• 9.382.726 stemmen

Geregisseerd door: Tim Burton en Mike Johnson

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Emily Watson

Releasedatum: 3 november 2005

Plot Corpse Bride

"There's been a grave misunderstanding."

Victor is nerveus voor zijn huwelijk met Victoria. Hij besluit de huwelijksbeloften te oefenen op een uit de grond stekende tak. Tot zijn schrik verrijst uit de grond The Corpse Bride die claimt dat het huwelijk gegrond is. Victor belandt in The Land Of The Dead terwijl Victoria nog altijd op hem wacht in The Land Of The Living. Vindt Victor nog wel zijn ware liefde als deze twee werelden met elkaar in aanraking komen?

Victor Van Dort (stemrol)

Corpse Bride (stemrol)

Victoria Everglot (stemrol)

Nell Van Dort / Hildegarde (stemrol)

William Van Dort / Mayhew / Paul the Head Waiter (stemrol)

Maudeline Everglot (stemrol)

Finis Everglot (stemrol)

Barkis Bittern (stemrol)

Pastor Galswells (stemrol)

Elder Gutknecht (stemrol)

avatar van wwelover

wwelover

Orginele Animatie film. Komt natuurlijk ook door Burton. Johnny Depp in een animatie film, super. Echt geinig gedaan.

avatar van film master

film master

mooi gemaakt maar net niet zoals The Nightmare Before Christmas maar toch een leuke film.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een sprookjesachtige animatiefilm die niet aan mij besteed is. De korte liedjes met slappe teksten irriteerden mij. Je moet van de sfeer houden, die, moet ik zeggen, erg apart is.

avatar van Halcyon

Halcyon

Na Big Fish m'n tweede film van Burton.

Corpse Bride, een animatiefilm met flarden van een musical. Twee genres waar ik echt de schijterij van krijg en die ik dus ook ten allen tijde tracht te vermijden. Maar uiteindelijk deze toch geprobeerd om velerlei redenen. M'n vriendin die al een tijdje aandrong, de prachtige coverart die hopelijk een representatieve weergave zou zijn voor de visuele flair, én Tim Burton. Al heeft dat laatste meer met z'n reputatie te maken, want ik heb er slechts één film van gezien en die was maar "zozo".

Maar goed, Corpse Bride. Voor mij een geslaagde film, al was het maar omwille van de leven vs dood dualiteit en de originele manier waarop de twee met elkaar in aanraking komen. De verdere invulling van het verhaaltje hangt spijtig genoeg aaneen van huizenhoge clichés. Maar ik heb bewust getracht eromheen te kijken en heb me geconcentreerd op de visuele uitwerking ervan. En die was zondermeer prachtig. Stop-motion zoals het moet. Fijn afgewerkt en met het nodige oog voor detail. Kleurencombo's waren subliem met de twee werelden die wat dat betreft haaks op elkaar staan. Veel grappige en originele creatuurtjes gezien die de nodige schwung in het verhaal pompen. Visueel een dikke pluim, punt aan de lijn. Spijtig genoeg blijf je op het einde achter met de bittere nasmaak van de narratieve clicés en matige karakterontwikkelingen. Niet dat een film als deze persé nood heeft aan wat anders, maar wie meer zoekt in een film blijft hier toch wat op z'n honger zitten.

Eindbalans: typisch kinderverhaaltje, maar wel op een erg creatieve en volwassen manier vormgegeven. Kunstig zou ik bijna zeggen en in elk geval een flinke aanzet om The Nightmare Before Christmas nog een keertje te zien.

avatar van mostje

mostje

Goed sprookje voor volwassenen, wat zich gemakkelijk weg laat kijken. Niet elke film hoeft een diepgaande inhoud te hebben. Dit is gewoon een prima film, waar je na afloop een goed gevoel aan over houdt.

serpico schreef:

Ach, mensen, come on! Ga toch een film maken!

Dit soort gedachten spookten door mijn hoofd toen ik deze film keek. Wat een belachelijke onzin zeg! Een eenvoudig te voorspellen verhaaltje met domme personages en een script dat nergens overtuigt en vooral irriteert vanwege de domheid van zijn vergezochte wendingen, met humor die echt te stom voor woorden is. Een flauwe glimlach betrad mijn gezicht slechts 3 keer (van de 50 pogingen) - Why would you try to get up there when people are dying to get down here? - en dat is ook het enige positieve wat er over deze prent te zeggen is. Niet vermakelijk, vreselijk dom (die Jazz-party als Victor het dodenrijk inkomt ) en bovendien spuuglelijk geanimeerd. Om te kotsen gewoon. Zonder inspiratie, zo leek het. Met een kindvriendelijkheid van 100% en het allerstomste verhaal in tijden. En ga deze film ook zeker niet kijken voor de boeiende/leuke karakters!

