Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup
Gesproken taal: Duits, Engels en Japans
Releasedatum: 18 februari 1999
Plot Lola Rennt
"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."
Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.
Lola
Mike
Doris
narva77 (crew films)
Voor E 5,99 moet je niet zeuren Goodfella
Wat verwacht je nog meer, dat ie in DTS is?
Goodfella
Ik vind het gewoon nogal zaad om een film te kijken op een breedbeeld-tv die zelf niet in breedbeeld is.
Dan beleef ik niet veel plezier aan het kijken naar een film en besteed ik die € 5,99 liever ergens anders aan.
Yak
Een breedbeeld-tv die zelf niet in breedbeeld is? Bestaat dat?
Goodfella
'Die' slaat in dit geval op het woordje 'film' en niet op 'breedbeeld-tv', vervelend mannetje!!
SlingBlade
Dit was echt een gave film. Op een aparte manier gefilmd. Lekkere beat eronder en een rennende Lola die ik zeer goed vond acteren.
Vond overigens de 2e maal van de rennende lola de leukste versie
4,5 ster
EmDee
Goede film met subliem camerawerk. Vond vooral de Und dann... zeer leuk gevonden.
De Knip
Echt een vermakelijke film, van begin tot eind! Erg knap gemaakt.
****
Goezzzz
Knap gedaan, om drie (bijna) de zelfde opnames zo te laten boeien.......of zou het toch allemaal door dat Lola-ding
komen? Enfin heb mij zeer geamuseerd. 4 sterren
Camy
Geweldige film. Lola rende, en ik had zelfs het gevoel met haar mee te rennen!
Laten we zeggen: film loopt als een trein
Camy
Heb trouwens eens gelezen dat 'Lola' maarliefst 6 weken (zo lang duurde het om deze film op te nemen) haar haren niet mocht wassen, omdat het rood anders niet zo intens zou zijn...
Yak
Heb trouwens eens gelezen dat 'Lola' maarliefst 6 weken haar haren niet mocht wassen, omdat het rood anders niet zo intens zou zijn
Wat is die Tykwer een zeurkous, zeg! Had hij geen geld voor meer dan één doosje haarverf, of zo?
Hobbes
dat idee had ik nou ook niet echt.
die hoge shots e.d. lijken me behoorlijk kostbaar. eigenlijk.
Camy
Oh, ik meende dat gehoord te hebben, maar ik kan het ook fout hebben. Heel erg low-budget zal het niet geweest zijn nee, maar toch: niet veel draaidagen, dat scheelt ook enorm aan geld, tja en dan die haarverf he...
lowbudget film he...
Camy
okay okay, dan had ik het fout gehoord. zal dus wel hele dure verf geweest zijn.
Nee Camy, je hebt wel gelijk (als ik IMDB mag geloven):
During shooting, Franka Potente could not wash her hair for seven weeks because the red hair color was very sensitive to water and would have got lighter with every washing.
Camy
Maar daar was ik ook wel zeker van. Ik had het over het budget; ik dacht dat dit niet zo groot was, maar 3,5 miljoen DM lijkt me toch een redelijke basis...
Jos2
Eh... zo weinig? Da's in Duistland zeker niet veel, nee. Inderdaad toch low budget. Knap gedaan.
Jos2
Toch is het niet echt veel. Zeker niet als je in Duitsland filmt.
narva77 (crew films)
Vergeleken met de 20 milj. gulden voor 'The Discovery of Heaven' is het niet veel, maar zo weinig toch ook weer niet?
Jos2
Als je weet dat alles in Duitsland op filmgebied ook nog eens veel meer kost?
Dit is het budget van een gemiddelde Nederlandse film (alhoewel, ik vermoed dat dat nu pook hoger ligt) en we hebben het over Duitsland dat gewend is aan budgetten van veel hoger.
homerjay
Gewoon een erg goede film. Heb de 10 gulden (die die in 2001 heeft gekost) er al lang uit. Ik hoop echter wel dat ie een keer in 5.1 uit komt. Dat zou de soundtrack erg goed doen.

De beste moderne Duitstalige films, per genre, volgens MovieMeter

Cidade de Deus