• 9.375.897 stemmen

Releasedatum: 6 april 2000

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Sleepy Hollow

"Heads will roll."

Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane (Johnny Depp). Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster (Christopher Lee). Om van hem verlost te zijn, stuurt hij Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst al drie mensen onthoofd. De vraag is nu of Crane's alternatieve aanpak het mysterie kan oplossen.

Ichabod Crane

Notary Hardenbrook

Hessian Horseman

avatar van muismat

muismat

YES!, hij komt weer, tijd voor een herziening, is toch al weer een jaar of 5 geleden, ik vond hem toen erg goed.

Ik hou het voorlopig op 4.5*

mikoz

Ja erg leuk voor mij is het ook lang geleden !

avatar van Jonathan Crane

Jonathan Crane

de bgeste Burton de sfeer is wee. te snijden. Perfecte aankleding. erg sterk acteerwerk

Wouter schreef:

Vind dat horror/komedie (of van mij part fantasy/komedie) meer de lading denkt dan horror/fantasy.

Komedie

Wat de meeste mensen toch onder komedie vertaan word met de dag erger,

Echte horror is het niet , alhoewel hij er wel ingedeelt moet worden want het is veel hak en slachtwerkt.

avatar van willum

willum

Het meest opvallende is de verfilming, het komt echt sprookjesachtig over. Het verhaal is ook sterk. Spannend bij vlagen, maar altijd mooi weergegeven. Zeker de moeite waard. 4 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Aardige film die het vooral van Depp en de sfeer moet hebben. Persoonlijk vond ik de ontknoping niks bijzonders en vrij onorigineel. Daarbij wordt de film dan totaal belachelijk, met die irritant overacterende heks (ik ergerde me daarvoor al aan diens zuster). Wel leuk om eens gezien te hebben, maar net als de meeste Burtons gewoon een tegenvaller.

avatar van FairyTale

FairyTale

Ik vind dit zo'n heerlijke film

En ik weet dat het niet de bedoeling is van deze site, maar Johnny is zo sexy in deze film..

En het is gewoon een goed verhaal. Eerste keer drong het niet echt tot me door maar ik heb hem gister weer gezien en ik vind 'm zo mooi weer =)

Tja wat kan ik er over zeggen... 4*

avatar van Banelion

Banelion

Het enige mooie aan deze film was de vechtstijl van onze hoofdloze vriend.

avatar van Flipman

Flipman

FairyTale schreef:

Johnny is zo sexy in deze film...

Sexy? Dus jij valt op klunzen ?

avatar van FairyTale

FairyTale

Flipman schreef:

Sexy? Dus jij valt op klunzen ?

Ja misschien wel Maar sommige van die gezichtsuitdrukkingen, hmmm...

Maar Johnny is zo'n beetje altijd wel sexy als het aan mij ligt. Maargoed.

mikoz

Ja Sleepy Hollow een prachtige film.

Film begon erg sterk waarna er een beetje verteld word wat er gaande was.

Film had prachtige beelden en een erg sterk sfeertje.

Vooral de donkere locaties , en de locatie van Hollow zijn erg mooi.

Verder speelde Depp weer als vanouds erg sterk.

Film begon te kruipen naar een stem boven de 4 maar helaas werd het einde wat minder.

De uitkomst was redelijk goed alleen dat met die vrouw eromheen was voor mij volledig overbodig met als dieptepunt dat zij het verhaal nog even ging uitleggen , zogenaamd aan een meisje van 5 jaar , om zo de domme kijker het hele verhaal voor te schotelen.

Maar ach voor de rest was de film erg sterk ( misschien op domme rechtuit doorrennen van de slachtoffers na )

We houden het op een krappe 4.

avatar van Machiavelli

Machiavelli

Depp is erg grappig, sfeer is super, verhaal OK,4*

avatar van tevelenco

tevelenco

Absoluut niet mijn genre film maar op aanraden van een andere filmfanaat gekeken.

En dat had ik dus beter niet kunnen doen.....

Wat een waardeloze, nietszeggende , onnozele film vond ik dit.

Erg veel moeite moeten doen om hem uit te kijken.

Voortaan kies ik maar weer gewoon zelf mijn films uit .

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Dat het niet jou soort film is oke, maar is 0.5 niet wel heel erg laag?

avatar van rovado

rovado

Een 0,5?!

Zelfs als het je genre niet is vind ik dat wel erg zwaar..

De film krijgt van mij gewoon een 3,5. Ik vond het geen onaardige film. Voldoende sfeer en mysterie om het leuk te houden. Johnny Depp doet de rest

tevelenco schreef:

En dat had ik dus beter niet kunnen doen.....