En ik dacht nog wel dat ik deze film leuk ging vinden!

Helemaal mee eens!

En deze film zeker niet met kids kijken, die zullen het zeker niet leuk vinden.

Mr. Chiel schreef:

En deze film zeker niet met kids kijken, die zullen het zeker niet leuk vinden.

Wel hoor.

Mr. Chiel

Kan me echt niet voorstellen dat mijn neefjes (6-11) hier plezier aan zouden beleven. Totaal geen vrolijke film, die liedjes, de karakters... nee. Wel aan animatiefilms als Surf's up, the Wild en Finding nemo (ik noem er maar wat.).

• 1960 berichten

Kinderen in mijn klas vonden 'm anders erg cool. Kinderen houden wel van griezelen.

Mr. Chiel

Dan verschillen we van mening Maar het is niet echt een animatiefilm die met het oog op kinderen gemaakt is... Dus mocht je de keuze hebben; kies een andere animatiefilm; er zijn er genoeg!

avatar van T.Bos

T.Bos

Ontzettend goede animatiegriezel.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

wat een heerlijke animatiefilm! toen ik hem kocht wist ik al dat het geen doordeweekse animatiefilm zou zijn... maar dat was wat me juist zo aantrok in de film. Van begin tot het einde bleef de film me boeien. Prachtig verhaal met mooi uitgewerkte karakters. Kan eigenlijk niets slechts bedenken... alhoewel, sommige scènes in de 'onderwereld' hadden misschien iets beter gekunt. Maar dat éne kleine minpuntje kan er niet voor zorgen dat ik de film minder goed vind... 4,5 sterren !

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Gwoon geweldig !!

avatar van nele

nele

Leuk om eens te zien, begrijp waarom mensen dit een heel goede fim vinden, maar echt blij dat ik hem gekocht heb, ben ik toch niet echt blij dat ik 'm gekocht heb. Het is gewoon niet echt mijn ding, maar kan er niets slechts over zeggen, is gewoon smaak.

Geef hem toch 3*, want is wel een goede film hoor

• 1960 berichten

Misschien moet je eens proberen een recensie te schrijven als je niet onder invloed bent.

avatar van hulkio

hulkio

Ook bij een derde kijkbeurt blijft de film prima overeind. Aardig verhaal, prachtig kleurgebruik (de onderwereld is kleurrijk en de normale wereld juist donker) en leuke liedjes en score. De 70 minuten zijn om voordat je het door hebt. Tevens was dit de eerste blu-ray die ik zag. Misschien niet de beste film qua beeld, maar de geluidstrack was super.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Heerlijk gotisch sprookje met een ''enge'' toon. Inhoudelijk sterker dan Nightmare, maar het heeft toch net iets minder schwung.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Nog best een leuke film,nodige humor (dat zingen enzo is niet echt mijn ding maar ik stoorde me er niet aan).Toch wel een erg typisch einde maar ach,

3.5

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

wel goed maar kan bij lange na niet tippen aan Tha Nightmare Before Christmas

avatar van Gabster

Gabster

De stijl van de animatie vind ik zeer mooi. De pianostukken in deze film zijn ook prachtig. Het verhaal vind ik ook zeer origineel en goed uitgewerkt. Een 4.0 van mij!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke film, Johnny Depp in een totaal andere stijl dan wat ik van hem gewend ben, maar hij wist er goed mee overweg te gaan net als Emily Watson en Helena Bonham Carter. De film heeft een beetje een dark sfeertje wat ik wel van Tim Burton gewend ben. Ik vind het niet echt een topfilm en sommige animatiepersonage's waren niet erg mooi gemaakt (al waren dat wel van die sommige bewoners want de hoofdrollen waren wel mooi), de muziek van Danny Elfman is echt geweldig maar op de een of andere mannier was de film niet altijd even leuk voor mij, genoeg leuke scenes en de animatie is opzicht wel aardig maar je moet ervan houden, net als nele al zei (7 berichten terug) ik kan me voor stellen dat mensen dit een 4,0* vinden maar ik toch niet echt, wel had ik er ietsje minder van verwacht dus da's ook nog een + punt, kortom : niet echt geweldig maar wel erg leuke animatiefilm.

