• 9.374.070 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Dakota Fanning en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot Hide and Seek

"Come out, come out, whatever you are."

Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.

avatar van DaFreakR

DaFreakR

Na de plotwending wordt het idd allemaal wat traag....
waarom verandert Charly niet meer terug naar 'vader'... dat is ie toch de hele tijd tussendoor ook gewoon geweest??
En waarom zit Emily op t einde in een inrichting... zij is toch niet degene die ziek was...

avatar van Fatal3rr0r

Fatal3rr0r

Viel inderdaad tegen ja...

avatar van Niels_G60

Niels_G60

Vondt hem zelf ook wat tegen vallen, had der meer van verwacht.

Maar verder geen slechte film ofzow.

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Erg Goede film, Leuke schrik effecten, Enge music score, Gewoon weg een meesterlijke horror film.

abrikoos

Die buurman heeft dus ook die charlie in zich gehad, want die had z'n eigen kind vermoord, omdat die charlie ook in hem zat. die gedroeg zich dus ook vreemd volgens z'n vrouw. Maar die charlie is dus eiglijk iets wat in iemand gaat, die grip op iemand neemt. De poppen in die grot komen denk ik omdat emily een nieuwe vriend heeft, 'charlie' dus, dus heeft ze die poppen niet meer nodig.dus laat ze die daar achter
Maar tis wel een goeie film vind ik!

abrikoos

Maar wat ik dus niet snap! :
Waarom staat er dus niks in die vaders boek geschreven op het eind. Sliep die toen?

avatar van Nightstalker

Nightstalker

Vond het geen horror film, meer een thriller. Ik vond hem niet echt goed qua verhaal maar de film heeft me erg vermaakt !!!

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Nou, wat een tegenvaller, zeg. De film heeft ten eerste veel te veel donkere scenes, zodat je in de meeste gevallen de emoties van de karakters niet te zien krijgt.

De clue was té ongeloofwaardig en alles dat na de clue kwam, was niet meer spannend en interessant. Ik heb de film daardoor ook zonder vermaak afgegeken. Emily (Dakota Fanning) was niet degene die een trauma had of ziek was, maar ik ben bang dat ze het later wel zal worden, ook al is ze in behandeling.

Ik moet wel zeggen dat Dakota Fanning weer een superprestatie neerzet. Ongelooflijk. Af en toe komt ze over al een volwassen persoon. Misschien kan dat ook als een minpuntje worden gezien.

3 ***

mligtenberg schreef:

Heb ik helemaal niet gezien... misschien omdat hij als Charlie zijnde in de grot leefde, want daar heeft zijn dochter hem toch ook 'leren kennen' (die vlinder die de grot in ging waar ze achteraan liep)...

Zou dit ook een verklaring zijn voor wat er eerder was aangekaart, over die 2 verschillende eindes, dat zij aan het tekenen is en bij zichzelf 2 hoofden tekent..!!Heeft die ´charlie´ haar te pakken´

Maareh idd, dat boek was me ook nog nie egt duidelijk..waarom er nix in stond opeens..en dat zijn koptelefoon niet was uitgepakt..!!

avatar van E V

E V

Hij heeft het zich allemaal ingebeeld.
In de schriftjes heeft hij helemaal niks geschreven en de koptelefoon heeft hij nooit opgehad.

avatar van Vinco

Vinco

Egt een dikke tegenvaller!!!

Dit is zeker geen bijzondere film meer een film voor even tussendoor!

De ontknoping is ook gaar en ik vond dat de ontkoping de film voor het merendeel verziekt heeft!

stan

Wat ik van deze film heb begrepen is dat robert de niro (de vader) een gespelen persoonlijkheid heeft gekregen doordat zn vrouw vreemd ging en daardoor onstond charlie... uitijndelijk kon hij zich niet meer beheersen en vermoorden haar... en die gespleten persoonlijkheid gaat zo ver dat zn dochtertje en famke erbij betrokken raken

maar wat ik niet begrijp is dat robert op verschillende plaatsen tegelijk kan zijn zoals dat ze net in dat huis gaan dat kind rent weg en ineens is robert daar zegmaar en zo zijn er nog van dat soort momenten.. en dat kind weet toch ook dat robert die charlie is en waarom zegt ze dat dan niet??

een beetje heel erg ingewikkeld

3 ***

ricky2612

maar hij schreef in dat schrift toen hij gewoon normaal was, en al de dingen die hij als vader deed, herinnerde hij voor de rest gewoon nog..!!Of het moet zo zijn dat hij zich dat voorstelde, terwijl hij op dat moment charlie was zou maar zegguh..

abrikoos

Maar je ziet trouwens ook zo'n hand bij z'n kin, als het 2:06 is, ik denk dat die charlie dan weer uit hem gaat...want dan wordt ie weer wakker. En ik snap dan ook weer niet hoe waarom die emily dan wel met um wil spelen enzo , en hoe zij charlie dan eigenlijk zag..

abrikoos

Iemand die um helemaal snapt moet het maar effe uitleggen

stan

ik hoop dat je het zo een beetje snap abrikoos (als het goed is is die zo een beetje de verhaal lijn)

avatar van krabat

krabat

Wie kan mij de laatste 8 min. van de film vertellen. Heb deze helaas gemist. Waarschijnlijk kwam er nog 1 schrikmoment. In ieder geval heb ik gezien dat De niro doodgeschoten werd en dat het meisje bij Famke thuis in een schrift zat te schrijven in bed. Wie o wie verklapt mij de laatste min.?

avatar van Relschopper

Relschopper

Tegenvaller... Ik had er meer van verwacht! Dit verhaal wordt nu een beetje uitgekauwd! Schizofrenie hebben we nu wel gezien... NEXT!

avatar van Chrisjuh

Chrisjuh

stan schreef:

ik denk dat ze het in de eerste instantie niet verteld omdat ze tegen haar vader opkijkt, en denkt dat het normaal is wat hij doet. Ze vindt het ook leuk om met hem te "spelen". Misschien ook omdat ze niet helemaal bij al zijn daden betrokken is in het begin (ze heeft misschien niet gezien dat hij haar moeder vermoordde, maar is daar achteraf zelf achtergekomen door dingen die hij als Charlie aan haar verteld heeft). Maar na een tijdje wordt hij steeds gevaarlijker, ook naar haar toe, en ziet ze misschien in dat het gruwelijk is wat hij als Charlie aanricht. Op een gegeven moment belt ze ook met Famke om te zeggen dat ze niet meer met Charlie wil spelen. Ze wordt gewoon bang van hem, en durft ook niks meer over Charlie te zeggen. Ze is waarschijnlijk bang dat haar vader, als hij hoort wat zij over Charlie vertelt, weer in Charlie verandert ofzo. Dat is wat ik ervan begrepen heb in elk geval...

Ik vond het wel een best spannende film, maar naar het einde toe vind ik hem steeds "rommeliger" worden. Ook door het einde krijg ik een beetje het gevoel dat er maar een punt aan gedraaid is zeg maar... 3*

ricky2612

Nou of wij snappen niet alles of die film klopt gewoon niet..

avatar van BERTHUS

BERTHUS

redelijk mooie film wel spanend had er meer van verwacht maar toch best mooi alleen raar dat op het einde die persoon die je steeds in beeld ziet de moordenaar is. zo'n soort films zo als hide en seek en voorbeeld mad house zijn moeilijk te begrijpen wel mooie films maar toch ik geef hide en seek 3*

avatar van lionking

lionking

Jullie allen weten niet wat een goede film is, de ontknoping

was juist perfect bedacht.

Misschien dat jullie wat makkelijkere films moeten kijken.

stan

waar slaat dat nou op lionking dat is echt bullshit

sorry dat ik het zeg hoor

ricky2612

haha ik wou net zeggen..dat is egt onzin..!!Ik kan een goede film nog wel onderscheiden van een slechte..en ik vond dit gewoon een doodnormale film..die niet slecht is, maar zeker geen topper..!!

En als wij het allemaal niet snappen, wil jij de eerder genoemde vraagtekens dan even voor ons invullen ..dan vinden we het misschien ook een goede film..!!

avatar van Moonlight

Moonlight

Eén van de weinige thrillers, die ook goed in elkaar zat...
Ik houd wel van zo'n films,
waarbij op het laatst alles pas duidelijk word..
Goed verhaal, en niet té bloederig
En nee.. Ik had dus écht niet gedacht ...
Dat de Niro Charlie zou zijn...

avatar van ~cinderella~

~cinderella~

iedereen begon te gillen toen David 8ter de deur stond

avatar van Master Blaster

Master Blaster

vond hem veel lijken op Secret Window

dat vond ik wel een aardige film

avatar van candyshop

candyshop

Wow, wat veel negatieve reacties zijn er op deze film zeg!

Ik ga hem vanavond met een vriendin bekijken, dus ben zeer benieuwd! Ik hoop dat het voor mij in ieder geval geen tegenvaller zal zijn!

avatar van mligtenberg

mligtenberg

Ik vond 'm veel lijken op the sixth sense! Zelfde concept!
En wat een vragen allemaal over die film zeg! En weet je?
Ik zou ze niet kunnen beantwoorden? En.. is het nu goed of
slecht dat je aan het eind met zoveel vraagtekens achter blijft.
Ik dacht nl dat het antwoord gegeven was m.b.t. charlie en de buurman, dat die zijn dochter ook heeft vermoord, maar waarom? Maar dat klopt niet helamaal, want als charlie al in hem zat toen hij zijn vrouw vermoorde, wat heeft dat dan met de buurman te maken, want hij is daarna pas verhuisd en naast de buurman komen wonen! En van die koptelefoon en het lege boek snap ik ook niets, evenals de poppen in de grot... Maar het kan idd zijn dat het meisje de poppen daar heeft achtergelaten omdat ze een nieuw vriendje had: charlie...
Anyway: ik vond de film matig, maar één ding hebben ze er wel mee bereikt: dat er nog veel en vaak over gesproken wordt (zie hier)... toch???

avatar van avalanche

avalanche

Deze film heb ik ook vanavond gezien, en zoals velen hier viel het einde me ook sterk tegen.
Mijn visie op het verloop van de film is dat op het moment dat de vader(charlie) die dozen ziet staan met de nog verpakte koptelefoon en onbeschreven dagboek dat hij beseft dat hij wel degelijk de persoon is die zware problemen heeft en al gemoord heeft, maar hij gaat dan gewoon verder als charlie. Het hele verhaal dat we voordien te zien kregen is de verbeelding van de vader(behalve zijn dromen van in die feestzaal). Ook denk ik dat hij bij die spelletjes(hide and seek) als charlie zijn dochtertje mishandelde als hij haar vond.