• 9.373.692 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.433.553)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van Jo1990

Jo1990

Naar mijn mening één van de beste trilogieën met een minder derde deel welke ik echter wel kan waarderen. Chemie tussen Doc en Marty is geniaal.

avatar van Hatseflats89

Hatseflats89

Blijft mijn favo trilogie.

Heb de films al ontelbaar vaak gezien en kan er geen genoeg van krijgen.

Gisteren een leuke "shout out" gezien in de film A Million Ways to Die in the West. Die film vond ik overigens tegen vallen. Vond eigenlijk het inimini korte stukje met Doc Brown het leukste van de film en wilde meteen weer alle films kijken.

Gewoon geen woorden voor. Dikke 5 sterren!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer knap gemaakte film die altijd leuk blijft als je hem kijkt. Ik heb na jaren dit eerste deel weer eens gekeken en nu vanaf Blu Ray. Vanaf het begin van de film moet je letten op de details, want daar zit deze film echt boordevol mee. En wat voor een details! Super knap gedaan, enorm goed geregisseerd door Zemeckis (heeft dan ook een goede leermeester... ). Zeer vlot vertelt verhaal waarbij je je geen minuut verveeld en bijster origineel. Top film!! 4 *

avatar van Thereisnospoon

Thereisnospoon

Vanaf het begin van de film moet je letten op de details:

Marty McFly: Calvin? Wh... Why do you keep calling me Calvin?

Lorraine Baines: Well, that is your name, isn't it? Calvin Klein? It's written all over your underwear.

HaHa

avatar van The Oceanic Six

Makers Back to the Future geven nooit toestemming voor remake | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Wat mooi dat er ook nog makers met zulke standpunten zijn

Het is ook bezopen een nog altijd heerlijke film te remaken.

avatar van Flavio

Flavio

Leuke frisse film, zelfs na al die jaren nog- herziening viel me dan ook erg mee.

Het verhaal spreekt natuurlijk al tot de verbeelding, maar het script zit ook nog eens goed in elkaar, en tijdreizen wordt niet al te ingewikkeld voorgesteld: gewoon een flux capacitor opstarten met plutonium en klaar ben je. Leukst zijn de scenes met zn ouders in 1955, geinig ook zn rock-optreden, en de nodige aardige grappen.

Soms ligt het er iets te dik bovenop- dingen die letterlijk gezegd worden tegen pa McFly die de jonge Marty ook al te horen kreeg, van Biff, de rector e.d., maar goed het zij zo.

Nu naar deel 2, speelt zich af in 2015, altijd leuk hoe ze vroeger dachten dat de toekomst waarin we nu leven eruit zou zien. Of zo.

avatar van baspls

baspls

The Oceanic Six schreef:

Wat mooi dat er ook nog makers met zulke standpunten zijn

Het is ook bezopen een nog altijd heerlijke film te remaken.

Ja, werkelijk belachelijk. Als er een 80s flick is die nog steeds als een huis staat is het deze wel. Sowieso verdienen ze veel meer met een rerelease als een remake.

avatar van rkdev

rkdev

Vanavond deze film weer eens (vanaf blu-ray) bekeken en het blijft een geweldige film. Het acteren is wat over de top, maar ik heb het idee dat dit bewust is (zeker bij papa George McFly). Super verhaal met veel leuke details, vlot gebracht en met prima special effects die op een paar dingen na nog steeds prima voldoen. Geweldige eerste film van een super trilogie. In mijn beleving vind ik deel 2 het beste, binnenkort maar eens kijken of ik dat nog steeds vind.

John Milton

wie ook wenst ( en op de hoogte gehouden wil worden): Great Scott!

avatar van Antonev

Antonev

Ik moet bekennen dat ik deze film (de hele serie eigenlijk) pas afgelopen week voor de éérste keer echt heb gezien. Ik heb er wel eens met een schuin oog naar zitten kijken wanneer hij op TV was, maar nu was ik er met mijn volle aandacht bij. Ik moet bekennen dat ik me schaam dat ik deze klassieker nu pas gezien heb.

Het verhaal is op de eerste plaats natuurlijk bijzonder origineel. Dit wordt versterkt met een goede dosis humor en spanning. Heb zelden een film gezien waar die mix zo goed in balans was. Daarnaast is gewoon het gehele jaren 80' sfeertje/sausje gewoon heerlijk. De kleding van die tijd, de gadgets, de dagelijkse dingen: fantastisch. Wat ook wel gezegd mag worden is dat de chemie tussen Marty en Doc echt geweldig is, een echt team.

Heb verleden week ook gelijk deel II en deel III meegepakt. Net als deel I heb ik daar ontzettend van genoten. 3.5* voor nu, wie weet wordt het nog hoger na een volgende herziening.

avatar van Onslaught

Onslaught

Weer eens terug gekeken na vele jaren, en de film is nog steeds leuk. Geen neppe poes pas, maar gewoon leuk en simpel gehouden film.

avatar van Proeneke

Proeneke

Een van mijn allergrootste favorieten, de hele trilogie trouwens. Al misschien wel 10 keer gezien en ik kan zo weer kijken. Echt geweldig.