avatar van cowboyveeman

cowboyveeman

Deze film vrolijkte me op. typisch Burton! Ene kant is het zwart en grijs en de andere kant gekleurd. prachtig film!

avatar van flups

flups

niet Burton's beste, maar wel leuk!

avatar van edouard

edouard

Vandaag komt op Net5 eerst The Nightmare before Christmas en daarna Corpse Bride

avatar van The Oceanic Six

Een visueel wonderschoon sprookje vol (macabere) humor en met de nodige ontroering. Zo mag je deze prachtige film omschrijven.

Ik had ze beide nog nooit gezien maar toen ik zag dat op tv eerst The nightmare before Christmas en daarna deze kwam wilde ik beide films zeker zien. Mijn mening over de andere film kan je vinden in dat topic. Die van Corpse Bride volgt nu.

Eigenlijk is het een behoorlijke pot cliche's die opengetrokken worden. De film is grotendeel te voorspellen en de personages die de hoofdrol spelen zijn ook best cliche. De goede jongen, de lieftallige dame, de kille ouders, de gemene man, de grappige sidekicks....maar maakt dit wat uit? Ik vind van niet.

Ik heb genoten van een film die echt ongelooflijk sfeervol eruit zag. Wat een details, wat een sfeer! Het wat gothic achtige sfeertje zag er steengoed uit. Je ziet een normale wereld maar iedereen is dood en dat zie je mooi terug in een hoop grappige momentjes. De humor is gewoon leuk. Van enkele scherpe dialogen en opmerkingen (I have an eye in me soup!) tot grappige momentjes. Het zijn vaak maar korte momentjes maar ze zijn wel leuk. Ook de liedjes en muziek bevielen me best. Itt The nightmare before Christmas had deze wat minder liedjes en dat kwam het verhaal beter uit.

Speciale vermelding nog voor het einde. Ik voelde hem een beetje aankomen maar het was niet minder mooi daardoor.

Mooie aanrader!

avatar van Nephilim

Nephilim

Deze lang laten liggen omdat iedereen altijd zegt dat ie minder dan Nightmare Before Christmas is.

En vandaag was ie dus op TV.

En om eerlijk te zijn vind ik hem leuker als Nightmare. Volwassener en een stuk meer morbide. Zwartere humor ook.

Van het weekend eens de DVD aanschaffen.

avatar van stephan73

stephan73

Niet zo sterk als A Nightmare before Christmas (die behalve leukere figuurtjes ook betere muziek bevat), maar toch van genoten.

De animatie is weer erg goed gedaan. Ik blijf dit soort stop-motion animatie beter vinden dan reguliere animatie.

Ook zit er lekkere macabere humor in en een heerlijke verwijzing naar Peter Lorre (de made had zijn stem).

avatar van Rosicky

Rosicky

heb nightmare before christmas niet gezien, dus kan ik niet vergelijken, maar vond de animatiestijl heel erg mooi. De manier waarop dat butlertje liep, en die enorme hoeden en kinnen vond ik prachtig. verhaal vond ik minder boeient, en heb dan ook alleen genoten van de komische (woord)grappen. 3.5

avatar van stephan73

stephan73

Rosicky schreef:

Dan raad ik je aan toch maar eens Nightmare before Christmas te kijken, zal je zeker goed vinden!

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

De animatie was erg mooi. Sowieso de hele aankleding getuigt van visie en een creatieve geest. Een zelfde foefje gebruikt als The Wizard of Oz, door de echte wereld grijs te maken (hoewel de ander sepia was) en het onrealistische vol kleuren. Maar waar bij The Wizard het inhoudelijk nog nog interessant was, is dat het hier totaal niet. Het lijkt alsof men ging bedenken hoe alles eruit zag, en toen maar een verhaal bedacht. Erg mager plot dat door de korte lengte van de film geen vervelende zaak gaat worden. Er had daar dus veel meer ingezeten. Verder ook een prima soundtrack. Lekker donker, groots en fantasy-achtig. Al leek het soms wel veel op andere Burton films, als Batman Returns.