• 9.374.065 stemmen

Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot Lola Rennt

"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."

Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Hehe eindelijk n x gezien, en ik ben niet teleurgesteld. Erg leuke film. Mooi gefilmd en een origineel verhaal, en de soundtrack mag dr ook best wezen. Volges mij is t voor Franka best een vermoeiende film geweest om te maken. 4*.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

vermakelijk filmpje die door wellicht wat te hoge verwachtingen iets tegenviel. Alles in de film is gebaseerd op de toevalligheden en keuzes in het leven die bepalend zijn voor het verdere verloop hiervan en dat idee werd aardig uitgewerkt. Leuke soundtrack, leuke beelden.... 3 1/2 sterren.

avatar van Sid

Sid

Leuke, onderhoudende film. Weer's wat anders!

avatar van Devorzhum

Devorzhum

Zeker leuk, zeker onderhoudend...

avatar van Marvin

Marvin

Echt een goeie film, een van de betere!

Mijn visie:

Je zag telkens wanneer lola langs iemand/ tegen iemand aan liep wat er vervolgens met die persoon zou gebeuren. De eerste twee versies werden sommige mensen rijk, wonnen een loterij ofzo.

In de laatste versie krijgt iedereen het slechter. Dat komt, naar mijn idee, omdat dat geld ergens vandaan moet komen, en op het moment dat lola ook die 100.000 DM extra heeft moet dat geld in de toekomst ergens niet terecht gekomen zijn.

Het moraal in dit verhaal is dan ook dat als jij het extreem goed hebt, dan moet dat ergens vandaan komen, dus iemand anders kan dat geld dan niet bezitten.

Grappige visie, zo had ik het nog niet bekeken.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

was mij eigenlijk nooit opgevallen, zal hem binnenkort eens herkijken.

avatar van EmDee

EmDee

De Marvin-theorie heb ik ooit ergens gelezen.

Ik vind het wel een leuke en volgens mij kloppende theorie.

narva77 (crew films)

Boeiende visie Marvin, zo had ik er nog niet over nagedacht. Zou Tom Tykwer zelfs zo ver hebben doorgedacht?

narva77 schreef:

Ja zeker weten. Toch een diepe film over het toeval en lot. Daardoor ver boven de normale films uitstijgend.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

FisherKing schreef:

Dit diep?! Zonder oorzaken en gevolgen met een theorie (voorzover het dat al mag heten) gooien kan je toch niet diep noemen?

Queto Yurlunyur schreef:

Wel als je over tijd-oorzaak-gevolg nadenkt vind ik.

Queto Yurlunyur schreef:

Zelfs voordat ik las over die 'theorie' vond ik het al een intelligente diepe film. Veel intelligenter dan menigeen denkt

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Een zeer overschatte film. Na de uiterst lelijk ogende optiteling, en de nutteloze animaties tussen de scenes door, was ik al behoorlijk sceptisch..om maar niet te spreken van die voice-over...echt een pijniging voor de oren. Het verhaal zelf is leuk bedacht, maar origineel is het ondertussen ook niet meer, na films als Groundhog Day, waarin een vergelijkbare verhaalstructuur wordt toegepast. Waar ik me nog het meest aan ergerde was dat van de 80 minuten, zo'n half uur besteed wordt aan een rennende Lola.Een paar leuke vondsten, en NIETS meer. 1.5 sterren

avatar van magnolia_

magnolia_

Hier ben ik het absoluut niet mee eens Mr. Frielink, je kwetst menig filmfans want dit is toch een van de beste films van de laatste jaren.

Aan originaliteit geen gebrek, en dam nog maar te zwijgen over de camerabewegingen of over het feit dat Tom Tywker steeds opnieuw verrast in 3 pracktisch dezelfde verhalen

Van mij krijgt hij toch 4.5 ster hoor

Zo is het maar net!

avatar van EmDee

EmDee

magnolia_ schreef:

Hoezo kwetsen? Hij geeft tenminste een eerlijk argument waarom hij die film niet zo goed vind.

avatar van Yak

Yak

...de uiterst lelijk ogende optiteling...

Hoewel ik Lola Rennt een bijzonder goede film vind, ben ik het met die bovenstaande quote wel roerend eens.

avatar van Da Jando

Da Jando

Lekkere vlotte film, heel mooi gemaakt allemaal. Het idee dat elke minuut je leven kan veranderen wordt leuk uitgewekrt.

Deze film heeft me de hele 80 minuten weten de boeien en ik heb er erg van genoten! 4,5*

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Eén zin: wat een wondermooie film!

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Zachery Glass schreef:

Eén zin: wat een wondermooie film!

Dat is toch geen zin! Geen onderwerp, geen werkwoord, maar het is inderdaad een fraaie film die, ondanks de soms wat langdradige stukjes, geen moment verveeld.

avatar van starbright boy

Yekezzez schreef:

ondanks de soms wat langdradige stukjes, geen moment verveeld.

??

avatar van De Knip

De Knip

Yekezzez schreef:

Klinkt een beetje paradoxaal, vind je niet?

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Paradox: een schijnbare tegenstelling. Idd

Met langdradig bedoel ik stukjes die sneller vertelt hadden kunnen worden. Het feit dat dit niet altijd in deze film gebeurt, heeft mij in dit geval niet geirriteerd.

Moet ik dan ook alles uitleggen

FisherKing

Gewoonweg een erg goede film dus ....

avatar van Melkor

Melkor

Ik heb hem juist nog eens bekeken (het was al een jaar geleden, haha) en ik vind hem nog altijd even goed. Eigenlijk zelfs iets beter, daarom geef ik hem dan toch 4,5 sterren.

PS: leuk iets: toen ik mijn stem verhoogde kwam hij in de top 100 (#99) te staan

avatar van gotti

Net weer gezien. Nog net niet briljant, misschien bij de volgende keer. Nu 4,5*

avatar van Freud

Freud

Ik heb de film vijf sterren gegeven omdat hij daardoor zes plaatsen opschoof in de top 100. Hij verdient helemaal geen vijf sterren, maar wel een plaats 90 in zo'n top, dus ik vond dat dan maar gerechtvaardigd. Zeer originele en ontspannende film trouwens, en hoewel het met Tykwers films achteraf stijl bergaf is gegaan, beloofde hij toen een mooie toekomst voor de Duitse film.

avatar van Ramon K

Ramon K

Bannen!

Freud schreef:

Lijkt me niet de bedoeling.