• 9.381.008 stemmen

King Kong (2005)

Avontuur / Actie | 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 187 minuten / 201 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Naomi Watts, Jack Black en Adrien Brody

Releasedatum: 14 december 2005

Plot King Kong

"The eighth wonder of the world."

De jaren 30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om een film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle geheimzinnige verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de acht meter grote gorilla Kong. De filmcrew trekt er vervolgens op uit om haar te redden.

avatar van filmspons

filmspons

Ludieke actie!!

Het verborgen eiland uit King Kong is via Google Earth te vinden... Via de site http://www.findskullisland.com/ begin je in de haven van New York waar je tips ontvangt over de Google Earth coordinaten van Skull Island. Check maar eens.

avatar van shaquille

shaquille

Ms. H. schreef:

Mooi film hoor

Soms waren er een beetje té lange of onnodige scenes, maar dat neemt niet weg dat het een goede film was.

Ik heb aan het eind toch wel even moeten slikken, dat gebeurt bij mij niet vaak moet ik zeggen.

Volledig mee akkoord. Schitterende film met bangelijke effecten. Te langdradige en onnodige scènes vond ik vooral wanneer naomi watts naar Kong kijkt. Dat gebeurt bijna tien keer in de film en kong die dan verliefd en verdwaasd terugkijkt. Ook een beetje overdreven. Naomi watts had vijftien keer plat of opgefreten kunnen worden tijdens de vechtscène van Kong met de T-Rexen.

Toch 5 sterren voor de schitterend gemaakte Kong.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Als je zoveel op en aanmerkingen hebt dan kun je toch geen 5 sterren meer geven? Ik ben het ook eens met je commentaar, maar ik heb slechts 2 sterren gegeven. Begin was erg mooi, maar later in de stad vond ik 't echt een vreselijke film om naar te kijken

avatar van Kageta

Kageta

Ik vond het super totdat het einde in de stad alhoewel het begin iets te lang duurde toch 5*

avatar van dinoman

dinoman

ik vond het een geweldige film alleen,

bij de film hebben ze te veel tijd verspilt met het praten enzo.

Ik snap nog steeds niet wie die mensen waren op die eiland.

Maar toch wel een spannende film

En mooie grapihics de game is trouwens ook wel mooi.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Wat valt daar nu weer aan te verklaren? Kan je dat zelf niet gissen? Het zijn gewoon inboorlingen die op Skull Island wonen.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Godsamme, wat duurde die film verdomde lang, niet normaal! Alleen het tussenstuk op het eiland is de moeite waard maar de rest is te saai, te langdradig en vooral erg teleurstellend. Nee, PJ, ik had er veel meer van verwacht!

avatar van Waku

Waku

Ik begrijp niet zo de klachten over de langdradigheid van deze film. Viel allemaal wel mee eigenlijk.

Of het moet de aanloop zijn van de film voordat men naar "doodshoofd eiland" reist.

Wat ik wel opvallend vond is de sterke special effects die afgewisseld werden met wel heel erg fake achtergrondbeelden. Denk aan de beginfase in de stad en op het eiland de zee waar de boot lag.

Verder heeft Andy Sekis briljant werk geleverd met de mimiek van Kong. Werkelijk magistraal.

King Kong is een heerlijke avonturen film met prachtige actiescenes. De gevechten tussen King Kong en de Dinos zijn adembenemend. De reusachtige insecten op het eiland doen je huiveren.

Peter Jackson levert werderom puik werk af.

avatar van malkovich

malkovich

Ik snap die Peter Jackson echt totaal niet. Dat we in deze tijd op het gebied van special effects ver zijn, weten we nu wel. Dat hoeft hij niet elke keer te laten zien. Dat irriteert alleen maar bij mij. Dan heb ik liever de PJ die ooit nog eens verantwoordelijk is geweest voor Braindead. Veel gewaagder en experimenteler dan hij nu is...

