• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot Lola Rennt

"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."

Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.

avatar van V

V

Matige film, niet bijzonder verhaal, nogal geforceerd hip, met een ongelooflijk slechte soundtrack. Van die bagger krijg ik het op mijn heupen... 2*

avatar van ericck

ericck

Energieke film, met bijpassende soundtrack. Hoewel het verhaal af en toe voorspelbaar is (of is dat juist de bedoeling?), blijft de film boeien. Aardig acteerwerk van mij onbekende auteurs.
De 'diepere' boodschap van de film is aardig uitgewerkt, ook al is die boodschap al duidelijk na een paar minuten kijken.
Minder goed vind ik het tussenstukje waarbij Lola van de trap af rent wat een soort tekenfilm is.
Al met al een onderhoudende film, die goed in elkaar zit. 3,5****

avatar van synesthesia

synesthesia

Ik vond em heel leuk, hij houdt je bezig, het is een originele film, met een wel heel apart verloop. Ik vind het juist heel leuk dat je door die cartoons die je aan het begin van elke 10 minuten te zien krijgt dat je dag heel anders had kunnen zijn als je niet werd opgehouden door een man met een hond. Het is misschien wat overdreven, want zo veel kan het natuurlijk niet verschillen.
De muziek past goed bij de beelden, het camera werk is vrij apart soms, maar dat merkte ik pas toen ik erover ging terugdenken.
Dus 4 sterren voor een frisse, snelle film, die niet echt alledaags...

avatar van Niels_S

Niels_S

Tijd en toeval, dat is waar alles om draait in deze film. En dat vind je in zeer weinig films zo sterk terug.

Een niet hedendaags (maar zeker wel leuk) verhaal en een niet hedendaags cameragebruik maken deze film erg leuk om te kijken.

avatar van Marki_san

Marki_san

Dit is echt een originele film!!!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Vanavond ook op Duitsland 3 (WDR), na "Amelie" om 00.30 uur!

En NIET nagesynchroniseerd, want in de originele Duitse taal . Het enige dat mist is de Nederlandse ondertiteling. Ik ga iig weer eens kijken vannacht, tijdje geleden alweer.

avatar van donderwolkje

donderwolkje

ik was toen dat weekend ook in duitsland, mijn twee lievelingsfilm na elkaar amelie jammergenoeg in't duits gedubd, maar zelfs dan nog blijft die charmeren. lola rennt, wauw! ik op m'n fiets met de soundtrack van tykwer op m'n minidisc ben ik een gevaar voor heel barcelona.

avatar van Bas17

The Eye

Snelle film met een leuke rol voor cultheld Lars Rudolf

avatar van gonnie

gonnie

Het einde van de film somt het geheel op. De aftiteling loopt dwarsig van boven naar beneden en daar dwarsdoorheen met koeieletters het woord ENDE. Dat heeft de film een beetje in zich: dwars willen zijn en in vormgeving nieuwe dingen willen doen. Dat gebeurt op een niet onaardige manier, alleen wordt het verhaal er niet beter van. Het verhaal wordt nergens echt leuk, spannend, verrassend etc. De premisse is aardig, de uitwerking saai. Het sterkste punt van de film is de videoclip-achtige benadering van film (waarbij wel gezegd moet worden dat de balans beeld-muziek bijna nergens klopt, overigens, de muziek komt je al na 10 minuten de neusgaten uit). Aardige, moedige poging en met een duur van 5 kwartier val je je er ook niet echt een buil aan.

avatar van nirvana00

nirvana00

goeie film! 4 verschillende uitwegen van de film worden geshowed! heel origineel bedacht!! ook de soundtrack is heel strak, als iemand hem heeft, ik hou me aangeboden

avatar van EmDee

EmDee

nirvana00 schreef:

4 verschillende uitwegen van de film worden geshowed!

4?

Dan heb ik zeker de verkorte versie van deze film gezien.

Freak

Zware tegenvaller met in mijn hoofd het gemiddelde hier, en VOORAL het gemiddelde op IMDB.

Kunstig gefilmd, daarvoor toch nog 3*

Maar ik had er heel wat meer van verwacht.

Vertel; WAT viel je zo tegen?

avatar van davidov

davidov

jah zat ik ook toenstraks aan te denken, wat had je gehoopt dat het dan wel zou zijn?

Freak

Ik vond het gewoon weinig boeiend. Toen ik ze voor de derde keer dat appartement uit zag rennen had ik het wel gehad, weer die hele reutemeteut.

Hij is best origineel, dat zal je mij niet horen tegenspreken, maar hij sprak mij gewoon niet aan. Verschrikkelijke score ook, dat helpt ook niet.

Toch nog 3* omdat het gewoon een matige film was in mijn optiek, die me echter niet verveelde, en die krijgen altijd 3*

Hoe krijgt ze het trouwens voor elkaar om tot twee keer toe "overnieuw" te beginnen? Wat is de truc daarachter? Of 'droomt' ze de eerste twee scenario's ??

En hoe weet ze zo zeker dat ze gaat winnen in het casino ?

