Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Sam Raimi
Met onder meer: Bruce Campbell, Sarah Berry en Dan Hicks
Releasedatum: 18 augustus 1988
Plot Evil Dead II
"Kiss your nerves goodbye!"
Ash (Bruce Campbell) en zijn vriendin gaan vakantie vieren in een berghut. Daar vinden ze een taperecorder waarop spreuken staan die oude demonen tot leven wekken. Zijn vriendin Linda (Denise Bixler) raakt bezeten en Ash moet voor zijn leven vechten. Wanneer de jonge wetenschapper Annie Knowby (Sarah Berry) samen met haar vriendje en een stelletje lokale bewoners ook bij de afgelegen hut aankomen, treffen ze Ash aan. Als de demonen ook bezit nemen van deze onschuldige omstanders, weet Ash wat hem te doen staat.
Ash
Professor Knowby
Henrietta
Dancer
Safri
Mooiste scene vind ik die manische scene. Als zelfs de lampjes en stoelen gaan lachen houd ik het niet meer...en Ash ook niet. Hij maakt er dan een soort dijenkletser van. Compleet geflipte scene.
Ja, dat vond ik nu (ook zo) jammer. Deel 1 rocks, deel 2 s*cks
jedymaster
Evil dead 2 is een remake van evil dead 1 als iemand dan een remake moet maken dan Sam zelf ik vind m steengoed.
boschenaar
Deel 2 komt nog niet in de buurt van deel 1
Als jochie van 12 keek ik toen evil dead 1 en ik heb er weken mee in mij hoofd gelopen
Dus deel 1 een 5
deel 2 een 2
xangadix
IcU
Evil dead 2 is een remake van evil dead 1.
Is dat echt zo? Ik dacht eigenlijk dat ash aan het einde van deel 1 (toen er iets op hem afkwam) werd gehersenspoelt ofzo en dat hij, zonder dat hij iets wist, weer naar dat huisje toe ging.
mister blonde
mij is verteld dat het in feite gewoon een nieuwe film is, die opnieuw het zelfde soort onderwerp behandelt. dus geen film die verder gaat waar deel 1 stopt, zoals in de meeste sequels.
JoeHallenbeck
Quotes van twee jaar terug:
waarom gaat ash terug naar die hut? (kan best zijn dat ik dit gemist heb, maar leg het me dan uit)
......................
Hij niet terug gegaan naar die hut, je moet het niet zien als een vervolg die gewoon verder gaat waar 1 afliep... maar meer als een totaal nieuwe film. Dus dan is Ash nog niet eerder bij de hut geweest...
........................
Klopt. Raimi moest deel 1 nogal abrupt afkappen (bij de scene waarin Ash wordt 'bezeten') wegens een gebrek aan financiën.
Bij deel 2 worden dus de 80 minuten van het eerste deel samenperst tot de eerste 10 minuten, tot het moment dat Ash weer wordt bezeten (kunnen we het nog volgen?)
Patat
De originele film is één van mijn all time favorites, maar deze tweede moet helaas onderdoen. Waar The Evil Dead nog best een akelige sfeer weet op te roepen, krijgen we hier meer een cartooneske versie van het verhaal. Sommige scenes zijn wel grappig, maar andere zijn dan weer flauw en onnozel. De scenes met Henrietta zijn wel fun.
Algemeen niet zo goed als zijn voorganger, maar desondanks de soms flauwe humor toch een leuk filmpje om even tussendoor te bekijken.
Mijn oordeel: een goede 3/5.
FillumGek
Een goede horror voor die tijd en een klassieker in mijn ogen. Goed geacteerd en overdreven veel gore. Ook zit er grappige humor in zoals die hand en als alle meubelen enzo gaan lachen. Bruce Campbell is echt top in deze film
Helaas heb ik deze film voor een paar euro verkocht
Pieter Montana
Belachelijke special effects,eerder komisch dan griezelig.Verhaal is flauw en de acteerprestaties zijn ver te zoeke.
Dit is niet mijn soort film.
mikey
Helaas heb ik deze film voor een paar euro verkocht
Hij is ook voor een paar euro te koop bij de frs
Woutjinho
