• 9.378.371 stemmen

Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot Lola Rennt

"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."

Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.

avatar van dave

dave

gave film met een veelzijdig einde 3.5*

avatar van slurfgek

slurfgek

Een ingredient wat ze toe mochten voegen aan deze (mja, wel leuk) film was de hoofdrolspeelster wat meer Hollywood te geven. 81 minuten naar dat Duitse kapsel en die dikke reet met fleptietjes kijken was toch een lange zit! Een must-see vind ik 'm niet, pakkend en gaaf ja maar origineel zeker niet!

avatar van EmDee

EmDee

OMG

speedy23

Ikke niet begrijpen die OMG.

avatar van EmDee

EmDee

O my god, en dat slaat op dat bovenstaande stompzinnige bericht van slurfgek.

Niet aan gedacht...

avatar van slurfgek

slurfgek

Sorry EmDee, wist niet dat je je dat persoonlijk aantrok haha!

avatar van *Anne*

*Anne*

Zeer originele Film... Wie bedenkt zoiets in Gods naam?! :s

avatar van donnie darko

donnie darko

misschien iets beter verwacht, maar zeker geen slechte film. ik vond hem eigenlijk zelfs heel goed, maar toch verwacht dat hij nog boeiender ging zijn. 4 sterren

avatar van Mimus

Mimus

Ik heb deze film juist gezien en ja ik vond hem best leuk :d weet je ze moeten het hier wel eens aanpassen want ik heb de amerikaanse versie gezien en die duurt niet zo lang enzo kijk maar op http://www.imdb.com/title/tt0130827/.

De film rating

Muziek 4/5

Verhaal 4.5/5

Al de rest 8/10

Dat maak 16.5/20 of 4/5

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Net gezien,Wat een film!!!

Alles is gewoonweg super aan deze film,ik kan hem alleen maar 5* geven en net geen plaatsje in m'n top 10.

avatar van leonard0

leonard0

ik weet niet of de regisseur de bedoeling heeft om te vertellen welke verhaallijn klopt. Het gaat er volgens mij vooral om dat en kleine verandering in het verleden een grote impact heeft op de toekomst. Enkele seconden veranderen behoorlijk veel, andere reacties, ideeën etc. Ik vond 'm geniaal en ook vrij origineel, ik vergelijk er zo ff geen andere film mee. Ik vond de muziek vrij goed, maar ik miste wel een nummer waarbij je je stereo ff goed hard kan zetten, vond musiek btje veel zelfde stijl, als was deze zeker goed gemonteerd. Ik vond het camera werk ook interessant en opvallend, erg goed gedaan. En al is de afwerking niet perfect (zie foutjes op imdb) ik heb me nergens aan gestoord. Kan me voorstelllen dat bij herziening de herhaling irritant kan worden, maar deze films moet je niet te vaak achter elkaar kijken.

avatar van tevelenco

tevelenco

Aparte en erg hippe film.

Die ik eigenlijkmet geen andere film kan vergelijken die ik al had gezien.

Of het moet the butterfly effect wezen maar die vond ik echt helemaal niks.

Ook lola rennt vond ik geen topper , maar hij was toch nog wel redelijk boeiend , verassend en hip.

Alleen werd me niet echt duidelijk wat de regiseur wilde vertellen met deze film.

Maar ik geloof niet dat dat wat uitmaakt voor mijn waardering.

avatar van Bas17

Bas17

Maar ik geloof niet dat dat wat uitmaakt voor mijn waardering.

Dat elke beslissing en toevalsfactor bepalend kan zijn voor je toekomst ? Denk dat er verder weinig dieps in zit , maar het blijft voor mij een erg verfrissend stukje cinema met heerlijke muziek.

avatar van ambijans

ambijans

Goeie film, lekker snel gemonteerd (deed me soms beetje aan 'Snatch' denken) met goeie soundtrack. Ook sterke acteursprestaties, hoewel Moritz Bleibtreu nog sterker acteert in 'Das Experiment'. ****

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

ambijans schreef:

Goeie film, lekker snel gemonteerd (deed me soms beetje aan 'Snatch' denken)

Deze was eerder, dat gevoel zou dus andersom moeten zijn.