En ik verwachtte een actie/thriller, maar dit is meer Mystery/Fantasy wat mij betreft. Zeker niet onder het kopje Thriller te plaatsen...

avatar van davidov

davidov

beter hehe, kan me het wel in een aantal dingen vinden.

vooral dat ze iedere keer opnieuw kan beginnen is vreemd, volgens mij komt het er op neer dat ze zo erg dr zin moet krijgen dat desnoods noodlot en tijd veranderen zegmaar

Freak schreef:

Volgens mij begrijp je de film niet helemaal. Het gaat er om hoe bepaalde gebeurtenissen totaal anders kunnen verlopen door kleine bepaalde handelingen. En als het ene scenario niet naar wens verloopt moet het maar op een andere manier

En hoe weet ze zo zeker dat ze gaat winnen in het casino ?
Niet.

kos schreef:

Ja dat snap ik ook wel, net zoals in The Butterfly Effect.

Maar dan nog, er wordt niet duidelijk WAT er wel echt gebeurd, en WAT niet, beetje vaag allemaal. Of gebeurd het alledrie? Ik vind gewoon dat dat niet goed duidelijk gemaakt wordt, een beetje afgeraffeld..

Kijk, in Groundhog Day en The Butterfly Effect is er (met fantasie) een plausibele verklaring te geven voor het “overnieuw” beginnen, maar in deze film niet vind ik.

Freak schreef:

Het zijn gewoon drie mogelijke scenario's. Er zitten geen delen in die niet echt gebeuren ofzo. Ze zijn gelijkwaardig aan elkaar wat dat betreft.

Die doet helemaal niet terzake in deze film. Dit is een film die ingaat op de wisselwerking lot en toeval. In je eigen leven zie je maar 1 versie, in deze film worden meerdere varianten getoond. Gewoon interessant en leuk om te zien.

Het lijkt wel of ze 'leert'

Maarja je kan lang en kort lullen, meer als eeen 3 maak ik er toch niet van, hij staat me gewoon niet aan

avatar van remorz

remorz

Het lijkt wel of ze 'leert'

Maakt de film nog interessanter vind ik.

avatar van EmDee

EmDee

Het lijkt wel of ze 'leert'

Dan had ze de tweede keer wel de fiets gepakt.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Freak schreef:

Juist 1 van de sterke punten van deze film, dat het niet duidelijk is wat er nu precies aan de hand is.

avatar van BASWAS

BASWAS

Herhaling op zich kan best boeiend wezen, maar in deze film begon ik mij bij de tweede doorloop al te vervelen, het geheel berust teveel op een gimmick en dat zal met lot, toeval of noodlot te maken mogen hebben, dat gegeven is dan wel erg magertjes uitgewerkt zonder de grenzen af te tasten waar je het lot wel of niet een handje kunt helpen waardoor ik een beetje een laffe smaak in mijn mond kreeg tijdens het kijken naar deze film ondanks enkele mooie vondsten die door het vele herhalen ook weer minder mooi werden, een 1,5 dus.

BASWAS

avatar van The One Ring

The One Ring

Vandaag voor school gekeken. Ik had er nog nooit van gehoord, wist totaal niet waar het over ging, en ook niet dat hij hier in de top 250 stond. Het is toch wel mooi om weer eens een film te zien zonder ook maar het kleinste beetje voorkennis. Het begon allemaal niet echt goed naar mijn zin. Vooral door te veel flitsende beelden. Maar toen het tweede verhaaltje eenmaal begon zag ik er de genialiteit van in. Leuk hoe enkele seconden het complete lot weten te veranderen. Ook grappig hoe het lot werd neergezet in de vorm van die blinde vrouw (zo zag ik het tenminste). Verder is het leuk dat niet alleen het lot van de hoofdrolspelers, maar ook die van figuranten veranderen. Topfilm.

****

avatar van E V

E V

Geweldige Duitse film over de tijd, lot en noodlot. Zeer orgineel en mooi in beeld gebracht. Aanrader! Franka Potente en Moritz Bleibtreu acteren goed.

avatar van danuz

danuz

Bij herkijk (laatste keer zag ik hem 5 jaar geleden ongeveer) viel deze toch erg tegen. Het is niets anders dan een adrenaline trip met een paar leuke trucjes. Ook vond ik het herhalen erg irritant worden op den duur.

Toch maar verlaagd naar 3*

avatar van Bas17

Bas17

Coole film, geweldige soundtrack en erg orgineel. Het is net zoiets als de Butterfly Effect maar dan beter (Butterfly Effect kon me gewoon niet boeien en deze film wel)

avatar van gerhardvelde

gerhardvelde

Onbegrijpelijk dat mensen zo negatief kunnen doen over een prachtfilm als deze. Je zou verwachten dat men dit als een opluchting ervaart temidden van alle pulp die uit Hollywood over komt waaien; zo zie ik dat in elk geval wel...

Een must-see voor de serieuze filmliefhebber. Origineel, pakkend, en gewoon heel gaaf.