Fantastic Four (2005)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 106 minuten / 125 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: Fantastic 4
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Tim Story
Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans
Releasedatum: 14 juli 2005
Bekijk via Disney+
Plot Fantastic Four
"4 times the action. 4 times the adventure. 4 times the fantastic."
Wanneer een experimentele ruimtevlucht verkeerd afloopt veranderen Reed Richards, Sue Storms, haar broer Johnny Storms en piloot Ben Grimm van lichaamsstructuur, waardoor zij superkrachten krijgen. Al snel wordt dit bekend aan de buitenwereld, die ze een superhelden status geeft. De elastische Mr. Fantastic, de onzichtbare Invisible Woman, de ontvlambare Human Torch en the Thing, een man van steen met enorme krachten, bundelen als 'the Fantastic Four' hun nieuw verworven kunsten samen om Victor von Doom tegen te houden, die snode plannen heeft met de wereld!
Reed Richards / Mr. Fantastic
Debbie McIlvane
Ernie
Jimmy O'Hoolihan
Minority_Check
ik vond deze niet zoo leuk als de tweede deel
het is wel een leuke verfliming enzo maar het is niet bijzonder
JohnWilliams
Wel leuk dat Stan Lee er ook in voorkomt.
Net zoals zijn andere rolletjes in de films die hij getekend heeft.
JohnWilliams
Zaterdagavond lijkt me het best.
Best wel leuk eigenlijk deze film, heb de 2e nog niet gezien...
Jan met de pet
Film krijgt 3.5.
Film is het aanzien meer dan waard, wel vind ik deel 2 iets beter.
thunderball
Deze vanavond bekeken.
Het was de extended versie, dus ik kan alleen daar over oordelen. Ik vond hem boven verwachting tamenlijk goed.
Nergens echt geweldig, maar een leuke hap-snap lekker kijk-weg film. Special effects waren behoorlijk goed.
Er had misschien wel wat meer actie in gemogen.
En Jessica.... mmmmm!
3,5 ster!
JohnWilliams
Wat is er dan aan méér materiaal bij die Extended Edition? De eindscene is groter of zo?
Baklap
heerlijk, marvel ten top al blijkt de strip van deze lastig te verfilmen... des al niet te min mag je hem opzetten en ik kijk hem uit
Deze eerste verfilming moet ook maar eens worden toegevoegd: http://www.youtube.com/watch?v=gcpmM-eTESI
Timecop
Leuk kinderfilmpje, meer niet. Ik ergerde me dood aan al die sentimentele stukjes in de film. Een 2,5.
thunderball
Daar ik alleen de extended gezien heb, kan ik alleen maar afgaan op en herhalen wat hier iemand anders een keer verteld heeft en dat is dat ze de deleated scene's, die als bonus op de gewone dvd staan, er aan toe hebben gevoegd met nog een extra scene er bij.
JohnWilliams
Oh, nou ik heb gewoon de gene zonder extra's maar die vind ik ook wel goed.
TheRisingSun
Amusant filmpje!
Voor mij is dit gewoon een leuke 'niet nadenken, gewoon kijken' film, waar je zonder al te veel poespas van kunt genieten. Of niet... zoals sommige mensen. Maar ik dus wel!
Voor mij is de cast, buiten Alba, betrekkelijk onbekend, al heb ik de meeste gezichten wel eens in een film voorbij zien komen. Maar ze bevielen me wel. Evans (vuur) viel vooral op door zijn (stomme) geintjes tegen de man van steen, en door zijn gefirt met de vrouwtjes.
De man van steen ( ben zijn echte naam ff kwijt) vond ik vooral leuk wanneer die ook de man van steen was en niet de normaal uitziende Ben. Reed was meer de serieuze meneer die uiteraard nog gevoelens had voor de mooiste meid van de klas. En Alba was vooral mooi en mocht in mijn ogen wat te weinig 'echt' werk doen, wat betreft het gebruiken van hun nieuwe krachten. Maar ja, mooi blijft ze natuurlijk wél!
De special effects zagen er goed uit, wat toch zeker wel belangrijk is in zo'n film, waar meer dan de helft uit de computer komt. Netjes gedaan dus! Ook de humor is wel aanwezig in de film, al heb ik niet op de grond gelegen van het lachen om de leuke one-liners. Maar zo af en toe weet het wel een glimlach tevoorschijn te toveren.
Ik heb dus met veel plezier deze film bekeken en ben toch ook benieuwd geworden naar het vervolg. Die ook zeker en vast gezien zal gaan worden!
3,5 ster
Ik vind superhelden films als Batman en Spiderman best leuk, maar de Fantastic 4 zijn gewoon nep. Een stenen gozer, een gozer die ontvlambaar is en ga maar door. Saai en stom. Maar goed, je kan ze niet allemaal leuk vinden.
Het verhaal is ook niet over om naar huis te schrijven en dan krijg je al gauw een film die ik geen hol aan vind.
alec
Misschien wel de minst geslaagde film van de Marvel movie reeks. Minpunt is dat de rol van Storm die zo niet grappig is, tegen het irritante aan. Pluspunt is dat er lekker veel vaart in zit en de special effects goed zijn.
Een *3.0
Fangs (crew films)
