• 9.374.084 stemmen

Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot Lola Rennt

"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."

Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.

avatar van Jordy

Jordy

Corrigerend stemmen stellen we hier niet zo op prijs Freud. Pas je het zelf even aan?

avatar van Ramon K

Ramon K

Freud serieus, je mag de top 100 niet opzettelijk beinvloeden, dus verander ff naar de ware stem.

avatar van Freud

Freud

Ik heb het veranderd in drie sterren, wat iets waarheidsgetrouwer is, en nu is hij uit de top 100! Nu goed?

avatar van Melkor

Melkor

Ik snap het niet echt goed hoor, een volgens jou topfilm die zeker in de top 100 moet staan, geef je maar 3 sterren

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Best wel aardig, deze film. Inderdaad af en toe wat saai.

Alleen de 'achtergrond' muziek vond ik behoorlijk irritant.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

Freud, sorry hoor, maar ik vind je echt net een jojo ...

Je mening en je keuzes zijn gewoon goed, heeft iedereen maar te respecteren. En zoniet is dat hun probleem!

avatar van mister blonde

mister blonde

[wanna be moderator on] het is 'ons' probleem omdat hij hoger stemt dan hij een film waard vindt, om een film in de top 100 te houden. waarom zou dat gerespecteerd of geaccepteerd dienen te worden?

lees eerst een discussie eens goed, voordat je er in wil participeren. [/wanna be moderator off]

corniche

Ik weet niet waarom een hoop mensen dat duits als 'hinderlijk' lijken te beschouwen. Ik zou een film als 'lola rennt' niet eens in een andere taal willen. Laat staan engels of nederlands.

Stel dat Thomas Vinterberg een duitser was geweest, hadden jullie dat duits in een film als 'Festen' ook als hinderlijk beschouwd? Wat stellen jullie dan voor: dubben zoals de duitsers of fransen dat doen? hallo?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

corniche schreef:

Ja toemaar, rakel vooral nog eens een discussie van ruim een jaar geleden op, wil je?

Kan me herinneren dat er destijds een heleboel berichten over de Duitse taal verwijderd zijn en in het forum zijn geplaatst...

hallo?

Hallo

corniche

Kijk narva77, ik ben hier van gisteren ingeschreven, toevallig op deze film terecht gekomen en ik ben diagonaal beginnen lezen en ik heb gewoon een opmerking gemaakt. Ik herinner mij niet dat ik daar gisteren zo veel over heb gelezen in de kritieken op DEZE film. Geef me dus aub een kansje, ja. Ik weet niet hoe lang jij hier al zit en dat kan me ook geen bal schelen, maar ik zit hier nog geen jaar. En ik denk niet dat ik op 1 dag heel het forum kan hebben doorbladerd. Misschien kan je op een iets minder geïrriteerde manier verwijzen dat daar een topic in het forum over bestaat. Hebben alle mensen hier zo'n lange tenen?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Sorry, was flauw van mij. Het ligt er misschien ook aan hoe je de berichten hebt "ingesteld". Bij mij begint het met de oudste berichten, maar je kan het ook zo instellen dat je met de nieuwste berichten begint...

Hierbij mijn welgemeende excuses.

En welkom op de site

Da's ok. En bedankt

avatar van John Doe

John Doe

Marvin schreef:

Echt een goeie film, een van de betere!

Mijn visie:

Je zag telkens wanneer lola langs iemand/ tegen iemand aan liep wat er vervolgens met die persoon zou gebeuren. De eerste twee versies werden sommige mensen rijk, wonnen een loterij ofzo.

In de laatste versie krijgt iedereen het slechter. Dat komt, naar mijn idee, omdat dat geld ergens vandaan moet komen, en op het moment dat lola ook die 100.000 DM extra heeft moet dat geld in de toekomst ergens niet terecht gekomen zijn.

Het moraal in dit verhaal is dan ook dat als jij het extreem goed hebt, dan moet dat ergens vandaan komen, dus iemand anders kan dat geld dan niet bezitten.