BoordAppel

De Lord of the Rings trilogie is verreweg het gewaagdste dat Jackson ooit gemaakt heeft.

avatar van malkovich

malkovich

BoordAppel schreef:

Vind ik niet. Zo'n groots opgezet gebeuren was commercieel gezien voorbestemd om te scoren. Overtrokken gedoe was dat...

avatar van ronnyboy

ronnyboy

Wat een geweldige productie vind ik, ik stapte de bios uit en was echt onder de indruk.

Toppie hoor !!!!!!!

finaldestiny

het eerste stuk van de film is vrij saai, maar als ze eenmaal op het eiland zijn wordt de film leuker, het gevecht met kong en de dino, de achtervolging te gek.

BoordAppel schreef:

ben ik ook niet mee eens.

finaldestiny schreef:

ben ik ook niet mee eens.

Ik ook niet: dat was namelijk Braindead.

BoordAppel

Hoeveel grote commerciël succesvolle fantasyfilms ken jij?

Braindead is verre van gewaagd. Een no budget splatter komedie, kijkt er geen hond naar, geen centje pijn. Als het eerste deel van LotR geflopt zou zijn daarentegen...

avatar van Doom

Doom

Als je het zo gaat bekijken dan is qua commerciële kant King Kong toch wel degelijk meer gedurfd dan Lotr.

Doom schreef:

hier ben ik het volledig mee eens.

Doom schreef:

Juist niet. Een bekend verhaal verfilmd door een regisseur die bij veel mensen weinig meer fout kan doen. Juist deze film zou gemakkelijk een kassucces kunnen worden. LotR zou een financiële nachtmerrie zijn geweest als het eerste deel geflopt zou zijn.

BoordAppel schreef:

Hoeveel grote commerciël succesvolle fantasyfilms ken jij?

Ik vind het toch behoorlijk wat ze daar geen problemen met de censuur mee hebben gekregen en ze die Ouder Vereniging niet op hun dak hebben gekregen.

avatar van Doom

Doom

BoordAppel schreef:

Aangezien remakes over het algemeen enorm gauw floppen vind ik de zet van Peter Jackson met zijn King Kong totaal niet veilig en zeker wel gedurfd. Ook als je bekijkt dat er behoorlijk wat geld in deze film is gestoken, net zoals met Lotr overigens. In het genre Fantasy is er nog nooit zoveel geld ingestoken dan met King Kong.

Kortom, gedurfd op het commerciële vlak.

BoordAppel

Er is ook een gecensureerde versie van Braindead.

Aangezien remakes over het algemeen enorm gauw floppen

Volgens mij valt dat wel mee. Er worden niet voor niets zoveel remakes gemaakt.

avatar van jaws 2

jaws 2

prachtige beelden veel beter gemaakt dan de vorige kong films

avatar van waidman

waidman

jaws 2 schreef:

prachtige beelden veel beter gemaakt dan de vorige kong films

Die opmerking is niet helemaal op zijn plaats, Kong 2 dateert uit de 1976 jaren en het origineel uit 1933. Je kunt dus eigenlijk geen vergelijk maken in de special effects.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wie zegt dat hij het over de effecten heeft. Hij zegt dat hij beter gemaakt is...

avatar van NightWolf

NightWolf

King Kong, de dino's en de andere beesten waren tot mijn verwachting ontzettend goed gemaakt.
Wat je meestal hebt bij zulke films is dat de verwondingen na 5 minuten niet meer te zien waren. Dat was hier dus niet geval.
Het eerste uur was wel wat saai maar daarna werd hij wel de moeite waard om te kijken.
Heb ook even moeten slikken op het laatste bij de zin: The planes didn't kill him, love did. of iets in die aard.

Zeker 4* waard.

avatar van waidman

waidman

feanaro surion schreef:

Je moet dat wel bekijken in de tijd dat de andere delen gemaakt zijn, de PC-s die we tegenwoordig gebruiken zijn ook beter dan die van pak hem beet 20 jaar geleden, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de PC toen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Je leest niet wat ik zeg...

waidman schreef:

hij heeft het niet perse over de effecten, alleen hoe mooi de film gemaakt is.

avatar van Diffel Naffel

Diffel Naffel

Ik vond het een beetje tegen vallen. Ik vond het op momenten tamelijk saai en de relatie tussen het aapje en Darrow kwam niet echt op mij over.