Kijk, dan zal ik je Under The Skin maar vergeven

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Bizar om eerst op de set in Universal Studios te zijn geweest en daarna pas de film gezien te hebben... Had daardoor misschien nog iets meer impact. Hoe dan ook, snap niet dat ik deze film nu pas ben gaan kijken. Simpelweg z'n tijd ver vooruit.

avatar van scorsese

John Milton schreef:

wie ook wenst ( en op de hoogte gehouden wil worden): Great Scott!

Net ook kaartje besteld

John Milton

Das toevallig, ik ook vanmiddag

Nu al zin in. Deel drie wordt hem niet ivm laatste trein naar huis, maar 1&2 zijn toch het belangrijkste!

avatar van Kjell56

Kjell56

Nu ook in Pathé Arena terug te zien!

avatar van MaartenTuinstra

MaartenTuinstra

Een buitengewoon vermakelijke film.

Goed geregisseerd en geacteerd met een leuk en origineel verhaal. Natuurlijk enigszins ongeloofwaardig, maar daar stoorde ik me geen moment aan.

Ik ga snel de andere delen kijken!

Back to the Future - The Delorean - YouTube

See how the most famous car in movie history was saved in “OUTATIME: Restoring the DeLorean”

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

Ondertussen is Back To The Future een iconische film uit de filmgeschiedenis. Zeker niet onterecht maar voor mij persoonlijk is, zeker deze eerste, geen persoonlijke favoriet.

De film is zelfs anno 2015 nog redelijk sterk qua effects. De makers hebben het dan ook slim aangepakt hoe ze die effecten in beeld hebben gebracht qua camerastandpunten etc. Naast de effecten is uiteraard de cast éen van de pluspunten. Zowel Lloyd, J. Fox als Thompson zijn heerlijk en vooral de chemie tussen Fox en Lloyd is ongenaakbaar. Toch heeft de film ook enkele 'mindere' punten waardoor de film toch net niet voor mij die 10 waard is. Het verhaal is eigenlijk nogal traag. Het duurt wel even voor we terug in de tijd gaan en eens daar is het eigenlijk wachten tot de bliksem inslaat en word de tijd gevuld met een nogal simpel verhaaltje dat de nodige komische elementen bevat, zeker en vast, maar inhoudelijk toch nogal mager oogt en voorspelbaar is. De film blijft wel onderhouden en ook al is de finale (moment van bliksem) nogal langdradig, door de chemie van die 2 komt het nog nét goed.

Back To The Future is anno 2015 nog steeds een heerlijke blockbuster met dank aan een uitstekende cast en dito effecten. Hoewel het verhaal nogal mager is maakt de chemie tussen de personages en de setting veel goed.

De VPRO komt met de documentaire Back to 2015

Hoe staat het met het Hoverboard? En de DeLorean? Vier vrienden die van jongs af aan fan zijn van de Back to the Future-reeks reizen af naar Los Angeles om met eigen ogen te zien welke sporen de filmreeks heeft nagelaten.

Vanaf 21 oktober zie je Back to 2015 online op vpro.nl

Op 25 oktober wordt de docu uitgezonden om 23.30 uur op NPO 3

www.vpro.nl/backto2015

Superfan Arjen Lubach over Back to the Future Day - YouTube

avatar van gotti

En morgen voor de die hards natuurlijk de trilogie achter elkaar in de bioscoop.

avatar van The Oceanic Six

kappeuter schreef:

De VPRO komt met de documentaire Back to 2015

Vanaf 21 oktober zie je Back to 2015 online op vpro.nl

Op 25 oktober wordt de docu uitgezonden om 23.30 uur op NPO 3

www.vpro.nl/backto2015

Superfan Arjen Lubach over Back to the Future Day - YouTube

Komt deze docu ook op MM te staan?

John Milton

coole docu! Vind ik wel leuk om te zien! Maar eerst morgen... De BIOS!!!!!

The Oceanic Six schreef:

Komt deze docu ook op MM te staan?

Ik denk het niet. Het blijkt een aflevering/onderdeel te zijn van 3LAB, met ook nog andere onderwerpen zo te zien.

Wellicht ook korter dan 45 minuten.

John Milton

Je geloof het niet, maar dan is het eindelijk zover en ben je allebei ziek. Ik heb mijn uitstekende zitplaatsen voor de Back to the Future Marathon vanavond in Pathe Rembrandt dus ter overname

Ik zie voor kaartjes trouwens geen goed topic om dat te melden?

avatar van Dk2008

Dk2008

John Milton schreef:

Ik zie voor kaartjes trouwens geen goed topic om dat te melden?

Dat mag hier wel Filmdragers en apparatuur >> Algemeen >> Het grote dvd-weggeef topic

John Milton

Ik hoopte eigenlijk wel dat de gegadigde er iets voor had Dick