• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Dakota Fanning en Famke Janssen

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 3 maart 2005

Plot Hide and Seek

"Come out, come out, whatever you are."

Dr. David Callaway probeert zijn leven weer op te pakken, nadat zijn vrouw zelfmoord pleegt. Zijn dochter heeft het erg moeilijk met de dood van haar moeder, maar vindt een troostende vriend. Na enige tijd neemt deze 'vriendschap' echter heel bizarre vormen aan.

avatar van Menghini

Menghini

Prima film en de spanning wordt er goed in gehouden. Super gespeeld door Dakota Fanning en De Niro was ook prima bezig.

3½*

avatar van sateck

sateck

Goed geacteerd...maar vind de film een beetje saai...

avatar van Ellen1107

Ellen1107

2* maar, ik vond hem tegenvallen. Ik had verwacht dat de film heel spannend zou zijn, maar het enige wat eng was was op het stuk dat de vrouw uit het raam wordt gegooid etc. en dat ze dan in het riool (?) terechtkomen.

Ook klopte het verhaal niet helemaal, dat die man niet weet dat hij Charlie is? Het kind vond ik ook maar neits, ik ergerde me steeds aan haar omdat ze zo saai was

avatar van Scratt

Scratt

Het is duidelijk dat het einde bij de meeste niet in de smaak valt, (bij mij ook niet). Niemand verwachte dat Charlie David was, oké dit is onverwachts maar het is zo ongeloofwaardig !!

Voor mij moet een film niet altijd een zeer onverwachts einde hebbe hoor. Als Charlie nu gewoon een of andere geest was die op het einde van de film zichtbaar was.. ik denk dat zo'n einde veel spannender was geweest al is het niet verrassend. Ja, gaf er een goed einde aan en deze film werd beslist een kaskraker..

avatar van flipsen

flipsen

Ik vind het einde buitengewoon goed passen en meerdere persoolijkheidsstoornissen komen in het echt ook wel voor. Filmmakers maken vaak dankbaar gebruik van deze stoornis en overdrijven het vaak wat om hun films een verassende twist te geven en ik moet eerlijk zeggen, dit soort twists is toch wel vaak genoeg voorgeschoteld nu.

Robert de Niro als echte creepy bad guy vond ik aan het eind wel goed eigenlijk. Deed me ook een beetje aan De Niro's rol Max Cady in Cape Fear (1991) denken.

avatar van Bas17

Bas17

dat cherly david was vond ik juist zowat het vermakelijkste aan de film

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Aardig verhaal maar mij te rommelig aan het einde...de Niro speelt wel weer TOP

avatar van kelu

kelu

vond het een erg goeie film, de sfeer was goed en het einde was erg verassend.ik had nooit gedacht dat de vader uiteindelijk charlie was.
de film moest bij het begin nog een beetje op gang komen maar daarna zat de spanning er goed in!

avatar van BOND31

BOND31

Redelijke thriller met min of meer verrassende afloop. Komt wat moeizaam op gang, maar blijft toch boeiend en onderhoudend. Dakota Fanning en Robert deNiro zijn top in de hoofdrollen, maar ja, dat viel te verwachten! Ook Famke Jansen heeft een belangrijke bijrol en werkt gestaag aan een indrukwekkende Hollywood-carriere......goede film! 3,5 ster.

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Wat een bout einde.

Dit is nou al de zoveelste film waarbij dit gebeurd.

Het wordt tijd voor wat nieuws, het begin was redelijk, het midden soms nog spannend, maar het eind verpest ( voor mij althans ) alles.

Slechts 1,5 * voor dit misbaksel.

avatar van infineonz

infineonz

4 sterren, kijk niet vaak van zulke films, vond echt leuk dat je niet wist wie die charlie was. Ze brengen je heeltijd op het verkeerde spoor had echt niet verwacht dat ... het was omdat ik niet meer films heb gezien met dit soort eindes. het einde was heel goed in mijn ogen. IK ben geen professioneel filmkijker ik keek hem dom en vond het vermakelijk

Alleen vond raar dat die vader charlie kon zijn, de wekker ging altijd om 2.05 en toen was er wat aan de hand dat charlie daar was en net weg was, maar hoe kan dat dat hij net wakker word.. dus hij kon helemaal niet bij haar zijn??

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Komt traag op gang maar wordt naar het einde toe steeds beter. 3*

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Kan er toch hoe ik het ook probeer niet positief over zijn.

Als ze in de trailer al scenes moeten stoppen die nooit in de film voorkomen om hem spannend genoeg te krijgen weet je al genoeg.

Vond het acteerwerk redelijk. Het einde was ook wel enigzinds verrasend. Maar je gaat naar zo een film om geesten / monsters of wat dan ook te zien, en niet ....... (zal ik maar niet invullen voor de mensen die hem nog niet hebben gezien) ...

