Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
stefan dias
Ja, beste vrienden (geen ironie!)
Ik weet dat mijn commentaar een beetje gelul naast de kwestie is. Zoiets als je ergeren aan het feit dat Bob Dylan soms wat vals durft zingen. Ik moest het gewoon even kwijt.
Het ding is: laat je je meeslepen of niet? Of: kunnen ze me meeslepen of niet? Bij mij is het niet gelukt, bij jullie gelukkig wel.
Hip-Hop Drunkie
Geweldige film dit, heb deze in 2005 in de cinema gaan zien en ik vond het echt een zeer goede film. Daarna nog is op dvd gekocht en blijf het een goede film vinden, zowel qua verhaallijn, sfeer en acteerprestaties ....
Don MN
King Kong
Wat in het begin een teleurstellende herziening leek te worden, werd uiteindelijk toch nog een vermakelijke spektakelfilm.
Vooral visueel gezien is deze film erg sterk, alleen het eerste uur in New York niet. De stad en de auto's zien er nep uit, levenloos, lelijke effecten, los van dat ook veel te langdradig. Af en toe wel eens leuk camerawerk, al moet je toch op het middenstuk wachten om zindere scènes te mogen aanschouwen.
De casting vind ik echt geweldig, Naomi Watts is een topactrice en draagt de hele film. Jack Black, eindelijk eens zonder "doe-bee-doe", ook een geweldig optreden neerzet. Adrien Brody vrij weinig aan bod maar zeker niet slecht vooral in de "Isn't it obvious"-scène. Niet te vergeten Andy Serkis, Jamie Bell en Thomas Kretschmann wederom goed.
Gelukkig vergeet je de matige start al snel door de superieure beelden uit het middenstuk, de man weet echt hoe hij een spannende maar vooral epische film moet maken. Vanaf het eerste beeld waar Kong uit de bosjes komt en vervolgens alle vechtscènes is het genieten geblazen. Sensationeel gezien scoort hij dus hoog, vele elementen qua camerawerk terug te vinden in de Lord of the Rings-trilogie. Wel jammer dat de film niet zo meeslepend is als een LotR, maar dat had ik ook niet verwacht.
Ik heb de versie uit 1933 niet gezien en ben ook niet direct van plan deze te gaan zien, Jackson was toch vooral de reden om deze te kijken. De magische soundtrack was ik bijna vergeten te vermelden, muziek hard dat geeft al een hoop extra sfeer.
Ten slotte is het gewoon geweldig dat ze een aap uit een computer toveren en een eigen gezicht geven, menselijke trekjes en een einde dat een tijdje blijft plakken.
timburton
sympathie voor de oudere
voor zover ik me herinner was de oudere een bruut die dwars door gebouwen liep en met trams smeet
verder zou ik die lelijkerd ook niet bepaald een knufel beest noemen
deed me ook niks toen deze aan het einde doodging
bij deze versie vond ik het bijzonder klote omdat ik hier wel sympatie had voor Kong

timburton
Heel mooi verfilmd. De stomme film aspecten zitten er nog altijd in, wat ik erg verassend vond. Ook speelt Jack Black deze keer niet zo irritant als normaal. Toch blijft Black een beetje een minpunt aan deze film. Ik blijf niet zo houden van zijn acteerstijl...
Al bij al een 3,5.
Jack Black is een oen.
Spijtig dat de SS'ers hem in de pianonist niet hebben vermoord.
Naomi watts mmm lekker ding.
Dikke 5 sterren voor kong
K@i
Had idd erg graag gezien dat Kong die vieze Jack black verscheurt hadt
Don MN
Dat is Adrien brody maar ach. Hoogstaande post btw.
Van de weinige berichten die door hem/haar zijn gepost, zul je vergelijkbare vinden.
Had idd erg graag gezien dat Kong die vieze Jack black verscheurt hadt
Kreeg je haatgevoelens voor zijn personage of moet je hem niet?
K@i
Kreeg je haatgevoelens voor zijn personage of moet je hem niet?
persoon in de film
Roel B
Ik heb mijn best gedaan, maar na anderhalf uur heb ik m uitgezet. Het kon me totaal niet boeien. Ondanks de spectaculaire beelden van die aap.
Nomak
Probeer je nog even in te spannen en verwijder je stem.
Als je niet eens de helft van de film hebt gezien is het wel erg zwak om te stemmen.
Roel B
Probeer je nog even in te spannen en verwijder je stem.
Nee, ik heb het echt serieus geprobeerd. Heb een heel eind gekeken, tot de aap ontsnapt in New York. Ik zet zelden een film uit, dus dat zegt eigenlijk al genoeg.
OliverDogg
Een film uitzetten omdat je hem te slecht vindt zegt toch genoeg. Waarom zou je verder kijken als je stem toch al vastligt?
amaz0ne
Ik weet waarom hij deze film uit zette.
Hij kon het niet aan hoe kong ging sterven.
wyatt earp
Dat kan hij toch ook niet van te voren weten. Tenzij hij eerde versies ervan gezien heeft.
amaz0ne
Iedereen weet dat kong is gedoomd om te sterven
G to the J
Mooi gemaakt.
Het knappe in de film is dat je een soort van gaat me leven met K.K.
Dit is echt goed gedaan..
Gewoon weer een goede film van Peter Jackson
Minotaures
Vraagje: Is hier van een extended edition van in Nederland?
Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik dacht dat ze bij de Free Record Shop een box van King-Kong hadden. Of die de EE is, weet ik niet. Hij zag er wel zo uit. Ik kon het helaas niet van dichtbij bekijken, aangezien die achter de toonbank was en vragen deed ik ook niet, want ik had in die tijd geen belangstelling ervoor.
ddragon1690
De extended versie is inderdaad te koop in nederland. Op bluray tenminste of hij ook op dvd is weet ik niet
Horrorfreak12
een film die bij mij op men adem pakte
kmoet zegge kheb me in die drie uur geen seconde verveelt
het verhaal sleept je mee met super goede special effects
zeer goed geacteert !!!
deze mag je gewoon niet missen !!
wyatt earp
Use the power Luke!
Zeker bij de verkeerde film aanbeland.
JDSsmetje
De helft van de film namelijk 1u30 min was deze film een grote flop! Constant verveling in de cinemazaal ! Dit was dus duidelijk veel te LANGDRADIG ! Eenmaal op het eiland kwam je op gang maar een echt boeiende film vond ik het toch niet 2*
Het was wel degelijk 1 uur 30 minuten tegen dat ze op het eiland waren !
Minotaures
Binnen die tijd, kreeg je een achtergrond over alle personages en het hele idee om een reis naar een onbestaand eiland te maken. Mijn aandacht was er ook niet 100%, maar na aankomst op 't eiland, begint het echt pas.
Gewoon volhouden bij 't begin.
Celine Dion
Meesterlijke film!! Sommige scenes hadden wel iets ingekort kunnen worden, maar de spanning blijft er over het algemeen goed in!
Fantastische special effects, bij het dinosauriers stuk kreeg ik erg het idee dat ik naar Jurassic Park zat te kijken.
Erg zielig einde.... moest wel bijna even een traantje laten.
Dronq
Uitermate vermakelijk spektakel van Peter Jackson.
Elke acteur vertolkt zn rol goed en de effects zijn om van te smullen.
Die scène met al die insecten in het diepe dal gaf me de creeps! En tja, dat einde is natuurlijk geen verrassing.
Popcorn, bier, en gaan.

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong