Midnight Special (2016)
Met onder meer: Michael Shannon, Joel Edgerton en Jaeden Martell
Releasedatum: 12 mei 2016
Plot Midnight Special
"He's not like us."
Roy (Michael Shannon) is een vader, die wanhopig probeert om zijn achtjarige zoon Alton (Jaeden Lieberher) te beschermen, die beschikt over speciale gaven. Samen met een paar vrienden probeert hij Alton naar een geheime locatie te brengen, terwijl ze ondertussen achterna worden gezeten door zowel een extreem religieuze sekte, als een speciale eenheid van de regering. De uitkomst van de achtervolging zou de wereld weleens kunnen veranderen.
- Trailer (YouTube)
Levi
Sharon Davison
Agent Miller
Norma
Met 5091 toevoegingen op je naam zal je ook wel weten hoe te corrigeren, niet?
Decec
Met 5091 toevoegingen op je naam zal je ook wel weten hoe te corrigeren, niet?
Tuurlijk ik weet het moet doen, ben gewoon verbaasd dat crew niet goed
gecontroleerd voor het jaartal, kan gebeuren...
Wel goed gecontroleerd. Op het moment van toevoeging stond het jaartal op IMDb op 2016.
Gewoon in het vervolg correctie insturen.
Dr.Strangelove
Doet me denken aan Firestarter.
Inland Rabbit
Heeft een beetje een M Night Shyamalan feel ben ik bang en de SFX zien er hier belachelijk uit. Ergens hoop ik nog dat dit minder scifi spektakel wordt dan de trailer doet vermoeden, wat natuurlijk heel goed mogelijk is. Adam Driver is zowat 1 van de slechtste acteurs van de laatste tijd, Kirsten Dunst en Joel Edgerton zijn daarentegen wel erg goed.
Malick
Goed om te horen want M. Night Shyamalan is één van de meest onderschatte en onbegrepen regisseurs van dit moment.
John Milton
Not in a bad way. Gewoon wat verbaasd!
Ikzelf had dat idee nou een beetje van Adam Driver, die ik persoonlijk uitermate geschikt vond voor zijn rol in While We We're Young en met dat in het achterhoofd tevens voor Star Wars. Maar ik heb niet zoveel van hem gezien. Wat Shymalan betreft wél, ik moet zijn laatste nog zien, maar als je het rijtje zo ziet:
-2013 After Earth
-2010 The Last Airbender
-2008 The Happening
-2006 Lady in the Water
Dan ken ik toch weinig meer terechte falls from grace, als je kijkt wat hij ervoor maakte. Dan zijn de laatste 3 van Nichols toch echt andere koek, als je het mij vraagt!
mcdaktari
Fijn, weer een sciencefiction film, daar kijk ik altijd naar uit. Ook best wel een aardige cast als ik dat zo zie.
maurice74
Gezien op Imagine. Ik was erg onder de indruk. De film heeft een heerlijk dreigend sfeertje en komt goed op gang. Het ontluikende mysterie is de kracht, net als uitstekend acteerwerk.
joshua1988
Wat 'n zeer verfijnde SF-roadmovie van Jeff Nichols, z'n beste tot nu toe. Intrigerend script en tot in details verfilmd, terwijl de gebruikte kleuren (ook in de kleding) in aangename nuances op elkaar zijn afgesteld. Ook in deze film zijn de lachspieren van Michael Shannon verdoofd, fantastisch hoe hij me keer op keer van 't begin tot 't einde weet te boeien en ditmaal de rol van een gedreven behulpzame vader speelt. En ook Joel Edgerton als z'n maatje Lucas, is hier ontzettend op dreef. Eigenlijk is de gehele cast subliem en zelfs op de (vele) momenten waar teksten ontbreken, raakt hun mimiek je diep. Gewoon gaan zien als je iets speciaals wilt. Ik vond het aan aangename verrassing en een vervolg zou zeker nog een stralende dimensie aan dit verhaal toevoegen. Ik zou zo zeggen 2 Oscars, 5 Bafta's en een kus van een staartenloze Kirsten Dunst. Ik ga 'm snel nog een keer kijken!
mcgraig
Echt heel goed is het niet (het barst van de onvolkomenheden) maar het is zo fascinerend neergezet dat het toch bovengemiddeld kijkvoer is. Wel jammer van het beperkte budget wat zijn weerslag heeft op de vfx. Anderzijds had men deze film waarschijnlijk niet kunnen maken
Montorsi
Vorig weekend gezien. Allemaal net iets te melig om echt goed te worden als je het mij vraagt. Begon interessanter dan de afwikkeling. Vond de vorige films van Nichols toch wat geraffineerder en minder melodramatisch. Dat slot kon echt niet...
Kleine 3.0*
Macmanus
Leuk sfeertje.
Sloeg me niet helemaal uit het veld. Daarvoor wil het wellicht iets teveel zijn. Maar er valt genoeg te genieten. Zo begint de film meteen in de vlucht. Wat het tempo ten goede komt. Was vooraf wat bang dat het wat saai zou worden. Maar daar deel ik Prudh zijn mening niet in. Het is niet blockbuster snel, maar wat getoond wordt voegt wel wat toe. En op bepaalde tijden komt toch de nodige actie langs. Vond het mysterie rond het jongetje ook lang mysterieus genoeg blijven zodat de spanning vrijwel de gehele film voelbaar was.
Uiteindelijk valt er meer uit de film te halen dan je op voorhand denkt. Veel symboliek. Dat zal men die niet van typische blockbusters houdt zeker waarderen. Ik ook wel, maar wellicht daardoor is het ook net iets te gewichtig. Mocht van mij soms wel soms wel iets minder serieus. Kijk naar Kirsten Dunst (in de trailer still) en dat hoofd trekt zowat iedereen in de film.
Neemt niet weg dat er genoeg te genieten viel. Ondanks ik het melige van Montorsi wel ergens begrijp vond ik het wel een pay-off die moest komen en daardoor juist goed viel bij mij. Deed wat denken aan de clips van M83 zijn vorige album.
3.5 sterren. Benieuwd of de film die genomineerd is op Cannes mij echt een Nichols liefhebber gaat maken. Ik hoop het!
Malick
Overigens een fenomenale soundtrack. Kan niet wachten om hem nog eens te ervaren.
mcdaktari
Jaartal mz 2015 zijn
Volgens de meeste site's op internet is het toch 2016. Ik weet het natuurlijk ook niet maar zitten al die site's er dan naast?
Maar buiten dat, is Midnight Special toch een aardige sciencefiction film.
John Milton

James White
Drama, 2015

Hunt for the Wilderpeople
Komedie, 2016
helikopterouder-kindrelatiegas stationtexasgijzelaarfbimotelboerderijjachtmeteorregeringop de vluchtschietpartijlegerreligious cultontvoering van kinderenreligious sectgoggles