2,0

avatar van Sinkthepink

Sinkthepink

Ik vond hem wel erg goed eigenlijk, oké héél erg orgineel is het allemaal niet maar vind dat niet zo'n probleem. Ik vind hem wel onderhoudend gemaakt....en dat meisje is top natuurlijk.

• 1977 stemmen

Nog vrije goede film vind ik.Had het einde niet verwacht moet ik zeggen.Emily speelt een prachtige rol en de De Niro ook natuurlijk.

Vond het ook wat spooky film.

3.5sterren

avatar van daanos;

daanos;

k schrok me een paar keer de tyfes , heerlijke film, robert de niro speelt een uitstekend spel en weet de emoties heerlijk over te brengen naar de kijker, Famke doet het ook goed, k had amper door dat t een nederlandse was...

4 *

avatar van Rene1971

Rene1971

De trailer beloofde veel, de film vond ik persoonlijk iets minder. Voorspellende momenten. Zelfs het einde was te verwachten. Desondanks een vermakelijke film.

avatar van pjutter

pjutter

vond hem best tegenvallen.

heel erg onverwachte dingen, net als wat Rene1971 zegt.

ik had iets anders verwagt

Rene1971 schreef:

Einde te verwachten,komaan ze geven niets van tips ofzo.

avatar van pjutter

pjutter

sorry ik bedoel weinig onverwachte dingen, en de emoties waren gewoon allemaal te nep en doorzichtig

avatar van HiLL

HiLL

AardeWerk schreef:

Mijn God, de Niro is een klasse-acteur die heel wat meer kan dan alleen in typische Robert de Niro films spelen. De man doet het meer dan goed, ook in deze film laat hij zien dat hij een klasse apart is.

Zeker nog nooit de echte de Niro films gezien, dat merk ik wel.

avatar van cosmicon

cosmicon

Ik heb zojuist deze film gezien en ik vind het een goeie spannende film. Ondanks het feit dat het zeker niet allemaal origineel is heeft de film me tot het einde toe geboeid. Robert de Niro vind ik sowieso een acteur van grote klasse en de wisselwerking tussen hem en Dakota Fanning was super.

Van mij krijgt deze film 3,5* (kan veranderen na herziening).

avatar van Lukic

Lukic

Op zich een spanende film. Maar na de plotwending... als je zeg maar weet wie Charlie is... is de lol er wel helemaal vanaf. Dan is de film niet spannend meer en zit je te wachten tot het einde. Ik had gehoopt op een afzichtelijk monster... maar nee.... Voor de plotwending had de film ook iet smeer mogen bieden. Het laat je hopen op een ingenieus en afschrikwekkend einde, maar dat blijft helaas achterwegen.

2,5 ster.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Ik vond dit wel een spannende en aparte film.
Het enige wat ik erg jammer vond was dat Robert De Niro Charlie bleek te zijn, dat verpeste het wel voor mij.

Maar verder prima filmpje 3,5*

En Dakota is geweldig

avatar van tuinkabouter

tuinkabouter

vond het een spannende film met een verassend einde. langzaam word aan het eind iets duidelijk wat ik persoonlijk eigenlijk helemaal niet verwacht had. Zal er niette veel van zeggen want als je eenmaal het eind weet haalt het wel een groot stuk magie weg van de film.

Dit is echt een film die ik nu 1 keer gezien heb en niet nog een keer wil kijken omdat dan de spanning weg is

avatar van Hannibal

Hannibal

tuinkabouter schreef:
...groot stuk magie

De film begint tergend traag en na een uur denk je dat het spannend begint te worden en dan krijg je in de gaten dat Robert de Niro zelf het denkbeeldige vriendje is. Over merkwaardige / waardeloze plottwists gesproken... dit is er één. Ik snap sowieso niet dat tegenwoordig elke film een plottwist moet hebben.

1,0 *

Hannibal schreef:

1,0 *

Anders moet je is het einde verklappen voor de mensen die hem nog niet gezien hebben en dit lezen.

avatar van Hannibal

Hannibal

Mensen die hem nog niet gezien hebben kunnen dat niet lezen omdat ik de zgn. 'spoilertags' heb gebruikt.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Ik vond de film tegenvallen. Het was wel spannend, alleen dit duurde totdat de ontknoping ingeblazen werd. Dus bij het bekend maken van wie Charlie is. Ondanks dat dit verrassend is vond ik dit wel wat tegenvallen.

Op zich zat de film goed in elkaar, maar ik had er meer van verwacht. 3 sterren.

avatar van neo

neo

Hide & Seek is volgens de Filmkrant de allerlaatste film die in Nederland op vhs is uitgebracht...