Wat een waardeloze, nietszeggende , onnozele film vond ik dit.

Erg veel moeite moeten doen om hem uit te kijken.

Voortaan kies ik maar weer gewoon zelf mijn films uit .

0.5* is toch wel erg weinig.

avatar van tevelenco

tevelenco

feanaro surion schreef:

Dat het niet jou soort film is oke, maar is 0.5 niet wel heel erg laag?

Valt mee hoor .

Ik vond echt niks interessant leuk en of spannend aan deze film.

Het verhaal niet, de akteerprestaties niet [wat me wel een erg tegenviel van Depp]

Ik vond hem vooral heel onnozel en was dan ook stomverbaasd dat deze film zo een hoog gemiddelde had.

1 ding in deze film was dan mischien nog wel aardig.

En dat waren de mooie landschappen.

Maar ook die vielen een beetje tegen omdat ik hem op video had opgenomen.

Dus helaas pindakaas kan ik er voor degene die deze film wel kunnen waarderen niet meer van maken

avatar van RoBoTBeNDeR

RoBoTBeNDeR

Dit is mijn smaak van film. Goed acteerwerk (dankzij geweldige cast), goed verhaal (je moet er maar opkomen eh) en dat allemaal overgoten in een griezelig sfeertje...

Tim Burton op zijn best... 5*

avatar van Max 69

Max 69

Tim Burten is hier weer geweldig op dreef. Hij weet hier een dark sprookje neer te zetten met een nederlands tintje.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Prachtige film, lekker somber gefilmd, helemaal Burton! Af een toe een goede grap. Het grote contrast tussen de 'echte' wereld, en Depp's droombeelden.

Kortom, Geweldig

avatar van xekjiram

xekjiram

FairyTale schreef:

Ja misschien wel Maar sommige van die gezichtsuitdrukkingen, hmmm...

Maar Johnny is zo'n beetje altijd wel sexy als het aan mij ligt. Maargoed.

Hij heeft inderdaad ook films gemaakt waarbij ik dacht "hij mag gerust eens een keertje langskomen"

Maar in dit geval dus niet (knap trouwens, om in de ene film alle dames op hol te doen slaan en in de andere film allesbehalve... met als supervoorbeeld voor dat laatste "Fear and Loathing in Las Vegas").

Los van "lekker of niet": dit is één van de betere Depp-films. Mede vanwege die gezichtsuitdrukkingen (noem het sexy of niet...)!

En opnieuw wordt een film, die zonder hem "wel aardig" was, opeens de moeite waard om nog eens te kijken, en nog eens, en nog eens...!

avatar van -Priscilla-

-Priscilla-

Ik hou van legendes en ik hou al helemaal van Johnny Depp! Deze film krijgt van mij een dikke 5! Eigenlijk zouden we niet alleen moeten letten op het acteerwerk van Johnny en Christina, maar ook de acteur die de rol van Headless Horseman vertolkt!

Groetjes en nog veel leesplezier!

Pieter Montana

Eindelijk nog eens herbekeken en ik vind hem nog altijd even geweldig als de vorige keer!

De schitterende sfeer die Burton creërde in Sleepy Hollow is nog altijd ongeêvenaard naar mijn mening.Een heerlijk doordacht verhaal(wat nu van de recente horrorfilms niet kan gezegd worden),goeie vertolkingen,waarbij Depp er nog altijd bovenuitsteekt.

De 5*sterren blijven staan!

Nu maar hopen dat die ooit eens in de top 250 geraakt.

avatar van Julie

Julie

helemaal mee eens

Julie schreef:

helemaal mee eens

ik krijg al weer zin om hem nog eens te zien!

avatar van s0njaa

s0njaa

Nee.e.. Ik vond hem niet leuk!.. Over het algemeen vrij saai.. Wel goed neergezet door Depp.. maar.. dat was het dan wel weeer

avatar van Jivis

Jivis

Bizarre film dit. Ik vraag me echt af hoeveel hoofden er wel niet afgehakt worden... niet normaal Geweldig dat Burton zo'n duister verhaal toch nog grappig weet te maken. De effecten zijn over the top en dat maakt de film nog beter. Depp speelt (zoals gewoonlijk) weer meesterlijk.

****

Jivis schreef:

Ik vraag me echt af hoeveel hoofden er wel niet afgehakt worden... niet normaal

avatar van Jivis

Jivis

Lol, thanks

avatar van Flipman

Flipman

Ja, maar niet iedereen die doodgaat wordt onthoofd, of wel? e hebt nog die verdronken man in het begin.