• 9.379.461 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

avatar van LapraS

LapraS

Mc schreef:

Totaal onrealistische, hysterische en opgefokte film, maar wel 100% entertainment. De film grijpt je vast en houd je aandacht erbij totdat de adrenaline-rush die de film is voorbij is. Cameron Bright, voor wie ik meer en meer respect begin te krijgen is ook in Running Scared weer erg goed, Paul Walker was wel oké, Vera Farmiga was prima en Chazz Palminteri is altijd leuk om te zien. 3,5* voor dit actie-spektakel-'sprookje'.

Volgens mij is dit een heel realistische film. Maar ja.

avatar van LapraS

LapraS

E-LIS-A schreef:
alleen vraag ik me af. of zo'n ziek echtpaar normaal had open gedaan midden in de nacht die "zoveel"te verbergen hebben dan doe je mistens met een shotgun in je hand de deur open.

Als ze met een shotgun open doen, zouden de mensen toch achterdochtig worden?

avatar van otherfool

otherfool

Fucking vermoeiende geweldsexplosie met een hoop fucking testosteron en bijbehorende fucking stupide fucking stoerdoenerij. Paul fucking Walker blijft een fucking matig acteur, de film is fucking langdradig en het fucking subplotje rond de fucking pedo's is fucking gezocht. Slechts de fucking moeite waard voor een enkel fucking effectje en de fucking mooie eindtitels.

1*.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

27 jaartjes oud, en dan toch nog dergelijk taalgebruik...

On-topic: deze film heeft op mij een positieve indruk weten achter te laten.

Prachtige beelden, geweldig acteerspel, een verassende plotwending en een geniale soundtrack. En dat terwijl het actie / thriller genre het genre is dat ik het minst weet te waarderen!

avatar van helleke

helleke

otherfool schreef:

1*.

Het niveau van de film ligt dan toch een groot stuk hoger dan uwe commentaar.

avatar van Prudh

Prudh

Soeperman87 schreef:

27 jaartjes oud, en dan toch nog dergelijk taalgebruik...

helleke schreef:

Het niveau van de film ligt dan toch een groot stuk hoger dan uwe commentaar.

Zijn commentaar is (het schijnt dat het jullie niet is opgevallen) bewust aangepast op het niveau van de film - vrij laag. Een hoop stoerdoenerij, explosies en bovenal gescheld maken niet altijd een goede film.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Prudh schreef:

Daar heb je helemaal gelijk in, maar dit is wel degelijk een film waar ook daadwerkelijk een goed verhaal achter zat.

avatar van Chriz05

Chriz05

Geweldige film, goed geacteerd!
Ik vond de special effects zoals de kogel door het glas erg cool
Heb 'm meerdere keren gezien en hij blijft me boeien.
Ook het einde vond ik mooi, onverwachts.
Het blacklight in de ijshockey zaal, erg goed bedacht!!
Ik vind het een aanrader voor iedereen.
Voor mij een stem van 3,5*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Zoals Jordy al zei, helaas iets te Scott-achtig druk, dat is een klein minpuntje, al hoewel het gelukkig visueel niet compleet op de automatische piloot is gemaakt.

Het verhaal is een beetje standaard, Paul Walker is geen held maar brengt het er best goed vanaf, ik vond vooral het buurjongetje (Cameron Bright) erg goed spelen.

Eerste uur (erg) sterk, maar naar het einde toe steeds minder met een matig einde. Al met al heb ik me wel prima vermaakt, maar toch geen hoogvlieger deze film. 3*

avatar van FutskeDB

FutskeDB

Goede film. Lekker geweldadig, lekker sick met die pedo's en grof taalgebruik! Ik houd er wel van.

3,5

avatar van skompie

skompie

Eigenlijk toevallig maar meegenomen omdat ik, voor mijn gevoel, geen betere film kon vinden. Het verhaal sprak me wel redelijk aan maar ik had niet echt hoge verwachtingen.
De film heeft me uiteindelijk positief verrast. Van te voren dacht ik namelijk dat ik hem redelijk saai zou gaan vinden maar uiteindelijk gebeurd er meer in de film dan je zou kunnen bedenken.
Het is niet helemaal realistisch dat er zoveel gebeurd in zo'n korte tijd (rondom een simpel pistooltje ) maar daar heb ik me niet aan gestoord tijdens de film. Ik zat er vanaf het begin helemaal in en dat is tot het einde zo gebleven.
Het einde is eigenlijk wel vrij standaard. De held (Gazelle) krijgt op de ijshockeybaan een aantal malen keihard een puk tegen zijn bek aan maar weet al die andere gasten wel uit te schakelen en blijkt een undercover agent te zijn (lees: bij de 'goeden' te horen ). Daarna gaan ze rustig wat eten en wordt hij door de 'pimp' neer geschoten. Bij de begrafenis weet je eigenlijk al dat hij toch nog wel leeft. Ze leven uiteindelijk dan ook nog lang en gelukkig
Zoals hieronder genoemd is het verder een lekkere geweldadige, sicke en groffe film.

avatar van First_contact

First_contact

Beste film die ik dit jaar gezien heb! 1e keer dat ik 5* geef.

Goed geacteerd, veel spanning, veel actie, goede einde, geen moment saai!

Aanrader!

avatar van Inperfections

Inperfections

Wat een goede film! Niet verwacht in een honderd jaar!

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Een FUCKING goede film, behoorlijk gestoord soms, maar géén moment saai. Alleen dat einde, wat mij betreft hoefde die film géén Happy End te hebben. Ik had er 5* voor gegeven als we Joey na de begrafenis niet meer terug hadden gezien! (Nu 4*)

avatar van XZtephan

XZtephan

Superfilmpje, verhaal is soms niet echt realistisch, maar het ziet er allemaal supervet uit, en het verveelt geen moment.

Paul Walker is toch een betere acteur dan ik altijd dacht dat hij was.

avatar van voomzap

voomzap

Klassse film. Zo horen actie-thrillers gemaakt te worden. Sterk verhaal met absurde onrealistische wendingen en tot op het einde spannend! beste sinds tijden. Knap geacteerd door met name de kids in de cast - Dikke 4,5 in het genre!

avatar van diedier

diedier

Dit is een super Film,1 van de beste Films wat ik ooit heb gezien.Genoeg actie en een zeer goed verhaal

Een dikke 10 !!!

avatar van Snitz129

Snitz129

Verrassend goede film, goed geacteerd, prima sfeer.

Alleen het einde vind ik overbodig. 4*.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Zeker een goeie actiefilm met goed acteerwerk. Een beetje over-de-top geflip van Paul Walker, maar dat mag de pret niet drukken:)

*3,0*

avatar van Killerbert

Killerbert

dit is een goede film, zeer aan te raden voor de mensen die deze nog niet hebben gezien. op sommige stukken toch een beetje vaag, maarja.. uiteindelijk komt toch alles goed

avatar van x_ShamieeJ

x_ShamieeJ

fantastisch goede film !
Wel veel fucking dit en fucking dat maar ik stoorde me er niet aan , paste er allemaal wel bij:d
De sfeer in de film is echt fantastisch.
Het verhaal zelf is goed maar de sfeer die in de film zit, geweldig.
Dat 3D gedoe vond k egt cool , met die kogel enzo heeel goed bedacht allemaal.
Spannend tot op het einde.(wat ik heel ontroerend vond,toch wel een traantje gelaten daar)
Normaal is het wel voorspelbaar dat de 'held" niet sterft maar ik dacht echt dat hij dood was gelukkig was dat niet zo , een happy end.
Ook dat Joey een undercoveragent bijkt te zijn is heel goed geplaatst in het verhaal.

Goede cast, alles valt perfect in de plooi.Ik kan nog doorgaan met goede dingen te zegge over deze film
Kortom : Dikke 5*

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

vond dit echt een goeie film.. gebeurt lekker veel in, en verveeld geen moment...

Cameron Bright die de rol van Oleg Yugorsky had. Speelde super goed.

4 * voor deze film

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Zwaar overdreven film, waarvan het verhaal rammelt aan alle kanten. De zijweggen die genomen worden gaan nergens over en er zit geen lijn in. 2 sterren voor de actie, maar de film voor de rest is prut.

avatar van Phoenix

Phoenix

SNOEIharde actiethriller met een ongelooflijke rol van Walker. Van zijn babyface-stereotype is hij in ieder geval in één klap af wat mij betreft. Verder nog een heel resem geschifte Tarantineske personages ook neergezet door acteurs waar je het niet van zou verwachten (de lieflijke Juliette uit "Lost"?! Bull uit "Band of Brothers"?). Jammer dat ze niet wat virtuozer in het verhaal zijn geschreven, maar dat is maar een klein puntje. Gooi er nog wat lugubere gitaargetokkel, pijlsnelle editing en twee koters met ballen bij en je hebt een akelige, uitputtende, maar wel smakelijke cocktail van een film.

avatar van Bobo13

Bobo13

Geweldig, geen andere woorden

een 5!

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Toch één van de beste films die ik ooit gezien heb;

5*!

avatar van bugno

bugno

Ik ben verkocht,wat een film,de beginscene sloeg al direct in,zeer explosief,daarna kun je je gordels omhouden in deze geweldige actiethriller.

Het verhaal dat behoorlijk rammelt,kon bij mij de pret niet drukken,sommige vinden het een B-film,van mij mag het,jammer dat ik zo weinig van deze B-films zie uitkomen,5*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Lekker gewelddadige thriller die zich in mijn ogen van de middelmaat weet te onderscheiden door de geweldige stijl van de film. Ik vond het verhaal overigens niet slecht, helemaal als je in de gaten houdt dat de regisseur een 'urban fairytale' wilde creëren en je dan ook de sprookjes-elementen goed kan terugvinden als je er op let.

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

je zou hem eigenlijk alleen al moeten kijken voor de aftiteling

avatar van balkanG

balkanG

Keiharde actie thriller !! Blijvende spanning, Origineel, Goed acteerwerk, Veel Actie!

4.5