• 9.378.581 stemmen

Met onder meer: Bill Murray, Andie MacDowell en Chris Elliott

Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 31 maart 1994

Plot Groundhog Day

"He’s having the worst day of his life … over, and over …"

Phil Connors is een chagrijnige weerman die naar Punxsutawney wordt gestuurd om daar het jaarlijkse 'Groundhog Day' te verslaan. Hij raakt daar ingesneeuwd en tot zijn grote verrassing wordt hij de volgende dag wakker en is het weer dezelfde dag. Hij begint hier eerst flink misbruik van te maken, door o.a. zijn collega Rita (MacDowell) te versieren, maar uiteindelijk moet hij toch een oplossing gaan zoeken als hij niet tot in de eeuwigheid dezelfde dag wil beleven.

mikey schreef:

3.5. bill is erg komisch, andie niet.

Bill is komisch voor twee.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

En vergeet je Ned Ryerson niet.

'Am I right, or am I right? Right, right, right, right, right rrrrrrrrrrrr'

Heerlijke vent.

avatar van AHWA

AHWA

jassonn schreef:

Hij ziet dat als zijn mening.

Hij heeft z'n bericht wel veranderd

avatar van mikey

mikey

AHWA schreef:

Hij heeft z'n bericht wel veranderd

John Doe schreef:

wat klopt er niet met de pianolerares...

Als je een nieuwe leerling krijgt die vervolgens de sterren van de hemel speelt (na z'n tienduizendste les), ben je natuurlijk zeer naief om die middag blij te gaan roepen dat ie dat van jou heeft geleerd.

avatar van morpheus

morpheus

Rudie schreef:

Ze zegt niet dat hij dat van haar heeft geleerd, het enige wat die pianolerares zegt is dat het een student van haar is, en daar heeft ze gelijk in. Oke het is wat voorbarig maar ik zou ook 'trots' zijn als een persoon met zo'n hoge vaardigheidsgraad nog les komt nemen bij mij.

avatar van John Doe

John Doe

Dit had je wel kunnen zeggen: When Phil is playing the piano with the jazz group, we hear three glissandos (dragging of the fingers over the keys starting from high to low), yet we see his hands only do one. We hear the first two happen while we see his hands playing something different.

Hier een heel overzicht van fouten. Alleen het steeds tegenkomen van gebeurtenissen als Bill ergens langs liep (Ned Ryerson/muziek Groundhog Day etc.) viel me zelf op, maar stoorde me niet, als dit niet gedaan was is de film minder duidelijk/begrijpelijk als je snapt wat ik bedoel. De 'fout' met de lipsync bij de Eastwood-imitatie is trouwens ook gewoon expres, zoals de lipsync ook vaak niet goed loopt bij Sergio Leone films.

Rudie

Vanuit de mensen, die deze dag meemaakten met die wonderlijke man, gezien, heb ik het over die uitroep van de pianolerares. Als ik een pianoleraar zou zijn en er komt een leerling die zó goed kan spelen, zou ik onmiddelijk gaan zoeken naar de verborgen camera:-) Maar goed... alle fouten opnoemen die je kan bedenken over de hele film vind ik wat onzinnig. Ik heb me er reuze bij vermaakt en daar gaat het tenslotte om.

Rudie schreef:

Compleet onzinnig en overbodig, en degenen die sites vol over goofs schrijven op het internet zijn geen filmliefhebbers.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat een onzin. Soms best grappig hoor, al die filmfouten. Lees ze ook altijd door maar ik til er niet zwaar aan als het mij niet is opgevallen bij het kijken.

FisherKing

D'r zijn toch ook altijd wel fouten te verzinnen. Ik heb het dan voornamelijk over sites die gewoon minimaal 300 fouten bij een film "gevonden" hebben. Als je zo bezig bent hou je toch niet van film. ?

avatar van kijkert

kijkert

FisherKing schreef:

Waarom niet? Moet iedereen liefhebben op jouw manier?

Ik kan het fouten opsporen en het genieten van film prima scheiden. Het laatste is een ontspannende ervaring en het eerste een (voor sommigen, niet voor mij) leuke hobby.

FisherKing

Wie heeft er hier dan als hobby het opsporen van fouten in films ?

avatar van kijkert

kijkert

FisherKing schreef:

Wie heeft er hier dan als hobby het opsporen van fouten in films ?

Mensen die dat doen. Die sites groeien niet op de akker van de boer, en van de 10.000 users zal het me verbazen als er niemand is die het leuk vind... Gewoon een zoekspelletje zeg maar. Niets mis mee, en wellicht zouden regisseurs zelfs nog wel iets kunnen leren van zo'n site, want sommige fouten zijn namelijk wel dom.

Ik zou me als regisseur niet schamen om in elk geval mijn eigen films op te zoeken om te kijken wat er niet in klopt. Veel dingen zijn weliswaar onbelangrijk maar kijken kan geen kwaad.

Rudie

Nogmaals, ik kijk alleen naar de laatste dag... en vind ik het 'jammer' dat er zo'n fout in zit. is daar iets mis mee?

avatar van morpheus

morpheus

Rudie schreef:

De discussie hierboven gaat al lang niet meer over (de inhoud van)jouw opmerking, waar inderdaad niets mis mee is.

avatar van Blokland

Blokland

Jongens, relax en koester het feit dat Groundhog day de meest sfeervolle comedie ooit is.

*****

avatar van Diesel

Diesel

Nee hoor. Dat is The Big Lebowski.

avatar van chiquita

chiquita

avatar van Blokland

Blokland

Touché

gemaster

Lebowski is leuk, Groundhog Day is hilarisch.

avatar van Tompie film

Tompie film

Schitterende film, die vooral tijdens de kerstdagen verrukkelijk is om te bekijken. Kan er blijven naar kijken. Bill Murray is goddelijk in zijn 'under'-acting en Andie Mcdowell blijft immer zo beminnelijk.

Deze film moet wel een beetje op gang komen, maar daarna is het genieten tot op het eind. Heerlijk romantisch ook, daar ben ik wel voor te vinden. Ik heb het over het algemeen wel voor romantische komedies, die gaan bij mij meestal erg lekker naar binnen.

avatar van GerwinF

GerwinF

gemaster schreef:

Lebowski is leuk, Groundhog Day is hilarisch.

Andersom ook goed?

Nee.

avatar van steven36

steven36

Feelgood

Aha.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Ik snapte niks van die film, hoe kan het dat hij elke dag de zelfde personen tegen kwam en dat hij elke keer weer verslag moest doen van die marmot in die boomstam. ;| (okay slecht grap)****

avatar van SmuttWars

SmuttWars

GerwinF schreef:

Andersom ook goed?

Lebowski en Groundhog Day is een wereld van verschil. Appels en peren. Lebowski heeft veel meer gevatte en doordachte grappen (de karakters opzich zijn al grappen) en Grounhog day heeft meer "in the face grappen".