Genre: Drama / Actie
Geregisseerd door: Sturla Gunnarsson
Met onder meer: Gerard Butler en Stellan Skarsgård
Gesproken taal: Engels, IJslands en Latijn
Plot Beowulf & Grendel
"The Hero. The Monster. The Myth."
Uit loyaliteit voor de Deense koning Hrothgar, leidt de Noorse Beowulf een groep krijgers over de zee om een dorp te bevrijden van een zwervend monster. Echter dit gedrocht, Grendel, is geen monster met mythische krachten, maar eentje van vlees en bloed gedreven door wraak. Beowulf die zich steeds ongemakkelijker voelt over de mythevorming rond zijn persoon, begint te twijfelen aan zijn missie wanneer hij ontdekt dat de koning voor een groot deel verantwoordelijk is voor de verwoestende acties van Grendel. De strijd tussen Goed en Kwaad ligt dus niet zo eenvoudig als aanvankelijk gedacht.
Beowulf
Fisherman
Thorkel
Breca
Matadoras
Toen ik de film zat te kijken, kon ik maar moeilijk geloven dat het een film is na het jaar 2000. Het leek eerder op een jaren 90 film qua manier van filmen. Toch vond ik Beowulf & Grendel verrassend leuk om naar te kijken. De nieuwe versie met Angelina Jolie tipt hier echt niet aan. Ik geef een 3,5 vanwege een stukken beter verhaal en logischer verfilming. Zelfs Grendel is hier geloofwaardig.
dvdfreak123
slechte film vind ik deze film slaat negens op dat ze deze op de dvd hoes durven vergelijken lord of the rings & 300
krijgsheer
Voor mij viel hij ook zwaar tegen. Ik hou nochtans wel eens van dergelijke verhalen maar deze film kon me nooit meeslepen.
shoplifter
ben het helemaal met skiLLinho eens
vond het een zoet-sappige film met een slap verhaal.
domme trolle maar toch slimmer dan de mens in de film
ik ging me gewoon ergere aan je blunders van de zogenaamde strijders.
0.5 ster is net genoeg.
Lad
De film valt mee, maar is niet echt hoogstaand, het verhaal is wel redelijk, maar de actie etc. kon beter...
markel66
Wat een zeik film.
Hier kan ik niets meer aan toevoegen wat niet al gezegd is.
Minotaures
Die Grendel ziet er ook niet uit.
Je zou denken van een gruwlijke monster, maar dan krijg je aan de andere kant een grote, behaarde, cave-man achtige Jeti.
Inderdaad geen goeie film waardig om het met LotR te vergelijken.
De helmen van de Beowulf's mannen lijken erg veel op die van de Rohan Royal Guard's.
Mark W
Normaal gesproken is dit precies mijn genre films. Ik vond er echter nix aan. Het acteren was wat mij betreft erg slecht, met name de 'humoristische scene's' vond ik niet om aan te zien. Iemand zei al dat het camerawerk onder de maat was, hier ben ik het helemaal mee eens. Het verhaal op zich kan erg goed zijn, maar is slecht uitgewerkt. Hier hadden ze veel meer mee kunnen doen en ook moeten doen willen ze het vergelijken met de LotR trilogie.
Legan
Normaal gesproken is dit precies mijn genre films. Ik vond er echter nix aan.
Dus liefhebbers van TLOTR, Narnia e.d. kunnen deze film beter overslaan.
Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb
Leno
Aardige film die zich van vele andere films onderscheid doordat er nuances worden aangebracht. Goed en kwaad, het is allemaal niet zo zwart/ wit. Verder goed geacteerd, met name door Skarsgård, mooie shots en een prachtige setting.
Velen verwacht een pure actiefilm, vandaar wellicht ook het lage gemiddelde. Toch zit er best wat actie in en is lekker lomp, zonder echt bloederig te zijn.
Arbiter
Die trol is gewoon een mens, konden ze beter met de pc doen, heel lelijk gemaakt alles, deze is nieuwer dan LOTR maar veel lelijker, je kunt hem helemaal niet vergelijken met LOTR.
-Roald-
Dus liefhebbers van TLOTR, Narnia e.d. kunnen deze film beter overslaan.
Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb
Legan had je gewaarschuwd
Triztan
Echt ontzettend slecht, vond er gewoon niks aan, landschap was wel erg mooi gekozen, maar wat ik niet snap is dat ze de hele tijd met fucking dit, fucking dat, fucking zus, fucking zo en alles is met 'shit' vinden ze. Dat is toch niet het taalgebruik dat je verwacht in een film als dit.
Chromeo
Dit zit zo slecht in mekaar, is blij vlagen zo absurd dat je er soms gewoon mee begint te lachen. Ik dacht - aan de cast te zien - met een degelijke verfilming te maken te hebben van deze klassieker uit de Engelse literatuur, maar had ik het even mis... Belabberd!
compell.
De sfeer die het oproept is super, vooral gedragen door de landschappen en het weer. De acteurs doen het ook prima op wat kleine minpuntjes hier en daar. Het verhaal zelf had wat uitgediept mogen worden want het is inderdaad wat magertjes. Maar als je bijv kijkt naar de kinderfilm Narnia, dan is dit verhaal 100 x beter en straalt het meer emotie uit en zonder de hulp van een computer met al zijn special effects.
Helemaal mee eens:
Probeer trouwens de 'Trol' eens vanuit het oogpunt van de Denen toen te bekijken...
...en niet met de door mega-budget-fantasy-films verwende ogen...
'inleving' is hier het sleutelwoord! Dan valt er best wat te genieten...
Overigens is deze film eerder vergelijkbaar met een film als Insomnia qua rauwheid, soberheid en natuurlijk de door twijfel verteerde Stellan Skarsgard (Hrothgar/ Jonas Engstrom)
Al met al 3***
A-neet
haha deze film krijgt van mij net zoveel sterren als ik er in euro's voor betaald heb! niet echt veel dus. lachwekkend af en toe, slecht geacteerd, slechte ''one liners'' maar ik heb me wel weer kostelijk vermaakt met het ''misbaksel''
omnitoaster
het acteerwerk was belabberd en er zat gewoon GEEN actie in naar mijn mening; in ieder geval niet voldoende.
het enige waar deze film in slaagt is je uithoudingsvermogen grondig op de proef stellen
tijn79
Lekkere film, niet veel vaart, maar blijft toch wel boeien op de een of andere manier.
En hij is stukken beter dan die latere Beowulf film met o.a. Angelina Jolie er in.
lucdecoster
Een teleurstelling, ik was me altijd aan het afvragen : waar is het monster ? na een uurtje begreep ik dat het een oermens was.
darthconner
volgens mijn mening een enorme slechte film.
JakobFugger
koop nooit een film waarop staat 'in de stijl van lord of the rings en king arthur'..
Mee eens, kocht deze film paar jaar terug voor de volle mep en viel er toen bijna bij in slaap (ik was ook wel moe, maar normaal gebeurt me dat niet). Laatst nog eens gekeken en nog steeds niet goed, een epic feel mist er. Dit mag nog niet eens de schoenen poetsen van lord of the rings.
gukker
Veel te saai. Na een uur heb ik de DVD uitgezet. Ik heb wel wat beters te doen.
gukker
Het zou leuk zijn als ik voor iedere vijf sterren film ook maar vijf euro zou moeten betalen XD
hertogje
Wat een waardeloze film. Echt alles was slecht. Te veel om op te noemen. De 1 verdient de film dan nog vanwege enkele mooie plaatjes van het landschap.
tukkerstein
Ik vind dat het toch echt duidelijk is dat dit een nieuwere film is, duidelijk gemaakt na de Lord of the Rings in een golf van soortgelijke films.
Vond de film zelf trouwens niet zo boeiend. Acteerprestaties zijn niet erg goed, op geen enkel gebied blinkt de film eigenlijk echt uit. Alleen de opnamelocaties zijn erg mooi, prachtige landschappen.
*stella*
Eh.. slecht! Hij kon me niet boeien.. het gevecht zelf was niet eens echt een gevecht en er klopte veel niet met het echte verhaal.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Northmen - A Viking Saga
Actie / Avontuur, 2014

Bunohan
Actie / Drama, 2011
heldmythologienordic mythologymythical creaturevikingweaponswordsmanmythological beast norse mythologysword and sorcery6th centurybeowulf