• 9.379.078 stemmen

Met onder meer: Paul Walker, Vera Farmiga en Cameron Bright

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Running Scared

"Every bullet leaves a trail."

Nadat een drugsdeal verkeerd loopt en sommige corrupte agenten vermoord worden, moet de maffioso Joey (Paul Walker) de wapens, gebruikt tijdens het vuurgevecht, kwijt zien te raken. Dit wordt echter ingewikkeld wanneer de jonge zoon van zijn buurman het wapen van hem afpakt en het gebruikt om zijn vader neer te schieten. Zodra dit gebeurt moet Joey de hele nacht druk in de weer om de jongen te vinden, het vuurgevecht te verdoezelen en het wapen terug zien te krijgen, terwijl zijn eigen maten en de politie achter hem aanzitten.

Joey Gazelle

Sal "Gummy Bear" Franzone

avatar van robin00787

robin00787

pjutter schreef:

tarantino heeft voor zover ik weet niets met deze film te maken, wel een heel klein beetje met Hostel, zo als ook eerder vermeld staat

Het enige wat Tarantino te maken heeft met deze film, is dat er een quote van QT op de voorkant van de (steelbook) DVD staat nl: ''that's why they call it motion pictures'' of iets dergelijks.

avatar van Bernie

Bernie

Topper, zeer meeslepend en vette actie.

robin00787 schreef:

Oh vandaar.

avatar van Apocalypse Now

Apocalypse Now

...onverwacht vond ik het een goede film vooral door die motion pictures en de goede actie scenes....de allerlaatste scene voor de aftiteling vond ik ook wel wat hebben..

avatar van stan

stan

Heb de film nog een keer gekeken en het viel me deze keer pas op hoe vaak het woord fuck/fucking word gebruikt

Ik heb me er de 2e helft van de film er de hele tijd aan zitten ergeren

Maakte de film dus iets minder vet dus ook gaat me stem een halfje omlaag

sinterklaas

Wat is er zo erg aan het word 'fuck/fucking' in films??

Dan stonden Se7en American History x ook niet in jou top tien.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Dus als er in de film de hele tijd ``darned`` of ``fricking`` werd gesproken, werd ie wèl gewaardeerd?

De gehele film hoort zo te wezen. ( Logisch voor een gangsterflick )

Zie `s naar GOODFELLAS of SCARFACE.......als je die dan bekijkt ...zeg je dan ook `nou, nou nou.....kan `t wat rustiger???

`T is niet persoonlijk bedoelt maar ik en vele anderen vinden RUNNING SCARED 1 van de toppertjes van `t laatste jaar.

En nog steeds in mijn top 10 allertijden.

Een topper!!!!!!

avatar van juztin

juztin

dit is echt een meesterlijke film.

echt helemaal geweldig !!!!

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Standaard verhaal,en een waardeloos eind.

1.5 *

Ik heb me er de 2e helft van de film er de hele tijd aan zitten ergeren

Maakte de film dus iets minder vet dus ook gaat me stem een halfje omlaag

Toch grappig dan dat je South Park een 4.5* geeft

sinterklaas

Ik denk dat ie wel katholiek is.

avatar van tuureluur

tuureluur

ja dit was ook voor mij onverwacht een goede film alleen die eind scene met dat ijshocky gebeuren maakt de film in 1 X toch een stuk minder dit slaat gewoon nergens op hoe hier nog een happy end kan uitrollen, jammer.

3,5.

avatar van Piovan

Piovan

Prachtige film! Ik ben niet echt fan van hoofdrolspeler Paul Walker, maar vond de film van begin tot eind spannend om te zien.

avatar van Epitaph

Epitaph

Lang geleden dat ik zo'n goede Actiefilm gezien heb.