Guyke

Zonder meer een geweldige film. En, onvoorstelbaar maar waar: zowaar een Duitse productie. Een film die concentratie vraagt. Elk detail in de film is belangrijk. Bovendien op een onderkoelde manier uiterst grappig. Met het uitgangspunt van de film had men een eenvoudige B-politiefilm of een Derreck-aflevering kunnen maken. De manier waarop Tykwer het eenvoudige gegeven benaderd dwingt echter respect af. Steeds worden we er opnieuw op gewezen dat ons leven afhangt van onnoemelijk kleine toevalligheden die echter een grote invloed kunnen hebben op ons verdere bestaan. Dit lijkt misschien wel wat filosofisch maar de film is dat alleszins: het is een snelle, humoristische en zeer hedendaagse film. In Lola Rennt zitten overigens prachtig gefilmde scènes waarvan je kippenvel krijgt. De muziek past perfect bij het geheel. Gewoon topklasse.

De bovenstaande kritiek op Franka Potente (vooral dan op haar dikke kont) begrijp is al helemaal niet. Het is zelfs een verademing eens een echte vrouw te zien in plaats van een babe met kunstborsten en bijgewerkt achterste. Leve het achterste van Potente.

Guyke schreef:

En, onvoorstelbaar maar waar: zowaar een Duitse productie.

Net alsof er geen goede Duitse films zijn. Je zou versteld staan...

Guyke

Ik geeft nederig mijn ongelijk toe. Er zijn inderdaad wel meer goede Duitse films (Blechtrommel, Goodbye Lenin, M, Metropolis, Fassbinder, Eisenstein, enz. enz. ...). Maar het blijft toch verrassen dat juist in Duitsland, toch niet bepaald het meest gerenommeerde filmland ter wereld, een productie zoals Lola Rennt is ontstaan.

avatar van BlueSword

BlueSword

deze film moest ik op school kijken en was wel een aardige film.

erg apart, 2.5* kan me alleen niet voor een 2e keer boeien.

Guyke

Even een rechtzetting (om te voorkomen dat er gemene kommentaren komen).

Daar waar ik in een vorig bericht Eisenstein vermelde als voorbeeld van goede Duitse films bedoelde ik uiteraard Riefenstahl (sorry te snel geweest, zonder nadenken). Ik zou de Russen of Letten geen ongelijk willen aandoen.

speedy23

Het is je vergeven mijn zoon.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Leuk gedaan, het verhaal in 3 versies, origineel. De 2 twijfeldialogen tussenin zijn grappig. Het grote minpunt is voor mij de oppervlakkigheid van de film, je weet aan het einde nog bijna niks over de hoofdpersonen. Daarnaast kreeg ik van versie 3 jeuk door de ongelooflijke toevalligheid. Misschien bedoelt de regisseur deze versie niet als realistisch (hoewel het wel de versie is die het 'echte einde' heeft), maar ik maar dan nog vind ik het niks. Hoewel dat shot van die starende mensen in het casino dan wel weer grappig is.

Kortom: originele en aparte film, maar te oppervlakkig voor een topnotering

Ik heb nu 3 films van regisseur Tykwer gezien, en zijn grootste manco voor mij is zijn onvermogen om meer inhoud aan zijn film te geven. Wat betreft stijl en beelden is Tykwer origineel en vol kwaliteit, maar zijn films mogen zich wat mij betreft wat meer op de inhoud richten

avatar van emrahaydin

emrahaydin

Ik dacht dat de duitsers geen film konden maken, maar ik had het mis en dit slaat op alles. Gewoon mooier dan godfather.

avatar van Kasper

Kasper

In 1 woord: CULT

avatar van maartenuil

maartenuil

Mensen,

Wie weet waar ik Lola Rennt in DTS versie kan aanschaffen? De soundtrack van deze film is zekers DTS waardig.

avatar van otherfool

otherfool

IJzersterke film van wonderboy Tykwer. Het concept is even simpel als origineel, de muziek en animaties werken perfect en Potente is een perfecte Lola.

4,5*!

avatar van Paøsk Inaüke

Paøsk Inaüke

*loos commentaar*

Na deze film voor 't eerst gezien te hebben (was toen 13 of zo) heb ik lang overwogen om mijn haar ook zo te doen. Toch maar niet gedaan gelukkig, alleen Franka Potente is ruig met dit kapsel!

Erg toffe film 3,5*

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Echt een hele leuke film dit, met daarbij ook nog een aardige boodschap. De stukjes waarin je de toevallige voorbijgangers hun toekomstige leven voorbij ziet flitsen vond ik eerst niet zo bijzonder, maar later blijkt dan toch het nut hiervan. Erg goed gedaan.

avatar van TjitseV

TjitseV

Goeie en mooie film, alleen heeft deze film één fout, de muziek, ik vind persoonlijk dat sommige scènes echt verpest zijn door het kiezen van verkeerde muziek.