Het is niet waar dat in de derde versie de toekomst van ieder persoon slechter wordt, in de eerste twee versies wordt van sommige personen ook de toekomst slechter. En de compensatie theorie is niet ter sprake, want een casino dat geld verliest en geld uit een crimineel cicuit staan totaal niet in direct verband met de toekomsten van de betreffenden personages. Je kan er wel een theorie bij verzinnen/geloven, als dat de film voor jezelf interessanter maakt is het alleen maar positief (hopelijk heb je dit niet gelezen) Wel vette film, regisseur heeft duidelijk modern willen doen.

avatar van John Doe

John Doe

mister blonde schreef:

Als iedereen dit doet boeit het niet, het gaat immers om de verhouding tussen films. Het kan alleen nadelig zijn als iemand een hele gang oproept om te gaan stemmen op 1 film, dan kan alleen een vertekent beeld ontstaan.

avatar van Droopy

Droopy

Supervlotte film, vooral door de afwisseling van gewone filmbeelden en een tekenfilmpje. Ook de " fotoreportage" van de mensen op straat dragen bij aan het vlotte karakter van de film. De uitwerking van drie mogelijkheden is eveneens interessant gedaan.

Toch vond ik het allemaal wat te gehaast en wat warrig vanwege de drie verhaallijnen.

Droopy schreef:

Te gehaast? Paste toch perfect bij de rennende Lola die onder tijdsdruk was?!!

Warrig? De drie verschillende verhaaltjes werden netjes (chronologisch) achter elkaar verteld. Wat is er warrig aan?

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Droopy schreef:

te gehaast

Dat is toch juist waar deze film over gaat, dus eigenlijk heel goed uitgevoerd.

avatar van Jordy

Jordy

alles waar "te" voor staat...

avatar van EmDee

EmDee

behalve tevreden en tequila dan...

avatar van Droopy

Droopy

kappeuter schreef:

Te gehaast? Paste toch perfect bij de rennende Lola die onder tijdsdruk was?!!

Ik vond het wat minder makkelijk te volgen. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat je probeert uit te vissen wat er nu echt gebeurt is. Ik zal de film nog eens herzien en opnieuw oordelen

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

verhaal was toch niet zo heel gecompliceerd?! Zat juist een lekker tempo in, anders zou de film zijn ingekakt vrees ik.

Quido

We zijn hem nu op school aan het bekijken. We hebben "de eerste 20 minuten" nu gezien.

Vooraf was het oordeel van mijn klasgenoten al snel duidelijk...een Duitse film, zal wel niks zijn. Maar tot nu toe is hij echt goed. Ik ben benieuwd, heb wel een paar vermoedens hoe het zal aflopen, eens kijken maandag...

avatar van cornelis

cornelis

Quido schreef:

We zijn hem nu op school aan het bekijken.

Welke geweldige docent neemt bij welk vak de moeite om zijn leerlingen een film te tonen?

avatar van mister blonde

mister blonde

Waarschijnlijk een leraar Duits...

Quido

Nee, CKV. Cultureel Kunstzinnige Vorming. Best een zeikvak, maar zolang we films kijken vind ik het best .

Quido

We hebben hem vandaag afgekeken en de film blijft geniaal! Een frisse, energieke film met een behoorlijk tempo en goede achtergrondmuziek. Een echt diepgaand verhaal moet je hier natuurlijk niet achterzoeken, maar de film blijft gewoon leuk om te zien. Het enige wat mij van de titel "meesterwerk" afhoudt is toch het einde. Dat had wel wat anders gemogen. Ik vond het toch een beetje "leeg". Toch zeker een dikke 4* en na herziening misschien iets meer. Heb net ook even de dvd besteld bij Hitstore voor maar 4,99!

avatar van Redlop

Redlop

Toch maar eens naar het Casino...

Helemaal geweldig. Flitsend, mooi, leuk, origineel. Erg prettig kerstcadeau van het echtpaar Dustyking.

avatar van Xenophon

Xenophon

Wel een leuke film.

Geweldige Duitse-techno soudtrack.

In het begin vond ik de video-clip-achtige montage echt zeer irritant; Gelukkig werd de film na een tijdje minder druk.

Een film om nog een keer te herzien om een iets betere analyse te maken van de details in de 'herhaalde' stukken.

avatar van aegron

aegron

erg leuke film. leuke details (elke keer een andere kleur tas). Stoere soundtrack. Alleen jammer van de animaties. Die vond ik ietwat storend. 4*

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Ik had beter verwacht, Dat die Lola de hele film zou gaan rennen maar nee.