Genre: Actie / Thriller
8,2 (1.020.233)
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 3 november 1988
Plot Die Hard
"Twelve terrorists. One cop. The odds are against John McClane... That's just the way he likes it."
De enige reden waarom de New Yorkse agent John McClane in Los Angeles zit, is dat hij tijdens de kerst bij zijn kinderen wil zijn. Hij bevindt zich op een feestje van het werk van zijn ex-vrouw als een stel Duitse terroristen controle over de wolkenkrabber neemt om een kluis met zeven sloten te openen. Door zijn verdekte positie weet hij de groep gijzelaars te ontlopen om zo de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.
- IMDb (8,2 / 1020233)
- Trailer (YouTube)
- Nothing Lasts Forever (BoekMeter)
- Die Hard (MusicMeter)
Harry Ellis
Joseph Yoshinobu Takagi
dray
vertel.
Genre in de zin van: Eén man tegen een -tigtal terroristen.. Hierna volgde dus tientallen Die Hard clones...
Zou kunnen hoor, ik wist gewoon niet dat er zo'n stroom 1 man tegen een tig-tal terroristenfilms gekomen was daarna. Noem eens titels alsjeblieft.
PartyMarty
Under Siege is bijvoorbeeld Die Hard op een boot, zoals Under Siege II Die hard op een trein is. En misschien heeft Steven ook nog wel een Die hard op een booreiland gemaakt? Overigens zijn er ook nog wel kloons met andere acteurs.
PartyMarty
Noemde maar wat, had evengoed Six Flags kunnen zeggen. Misschien gaat het trouwens wat ver om Die Hard in dit 'genre' de eerste te noemen. Er is natuurlijk wel vaker een eenling die de strijd met de grote slechte massa aan gaat. Je zou zo ver terug kunnen gaan als bijv. High Plains Drifter. Maar dat de formule bij bijv. Under Siege en Die Hard veel overeenkomsten vertoont is voor mij kristal helder.
PartyMarty
Verrek, ik zoek films met booreilanden. Welke is dat?
North Sea Hijack uit 1980 of Blast (2004) hebben een booreiland. Hoop dat je er wat aan hebt.
Jordy
Er kwamen destijds ook nog wel een paar Die Hard Op Een Vliegtuig-en uit.
PartyMarty
Er kwamen destijds ook nog wel een paar Die Hard Op Een Vliegtuig-en uit.
Deed in 1 tje daarvan ene Steven niet kortstondig mee?
clairest
Ja het is een hele goede actiefilm en ik heb ervan genoten. Alleen houd ik niet speciaal van actiefilms. Voor iemand die van actiefilms houdt moet 'ie zeker 4,5 sterren hebben. Van mij krijgt 'ie er 3,5.
Pacino88
Beste actiefilm,samen met Terminator 2 en Heat.
Gewoon erg spannend,goeie acteurs,en het verhaal is nog niet zo slecht,daarna is het nog vele malen dunnetjes over gedaan (under siege,derailed enzz).
Deel 2 is ongeveer even goed,deel 3 is wat minder,maar ook nog erg goed,alleen mist daar de sfeer van de eerste delen wel.
4 sterren.
Erikr73
Vrouwen hebben Dirty Dancing en ik heb _o_ Die Hard _o_.
Deze film moet ik zeker al een kleine 10 keer gezien hebben. Erg goeie actie, origineel script (niet voor nix zo vaak na-geaapt), goeie humor met ontzettend leuke one-liners, Bruce Willis in een goeie rol en mijn favoriete badguy Hans Gruber (Alan Rickman).
Misschien een beetje overdreven voor anderen, maar voor mij 5 sterren.
Yippi ka yee, motherfucker!!!
Bananas
Briljante actiefilm, een trendsetter in het genre.
"Now I've got a gun!"
Erikr73
De tekst is iets anders... maar geweldige scene!!
Die dooie terrorist in de lift met een kerstmannen-jas aan en de tekst "Now I have a machine-gun, ho ho ho" op zijn buik!
