Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody
Releasedatum: 14 december 2005
Plot King Kong
"The eighth wonder of the world."
De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.
- Trailer (YouTube)
Bruce Baxter
Hayes
Choy
FromZero2Hero`
Het eerste uur is allesbehalve indrukwekkend. Het verhaal komt veel te traag op gang. Pas wanneer je Kong te zien krijgt heb je het gevoel dat het begint. Daartegen over staat de levensechte aap die je te zien krijgt. Met zijn soepele bewegingen en gedetaileerde lijf lijkt Kong net echt. De special effects zijn prachtig en het is ook goed dat het klassieke einde behouden is.
putsemuts
Net gekeken, geweldige film. Op het eind zelfs een traantje moeten wegpinken. Mooi gemaakt... 4*
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Volledig mislukte en onnodige remake dus en zet het verval van Jackson als regisseur verder in..
toch ben jij bij de weinige mensen die Peter Jackson een slechte regisseur vind
wyatt earp
Best mooie film.
Een minpunt is toch wel dat het af en toe best langdradig is. Ik vond de versie die ik heb gezien al lang maar ik zie hier dat de extended edition nog langer duurt. Zoals ik al zei zitten er langdradige stukken bij, met name de gedeeltes van ann met gorilla kong. Dat had van mij iets korter gekunt.
Een pluspunt zijn toch wel de special effects. Vooral de dinosaurussen en de insecten waarmee ze te maken krijgen en natuurlijk kong zelf zijn mooi gedaan.
Dat brengt mij tot 4* met name voor de mooie special effects.
Reticulated
Wat een meesterwerk van Peter Jackson!
Special effects zijn echt om te smullen, gelukkig niet die blokkerige animatie troep.
Ik vond het begin wel erg langdradig, het had veel korter gekunt.
Milan07
Wat een lange film zeg! Het begint pas interessant te worden zodra zij het eiland bereiken waar King kong huist. De special effects zijn erg indrukwekkend en King Kong komt echt over. Alleen het de film iets korter gekund, 201 minuten is wat erg lang. Enige minpuntje dus.
JohnWilliams
Wat is je waardering als ik vragen mag?
.Saar.
Leuke film en goed geregiseerd door Peter Jackson. Sommige delen mochten wel wat korter. Zoals wanneer ze vechten met die monsters in het ravijn: te langdradig. Doordat de film zo lang duurde was voor mij het einde van de film gemakkelijk te voorspellen: King Kong zou dood gaan, want er was geen tijd meer voor iets anders. Het voorspelbare einde was dus ook een minpunt. Maar al met al een geslaagde film!
psycholamp
- 1960 berichten
Lag niet alleen aan de speelduur, dat voorspelbare einde, maar ook aan het feit, dat dat een van de meest gekopiëerde, gepersifleerde en bekendste scene is uit het origineel, dat Kong beschoten wordt op het Empire State Building.
Martijnnn
Ik dacht ook even dat Saar een grapje maakte, maar nu twijfel ik toch
.Saar.
Maar voor de mensen die al deze eerdere versie's nog niet kennen, blijft het toch een voorspelbaar einde.
JohnWilliams

Dat gevecht vond ik ook misschien wel wat té langdradig. Daar geef ik je gelijk in!
Bart Tönjann
Ik vond het juist van een goede lengte. Op die manier hebben de rustigere scenes, waarin de muziek de hoofdrol speelt, meer effect.
viewer12
leuke film, zeker niet een klassieker maar wel een behoorlijk goede film. Het heeft een echte 30's feeling sommige delen
, zoals het filmen enzo en NYC. Het begon inderdaad best traag. Eerst alle personages hun verhaaltje laten vertellen en ervoor zorgen dat iedereen bij elkaar komt enzo. maar als hij eenmaal op gang is gaat het alweer een stuk sneller.
Ik vind toch echt wel dat het ( 'voorspelbare' ) einde beter is dan dat van het origineel. Veel emotioneler, dramatischer, en niet te vergeten betere effecten.
Howard shore heeft ook weer mooi werk af geleverd met de soundtrack Leuke hema's.
serpico
matthijs_013
Een film die tot de laatste 20 minuten absoluut niet weet te ontroeren. Je leeft totaal niet mee met de personages, het sleept helemaal niet mee. In films zoals Titanic loop ik elke seconde (vanaf de zinking) constant te hopen dat het goed zal komen, terwijl het me hier koud liet. Toch was het einde mooi, ondanks misschien wat soapy.
viewer12
verdorie, ik wist nog wel dat het 'een' howard was..
JTV-kijker
- 2017 stemmen

