• 9.376.931 stemmen

Releasedatum: 6 april 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Sleepy Hollow

"Heads will roll."

Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.

Ichabod Crane

Notary Hardenbrook

Hessian Horseman

avatar van Nieksnut

Nieksnut

Goede sfeervolle film met de meest overtuigende acteerprestatie van Christopher Walken ooit .

avatar van canciser

canciser

Spannende film, jammer dat ik dat hele Burton sfeertje miste. Dat wil niet zeggen dat deze film slecht is, maar hij viel toch wat tegen. 3.5*

avatar van Koss

Koss

Normaal gesproken heb ik niks met dit genre, maar wat een geweldige sfeer is hier neer gezet zeg, en Johhny Depp doet hier werkelijk alles goed!

Uitgegroeid tot één van mijn favorieten.

avatar van BosmaniaK

BosmaniaK

mooie film die vooral door Depp's meesterlijke acteurwerk gedragen word

avatar van Koektrommel

Koektrommel

Niet bepaald eng, maar de sfeer is geweldig. Acteerwerk was ook prima in orde. 4*

avatar van mnrk

mnrk

Heerlijke film van Tim Burton.

Johnny Depp speelt heel erg goed (zoals altijd eigenlijk), ook de overige rollen zijn goed bezet. Christina Ricci blijft nog steeds aangenaam om naar te kijken en speelt prima naast Depp.

Ook de hele sfeer in de film komt prima over, dit komt mede door de decors en aankleding van de film.

Voeg hierbij de muziek van Danny Elfman en je hebt een meer dan leuke film.

avatar van benthe

benthe

Ooh deze lijkt me vet, heel benieuwd!

avatar van Kronos

Kronos

De eerste keer dat ik deze film zag viel hij me wat tegen.

Maar zonet nog eens bekeken en nu was ik onder de indruk. De sfeer die Tim Burton creëert zoals alleen hij dat kan is werkeljk unheimlich. En hoewel alles sprookjesachtig aandoet zijn de gruwelijkheden vaak gruwelijk realistisch in beeld gebracht.

avatar van mer1973

mer1973

visueel mooi gemaakt, maar niet mijn genre

avatar van savior

savior

topfilm voor tim burton liefhebbers:)

echt top !

depp en ricci beide super geacteerd!

avatar van huVILEub

huVILEub

Leuke film. Visueel erg mooi: decor, kostuums etc. Dat geeft een mooie sfeer. De special effects zijn wat verouderd, maar daar stoorde ik me niet erg aan. Ook goed geacteerd, mooi camerawerk en een leuk verhaal. Het is geen geniale film, maar Tim Burton zet toch weer een mooie werk neer,

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Ik had eerlijk gezegd geen idee dat dit een film van Tim Burton was, nooit op gelet eigelijk.

Het is in elk geval een heel erg goede film met een speciaal sfeertje die de hele film door blijft hangen.

avatar van Rodger

Rodger

mooi thriller/horror... met johnny Depp weer in een glans rol...

avatar van Cherry (L)

Cherry (L)

Onwijs goede film!

Het hele donkere sfeertje maakt het af en Christopher Walken speelt hier onwijs goed in.

avatar van lettervorm

lettervorm

Echt zalige film. Zeker een van de beste horrors van de afgelopen 15 jaar. De acteerprestaties zijn subliem, vooral Depp en Walken, het verhaal is goed en er zitten lekker vieze stukken in.

avatar van Neder0001

Neder0001

5 sterren, gewoon omdat het een super goede film is die je van begin tot eind boeit. Weinig meer over te vertellen, zeker een aanrader.

avatar van AC1

AC1

Wat een hoge score, zeg! Het is lang geleden dat ik deze zag maar ik vond 'm destijds verschrikkelijk slecht (niveau Planet Of The Apes).

avatar van Esp

Esp

Wat speelde Depp toch weer erg sterk

avatar van TMP

TMP

Depp voor de zoveelste keer in dit soort rol. Normaal stoor ik mij er niet zo aan, maar vind hem in deze film niet geweldig. De hele film vond ik totaal niks. Mager verhaaltje en het geheel ziet er nogal nep en slecht uit. Aardige cast, maar de film was helemaal niks.

avatar van sofripa

sofripa

Ho,ho even vergeten te reviewen. Al weer een tijd geleden gezien maar waarlijk wat een prachtig meesterwerk. Tandem Burton/Depp is weer goed in de weer. De atmosfeer druipt van het scherm af. En dan Walken, dat hij er met zijn hoofd niet bij is, is hem vergeven.

avatar van Insignificance

Insignificance

Burton's pracht en praal valt niet te negeren (Elfman's score trouwens ook niet, die blijft maar hinderlijk bulderen), maar in combinatie met een whodunnit wordt het uiteindelijk -letterlijk- een wat moeizaam verhaal. Sets en aankleding uiteraard prachtig, Depp heeft ook een lollig rolletje als de schichtige Ichabod (leuk, dat gereedschap) en de ruiter slingert met en zonder kop het nodige gevaar in de film.