avatar van charlie345

charlie345

Eeecht niet standard verhaal! echt niet! hij was zeer onverwachts de hele tijd dat je dat iets een bepaald
einde had en dan liep het weer anders, ik vond de scene,s vooral goed met dat jong helemaal geweldig acteurtje op zo,n leeftijd!
maar de scene,s dat ie bij van die enge kindermoordenaars terechtkomt dat je als moeder (ik dus) echt denkt: Tarantino! jij bent echt ziek! laat dat gastje leven! hehehe,want die sadistische stukken erin wil hij je gewoon aan het puntje van de stoel krijgen en bij mij en m,n vrienden lukte dat ook dus eu...neee hij doet dat geweldig! ik vond de film echt onverwachts goed wat al eerder werd gezegd.
ik dacht we gaan een standard film kijken..UUUUUUUUUUUUUH! niet dus...
De snelheid van de film was ook erg lekker om in te zitten.
die constante paniek ook.
belichting en kleuren in die film,ja die stiefvader van dat jochie,en dan nog die opmerkingen die dat jochie had.............nouuuuuw! hu geslaagd!! en die schots waren erg mooi gedaan!
Tarantino is wel degelijk een van mijn favo,s en zelf is ie ook een zeer goed acteur en dat zie je niet vaak dat een filmmaker zelf ook goed kan spelen.
niet al zijn fims zijn even goed maar deze wel degelijk.
Tarantino heeft weleens gezegd dat het hem fassineert om verhalen te maken waar iedereen het meest bang voor zou zijn in een situatie, hij noemde het: de nachtmerrie
op doek zetten is juist wat we allemaal toch wel willen zien om zo met angst om te gaan....
in 1 woord geweldig!

avatar van Prudh

Prudh

Tarantino heeft hier niets mee van doen hoor.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Prudh schreef:

Tarantino heeft hier niets mee van doen hoor.

Precies....hij gaf alleen dit commentaar.....``this is why they call them motion picture``.

Hij had ècht niets te maken met deze zèèr goeie actie-gangster-film.

avatar van suerte

suerte

Deed me helemaal niets deze film, gewoon een beetje een standaard actiefilm, soms een beetje over the top, soms te weinig, en af en toe wel goed... Heb me uiteindelijk wel vermaakt met 't kijken maar boeide me gewoon niet zo, misschien als 'k hem nog een keer gezien heb wat meer, maar nu

(en idd, dat ijshockey gebeuren heeft de film ook behoorlijk verpest... als dat er niet inzit was 'k al een stuk positiever geweest)

avatar van thijsvd1992

thijsvd1992

met dat ijshockey, dat maakte de film juist een actiefilm, was een mooie scene vond ik.

Met die scene van die mensen die kinderen vermoorden was wel apart...

weet niet precies wat ze met die kinderen deden..

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

Het probleem is dat deze film op een gegeven moment OVERAL wil mee shockeren... zie die kinderverkrachters .. te voorspelbaar. maar een 3.5 voor de leuke actie

avatar van pcvh1978

pcvh1978

leuke, spannende actie film!!!

ik heb me erg vermaakt!

de style met de flashbacks vond ik goed!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Erg verrassende, spannende en vermakelijke actiefilm! Goed rol van Paul Walker. Uitstekend in beeld gebrachte shots en actiescenes; stijlvol! 4 sterren!

avatar van alexdj

alexdj

Hele goede film, ging er zonder verwachtingen naar kijken maar heb me zeer goed vermaakt...

De film blijft continu spannend, zonder saaie stukken en het verhaal neemt telkens onverwachts een andere wending. Het einde was wel voorspelbaar maar dit was absoluut niet storend. 5 sterren van mij...

avatar van michelnijmegen

michelnijmegen

Ik sluit me aan bij de meeste mensen hier... had er weinig van verwacht maar vond het een verrassend goede film met een hele vette stijl

dikke 4*

avatar van (Cinderella)

(Cinderella)

Goede film zeker weten!

avatar van pinkbear

pinkbear

Super geweldige film. Lange tijd niet zo'n boeiende film gezien! AANRADER!!!

avatar van peterpuntnl

peterpuntnl

ik had lage verwachtingen van deze film,

maar het is zeker een goede film. Een duidelijke aanrader

Verder leverde de film mooi camera werk en boeit van begin tot eind, met sommige onverwachte gebeurtenissen. 4*

avatar van prutnek

prutnek

pff dat einde tja....................

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

Paul Walker acteert echt goed. Ik had er dus wel vrij veel van verwacht....Af en toe vond ik dat er te veel vage dingen in het verhaal geramd waren en dat sommige aspecten daardoor te veel aan de oppervlakte bleven..maar ja; actie-thriller, je kunt niet alles hebben

4* en ik denk dat er weinig mensen zijn die zich een buil zullen vallen aan deze film.

avatar van LapraS

LapraS

Mooie film .

Wel ziekelijk wat die mensen deden die Oleg hadden ontvoerd