tja, het einde is idd voorspelbaar maar zo is het in de originele film ook, het zou stom zijn als PJ dat veranderd had
.Saar.
Je houdt het misschien niet voor mogelijk, maar er zijn nog steeds mensen op deze wereld die het origineel niet kennen
. Maar het bleef voor mij alsnog voorspelbaar, zonder het origineel te kennen.
film master
een teleurstellende film wat snel na een uurtje al saai wordt.
ps: jack black is gewoon grappig.
perfection
een teleurstellende film wat snel na een uurtje al saai wordt.
ps: jack black is gewoon grappig.
De film is teleurstellend, saai en langdradig.
Ps: Jack Black vind ik wel heel irritant in deze film.
ArthurDEZUTTER
heel erg goed
ik vind hem nogal lang duren, maar langdradig wordt hij nooit.
en king kong is 1 van de coolste dieren in de filmgeschiedenis.
overigens jammer dat ik nooit het origineel gezien heb
Friac
Peter Jackson's King Kong is hoe ik mijn blockbusters graag heb, zoveel is me duidelijk na mijn tweede visie (er lag drie jaar tussen de eerste keer dat ik hem bekeek in de bioscoop, en dat waren er drie te veel).
Het verhaal van King Kong is wat mij betreft één van de mooiste liefdesverhalen van het witte doek, en Peter Jackson tilt het nog een niveautje hoger. Prachtig hoe hij de emoties van de kijker, althans die van mij, bespeelt: de tedere relatie tussen Kong en Ann voel je groeien, via de kleine speelse momenten op de rotspunt op Skull Island tot de dramatische finale op het Empire State Building. Soms voelden de scènes met de expeditieploeg op Skull Island storend aan, gewoonweg omdat de scènes met Kong en Ann Darrow zo vertederend en ontroerend zijn. Het mag gezegd zijn: in mijn 'tearjerker hall of fame' heeft King Kong zijn plaats verzilverd.
Het feit dat de scènes met de expeditieploeg soms storend leken, was niet alleen omdat ze minderwaardig waren aan de tedere Kong-scènes, maar ook omdat ze enkele minpuntjes van de film bevatten. Zo vond ik de insectenscène en het Jimmy-personage (waarom werd op die jongen zo gefocust, om er uiteindelijk nagenoeg niets mee te doen??) best overbodig, en de scène met de 'dinorace' in de kloof ziet er naar mijn gevoel slecht uit. De dinosaurussen zien er ook niet al te best uit, al moet ik zeggen dat ik ze vergelijk met de dino's uit Jurassic Park: ondanks het feit dat die van Jurassic Park een 12-tal jaar ouder zijn, ogen ze voor mij realistischer dan de dinosaurussen uit King Kong.
Een andere scène die me iets minder lag (alhoewel ze nu veel minder stoorde dan dat ze dat deed bij mijn eerste visie; misschien wist ik hem nu zelfs te smaken), was de scène op het bevroren meer in Central Park: die flirtte toch iets te sterk met de grens melig-hypermelig.
Maar globaal gezien weet King Kong me helemaal te bekoren. De film duurt 3u maar lijkt in een flits voorbij te gaan én hij weet me oprecht te ontroeren. De romantische verhaallijn wordt bovendien aangedikt door schitterende avontuur- en actiescènes op Skull Island, waar vooral het gevecht tussen Kong en de dinosaurussen me bijblijft.
Een verdienstelijke remake en een blockbuster die er stààt.
Friac
Twee dagen later zit ik nog steeds met deze heerlijke blockbuster in mijn hoofd. Wie weet zit er nog wel een verhoging naar 4,5* in

Kong: Skull Island
2017

King Kong Lives
1986

King Kong
1976

Binnenkort staat Peter Jacksons 'King Kong' op Netflix: 'Het einde zorgde dat ik het toch even moeilijk had'

Netflix verwijdert nog dit jaar een grote hoeveelheid titels, dit zijn de best beoordeelde

Deze waslijst aan goed beoordeelde titels verscheen 1 januari op Netflix

Deze titels voegt Netflix binnenkort toe aan het aanbod

Vozvrashchenie

The Gunfighter
Western, 1950

The Last Samurai
Historisch / Oorlog, 2003
new york cityscreenplayshow businessfilm bedrijfexotic islandmonsterinheemshuman animal relationshipschipgrote depressiegiant insectremakeprehistoric creatureking kongdinosaurusschepselkaijuprehistoric creatureempire state buildinggiant apewoman in periljaren 30giant gorilla king kong