een schande eigenlijk dat er van de 7 oscarnominaties geen enkele kon verzilverd worden. Dit is een meesterwerk en één van de best verfilmde verhalen van Stephen King.
arnieee
Had deze film helaas nog niet eerder gezien
Maar dit is echt 1 van de beste films die ik tot nu toe gezien heb, 4½*
jantjebana
Lijkt me nou zo een oninteressante film, overtuig mij nou eens om hem te gaan kijken...!!!
flipsen
ja, die aaneenschakeling van lovende reacties zonder argumentatie zal - hoe jammer ook - tot in de eeuwigheid blijven bestaan bij de "shawshank redemption"-discussie. Ik denk niet dat dat gaat veranderen Jantjebana.
* een verhaal van een bestsellerschrijver: Stephen King
* 7 Oscarnominaties
* Oscarwinnaar Tim Robbins
* Oscarwinnaar Morgan Freeman
* Oscargenomineerde James Whitmore
* Oscargenomineerde regisseur Frank Darabont (ook Green Mile)
* muziek van 6 x genomineerde componist Thomas Newman
* ...
Alsof de Oscars een maatstaf zijn?
Het is niet altijd de beste die er wint, maar dit zijn toch wel namen die de prijs verdiend hebben...
Hannibal
Alsof de Oscars een maatstaf zijn?
MovieMeter is een betere maatstaf dan de Oscars, en hier staat hij (vandaag tenminste) op 1. Maar de meningen over deze film zijn erg verdeeld, dus ik kan me heel goed voorstellen als je deze film niet interessant vind, of juist wel.
Je komt er maar op 1 manier echt achter en dat is: KIJKEN!
Het stemoverzicht en de eerste plaats op MM stroken niet echt met die stelling.
EmDee
Ik zou zeggen:
- Geweldig verhaal (van King)
- Geweldige acteurs
- Prachtige beelden/locatie
Hannibal
Nee, dat niet, maar een groot aantal posts wel. Alsof mensen zich schamen om iets positiefs te vertellen over deze film omdat het geen cult-film is of omdat het een feel-good film is. Hoe vaak heb ik hier al gelezen dat deze film de eerste plaats niet verdient, maar toch staat hij er steeds weer.
flipsen
Zo ontzettend verdeeld zijn de meningen niet. Je hebt een hele grote groep die de film ophemelen (die geven een 5) en je hebt een hele grote groep die de film gemiddeld gezien erg goed vinden, maar vinden dat hij niet heeel bijzonder is (en die geven een 4 of 4.5). De Onderhond type users die compleet niet vallen voor dit hollywood sentiment zijn vrij dun gezaaid
Ik denk dat sommige mensen een andere mening over de film hebben juist omdat hij op nr 1 staat. Als je ziet naar de stemmen en het aantal users dat deze film in zijn of haar top 10 heeft staan, is het niet te verwonderen dat de film op nr 1 staat. Dit is niet echt een genre dat mij onmiddellijk aanspreekt, maar door de sterke acteurs, reggisseur en het prachtige scenario gebasseerd op de bestseller van Stephen King maken van deze film een topfilm die het verdiend om zo hoog te staan.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Onderhond houdt gewoon niet van de commerciële films, ofwel de films die door veel mensen goed gewaardeerd worden. Naja, dat moet hij ook zelf weten natuurlijk.. Maar hij geeft sommige erg goed gewaardeerde film 0,5 ster. Dit doet hij gewoon omdat hij het gemiddelde omlaag wilt krijgen..

'The Shawshank Redemption' is vanavond te zien op tv: 'Meesterlijke film'

'The Shawshank Redemption' is binnenkort te streamen: 'Subliem, keihard en realistisch gevangenisdrama'

Legendarische film 'The Shawshank Redemption' vanavond (10 juni) te zien op televisie

The Godfather
Misdaad, 1972