Echte goeie oude Bruce Willis film!
sn@ke
- 2077 berichten
"A hundred million terrorists in the world and I gotta kill one with feet smaller than my sister. "
om het af te leren
Erikr73
Oké oké, ik ben eruit... die oude videoband gaat de deur uit en ik ga nu echt de dvd aanschaffen! Zijn de winkels nog open?
djelle
Dit is één van de heerlijkste actiefilms ooit gemaakt. Een boeiend en origineel script, dat inderdaad als trendsetter geweest is. De actiescenes, de montage, de filmstijl, de situaties, de effecten en de vele fijnzinnigheden zijn stuk voor stuk heel creatief, stijlvol, origineel en uiterst vermakelijk gemaakt. Dit is echt een bom van een film!
Bruce Willis is heerlijk in zijn rol als nonchalante flik. In zijn vuil en bebloed hemd rekent hij stuk voor stuk af met de bad guys, met brutale ideëen, goeie reflexen en veel verzamelde wapens. Hij slaagt er dan nog in regelmatig een cynisch grapje te maken of een leuke oneliner bij zijn gewelddadigheden uit te kramen, en hij steekt ongegeneerd om de 5 minuten een sigaret op, natuurlijk. Zalig gewoon. Waarom maken ze er niet meer als deze?
Meesterwerk uit de gouden jaren van de actiefilm. Enorm vermakelijk. 5
Deze film is met recht nu al een klassieker te noemen. Het is weer bijna kerstmis, dus heb 'm weer even uit de kast gehaald.
The One Ring
Een erg goede actiefilm. Maar meer is het ook niet. Het nadeel was dat hij wat te donker was af en toe, maar verder niks op aan te merken.
3 sterren.
leverafronny
Ik vind het donkere eraan juist goed (vooral in de koudere dagen van het jaar)... Een van m'n favoriete actiefilms, en idd, uit de tijd dat er nog goeie actiefilms werden gemaakt.
Ook Bruce deed het - zoals altijd eigenlijk - weer prachtig. Sommige bad guys vond ik wat minder en naar het einde toe werd de film ook wat saaier, maar kom, toch een van de beste in het genre, wat trouwens zowat m'n favoriete genre is (hou wel enorm veel van (hersenloze) over-the-top-actie)!
Vond die 'Yippi ka yee, motherfucker' ook wel de meest hillarische uitspraak uit de hele film.
Zag juist dat dit amper met 28 miljoen dollar is gemaakt, zou je niet zeggen...
Van Helsing
De beste actie film in de eind jaren 80 ! Geen twijfels over
ZiZou
Ik vind dat er nauwelijks verhaal inzit, hij is in die flat en die word dan gekaapt en toevallig is hij dan ook nog politie agent. Maar het neemt niet weg dat het een leuke film is.

A Good Day to Die Hard
2013

Live Free or Die Hard
2007

Die Hard with a Vengeance
1995

Die Hard 2
1990

Het jaarlijkse dilemma: Is 'Die Hard' nou een kerstfilm of niet?

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Die Hard' tijdens kerst

Is 'Die Hard' nou eigenlijk een kerstfilm of niet?
Iconische actiefilm 'Die Hard' met Bruce Willis vanavond te zien op televisie

The Dark Knight
Actie / Misdaad, 2008

Heat
Misdaad / Thriller, 1995
gebaseerd op boekterroristman vrouw relatiechristmas partys.w.a.t.gijzelaarfbiontvoeringvaultmoordovervalschietpartijlos angeles, californiëterrorismeone man armyexplosiepolitie agenthostage negotiatorone nightlapdaggressivekerstmisjaren 80action herogermanhostagesheist thriller christmas movie alternativeloose adaptationpatrol officer furioushigh octane intensecommandingdefianteuphoric