de intro scene dat hij door het bos vliegt is grappig, maar dat hij terug gaat naar het hut snap ik niet, en het lijkt me geen remake als je net het einde van deel 1 ervoor ziet (en probeerde hij niet in deel 1 van de gebergte waar hij zit af te komen? misschien dat hij daarom naar de hut gaat, of hij zit vast in het bos of hij moet naar de hut toe, en de hut hebben ze al een paar keer gekoze als veilige plek)
en het einde van deze film schiet hij een monster in de middeleeuwen neer en is hij een held, terwijl in deel 3 wordt hij meegenomen als slaaf, het was dus nog niet zeker hoe het verder zou gaan
SuperSideSwipe
Om eerlijk te zijn vind ik dit deel leuker dan het orgineel, er zit wat meer humor in en de gore scenes zijn lekker over de top. Dat bloed dat uit die muur komt bijvoorbeeld.
Horror klasieker, een van de beste ooit gemaakt.
4,5
micv
alhoewel de 3de film één van mijn favoriet is, vind ik de 2 toch wel goe voor een film van 1987. 4 punten. Want deze filmtje noem ik horror.
erwku
samen met army of darkness, echt hele absurde films, maar wel leuk! Heerlijk over the top, en de regie en montage en camerawerk zijn echt geweldig!!!
Dit is echt een ware cultfilm!
Spartaan1986
De film moet het hebben van de humor en de special effects. Die zijn beide geslaagd.
Over de rest van de film wil ik niet te veel worden aan vuil maken. 2,5 *
otherfool
Het budget is wat opgevoerd en dat levert een betere versie van deel 1 op. Cult met een hoofdletter C. 3,5*.
666south park
deze is ook heel erg goed zeg een 5,0 hiervoor een leuke film egt waar net zo leuk als de eerste ook leuke humor in deze film veel bloed!!!!! ook erg leuk
deze mag ook in de topper
Waku
Beetje een herhaling van deel 1
Leuk,vermakelijk maar spreekt toch al veel minder tot de verbeelding.
Neemt eigenlijk het eerste deel op de hak.
3,5
code9
Simpele maar zeer effectieve gore en dito camerabewegingen zorgen voor een angstaanjagende sfeer in Evil Dead II. De humor is wat dat betreft echt een bonus en doet eigenlijk niets af aan de impact die deze horror-pur-sang maakt op de kijker.
Verder weinig aan de overwegend positieve commentaren hier toe te voegen.
The Moviefreak
Hij was wel lachen en ik hou wel van Horro/Komedie
maar ik ben heeel vaak geschrokken
3,5 sterren
saiko
Wat een creatief gebruik van de kettingzaag! Prijst hem/haar die dit heeft verzonnen. Mijn favoriete deel uit de serie. 4*
forelli
precies, heel erg mooi die kettingzaag (hoe verzin je het) , ik vond dit deel beter dan het eerste, goed acteerwerk en een goede sfeer.
Halcyon
Net zoals bij Evil Dead beukt Sam Raimi er met dit vervolg aan een stevig tempo op los. Energiek camerawerk, non-stop actie en liters bloed zorgen voor entertainment van begin tot einde. Het duurt dan ook maar zes minuten voor er al koppen gaan rollen. Jawel, dit mag je letterlijk nemen.
In Evil Dead 2 draait alles om Ash, die met kettingzaag in de ene en shotgun in de andere hand, de demonen moet uitschakelen. Uiteraard levert die enkele leuke, grappige splatterscènes op (ik denk dan vooral aan dat oog) Maar laten we eerlijk zijn, zo extreem goor en grappig was het nu ook weer niet, op enkele situaties na dan. Wat mij betreft had het gerust ietsje meer gemogen. Desalniettemin is deze film uiterst geschikt voor een nachtje griezelen en lachen met enkele vrienden.
dutchtuga
Hey ik zie dat ik nog helemaal niet op deze film gestemd heb. Ik sluit me aan op het commentaar van halcyon. Veel entertainment, iets te druk af en toe, maar blijft een genot hiernaar te kijken. 4*

Evil Dead Rise
2023

Evil Dead
2013

Army of Darkness
1992

The Evil Dead
1981

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Misery
Thriller, 1990

Rosemary's Baby
Horror, 1968
deerblood splattertape recorderchainsawgeestcabin in the woodsgeweldover the top cultfilmbook of the deadevil dead eyeballnecronomicontarmacmeat cleaver psychotronicshockingexcited