Met een soort luchtige horror als gevolg. Ik kon althans wel glimlachen om de manier waarop Philipse zijn hoofd verliest. Het mysterie en de zoektocht naar de dader is daarentegen minder vloeiend, waardoor de fun er wat uitsijpelt. De gekunstelde opheldering in het slot werkt dan ook vooral als zwaktebod. Zeker mooi, maar na verloop van tijd niet meer zo enerverend.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Dit zijn nou de soort films waar ik gek op ben.

Sublieme acteerprestaties, erg mooie shots, prachtig verhaal, twisted plots en de muziek is erg goed. Heb geen enkel punt kunnen vinden die me stoorde tijdens de hele film.

En vooral niet te vergeten de spaarzame maar grappige momenten die in de film zijn verwerkt. Die voegden een extra demensie aan een film die al perfect was.

Film die ik 12 jaar geleden in de bios heb gezien en vandaag nog een keer gezien heb op HD. Hij heeft niets aan zijn kwaliteit verloren.

5.0 sterren.

Denzz

Sleepy Hollow, een film van Tim Burton, geproduceerd door de regisseur van o. a. 'The Godfather' en zeker één van de beste horrorfilms ooit gemaakt.

Allereerst de sfeer. Je merkt zeker dat de film een Burton is, het sfeertje dat hij met deze film neerzet is typerend voor zijn films. Burton weet ook een film te maken waar verschillende genres in verwerkt zijn: je hebt horror, humor, dramatiek en (natuurlijk) fantasy.

De film bevat ook een topcast met als hoofdrolspeler Depp. Hij speelt zijn rol met veel charmes en humor. Hij is ook één van de redenen dat deze film zo goed is.

Ook de mooie locaties tillen de film naar een hoger niveau. Er zijn ook prachtige decors en accessoires in de film, alles is echt geweldig gemaakt!

Het scenario is vlot geschreven. De film heeft genoeg tempo en verveelt op geen enkel moment. De onverwachte wending op het einde van de film viel ook in de smaak.

2 scènes van de film gaan me zeker bijblijven:
1). de scène waarin het kindje de kaarsjes aansteekt en de Ruiter het huis binnenvalt en iedereen vermoordt
2). de flasbacks van Crane en het moment dat hij z'n moeder dood ziet

Een echt meesterwerk van Burton, een film die me nog lang gaat bijblijven.

Aangeraden aan alle liefhebbers van fantasy-films!!!

avatar van Akron777

Akron777

Zojuist gezien, wat een fantastische film. Geniaal verhaal, prachtig concept en uitstekende sfeer. Vanaf de eerste scène zie je al dat het goed zit: een perfecte "spooky" droomachtige sfeer. Het wordt echter steeds beter. Prachtige scènes bij de typerende "molen op de berg", "boom in het bos", en "mist in de velden". Echt de meest sfeervolle film die ik heb gezien sinds Van Helsing, wat inmiddels ook al zeven jaar geleden is. Deze film heeft eigenlijk alles waar ik naar op zoek was na The Fellowship of the Ring gezien te hebben: een film over een mysterieuze ruiter. Gelukkig bleek er een (big-budget) film te bestaan van Tim Burton, die sowieso geniaal is in het creëren van sfeer. Acteerprestaties zijn ook wederom sterk. Johnny Depp bewijst wederom wat hij waard is naast een verder perfecte cast waar ik niks over heb aan te merken. Deze film bood alles waar ik naar op zoek was voor een vrij lange tijd. Een prachtig interessant concept met fantastische sfeervolle scènes en locaties, een sterke cast, een sterke productie en een verhaal dat verder prachtig uitgewerkt is. Binnenkort nog eens opnieuw zien, want ik zie zojuist nog veel meer details bij de Behind The Scenes feature. 5*

Akron777 schreef:

Geweldig idd hoe Burton deze hele film in elkaar zet, echt super. Knappe scène vond ik met dat kindje in de kelder en toen de Ruiter binnenkwam . Geniaal!!!

avatar van Akron777

Akron777

Ja, echt prachtige scène inderdaad. Dat stuk op die mistige velden met die molen in de achtergrond toen agent Crane voor het eerst de Ruiter zag. Dat stuk toen de Ruiter iemand onthoofde, met zijn paard stijgerde en vervolgens weer terug te bossen in reed. Echt fantastisch.

TMP schreef:

Nep??? Dat kan je toch niet zeggen, alles was prachtig gemaakt zoals we van Burton gewoon zijn.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een film die ik altijd al wilde zien vanwege Depp natuurlijk maar ook vanwege Ricci die ik namelijk ook erg leuk vind. Ze heeft hier prachtig blond haar, het kan een pruik zijn geweest want meestal heeft ze gewoon kort en donker haar. En natuurlijk het verhaal. Het klinkt een beetje vreemd, dat is ook het eerste wat ik dacht maar het is eigenlijk erg leuk kijken.

De sfeer, de locatie en de omgeving brengen deze film naar een top niveau, al is het hier en daar een beetje saai en niet echt boeiend om naar te kijken. Het is toch meer fantasy dan echt horror, maar het heeft zo zijn momenten.

Tim Burton vind ik echt een waardig regisseur, maar vind dit toch 1 van de mindere werken van hem. Ik zeg niet dat deze film slecht is, want hij is redelijk kijkbaar maar heb me toch minder vermaakt dan bij andere films van hem. Volgende keer beter.

avatar van jesse39

jesse39