Inderdaad een 'niet nadenken, gewoon kijken' film. Ik heb me goed vermaakt. Door de irritante sentimentele gedeeltes 0,5 aftrek.
> 3*
ChrisX
Nee, geen hoogstaande cinema dit maar als ik een serie wat meer serieuzere films heb gezien vind ik het wel prettig om gewoon ff iets simpels, voorspelbaars te kijken. En op een of andere manier vind ik de films uit de Marvel serie gewoon hartstikke leuk. De X-Men serie vond ik meer dan geslaagd, zijn ook wat harder / donkerder van toon soms, Fantastic 4 lijkt me toch gericht op een ietsje jonger publiek. Face it, het is een film waar je met gemak je hele familie mee naar toe kunt nemen. Binnenkort maar eens deel 2 zien,
NightWolf
Vermakelijk filmpje dat zeer lekker weg kijkt. Gewoon niet nadenken en kijken. Mag ook wel eens na een reeks 'serieuzere' films.Alhoewel hij redelijk voorspelbaar was (ook voor iemand die nog niks van the fantastic four gezien heeft) toch vrij amusant.
Op naar deel 2.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Geen goede film, flauwekul. Wel mooie herinneringen aan de bioscoop.
2,5
bobolinski
Leuke film voor een keertje, tzal nog wel effe duren voordat ik hem voor de tweede keer ga kijken. Na een keer heb ik het wel gezien.
notorious_kim
Al sinds kind af aan ben ik een grote fan geweest van alle comics zoals Spiderman, Batman, The Hulk, ...
Deze film kan niet aan die klassiekers tippen, maar hij kijkt wel gemakkelijk weg. Ik heb de extended version, die ik er toch echt net over vind, ik denk dat de gewone versie minder langdradig zal zijn. Ik vond dat sommige dingen toch wel lang werd getrokken.
Maar in het algemeen vind ik dit wel een goed filmpje. Het verhaal is goed opgebouwd, mooie inleiding van de personages, goed uitgebouwd hoe het komt dat ze de fantastic 4 worden, en het loopt naar een heel voorspelbaar maar toch niet irritant plot.
Over de acteurs was ik niet zo tevreden. Jessica Alba vind ik sowieso al een middelmatige actrice, en dat is in deze film niet anders. De andere acteurs: ioan gruffudd, chris evans en michael chilklis had ik nog nooit zien spelen, en deze sporen mij ook niet meteen aan om nog andere films van hen te bekijken.
De "ster" in deze film is voor mij toch wel Julian McMahon die een schitterende prestatie als Doom neerzet. Niet enkel heeft hij het coolste personage, maar hij zet hem ook nog eens het meest overtuigend weer. Net zoals in zijn rol als Cole in Charmed heeft hij hier terug het bad boy gehalte, die af en toe lief kan zijn, tenminste als het in zijn voordeel is. Dit is na Premenition de tweede film die ik met hem zag, en hij spoort me wel aan om nog meer films met hem te bekijken.
Ik heb de tweede hier nog liggen, die zal ook voor ergens deze week zijn. Ik hoop dat ze niet dezelfde fout maken als bij vele films en de volgende superspectaculair gaan maken. Want dat zou echt negatief zijn. Het goede aan deze film vond ik juist dat er vechtscenes inzaten, maar dat die niet over the top waren. Ze waren goed uitgebalanceerd, gedacht aan degelijke camerastandpunten waardoor je nog een mooi overzicht over de set hebt. En de special effect zijn simpel gehouden om echt de basis van wat fantastic 4 is goed weer te geven.
Kort samengevat. Geen misse film, geen topper, maar ook geen flop. 7/10
Een leuk idee om ook van deze comichelden een film te maken en de cast is ook zeker niet de minste, maar de film is zeer middelmatig. Flauwe grapjes en een bijna, onbedoeld, jeugdfilmniveau (die overigens best goed kúnnen zijn). Gemiste kans en met het vervolg is het ook al niet best. Gemiddeld.
Smaling
Aardig filmpje. Niet overdreven goed, niet overdreven slecht. Aantal foutjes. Glas wiskey bijvoorbeeld kapot knijpen, maar daarna wel een koffiekopje in je hand vast kunnen houden
Deze film valt ook weer in de categorie; verstand op 0 en kijken maar.
gizmoart
Wat een braaf filmpje heb hem met moeite uitgekeken maar ik moet er bij zeggen dat ik bij dit soort films een wolverine of een hellboy erbij moet zijn is mijn mening
Donkerwoud
Volstrekt pretentieloos maar daarom ook zo leuk om te zien. Het haalt het niet bij de grotere vissen in het genre, maar het doet er ook zeker niet verschrikkelijk voor onder.
JacoBaco
Ik kan heel kort over deze film zijn.
Luchtig.
Maar dan als los, niet stijf, opgewekt en onbezorgd

Fantastic Four

The Hobbit: The Desolation of Smaug
Avontuur / Fantasy, 2013

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Avontuur / Fantasy, 2004
flyingbroer of zus relatiebrandhuwelijksaanzoekradiationdnamissilemaskertransformatievriendschapplayboysuperheldgebaseerd op stripruimtelaboratoryexplosiewetenschappersuperkrachtspace stationbrooklyn bridgefantastic four superhuman strengthinvisibilityelasticity fox's marvel universesuperheroine baffled